Autor Tema: Novi ruski velikan na rijeci Don  (Posjeta: 8230 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
Novi ruski velikan na rijeci Don
« u: 16.09.2013, 20:32:59 »

Odlučio sam se za zadnji save na ovom serijalu, te treću svoju karijeru koju ću predstaviti. Do sada sam imao dvije vrlo uspješne karijere sa Pescarom i Caykurom, nadam se da će tako biti i ova sa ruskim Rostovom. Pa krenimo..

Puno ime:   Ð¤ÑƒÑ‚больный клуб Ростов (Football Club Rostov)
Nadimak:   RSM, Selmashi
Osnovan:   1930.
IgraliÅ¡te:   Olimp – 2, Rostov na Donu
Kapacitet:   15,840

FC Rostov je Ruski nogometni klub sa sjedištem u Rostovu na Donu, Rostov Oblast. Klub trenutno igra rusku Premier ligu i igra na Olimp-2 stadionu, kapaciteta 15,840 mjesta.
Klub je osnovan 10. svibnja 1930, u početku nazvan Selmashstroy. Preimenovali su se u Selmash 1936 i Traktor 1941. Godine 1950 klub nastupa u  Južnoj zoni Azovsko-Don grupe Ruske SFSR prvenstvu. Sljedeće sezone su bili smjeÅ¡teni u skupini B prvenstva. Nakon zavrÅ¡etka prvi su bili u svojoj skupini, klub je unaprijeÄ‘en u klase B za 1953. sezonu, tijekom koje su preimenovane opet u Torpedo. Godine 1958 oni su preimenovani  u Rostselmash.
U 1964 je klub osvojio svoju diviziju B te su ostvarili promociju u prvu Sovjetsku ligu . Godine 1975 se vratio u klasu B (sada poznatu kao Sovjetsku drugu ligu). Nakon nekoliko neuspjeha, klub je osvojio drugu ligu 1985 te ostvarili promociju u prvu ligu.
Godine 1991 klub završio na četvrtom mjestu što je bio zadnja sezona sovjetskog nogometa nakon raspada SSSR-a. To je bilo dovoljno da zaradite mjesto u novoj ruskoj ligi. Prvu sezonu ostvarili su osmo mjesto, 1993 sezone ispadaju u drugu ligu.
Godine 2003 su usvojili svoje sadaÅ¡nje ime i dosegli  su finale ruskog kupa po prvi put, te  izgubili 1:0 od Spartak Moskve. Od sezone 2009 su standardni članovi najviÅ¡eg ranga Ruskog nogometa. Klub koji nema nikakvih trofeja joÅ¡, ali tu sam doÅ¡ao ja da to promjenim.

Razlog zašto sam se odlučio na ovaj klub je leži u tri razloga. Prvi je grad koji nije u dalekoj rusiji nego se nalazi u dosta dobrom prijedjelu Rusije, može se reći to je europski grad. Drugi je ovaj klub koji do sada još nije osvojio niti jedan značajan trofej. I treći i najveći razlog je Stipe Pletikosa, da Stipe Pletikosa nekadasnji igrač Hajduka koji igra u ekipi i koji će ostati u klubu dok god ga vodim, braniti će dok god će moći hodati, kapetan i vođa moje ekipe će biti.

Ciljevi su u ovoj sezoni izboriti plasman u prvih 10 ekipa te stvoriti nekakav kostur ekipi koja će kroz koju sezonu ravnopravno se boriti za vrh lige. Ekipa je dosta dobra, ali želim još tu dovesti par igrača koje imam u planu.

Toliko za sada, za ovaj uvod, ubrzo će krenuti i reporti sa rezultatima, transferima itd.. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete pratiti ovo  hi

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
Odg: Novi ruski velikan na rijeci Don
« Odgovori #1 u: 16.09.2013, 20:35:50 »
Stipe - ikona kluba <3

Offline Mex

• "I am the master of my fate. I am the captain of my soul"
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2 u: 16.09.2013, 20:39:56 »
Zanimljiv klub i treća sreća. Bio je tamo u prijašnjoj karijeri ako se ne varam Florin Cernat pa sad Pletikosa svima je zajednički Hajduk? Uglavnom sretno!

