Autor Tema: Igra za duÅ¡u??  (Posjeta: 3258 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
    • Prvi BH sajt posvečen FM-u
Igra za dušu??
« u: 23.06.2010, 01:58:09 »
Eh potruditi ču se da bude što manje gramaticki gresaka da mozete lijepo procitat i da sve objasnim u sto kracem mogucem tekstu,a li da sve prezentiram kako zelim...

Eh sada pojam igra za dušu, to sam ja spomeno nekoliko puta, ali eto sada da objasnim i da vas što više pristalica privoljim eto sada nazivimo ovo MOJIM POKRETOM IGARANJA FM-a..
Svi ste navikli uzmi tim prodaj one na kojima možeš najviše zaraditi, i onda kupuj na rate najbolje igrače koje možeš.. Nakon oga osvoji šta možeš i onda ponovo kupi još to bolje igrače dok nepokupuješ sve najbolje igrače i neosvojiš sve trofeje...

E sada da Vas pitam..
Je li vam cilj imati Messija i Ronalda u timu???
Je li vam cilj osvojiti sve a da vaš tim nema svoju dušu??

Pa tako bi ja da Vam predstavim et ovaj način igranja, koji vidim mnogi su počeli i praktikovati...

E sada znači uzmete tim po vašoj volji, nevažno jer sam gore u onoj temi koliko toliko dokazo da sa TOP timom nije lahko igrati koje je jačine... Svejedno uzet Chelsea, Tottenham, bayern ili sl..

Ali princip igranja je:
- NEPRODAJI LEGENDE
- LEGENDE ZAVRSAVAJU KARIJERU TU
- SVAKE SEZONE NEKA NEKO OD MLADJIH IGRACA UDJE U PRVI TIM
- NE KUPUJ NA RATE
- NE KUPUJ NI NA KAKVE KLAUZULE
- DOVODI IGRAÄŒE KOJI BI REALNO MOGLI DOÄŒI U TAJ TIM
- NE DOVODITI PREVIÅ E IGRAÄŒA ZA JEDNU SEZONU
- NE KORISTITI CORNER BUG

Znači jednostavno od ovh pravila se sadrži to igranje, pa evo da objasnim na primjeru nekih timova kako bi ja to odigro, naravno svako ima svoju viziju al po meni uvijek bi tebala se tu negdje nači

To sam predstavio u svojoj prici, Carvalho, lamaprd, Terry, Drogba i ostali ostaju u klubu da zavrse karijeru do kad god
Cork, Sturidge, Berthrand, Van AAnholt - sve moji mladici koji su izborili prvi tim
- Kupovo sam samo kešom i eto tek u treoj sezoni izvršio smjenu generacija

e sada da predstavim neke od timova kako bi ja to odigro :D

Man Utd - doveo krilo Sancez, Krasic ili nešto slično... Doveo golmana Marketi, Neuer, Lloris i sl. Macheda, Welbeck, Gibson, Evans, Smaling, Hernandez, Rafael, Fabio, Obertan svi bi dobijali postepeno šansu da igraju za prvi tim, naravno nikad nebi prodo Ria, van der Sara, Scholsa, Evrtu, Flechera, Parka(kojeg svi odma prodaju), Rooneya

Arsenal - kao stopera bi doveo ima nekakv iz Loeriena koji vjerovatno dolazi il et Subotic i sl. Onda za zadnnjeg veznog ako bi prošo jeftino možda Mela al uglavnom igrače do max. 15M €, kad tad bi prodo Cesca Barseloni, golmana nekog kupio Enyeama se ističe kao dobar izbor, i naravno mnogi malci bi dobili šansu sa ovim timom ja mislimd a to najviše i treba furati jbg Arsenal je :D

Milan - e ovdje je baš teško igrat ako nečeš izvršit reformu al haj, za golmana Amelia ilI Marcheti, onda nekog iz Caglaria možda onog Cossua :D ko da je onaj povuko za sobom, Otamendija obavezno, i ovdje je baš teško jer moraš patiti da legende završe karijeru u lklubu ponajprije Pirlo, Nesta, Ambrosini (kojeg nikad nebi prodavo), Pipo i sl. :D

