Autor Tema: Drvosječe  (Posjeta: 5883 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Drvosječe
« u: 29.10.2013, 21:58:56 »
https://www.youtube.com/watch?v=sGxafEHIyHs

Znam da je FM13 "gotov" i da karijera možda neće biti čitana. Ipak ću pisat za svoj gušt ako se poželim podsjetit nekad u budućnosti. Pošto nisam grafičar neće bit nekih umjetničkih djela ali ću se trudit održavat neki standard
Igram na USA expanded database sa FMNorthamerica, drugi mi je pokušaj vođenja ovog kluba nakon što na jednoj drugoj database mi nije generiralo novu sezonu. Nadam se da ovaj drugi pokušaj neće bit sličan fijasko

Igram sa MLS klubom, ta liga mi je na svakom FM-u posljednjih 5 godina bila fetiš zbog super pravila (nekom super a nekom gnjavaža). Jednom kad se shvate, liga stvarno dobije fenomenalnu draž. Tu je i draft kojim se mogu dobit perspektivni mladi igrači, što je još jedna posebnost MLS-a. Zbog toga ću probat razjasnit neke probleme na koje naiđem na što jednostavniji način i pritom se trudit da ne smorim onoga tko odluči čitat. Ako postoje pitanja, rado ću odgovorit na svako prvom prilikom.

INFORMACIJE O KLUBU

- Grad na SZ obali SAD-a, populacija oko 600.000
- Službeni nadimak "Rose citiy", zbog klime iznimno povoljne za ruže koje se pojavljuju u brojnim vrtovima i parkovima, te se zbog toga više od sto godina održava nadaleko poznati tradicionalni festival ruža
- Uz još nekoliko neslužbenih nadimaka, najzanimljiviji je "Beervana" dobiven zbog preko 60 malenih pivovara, što je najviše u svijetu! Mnoge od njih proizvode kvalitetna piva (op.a. po navodima Amera)
- Poznate ličnosti Clark Gable (kultni glumac) i Matt Groening (autor Simpsona i Futurame)
- Najprestižniji fakultet šumarstva u svijetu (enormno visoka školarina), regionalni centar drvne industrije koja ima golem utjecan na gospodarstvo a koja je na globalnoj razini jedna od najrazvijenijih - ime kluba

GODINA OSNUTKA KLUBA: 1975., od 2011. dio MLS franšize

RIVALI: Seattle Sounders, Vancouver Whitecaps

NADIMAK: The Timbers

NAVIJAÄŒI: Timbers Army

MASKOTA: Timber Joey
Preporučam pogledat video
https://www.youtube.com/watch?v=u-eah0PIxfY
https://www.youtube.com/watch?v=TRiKHQKWfxA

STADION: Jeld-Wen Field

- sagrađen 1926., posljednja rekonstrukcija 2011. (36M $)
- kapacitet 20.438 mjesta
- prema istraživanju američkog sportskog portala koji se bavio ocjenjivanjem prikladnosti stadiona (u nekoliko kategorija) za nogomet i navijače u MLS-u, osvojio je drugo mjesto
- ime po sponzoru koji je kupio pravo imenovanja stadiona, tvrtka koja se bavi proizvodnjom i trgovinom vrata i prozora
- 28.08.1977. legendarni Péle odigrao posljednju službenu utakmicu u dresu NY Cosmosa
- nekoliko desetljeća na prostoru stadiona se skrivala kolonija "podivljalih" domaćih mačaka

[spoiler] [/spoiler]

OPĆENITO
General information   Boardroom Overview   Financije   Filijale   Reputacija   Pretplatnici
Uprava očekuje sredinu tablice, mislim da se odnosi na kombiniranu tablicu obje divizije. Morat ću poradit na dovođenju osoblja, zasad najviše prostora imam u skauting službi, ostatak ću krajem naredne sezone jer je reputacija jako loša za dovođenje ikoga kvalitetnijeg tako da ću se oslonit na ono šta imam trenutno u klubu od osoblja