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #3 u: 16.09.2013, 20:42:00 »
Zanimljiv klub i treća sreća. Bio je tamo u prijašnjoj karijeri ako se ne varam Florin Cernat pa sad Pletikosa svima je zajednički Hajduk? Uglavnom sretno!

Zaboravio si legendu Hajduka Antu Vukušića u Pescari :sad:

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #4 u: 16.09.2013, 22:20:22 »
Tako je :D
VukuÅ¡ić, Cernat i sad Pletikosa svima je poveznica Hajduk  wub

Offline bounty_hunter

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #5 u: 16.09.2013, 22:31:19 »
Na idućem FM-u prva karijera nek ti bude u brazilskoj trećoj ligi gdje trenutno igra Pablo Munhoz u klubu koji se zove CRAC :D

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #6 u: 17.09.2013, 00:10:44 »
Necemo bas toliko sad pretjerivati :D

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #7 u: 17.09.2013, 00:10:55 »
Majka Rusija. Može, pratit će se.

Klub je malo ubog, em što mi se ne sviđa, em što su mijenjali ime više puta od Dinama, ali šta sad, treba i s takvima nekad igrati :D
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 17.09.2013, 01:57:37 »
Plus odvratno jebena zuta boja. Al zanimljiv izbor dakako svakako.

Ne znam kakvi su sa parama i kakvi budu kasnije, ne vjerujem da su neki prebogati. Rusija dominira, kao i Ukrajina. <3

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #9 u: 17.09.2013, 11:02:26 »
Majka Rusija. Može, pratit će se.

Klub je malo ubog, em što mi se ne sviđa, em što su mijenjali ime više puta od Dinama, ali šta sad, treba i s takvima nekad igrati :D
Rusija oduvijek mi je zanimljiva, a ovo sa imenima pretjerali su skroz :D nastavi pratiti ;)
Plus odvratno jebena zuta boja. Al zanimljiv izbor dakako svakako.

Ne znam kakvi su sa parama i kakvi budu kasnije, ne vjerujem da su neki prebogati. Rusija dominira, kao i Ukrajina. <3
Boja mi je nebitna :D Imaju par odlicnih pojedinaca i na njima pokusavati graditi ekipu, sto se tice para nisu ni bogati ni siromasni,imalo se para za one igrace koji su mi bili u planu :)

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #10 u: 17.09.2013, 11:07:30 »
Zanimljiv izazov svakako, počinjao sam nekoliko puta sa njima, ali nikad nisam završio sezonu. Stipe bog <3

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #11 u: 17.09.2013, 13:58:04 »
Nisu prejaki a opet nisu ni preslabi,taman nekakva sredina, ekipa odlicna jer nema uspjeha da se snjom napravi nesta :)

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #12 u: 17.09.2013, 17:02:55 »
Plus odvratno jebena zuta boja.

Sad kao ni Dortmund i Inter (iz Zaprešića naravno) ne valjaju :sad:

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #13 u: 18.09.2013, 10:44:05 »