Juventus - e ovdje pošto ima dosta špekulacija i nije tako teško odigrat, dovedeš na gol Storarija da bude ti rezervni golman, onda desno Mottu, za stopera Kjaera ili Bonucchia, ljevo Crisita onda možda oš Krasica i Dzeku
Prodaš Zebinu, Grigeru, možda Kamoranezija, trezegea, i zavisno od formacije za koju se odlučiš igrat MC ili ST nekog
naravno Dle Piero ostaje, marchisio se max. forsira, Giovincu se dadne šansa, i igra se tvrdo :D

Inter- e ovdje minmalne promjene bar po meni, stoper mladi neki Bonucchi il onaj isto iz barija :D Onda vezni Ronchocia ili sl tako nešta uglavnom, i eto ako očete neko super pojačanje izaberete izmedju Mascherano/Silva il eventualno Hamsik
naravno neprodajte gotovo nikog imate onog malog golmana Viviana cini mi se vratite, Biambanya isto, Destra obavezno u prvi tim lagano, možda čak Bolzonia otkupite i to je to :D

I VEÄŒINU TRANSFERA SA TALIJANIMA RAIDTE PO CO-OWNERSHIPU :d

Barselona - dovedete Villu, et nemorate prodavat Ibrahimovica, al rpodate Yayu, dadnete onim malcima šansu Jefrrenu i sl. i ganjate fabregasa da dovedete :D

Real Madrid - eh volio bi nekog vijdet ko neče prodat M Diarru, Gagu, grandera, VDV-a, Raula i sl.
nego eto dovest Di Mariu/Silvu eventualno, onda et lijevo KOlarova ili nekog, ja iskreno nebi Maicona jbg Ramosa nebi mogo nidje drugo nego na DR stavit :D al et uglanvom minimalne promjene
Naravno Raul da tu završi karijeru da ga se netjera :D

Eh ovo gore sam ja bzwz napiso, ono da shvatite poentu, naravno svako sa svojim timom imaju svoju viziju i viziju koja bi pojačanja volio vidjeti, al fazon je da se nepretjera sa prodajama igrača i kupovinom, da nebude 50% tima promjenjeno nego 2-3 pojačanja najviše :D (neračunajuci možda neke juniore koje šaljete na posudbe i koji nisu u planu za prvi tim)

Eh sa BH klubovima isto da nedovedeš hiljadujednog stranca da bosanca nema nidje u ekipi nego da zadrzis vecinu te ekipe i da skupljas najbolje igrace Premijer Lige i lagano pokušaš uč u grupe LP, nemoraš je ni osvojiti ko neki jer ja ak digram sa željom to mi nije ni cilj nego uč u vrh glave u grupe LP ako bude dobar ždrijeb ;)

Eh tolik od mene sam sam sebi posto dosadan, ali eto meni je predobro ovako igrat pa probajte, necete iamt tim pun zvijezda i bagova koji hara sve nego vaš omiljeni tim može igrati kako ga vi zamišljate u RL ;)

E da nemora biti ni top tim, mogu neki srednjial da neosvojiti odma sa njima titulu sa hiljadu pojačanja, nego lagano dovodjenje rposjecnih igraca i sl. forsiranje tih koji imate i sujeh je onda ulazak u kup uefa, a da nepričamo o LP :D znači realni ciljevi
« Zadnja izmjena: 23.06.2010, 14:09:23 od José Mourinho »

Offline Frankic

• Moderator
  • *
Odg: Igra za dušu??
« Odgovori #1 u: 23.06.2010, 02:32:46 »
Upravo tako sam radio kada sam u par navrata igrao sa Interom i Arsenalom..I provjereno je da imaš više inspiracije kad se baviš tako nekim sitnicama oko ubacivanja mladih igrača, slanja na posudbe i slično..
Svaka čast na tekstu :)  ;-)

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 23.06.2010, 02:48:33 »
Ja uvijek igram za dušu :)

Nije fazon kupit sve zvijezde i osvojit sve sto se da s njima... Prakticki oni sami igraju, ne trebas im ti. Treba znat osvojit nesto s onim sto zateknes u klubu, treba se znat prilagodit, a ne u svakom klubu pravit istu ekipu, dovodit iste igrace :bo:
I ne prodavat nikog, osim ako je nezadovoljan ili ako ti je odredjena pozicija pretrpana...

