Eh potruditi Äu se da bude Å¡to manje gramaticki gresaka da mozete lijepo procitat i da sve objasnim u sto kracem mogucem tekstu,a li da sve prezentiram kako zelim...
Eh sada pojam igra za dušu, to sam ja spomeno nekoliko puta, ali eto sada da objasnim i da vas što više pristalica privoljim eto sada nazivimo ovo MOJIM POKRETOM IGARANJA FM-a..
Svi ste navikli uzmi tim prodaj one na kojima možeÅ¡ najviÅ¡e zaraditi, i onda kupuj na rate najbolje igraÄe koje možeÅ¡.. Nakon oga osvoji Å¡ta možeÅ¡ i onda ponovo kupi joÅ¡ to bolje igraÄe dok nepokupujeÅ¡ sve najbolje igraÄe i neosvojiÅ¡ sve trofeje...
E sada da Vas pitam..
Je li vam cilj imati Messija i Ronalda u timu???
Je li vam cilj osvojiti sve a da vaš tim nema svoju dušu??
Pa tako bi ja da Vam predstavim et ovaj naÄin igranja, koji vidim mnogi su poÄeli i praktikovati...
E sada znaÄi uzmete tim po vaÅ¡oj volji, nevažno jer sam gore u onoj temi koliko toliko dokazo da sa TOP timom nije lahko igrati koje je jaÄine... Svejedno uzet Chelsea, Tottenham, bayern ili sl..
Ali princip igranja je:
- NEPRODAJI LEGENDE
- LEGENDE ZAVRSAVAJU KARIJERU TU
- SVAKE SEZONE NEKA NEKO OD MLADJIH IGRACA UDJE U PRVI TIM
- NE KUPUJ NA RATE
- NE KUPUJ NI NA KAKVE KLAUZULE
- DOVODI IGRAÄŒE KOJI BI REALNO MOGLI DOÄŒI U TAJ TIM
- NE DOVODITI PREVIÅ E IGRAÄŒA ZA JEDNU SEZONU
- NE KORISTITI CORNER BUG
ZnaÄi jednostavno od ovh pravila se sadrži to igranje, pa evo da objasnim na primjeru nekih timova kako bi ja to odigro, naravno svako ima svoju viziju al po meni uvijek bi tebala se tu negdje naÄi
To sam predstavio u svojoj prici, Carvalho, lamaprd, Terry, Drogba i ostali ostaju u klubu da zavrse karijeru do kad god
Cork, Sturidge, Berthrand, Van AAnholt - sve moji mladici koji su izborili prvi tim
- Kupovo sam samo kešom i eto tek u treoj sezoni izvršio smjenu generacija
e sada da predstavim neke od timova kako bi ja to odigro
Man Utd - doveo krilo Sancez, Krasic ili neÅ¡to sliÄno... Doveo golmana Marketi, Neuer, Lloris i sl. Macheda, Welbeck, Gibson, Evans, Smaling, Hernandez, Rafael, Fabio, Obertan svi bi dobijali postepeno Å¡ansu da igraju za prvi tim, naravno nikad nebi prodo Ria, van der Sara, Scholsa, Evrtu, Flechera, Parka(kojeg svi odma prodaju), Rooneya
Arsenal - kao stopera bi doveo ima nekakv iz Loeriena koji vjerovatno dolazi il et Subotic i sl. Onda za zadnnjeg veznog ako bi proÅ¡o jeftino možda Mela al uglavnom igraÄe do max. 15M €, kad tad bi prodo Cesca Barseloni, golmana nekog kupio Enyeama se istiÄe kao dobar izbor, i naravno mnogi malci bi dobili Å¡ansu sa ovim timom ja mislimd a to najviÅ¡e i treba furati jbg Arsenal je
Milan - e ovdje je baÅ¡ teÅ¡ko igrat ako neÄeÅ¡ izvrÅ¡it reformu al haj, za golmana Amelia ilI Marcheti, onda nekog iz Caglaria možda onog Cossua

ko da je onaj povuko za sobom, Otamendija obavezno, i ovdje je baš teško jer moraš patiti da legende završe karijeru u lklubu ponajprije Pirlo, Nesta, Ambrosini (kojeg nikad nebi prodavo), Pipo i sl.
Juventus - e ovdje pošto ima dosta špekulacija i nije tako teško odigrat, dovedeš na gol Storarija da bude ti rezervni golman, onda desno Mottu, za stopera Kjaera ili Bonucchia, ljevo Crisita onda možda oš Krasica i Dzeku
ProdaÅ¡ Zebinu, Grigeru, možda Kamoranezija, trezegea, i zavisno od formacije za koju se odluÄiÅ¡ igrat MC ili ST nekog
naravno Dle Piero ostaje, marchisio se max. forsira, Giovincu se dadne šansa, i igra se tvrdo
Inter- e ovdje minmalne promjene bar po meni, stoper mladi neki Bonucchi il onaj isto iz barija

Onda vezni Ronchocia ili sl tako neÅ¡ta uglavnom, i eto ako oÄete neko super pojaÄanje izaberete izmedju Mascherano/Silva il eventualno Hamsik
naravno neprodajte gotovo nikog imate onog malog golmana Viviana cini mi se vratite, Biambanya isto, Destra obavezno u prvi tim lagano, možda Äak Bolzonia otkupite i to je to
I VEČINU TRANSFERA SA TALIJANIMA RAIDTE PO CO-OWNERSHIPU :dBarselona - dovedete Villu, et nemorate prodavat Ibrahimovica, al rpodate Yayu, dadnete onim malcima šansu Jefrrenu i sl. i ganjate fabregasa da dovedete
Real Madrid - eh volio bi nekog vijdet ko neÄe prodat M Diarru, Gagu, grandera, VDV-a, Raula i sl.
nego eto dovest Di Mariu/Silvu eventualno, onda et lijevo KOlarova ili nekog, ja iskreno nebi Maicona jbg Ramosa nebi mogo nidje drugo nego na DR stavit

al et uglanvom minimalne promjene
Naravno Raul da tu završi karijeru da ga se netjera

Eh ovo gore sam ja bzwz napiso, ono da shvatite poentu, naravno svako sa svojim timom imaju svoju viziju i viziju koja bi pojaÄanja volio vidjeti, al fazon je da se nepretjera sa prodajama igraÄa i kupovinom, da nebude 50% tima promjenjeno nego 2-3 pojaÄanja najviÅ¡e

(neraÄunajuci možda neke juniore koje Å¡aljete na posudbe i koji nisu u planu za prvi tim)
Eh sa BH klubovima isto da nedovedeÅ¡ hiljadujednog stranca da bosanca nema nidje u ekipi nego da zadrzis vecinu te ekipe i da skupljas najbolje igrace Premijer Lige i lagano pokuÅ¡aÅ¡ uÄ u grupe LP, nemoraÅ¡ je ni osvojiti ko neki jer ja ak digram sa željom to mi nije ni cilj nego uÄ u vrh glave u grupe LP ako bude dobar ždrijeb

Eh tolik od mene sam sam sebi posto dosadan, ali eto meni je predobro ovako igrat pa probajte, necete iamt tim pun zvijezda i bagova koji hara sve nego vaš omiljeni tim može igrati kako ga vi zamišljate u RL

E da nemora biti ni top tim, mogu neki srednjial da neosvojiti odma sa njima titulu sa hiljadu pojaÄanja, nego lagano dovodjenje rposjecnih igraca i sl. forsiranje tih koji imate i sujeh je onda ulazak u kup uefa, a da nepriÄamo o LP

znaÄi realni ciljevi