Sezona 2012/13

Stigao je red i na prvi report u ovoj karijeri.Dočekala me je vrlo dobra ekipa sa par odličnih pojedinaca kao što su: Pletikosa, Xulu, Salata, Jano, Dzyuba. Odmah sam imao u planu par igrača koje jednostavno moram imati u ovoj ekipi koji će napraviti od ove ekipe kvalitetu više. Glavni cilj mi je ove sezone bio napraviti taj kostur ekipe na kojoj ću graditi svoju ekipu, te u prvenstvu probati plasirati se u prvih 10 ekipa, pošto nam je MP bio 13.mjesto, odnosno borba za ostanak, no ova ekipa može i mora bolje od toga. Korak po korak i za koju sezonu nadam se da ćemo moći parirati i najjačim klubovima u ligi. Za transfere sam imao nekih 800 k koje sam povećao sa par prodaja te tako osigurao sredstva za dolazak par pojačanja koja su bila neophodna ovoj ekipi. Sa ovih par pojačanja siguran sam da će ova ekipa dobiti na kvaliteti više. Malu grešku sam napravio što sam dovodio samo strance a ne nijednog ruskog igrača, ali nema veze, ovu sezonu sam izdržao tako a onda za sljedeću dovesti par domačih koji će biti potrebni.

Georgi Milanov, prvi igrač pristigao u klub, odlučio sam se za njega pošto mi je pod obavezno trebao krilni igrač, a mislim da to on može dobro odigrati. Igrač velikog potencijala, koji će nadam se ispuniti do kraja u našem klubu.
Tsepo Masilela doveden kako bi zamjenio Miliča na poziciji beka, no u početku je Milič igrao odlično a Tsepo grijao klupu, no kasnije je došlo sve na svoje i postao je neizostavan član prve postave.
Dudu igrač kojega sam pokušavao dovesti tijekom cijelog ljeta, no prvo nisam imao novaca za transfer, onda on nije htjeo doći, pa sam morao malo preko medija ga hvaliti da bi na kraju došao ali za sada samo na posudbu, nadam se da će biti para sljedeče godine da ga otkupim, pošto kao igrač mi se svidio odmah. Vjerujem da će biti pravo pojačanje.

Odigrali smo i 7 prijateljskih utakmica sa kojima na kraju mogu biti i više nego zadovoljan, pošto smo zabilježili samo jedan poraz. Odlučio sam se za taktiku 4-1-2-2-1 koja je u pripremnom dijelu dosta dobro funkcionirala te se nadam da sam stvorio temelje za dobar rezultat tokom goidne u natjecanjima u kojima jesmo.

Iza nas je odlična sezone, mogu reći i bolja nego što sam očekivao da će biti. Kao što sam rekao na početku cilj je biti na kraju u prvih 10 ekipa završiti, znači nekakva sredina, no mi smo odigrali i puno bolje od toga te na kraju završili 6. samo mjesto iza mjesta koje vodi u Europu. No potrefilo mi se je da finale kupa igraju Zenit i Lokomotiv, tako da na kraju ipak i 6.mjesto je vodilo u Europu na radost i mene i igrača i naših navijača. Jedno vrijeme sam se držao čak i na 3-4 mjestu, no na kraju su ipak kvalitetnije ekipe bile bolje od nas i mi možemo i moramo biti jako zadovoljni ovim rezultatom. Odigrali smo stvarno neke odlične utakmice protiv jačih ekipa, ali isto tako bilo je i kikseva protiv slabih, što je i razumljivo. Obratite pozornost di su završili DInamo i CSKA koji je veći dio prvenstva bio u poziciji za ispadanje. Treba napomenuti da smo imali jednu od najboljih obrana lige što je za svaku pohvalu, dok nam je napad malo štekao. Vjerojatno bi nam i napad bio još i lošiji da Dzyuba nije bio drugi strijelac lige sa 17 pogodaka. Sve u svemu za prvu sezonu odličan rezultat.

Kup, što reći o tome, dobili smo odličan ždrijeb, protivnika iz druge lige a mi smo podbacili i ispali nažalost odmah u prvom kolu iako smo bili puno bolji, no na kraju penali su bili presudni za nas. Veliko šteta, sljedeće sezone mora biti bolje.