Evo ja igram s Romom i u prvoj sezoni sam osvojio Serie A i umalo kup a doveo sam jedno pojacanje u polusezoni - Shevchenka. Mogao sam dovest Cardoza, Verrattija, sve one isfurane igrace, al tad bi odmah izgubio volju za igrom :bo:

Na kraju sezone mi je Riise postao nezadovoljan i doveo sam Balea i nekog McCartneya iz Sjeverne Irske za rezervu jer je Tonetto vec prestar. Sad forsiram Okaku, D'Alessandra i svakog tko valja iz mlade ekipe :)

Imam 40mil za transfere a potrosio sam 18 (Bale je skup).
I sve je normalna trgovina, nema kupovanja za rate i tih trikova :bo:

Offline pinjo

• Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 23.06.2010, 09:59:53 »
Potpisujem sve ovo i tako uglavnom igram ali oko rata se s tobom ne slažem. I u stvarnom nogometu klubovi kupuju na rate tako da je u redu da i mi kupujemo ali poanta je da se ne pretjeruje, ako nemaš negdje dovoljno novaca ili sl. sigurno je logično da ćeš se onda okrenuti ratama. Uz to, dodao bi i razvijanje scout mreže te redovito jačanje stručnog stožera.

Offline Jure-zd

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #4 u: 23.06.2010, 11:01:18 »
Dobra je ovo Å¡ema. Inspiracije nikad nece manjkat, glupo je totalno isfurane igrace uvik dovodit, jebiga, znan i ja to pa ih opet uvik dovodin jer takva je igra. Al ovo ce sigurno bit neka nova dimenzija igre, napetije, teze, bolje, znalačkije  _D reka bi.

Evo jos jedan prijedlog za ovu vrrstu igre, npr. sa slabijim klubovima koji su izvor mladih i dobrih igraca i redovito prodaju igrace, koji postaju zvijezde, u velike klubove. E i sad, klub recimo Porto, nastavit tradiciju, proizvodit mlade igrace i vratit nekadasnje ikone popu Quaresme, Lopeza, Andersona itd. Ovo bi bija tezi nacin "igranja za dusu" al opet napetiji, tribas konstantno bit u vrhu nacionalnom i pokusavat maksimum u Europi, da bi privuka interes, a mal si klub i tezak je put do uspjeha...

Biseru sjati ćeš opet beskrajno ti!

Offline Red_Army

• box to box midfielder
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #5 u: 23.06.2010, 12:20:24 »
Onaj Moussa Sissoko mi ide na neku stvar , nema tko ga na forumu nije doveo , prava FM kurva   :roll:

Inače , preferiram ovaj stil igre  :)
M.U.F.C.

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 23.06.2010, 14:25:19 »
Potpisujem sve ovo i tako uglavnom igram ali oko rata se s tobom ne slažem. I u stvarnom nogometu klubovi kupuju na rate tako da je u redu da i mi kupujemo ali poanta je da se ne pretjeruje, ako nemaš negdje dovoljno novaca ili sl. sigurno je logično da ćeš se onda okrenuti ratama. Uz to, dodao bi i razvijanje scout mreže te redovito jačanje stručnog stožera.

Ne bilo kakvo kupovanje na rate... Nego ono kad imas 2mil za transfere a potrosis 30mil takvim kupovanjem :roll:

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 23.06.2010, 14:30:38 »
Oko tih rata se slažem, jbg.. Sa 2m da se potroši 30m je stvarno previše, al recimo, ja sam u Chievu dobil u 2 sezoni 20m za transfere, i potrošil sam svih 20m, al sve na rate da mi ne lupi balance odma jako. Tu ne vidim nikakav problem.
Ovo za legende važi u slučaju velikog kluba il poznatog :D
A kaj kurac ja znam ko je legenda u Kidminsteru il takvima :D
Ovi istrošeni igrači, isto. Al jebiga, ja sebi skoro uvijek kupim Amorima i Garrida, jednostavno sam se zaljubil u njih :D
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #8 u: 23.06.2010, 14:39:33 »
Citat:
Prodaš Zebinu, Grigeru, možda Kamoranezija, trezegea, i zavisno od formacije za koju se odlučiš igrat MC ili ST nekog

Picko, ovo su legende.  _D

Elem, generalno ovako volim da igram.