MOMÄŒAD
MLS Generalna usporedba   MLS Usporedba momčadi
Imamo radnu, agresivnu i snažnu momčad i iz toga želim izgradit stil koji će odgovarat i reputaciji imena kluba i karijere u kojoj želim lomit noge protivnicima. Ubuduće ću dovodit samo igrače koji imaju visok agression i ostale poželjne atribute.
IGRAÄŒI
Zvijezde: Mikaël Silvestre   Diego Chará   Diego Valeri
Mlada nada: Dalington Nagbe
Ne želim predstavljat ostale članove momčadi premda svakako ima još nekoliko zanimljivih igrača.
Salary cap (budžet za plaće momčadi) sa trenutnim rosterom od 28 igrača je premašen za više od $10k/pw, uglavnom zbog najboljeg igrača Diega Valeria koji ima plaću od $17k kao Designated Player (DP ugovor se računa sa samo $7.5k/pw u salary cap, to su igrači koji podižu kvalitetu lige, o klubu samo ovisi koliko je sposoban da plati igrača i da ga uvjeri u potpis), Njemu se računa cijeli iznos u salary cap jer je trenutno na posudbi, dugoročno imam opciju da ga kupim za dvije sezone ili da ga zamijenim nekim boljim što nije baš izgledno. Postoji opcija da se dio novca balansiranjem budžeta iz Allocation Funds (transfer budžet koji niti malo ne ovisi o financijama kluba) prebaci u salary cap ali se taj novac iz plaće ne može prebacit natrag u Allocation Funds jednom kad se poveća salary cap, što predstavlja veliku komplikaciju jer je to novac do kojega se uglavnom dolazi na teži način nego u ostalim ligama (nagrade za poziciju koje nisu velike, prodaje igrača ako idu van MLS-a prihodoju u Allocation Funds sa iznosom od 50% do 66%, zavisno o podrijetlu igrača, dok ostali iznos ide MLS-u za plaće perspektivnih igrača). Nekih ću se definitivno morat riješit i do početka sezone probat trgovat sa MLS klubovima da riješim pitanje salary cap-a, ili prodajom ili posudbom viška igrača u filijale.

1. Agresivna igra (momčad je 2011. dobila nagradu za fair play)
2. Bolji skor u 2012. nego li u stvarnosti (klik)
3. Dugoročno - osvajanje trofeja
4. Povećanje broja domaćih igrača iz akademije u prvoj ekipi (trenutno samo dva)
5. Pozitivan skor u ogledima s rivalima (Cascadia cup)
« Zadnja izmjena: 29.10.2013, 22:20:38 od LouJo »

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
Odg: Drvosječe
« Odgovori #1 u: 29.10.2013, 21:59:49 »
:&

Prvo komentar, pa onda citanje.

Offline D.I.L.L.I.G.A.F

• Pokemon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2 u: 29.10.2013, 22:00:08 »
Opasno nepregledan "font". nisam ni mogao procitati, sve kao da se preklapa jedno u drugo..  ;)

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #3 u: 29.10.2013, 22:09:36 »
Da, jako si to fino složio, uvod je odličan, ali font promijeni obavezno.

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #4 u: 29.10.2013, 22:19:08 »
:&

Prvo komentar, pa onda citanje.

hi
fala stari

@ DILLIGAF & Fićo
totalno se slažem. promijenjeno, i ja sam vidio da ne štima kad sam išao opet čitat. hvala na opaski (na previše sam mjesta davao naredbu za font pa mi je malo potrajalo)

Offline der Kaiser

• Oružar
  • *
    • Cheap hotels, hotel rooms and last minute offers
« Odgovori #5 u: 29.10.2013, 23:11:40 »
Bit će mi zanimljivo vidjeti nekog drugog kak će se snaći u MLSu nakon kaj sam ja odigral karijeru tamo. Uglavnom, sretno!  :) Bit će mi i lakÅ¡e pratiti poÅ¡to sam već upoznat s pravilima  lolcina

Offline mutor1950

• Oružar
  • *
« Odgovori #6 u: 30.10.2013, 07:39:21 »
Dobro je ovo...daj obavezno link skina i ovih stadiona