Arseny Logashov naš najbolji bočni igrač u ekipi, cijelu sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou te je igrač koji je nezamjenjiv kod nas.
Artem Dzyuba igrač koji je kod nas na posudbi iz Spartaka, te je bio naš najbolji strijelac te jedan od najboljih strijelaca lige. Bez njega ova ekipa definitivno nije ista, sad mi preostaje veliki posao da ga probam otkupiti na kraju sezone.
Dudu je bio definitivno jedan od klavnih naših kreativaca, možda nije imao učinak kakav bi trebao imati, ali je pokazao da je odličan igrač kojeg ćemo teško moći opet dovesti u naš klub jer već sad za njega ima puno zainteresiranih klubova.
Jano još jedan u nizu igrača koji su na posudbi kod nas, omaleni kerativac koji je imao iza sebe vrlo dobru sezonu, kreativac puno naših prilika. Sumnjam da ću ga otkupiti, preskup je a ima puno boljih igrača na njegovoj pozicicji.
Kornel Salata najbolji stoper lige, uvršten u ekipu sezone i to dovoljno govori kakvu je sezonu imao iza sebe. Odličan stoper koji je jedan od najzaslužnijih za dobru obranu tokom većeg dijela sezone.
Stipe Pletikosa, za kraj naš kapetan i prvi vratar. Neću reči da je bio jedan od boljih igrača ali je davao jednu sigurnost i mirnoću ekipi. Igrač koji će biti naš prvi vratar dok god može hodati definitivno.

Za sada toliko, nadam se da vam se svida i da cete uzivati u reportu, do citanja/pitanja  hi
« Zadnja izmjena: 18.09.2013, 11:39:57 od El Nino »

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #14 u: 18.09.2013, 11:57:08 »
Jednostavno pišeš, to mi se sviđa. Rezultati su više nego dobri, sva sreća da ti se poklopilo da ideš u Europu, sad će biti para :) Očekujem da ćeš se dobro pojačat i dogodine napast direktan plasman u Europu! respect

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #15 u: 18.09.2013, 13:02:25 »
Dudu i Milanov kad krenu dominirat maksimalno, biti ces medju prva 3 bez problema. Samo treba malo strpljenja za to. KAVA

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 18.09.2013, 13:16:04 »
Dudu je izgleda must have na ovom forumu. :D Lepo šesto mjesto, imaš i lepu ekipicu. ;)
Citat:
just dream with me
Blazicko umri govno debelo

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #17 u: 18.09.2013, 20:22:04 »
Pisanje klasika, malo me to iritira jer si u svakoj karijeri na forumu pisao na isti način. Pokušaj to malo sredit, stavi neke inovacije, drugi font, bilo šta :D Nemoj se naći uvrijeđen, dobar si momak i sve, al nekako mi je to sve dosadno. I to ne znači da pratim, ali evo sad svaki put kad dođem na forum odem vidjet od Fiće Grazie Papa i s užitkom pročitam novi report, tako probaj i ti natjerat članove foruma da isto tako rade.

Ajmo sad na klub. Prvo Å¡to me nasmijalo je ime koje su prije imali, a to je Traktor  :&. Transferi su okej, ali kao Å¡to i sam kažeÅ¡, bolje da si dovodio domaće igrače. Å esto mjesto je super, ali eto potrefilo se da ideÅ¡ u EL. Sad ostvari neki uspjeh i možeÅ¡ reći da si u dvije sezone napravio dobar posao. Kad pogledaÅ¡ tablicu svi ste bilu tu negdje tako da je liga izjednačena, mislim da uz par dobrih pojačanja može napasti i prvenstvo.

Šteta za kup, ali za mene su kupovi uvijek bili nebitni. Samo trofej više u vitrinama.