Offline Dr. Å ime

• ex Rossonero
  • Trener
  • *
« Odgovori #9 u: 23.06.2010, 14:55:13 »
Tak slicno ja igram sa Monacom, makar su sve njihove legende odavno nestale :D

Tak da kupujem po par pojacanja po sezoni, i stvarno uzivam, uspijeh mi je uvijek tu negdje i ne ciljam visoko jer ako ciljas visoko a nemas ekipu za to, brzo se odustaje.

Odlicno sastavljeno i predstavljeno, sve pohvale. KUTGW ;)

Offline koooMar

• The World Is Mine
  • Trener
  • *
« Odgovori #10 u: 23.06.2010, 15:08:48 »
eo ja igram s PSG trenutno i jbg doveo sam M.Sissoka kad nemoš nać bolje rješenje za tu poziciju.. :/
al transfer politika mi je, samo Francuzi i to neovisno o godinama, npr sada bi dao 30 milijuna za Anelku iste sekunde neovisno o godinama..
na stručni stožer redovito pazim, skaut mreža mi nije jasna pa samo šaljem u određene zemlje, a mladima dajem šansu, ali samo onima koji imaju FP :D a ovo za legende, to je normalna stvar svagdje (Carragher mi sa 36 god igro u LFC-u) :D

općenito mi je komp spor pa imam vremena za sve te stvari presice i sl, a na rate kupujem al npr.. 8 milja sada i još 4-5 na 12 mjeseci eventualno 18.. :)

Offline Red_Army

• box to box midfielder
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #11 u: 23.06.2010, 15:10:53 »
(Carragher mi sa 36 god igro u LFC-u) :D

u jebote , spor je i ovako , koliko mu je pace bio , 3?  lolcina
M.U.F.C.

Offline kiKky

• I belong to Jesus
  • Trener
  • *
« Odgovori #12 u: 23.06.2010, 15:55:46 »
Ja igram za dušu, al na malo drugačiji način. Evo primjer sad igram sa Leedsom, svake sezone 2-3 igrača iz juniora promoviram u seniore. Kupujem igrače koje planiram cijelu karijeru zadržat u Leedsu i neke sa transfer liste da popune klupu. Imam top training facilities i state of the art youth facilities + youth academy.

GK - Begović, Boucher (+ jedan regen iz vlastite škole sad igra u juniorima, 16 godina ima) - sve ih planiram zadržat do kraja karijere.)
DR - Opare, Gardner (također do kraja karijere ostaju u Leedsu)
DL - Parker, Wallace (-||-)
DC - Otamendi, Papasthopoulos, Muniesa, Huntigton, Ribeiro (-||-)
MC - Howson, Davoren (doveo ga za 65k kad je imao 18g, a sad je wonderkid), Rodwell
AMR - Weiss, Nainggolan
AML - Snodgrass, Bradley Johnson
ST - Amr Zaki, Kalinić, Beckford, Tom Elliot(sad sam ga poslao na posudbu, dok Kepu ne prodam)

Planiram još vratiti Delpha i Milnera u Leeds. Trebat će mi još maksimalno 3 sezone da mi svi segmenti treninga budu 5 zvijezdica, a onda ću forsirat regene iz vlastite škole i dovodit ću regene od maksimalno 17 godina, pa koji zadovolje igrat će u prvom timu, koji ne bit će prodani kad navrše 21-22 godine.
Nema potpisa :(

Offline kljaka

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #13 u: 24.06.2010, 14:32:51 »
Pa ja uvijek i igram za dušu. Evo sad igram s Hajdukom, i u 2016. godini imam 7 Dalmatinaca u momčadi. I uvijek se trudim da što više igrača imam iz svog pogona. Prodajem igrače tek kad su nezadovoljni i ne žele produljit ugovor. I ne dovodim ništa na rate, dovodim samo mlade igrače sa 4 ili 5 zvjezdica PA, a i to uvijek gledam da imam max 2-3 takva u ekipi. Kad dovodim nekog iz Hrvatske, gledam da mu mjesto rođenja ili matični klub bude iz Dalmacije.
Uglavnom, svatko može pokupovat na rate hrpu argentinaca i brazilaca, i osvojit prvenstvo. Tak sam ja prije igrao, i onda bi pogledao momčad Hajduka, Varteksa, Šibenika ili već nekog desetog kluba, a ono sve igrači iz južne amerike. I uvijek sam dovodio jedne te iste igrače, tak da sam s kojim god klubom igro imo 4-5 istih igrača.
Zato sam kreno baš ovak, za dušu igrat.
Još da uspijem nekak maknut svagušu sa mjesta predsjednika...

Offline Pavel Vrba

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #14 u: 25.06.2010, 18:59:23 »
J.M imas moju potporu  respekt
srce mi kaze tebi lagao nebi

Offline Tactician

• Maskota
  • *
« Odgovori #15 u: 01.07.2010, 23:41:22 »
ja uvijek tako i igram,samo sto meni nebi bio bed prodat pola od tih igraca koje si ti naveo ali prave legende tipa raul,totti,terry i slicni ostaju do kraja..naravno da mi cilj sve osvojiti ali korner bug i dovodenja igraca koji su predobro ocijenjeni ne dolazi u obzir,imam svoja videnja koji bi mi igrac najbolje dosao i uklopio se na tu poziciju..vjerujem da vecina igra "za dusu" jer onda ne vidim smisao u fm-u

Offline Mr. Football

• nisam se pripremio za ovu zajebanciju
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 01.07.2010, 23:47:16 »
ja ne igram za dusu,ja igram za publiku  KAVA
If a man builds a 1000 bridges and sucks 1 dick, they don't call him a bridge-builder, they call him a cocksucker.

Offline sbpodzemlje

• VodonoÅ¡a
  • *
« Odgovori #17 u: 13.07.2010, 02:58:51 »
bravo liik dobro razmisljanje...ali to je samo igrica...!!!

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #18 u: 27.07.2010, 13:56:09 »
mislim da je po ovome najteze igrati sa Parmom....

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #19 u: 27.07.2010, 17:08:15 »
Po čemu ti to zaključuješ?

Offline ÄŒurka

• Milan, Tu Sei Tutta La Mia Vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 27.07.2010, 18:21:47 »
Sasvim se slazem sa ovakvim nacinom igranja, mada nekad valja se izivljavat sa ovim zvijezdama. Evo upravo i nakon ovog teksta sam pcoeo igrat na takav nacin bez previse zivciranja i cilja...dok ide ide, a ne prvom losom utakmicom izac iz FM-a _D

Offline freddy adu

• Popular Manager
  • Legenda
  • *
« Odgovori #21 u: 28.07.2010, 03:40:22 »
Nije sa svakim klubom lako igrati za dušu, pogotovo ako se očekuju trofeji.
Igram s Milanom, i odma u prvoj sezoni bez 3-4 pojačanja ne možeš ništa osvojiti. U početku ide dobro, ali pošto su većinom igrači stariji preko 30 godina na kraju sezone, kad je najbitnije dođe do zamora materijala i ozljeda pa u ključnom trenutku izgubiš korak sa vodećim klubovima.
Trenutno težim dovođenju Talijana(Criscito, Montolivo), kao i forsiranju mladih igrača(Aydiyah, Baretto, Albertazzi), ali uz neko zvučno ime tipa Gourcuff ili Sakho ne možeš ostvariti ciljeve. A u Milanu dvije sezone bez trofeja postaje frustritajuće i gubi se inspiracija. :)

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #22 u: 28.07.2010, 13:59:39 »
Pa smiješ ti dovest neka prava pojačanja... U Milanu nemaš tako puno legendi koje ne smiješ prodat, a i nemaš neke potrebe, samo ove koji ti baš ne trebaju.