Ipsek Giko

Offline Đoni Logan

• Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 30.10.2013, 08:25:35 »
ÄŒitam .. moglo bi biti zanimljivo  ;-)

Offline BlueMoon

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #8 u: 30.10.2013, 15:15:31 »
Grafički uredno, pratim...  ;)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #9 u: 30.10.2013, 20:28:39 »
Bit će mi zanimljivo vidjeti nekog drugog kak će se snaći u MLSu nakon kaj sam ja odigral karijeru tamo. Uglavnom, sretno!  :) Bit će mi i lakÅ¡e pratiti poÅ¡to sam već upoznat s pravilima  lolcina

da, vidio sam ti karijeru. čini mi se da si ostao malo razočaran odazivom, mislim da je tu malo i problem šta si daleko otišao u karijeri (2020+)... možda si malo i bacao previše ss-ova iz FM-a, to zna malo smorit.

ali sviđa mi se kak si sam radio bannere za karijeru, to je uvijek lijep začin. hvala za komentar

Dobro je ovo...daj obavezno link skina i ovih stadiona

skin je Alavanja Amazing (čini mi se neki tip iz srbije), a stadioni su ti ovdje (moraš skinut panel posebno za ovaj skin koji koristim da bi se vidjeli stadioni, ima u temi od skina)

;)

@Đon Logan & BlueMoon

dečki hvala i vama za podršku... sad ću uzet par dana za odigrat nešto tekmi da bude kvalitetan report

htio sam odgovorit svim komentatorima, svi znaju koliko je zahvalno kad imaš praćenost.. udarit ću vam karmicu čim uspijem ;)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #10 u: 04.11.2013, 07:20:43 »
UPOZORENJE!
Svim potencijalnim čitateljima, dosta suhoparnog teksta u kojem sam iznio probleme oko slaganja kadra, maltene sve na koje sam naiÅ¡ao. Upozoreni ste  KAVA

PRIPREME
Na pripremama se nisam morao upoznavat sa momčadi jer sam već rekao da mi je ovo drugi sejv sa ovim klubom. Tako da je tekme odradio asistent i nisam se previše zamarao sa rezultatima, koji nisu bili previše dobri. Ono što je bio problem na pripremama je taj da sam ostao bez 4 vrlo važna igrača na početku sezone, također je značajno da su sva 4 igrača iz vezne linije. Među njima i onaj Valeri na kojega trošim gotovo trećinu salary cap-a!

TRANSFERI I SLAGANJE KADRA
Što se tiče transfera, imao sam nekoliko svojih želja što se tiče dolazaka ali sam morao i riješit pitanje debelo prekoračenog salary cap-a (za više od $10k/pw), pa tako nisam imao puno prostora za trošit Allocation Funds. Želje su mi bile Freddy Adu (jer je to Freddy Adu, nekad glavni igrač FM-a, najmlađi profesionalac u povijesti), Juninho Pernambucano (da mi zamijeni skupog Valerija bez obzira što je stariji 10 godina, najbolji izvođač slobodnjaka, puno bi mi pomogla takva zamjena za Valerija u slaganju kadra, kojeg bih onda vratio s posudbe) i zadnja želja je bio Kenny Cooper koji je bio u Portlandu u njihovoj prvoj sezoni u MLS-u najbolji strijelac.
Na kraju sam uspio dovesti samo Coopera, za kojega sam trejdao 4 igrača i dao $100k. Ryan Miller je jedina pušiona u tom trejdu ali Dallas ga je prethodno htio, ostala trojca su ionaki bili skupi bugovi i greške prethodne uprave. Pogotovo Mwanga koji je do odlaska bio najplaćeniji igrač u Portlandu nakon Valerija, još bih to nekako i pregurao da je bio na Generation Adidas ugovoru (plaća ga MLS, ne broji su u salary cap) ali sa seniorskim ugovorom - morao sam ga ili trejdat ili ga ne registrirat (igrači koji se ne registriraju za MLS, dobivaju otkaz - waived).

Sad, tim prvim trejdom sam smanjio ukupan salary, no Kenny Cooper postaje najplaćeniji igrač poslije Valerija koji je Designated Player na posudbi, ali opet sam bio kratak, ovaj put i za tih $100k koje sam mogao prebacit u salary cap da ih nisam dao za Coopera. Još jedno rješavanje nedovoljno kvalitenog igrača je bila prodaja Sala Zizzo-a u Columbus za njihov prvi pick na draftu slijedeće godine. Po meni skup trejd - za Columbus...

U to vrijeme sam već lagano rješavao i pitanje skauta (doveo sam ih petero, tri Amera i dva Meksikanca) i pomoćnog osoblja. Naravno skauti su imali hrpu prijedloga, gledao sam one bez klubova i koji bi mi pojeftinili momčad. Našao sam jedan kompromis na poziciji lijevog beka, gdje je iz moje ekipe u MLS-u bio tražen Rodney Wallace, koji je na kraju otišao u Toronto za $200k Allocation Funds i 1 Internacionalni slot na dvije godine. Na njegovo mjesto doveden je Alvin Mendoza, stariji par godina i tek nešto malo slabiji u ofenzivi od Wallace-a, tako da nismo puno izgubili, no ipak sam na lijevoj strani u obrani mrvicu slabiji nego sa Wallace-om...

Prilikom registracije igrača, nekoliko dana prije prvog kola MLS-a, klubovi moraju registrirati igrače (ima tu nekih dodatnih pravila, ako registrirate igrača koji je više od 5 godina u MLS-u, ako ga se kasnije otpusti njegova plaća se i dalje broji u salary cap, ako je manje od tog perioda oduzima se i otvara se prostor što ćete vidjeti u nastavku kako sam iskoristio - to se pravilo zove Guaranteed player contract).
Kako sam bio u plusu sa Allocation Funds za nekih $100k, $200k sam prebacio u salary cap kako bih zadržao sve igrače koji su mi preostali u klubu nakon početnog trejdanja. Kod ostalih klubova, igrači koji nisu registrirani bivaju otpušteni iz kluba i stavljaju se na Waiver list (jedna od prednosti MLS-a, ako vam se neki igrač ne sviđa, jednostavno ga ne registrirate i nema plaćanja odštete za plaću). Dan nakon registracije slijedi Waivers draft na kojem se draftaju otpušteni igrači. Tu je bilo raznih zanimljivih igrača ali kako je moj salary cap već bio pun, mogao sam dovesti samo Development contract igrače (juniori i prijelaz ka seniorima, ne računaju se u salary cap, maksimalno 6 takvih igrača), tako da sam doveo dva igrača da mi budu tu tek kao zamjene - Ben Fisk i Dan Delgado.

Imali smo problema na otvaranju sezone u veznoj liniji, imali smo problema i na desnom beku odlaskom Millera u trejdu za Coopera.

Kao što sam na početku rekao, ostao sam bez četiri važna vezna igrača i tokom prijelaznog roka koji je trajao još neko vrijeme (10-ak kola), sam čekao reporte skauta ko ozebli sunce. Tražio sam nekog igrača koji bi mi proširio kadar na krilnim pozicijama, pogotovo na desnoj strani i našao sam Marvina Angula koji je došao zabadava. Sitan igrač, nije pretjerano borben (no nije ni neka pi***ca) ali mislim da bi ga se dalo koristit i na poziciji desnog beka ako ga pretreniram. Njegova alternativa je bio Osael Romero od kojega sam odustao jer je lošiji u fazi obrane i tražio je veću plaću a već sam se mučio sa salary cap-om. Na ovog Romera sam i popušio neke draftove koje sam poklonio Chivasu jer su držali njegova MLS prava, ali su to niske pozicije u trećem i četvrtom krugu...
Traženjem riješenja na desnom krilu, bio sam spreman prebaciti Allocation Funds u salary cap, ali našao sam igrača koji mi je pomogao da to obavim bezbolnije i još sam uspio zaradit...jednog igrača bez kluba, člana Kolumbijske repke. Wilman Conde je bio već dogovoren no transfer je odgođen dok nisam uspio stvorit prostora u salary capu bez prebacivanja sredstava iz Allocation Funds. On je drugačiji profil stopera od svih koje imam u klubu, pa sam tako riješio Mikaëla Silvestra kojega sam prodao u Montreal za neočekivano dobar deal - $300k i International slot na 5 godina! Ova zamjena mi je otvorila $3.8k/pw što je bilo više no dovoljno za registraciju i Condea i Angula. Izgubio sam iskusnog igrača koji bi bio dobar tutor, no ova mahinacija mi je bila nasušno potrebna. Samo bih napomenuo da ispada kako sam zahebao Montreal Impact koji je pljunuo i dobru paru (za MLS iznimlno vrijedan Allocation Funds) i Inernational slot na 5 godina, a istog trena kad je Silvestre došao, nisu ga registrirali u momčad čime je on stavljen na Waivers list (ne draft, Waivers list je u toku sezone, draft odmah nakon registracije) nakon čega ostatak lige ima 2 dana da reagira, tako da je San Jose uzeo Silvestrea u svoje redove (preuzeli su njegov ugovor). Montreal Impact na početku sezone nije registrirao Mattea Ferrari-a koji je također završio u San Joseu (Waivers draft), koji sad ima možda najjači par stopera u ligi, bar po imenima. Profitirali smo mi i San Jose, a Montreal Impact ima blesavog Švicarca na klupi koji nema pojma o slaganju kadra.

Moja ocjena prijelaznog roka je  3.5/5... mala reputacija, premijerna sezona, otprilike roster kakav sam si želio, dosta Å¡irok i kvalitetan, mali minus je dosta dolazaka sa 6 novih lica u prvoj momčadi, dosta latinosa. Nadam se da neće pravit probleme prilagoÄ‘avajući se i da ću ja uspjet napravit neku čaroliju sa tim prinovama... Zaradio sam neÅ¡to malo Allocation Fundsa i povećao salary cap za $8k/pw.

Ovakav prijelazni rok pun preokreta i cjenkanja sa MLS timovima, te balansiranje salary cap-a je ono što me vuče da igram ovu ligu! Strašno napeto!

OTVARANJE SEZONE
Stanje na tablici tako-tako, tekme u MLS-u solidne. Čvrsta obrana, malo primamo ali malo i zabijamo, odigrali smo četiri utakmice za redom bez pogodaka, ukupno 10 utakmica od toga 3 pobjede, 6 remija i 1 poraz od Real Salt Lake-a. U prvom sejvu sam bio malo solidniji na otvaranju, ali moram priznat više volim 0-0 od 1-1. Mene ne sekira spoznaja da imamo čvrstu obranu a neefikasan napad u mojoj premijernoj sezoni, premda se nadam da će se u nastavku ipak malo otvorit. Istaknuo bih rezultat 0-0 na gostovanju kod super moćnog LA Galaxy koji je prepun zvijezda i prvi favorit za naslov sa najjačom momčadi.

U trenutku pisanja reporta ozlijedili su mi se dva važna igrača, oba Johnsona i to na par mjeseci. Jedan je vezni a drugi špica. Oba bi bila u prvoj postavi.

Nastavljamo dalje sa optimizmom, uz nadu da ćemo na kraju sezone biti momčad sa najboljom obranom i najviše žutih kartona!

Udri do kosti!

Offline mutor1950

• Oružar
  • *
« Odgovori #11 u: 04.11.2013, 11:45:35 »
Svaka cast napalija si me na ovu americku ligu...stvarno je zanimljivo nastavi obavezno

Ipsek Giko

Offline der Kaiser

• Oružar
  • *
« Odgovori #12 u: 04.11.2013, 15:29:06 »
Vidim da jako malo zabijaš i primaš. Može SS taktike i golmana?

Vezano za Montreal i njihov potez s neregistriranjem igrača - nisu tolko niti loši kolko se očekivalo da budu s obzirom da su ispustili 2 odlična obrambena.

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #13 u: 04.11.2013, 22:07:19 »
Pisanje jako kvalitetno, nema veze što je opširno ;) Sviđaju mi se transferi, nisi pretjerivao, umjerenost se cijeni... Stanje na tablici nije loše, ali očekujem da uđeš među prva 3 da se ne moraš dodatno mučit... Sretno :)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #14 u: 06.11.2013, 18:03:47 »
dečki, ispričavam se što sporo reagiram...

Svaka cast napalija si me na ovu americku ligu...stvarno je zanimljivo nastavi obavezno

nadam se da ću te nagovorit da probaš odigrat koju sezonu ;)

isprva je mučenje, ali kad se jednom navikneš onda postane najdraža liga. meni definitivno je.

Vidim da jako malo zabijaš i primaš. Može SS taktike i golmana?

Vezano za Montreal i njihov potez s neregistriranjem igrača - nisu tolko niti loši kolko se očekivalo da budu s obzirom da su ispustili 2 odlična obrambena.

evo taktika i golman Donovan Ricketts

golman je bio zvijezda LA Galaxy-a, bio je jednom i najbolji golman lige, iako sa 36 godina još uvijek je u vrhu po kvaliteti u ligi. prilično siguran i impozantne figure. kapetan Jamajke sa 99 nastupa u stvarnosti

taktika je tako tako, još se uigravam, uvijek dajem na tekmi individualne naredbe igračima jer jako puno rotiram (imam novih ozljeda i problema, nekoliko igrača mi nije igralo po pola sezone). kasnije se otvorilo i u primljenim i zabijenim golovima, pri kraju sam sezone pa će uskoro report

Montreal izvlači Di Vaio, kad uđe u formu, zabija i asistira bar jednom po utakmici.

Pisanje jako kvalitetno, nema veze što je opširno ;) Sviđaju mi se transferi, nisi pretjerivao, umjerenost se cijeni... Stanje na tablici nije loše, ali očekujem da uđeš među prva 3 da se ne moraš dodatno mučit... Sretno :)

hvala na pohvalama
nije to baš neka umjerenost, dovedeno je 6 igrača (one iz akademije na ss-u ne brojim, to mi je sportski direktor doveo, odmah sam ih i vratio u akademiju, šta će mi 15/16-godišnjaci)... kasnije sam doveo još trojicu, tako da je to ipak pola nove momčadi. ali to je tako za prvu sezonu, kasnije ne mislim toliko dolazaka imat, nadalje slijede kvalitetniji dolasci, pogotovo ako mi se digne bar malo reputacija

ko što sam rekao Kaiseru, uskoro će report, još par tekmi do kraja imam, i nije baš veseo finiš premda je i dosta solidan. neću se sekirat ako ne ostvarim doigravanje, ušao sam u malo lošiju formu zadnjih 4-5 odigranih tekmi (nema pobjeda)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #15 u: 10.11.2013, 11:41:23 »

Malo kasnim, nisam imao volje za pisat report... evo sad se to promijenilo, pa slijedi izvještaj o prvoj sezoni. Uživajte! :D

NATJECANJA
Glavno natjecanje u SAD-u, u kojem je bilo dosta oscilacija. Znao sam već na sredini sezone da se neću direktno plasirati u doigravanje zapadne konferencije, u koje vode prva 3 mjesta, dok 4. i 5. igraju baraž za to mjesto u polufinalu konferencije, a taj baraž se naziva Wild Card (šta volim te njihove nazive). U jednom periodu kad smo imali solidnu formu sa 4-5 uzastopnih pobjeda bio sam čvrsto na toj 4. poziciji, no pred kraj sezone mi se ozljeđuje i prvi golman Ricketts i drugi golman Srbin Kočić. Koliki je to hendikep bio, vidjet ćete kasnije u dijelu o momčadi. Nakon prvog dijela sezone u kojem sam u prvih 11 utakmica imao samo jedan poraz i hrpu 0-0 rezultata, uslijedilo je ono što u ostalim karijerama kolege FM manageri zovu "toplo-hladno" forma. Pa zahvatilo je i mene, nakon čega više nismo bili u rubrikama nepobjedivosti, nego smo više bili u rubrikama "bez pobjede". U finišu sezone nekako spajamo 5 utakmica bez poraza, i dolazim na 4. mjesto i već mislim kako smo barem osigurali Wild card doigravanje. Najbolja tekma u tom periodu je bila doma protiv LA Galaxy-a kad smo ih razmontirali 3-0 no to je već bio prekid forme od 5 tekmi bez poraza. U valjda normalnom maniru FM-a, slijedi loša forma i 5 tekmi bez pobjede kada je najviše trebalo. Padamo izvan pozicije Wild Card na 6. mjesto, ponekad i na 7. Utakmica protiv Seattle-a u gostima, najljućeg rivala bila je jedna od ključnih jer su nam oni bili direktan konkurent za Wild Card poziciju. Tri kola prije kraja regularnog dijela na njihovom terenu deremo ih sa 2-1. U zadnjem kolu ne ovisim o sebi, bod sam iza Seattle-a koji igra protiv LA Galaxy-a, dok meni treba pobjeda protiv San Jose-a. Pobijedili smo San Jose 4-2 a LA Galaxy i Seattle igraju 1-1, što je meni dovoljno da preskočim Seattle za taj glupi Wild Card! Hura! Stanje na tablici na kraju regularnog dijela sezone. New England Revolution je osvojio ligaški dio natjecanja, plasiravši se tako u CONCACAF Ligu prvaka.
U Wild Card doigravanju pobijeđujemo opet LA Galaxy sa 3-1, koje nas vodi u polufinale konferencije protiv Dallasa, 0-0 i 2-1 u uzvratu nakon produžetaka je bilo taman naknap za finale Zapadne konferencije protiv Chivasa. Prva tekma doma opet 0-0 kao protiv Dallasa te uzvrat gubimo u našem najlošijem izdanju ove sezone sa 3-0. U finalu MLS Kupa (nakon doigravanja, tu se igra za pravog pobjednika), New England je potvrdio naslov iz regularnog dijela, a mi smo zapeli samo stepenicu prije finala, tako da je sezona ispala vrlo solidna nakon od medija predviđene niske pozicije.

U naj postavi MLS-a imali smo Rickettsa, obrana je bila u vrhu lige što valjda ima i neke veze sa najgrubljom igrom u ligi. Bar jedan cilj ostvaren kao što je bilo namjeravano :D
Posjećenost je bila solidna od gotovo 90% što govori o lojalnosti navijača, koji su čak 12 puta kupili sve ulaznice.

O kupu neću puno jer nije bio primaran fokus kao MLS, ali mogu se pohvalit da nije bilo tako loše kao što se čini. U prvom nastupu u trećem kupa kad se izvlače niželigaši, na jedvite jade prolazimo pogotkom u zadnjoj minuti. Već u idućem kolu izvlačimo MLS momčad, iako je bilo i prilično niželigaša koji su pobijedili MLS momčadi, jednostavno nije bilo toliko sreće za nas. Na penale prolazimo Philadephiu, i u četvrtfinalu nas čeka New York protiv kojeg smo odigrali jedinu dobru tekmu u tom natjecanje i pobijedili 3-1. U polufinalu gubimo od D.C. Uniteda 1-0 i to je bio kraj priče. Polufinale u kojem sam izveo prvu momčad dok su ostatak natjecanja igrale zamjene. Možda je u tome bila greška... D.C. United kasnije osvaja kup, što je mala utjeha. Osvajanjem natjecanja plasirali su se u Ligu Prvaka sjevernoameričke konfederacije. Inače, u finalu su igrali protvi Seattle-a koji je izgleda stručnjak za to natjecanje jer su ga u stvarnosti osvojili 3 puta za redom. D.C. United je ove godine i u stvarnosti osvojio kup. :)

MOMÄŒAD
Najbolja postava sezone je u taktici koju sam koristio svega par puta. Grr!  :gaah
Najbolji igrač sezone je Mosquera, kojie je krivo odabran od strane FM-a po mom skromnom mišljenju. Da se mene pitalo, tu nagradu bi odnio ili Kenny Cooper kao najbolji strijelac, asistent i sa najviše PoM titula, ili Donovan Ricketts koji je bio najbolji golman MLS-a i naš jedini igrač u naj postavi natjecanja. Naravno, pošto smo igrali defanzivno, od ostalih su se istaknula još dva defanzivca, to su Wilman Conde koji je odlično zamijenio Silvestre-a, i radilica u veznoj liniji Diego Chará koji je bio najuspješniji u lomnjenju kostiju protivnika. Da mi je još jedan takav!
Evo vam i slika učinka ostalih igrača koji su iznijeli sezonu - "slika"

Od prethodnog reporta u kojem sam predstavljao transfere, doveo sam još dva igrača. Eddy Ortiz kao backup igrač, reprezentativac Gvatemale, i najmlađi reprezentativac Jamajke, Marvin Morgan đunior, koji je bio solidan u par tekmi u kojima sam mu dao priliku i od kojeg očekujem da se solidno razvije u mom klubu. Naravno oboje su dovedeni d-žabe.

Za slijedeću sezonu pripremat ćemo se u Arizoni  yeey

1. Agresivna igra    +
2. Bolji skor u 2012. nego li u stvarnosti (klik) +
3. Dugoročno - osvajanje trofeja    -
4. Povećanje broja domaćih igrača iz akademije u prvoj ekipi (trenutno samo dva)    -
5. Pozitivan skor u ogledima s rivalima (Cascadia cup)   + (jedini trofej - koji to u stvari i nije)

Sa premijernom sezonom sam dosta zadovoljan, imamo igru kakvu sam želio, kostur momčadi postoji, postoje više nego solidni rezultati za novi klub u ligi. Uz pametno slaganje momčadi u idućoj sezoni i malo kvalitetnijom igrom mislim da bi trebali podići ljestvicu sa očekivanjima rezultata. Moja ocjena je 4/5

I da se pohvalim "drvosječama" u stvarnosti, trenutno su na istoj stepenici na kojoj sam ja stao, finale zapadne konferencije protiv Real Salte Lake. U polufinalu su pobijedili rivala Seattle za koje je potpisao Clint Dempsey iz Tottenhama, 2-1 u gostima i 3-2. Večeras u 3 sata ujutro igraju u gostima protiv RSL-a... Sretno Timbers! (naravno da ću popratit i uživo i kladionicom)

Udri do kosti!

Offline mutor1950

• Oružar
  • *
« Odgovori #16 u: 12.11.2013, 15:15:00 »
Evo iskomentirat cu ja opet kad niko nece...a sta reci procita san sve ove reporte s guston, sviđa mi se kako slazes ekipu, a i dugorocni ciljevi ne idu lose, nista sad dovedi jos 2-3 konjine i ubijaj sve...ima da radis 60 faulova po utakmici...nastavi ako imas volje pratim hi
« Zadnja izmjena: 12.11.2013, 15:16:12 od mutor1950 »

Ipsek Giko

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #17 u: 13.11.2013, 16:43:29 »
Evo iskomentirat cu ja opet kad niko nece...a sta reci procita san sve ove reporte s guston, sviđa mi se kako slazes ekipu, a i dugorocni ciljevi ne idu lose, nista sad dovedi jos 2-3 konjine i ubijaj sve...ima da radis 60 faulova po utakmici...nastavi ako imas volje pratim hi

hvala stari!

ma bitno je meni da ja uživam u karijeri, igram to onako lagano. ionako sam rekao da pišem više da bih sam sebe mogao podsjetit u nekoj budućnosti na ovo... svjestan sam da je veći fokus na FM14 i da sam ja krenuo igrat kad je ovaj FM već svima prošao... tako da me ne sekira to previše šta se ne čita.

Offline der Kaiser

• Oružar
  • *
« Odgovori #18 u: 13.11.2013, 19:18:17 »
Pročitao sam i ja ali nisam niÅ¡ta komentirao.  :)

Ništa, šteta za neosvajanje MLSa. Vidim, Montreal podbacio totalno, Toronto standardno loš. Posjećenost je i kod mene uvijek bila preko 90%. Ako se dobro sjećam, mislim da je kod mene bila cca 96% svake sezone što me ugodno iznenadilo.