Sretno dalje, bacit ću tu i tamo komentar i čekam sljedeći report.  respect

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #18 u: 18.09.2013, 23:18:45 »
Jednostavno pišeš, to mi se sviđa. Rezultati su više nego dobri, sva sreća da ti se poklopilo da ideš u Europu, sad će biti para :) Očekujem da ćeš se dobro pojačat i dogodine napast direktan plasman u Europu! respect
to je nekakav sistem kako uvijek pisem :D mogu napasti vraga sljedece sezone,tek sam na pocetku druge sezone a vec me FM jebe na veliko :D  Nastavi pratiti ;)
Dudu i Milanov kad krenu dominirat maksimalno, biti ces medju prva 3 bez problema. Samo treba malo strpljenja za to. KAVA
Od njih ocekujem najbolje igre,da budu vode ekipe,oba su vec sad predobri igraci  :cool:
Dudu je izgleda must have na ovom forumu. :D Lepo šesto mjesto, imaš i lepu ekipicu. ;)
Dudu bog isus :D hvala sto pratis, nastavi  hi
Pisanje klasika, malo me to iritira jer si u svakoj karijeri na forumu pisao na isti način. Pokušaj to malo sredit, stavi neke inovacije, drugi font, bilo šta :D Nemoj se naći uvrijeđen, dobar si momak i sve, al nekako mi je to sve dosadno. I to ne znači da pratim, ali evo sad svaki put kad dođem na forum odem vidjet od Fiće Grazie Papa i s užitkom pročitam novi report, tako probaj i ti natjerat članove foruma da isto tako rade.

Ajmo sad na klub. Prvo Å¡to me nasmijalo je ime koje su prije imali, a to je Traktor  :&. Transferi su okej, ali kao Å¡to i sam kažeÅ¡, bolje da si dovodio domaće igrače. Å esto mjesto je super, ali eto potrefilo se da ideÅ¡ u EL. Sad ostvari neki uspjeh i možeÅ¡ reći da si u dvije sezone napravio dobar posao. Kad pogledaÅ¡ tablicu svi ste bilu tu negdje tako da je liga izjednačena, mislim da uz par dobrih pojačanja može napasti i prvenstvo.

Šteta za kup, ali za mene su kupovi uvijek bili nebitni. Samo trofej više u vitrinama.

Sretno dalje, bacit ću tu i tamo komentar i čekam sljedeći report.  respect
Sto se tice pisanja tu necu nista mjenjati, to je nekakav moj sistem, a od sljedeceg FMa imam neke ideje,pa cu ih tamo provoditi sto se tice toga :) Ti domaci igraci su me najvise mucili zbog velikog broja stranaca,ali sta je tu je :) Hvala sto pratis i na ovako velikom komentaru,nastavi tako i dalje ;)

Offline bounty_hunter

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #19 u: 19.09.2013, 00:03:27 »
Ne znam koliki si budžet imao na početku, ali opet si po dobrom starom receptu uvalio jednog levata za velike pare s pomoću kojih si

doveo Milanova i Dudua koji će ti činiti okosnicu tima idućih 5 godina, a vjerojatno ti je ostalo za još neka perverzna pojačnja kasnije :D

Dakle, ključ cijele karijere je u ovom slučaju Igor LOLo :D

Offline draxler

• Oružar
  • *
« Odgovori #20 u: 19.09.2013, 01:42:49 »
Vidim kod tebe Anji 2 na tabeli, vrv igras bez update-ova ?

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #21 u: 19.09.2013, 08:05:47 »
Ne znam koliki si budžet imao na početku, ali opet si po dobrom starom receptu uvalio jednog levata za velike pare s pomoću kojih si

doveo Milanova i Dudua koji će ti činiti okosnicu tima idućih 5 godina, a vjerojatno ti je ostalo za još neka perverzna pojačnja kasnije :D

Dakle, ključ cijele karijere je u ovom slučaju Igor LOLo :D
na pocetku sam imao oko 850k,morao sam prodati nekoga,a ovo je idealan posao bio,nepotreban,stranac a dobre pare dobio za njega :D inace svida mi se ovaj tvoj zakljucak :D
Vidim kod tebe Anji 2 na tabeli, vrv igras bez update-ova ?
tako je bez updatea igram ;)

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #22 u: 19.09.2013, 08:47:08 »
Logashov je inače u Anžiju, kako je sad kod tebe?  hmm

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *