Sezona 2012/13
Stigao je red i na
prvi report u ovoj karijeri.DoÄekala me je vrlo dobra ekipa sa par
odliÄnih pojedinaca kao Å¡to su: Pletikosa, Xulu, Salata, Jano, Dzyuba. Odmah sam imao u planu par igraÄa koje jednostavno moram imati u ovoj ekipi koji će napraviti od ove ekipe kvalitetu viÅ¡e. Glavni
cilj mi je ove sezone bio napraviti taj kostur ekipe na kojoj ću graditi svoju ekipu, te u prvenstvu probati plasirati se u prvih 10 ekipa, pošto nam je
MP bio 13.mjesto, odnosno borba za ostanak, no ova ekipa može i mora bolje od toga. Korak po korak i za koju sezonu nadam se da ćemo moći
parirati i najjaÄim klubovima u ligi. Za
transfere sam imao nekih 800 k koje sam povećao sa par prodaja te tako osigurao sredstva za dolazak par pojaÄanja koja su bila neophodna ovoj ekipi. Sa ovih par
pojaÄanja siguran sam da će ova ekipa dobiti na kvaliteti viÅ¡e. Malu
greÅ¡ku sam napravio Å¡to sam dovodio samo strance a ne nijednog ruskog igraÄa, ali nema veze, ovu sezonu sam izdržao tako a onda za sljedeću dovesti par domaÄih koji će biti potrebni.
Georgi Milanov, prvi igraÄ pristigao u klub, odluÄio sam se za njega poÅ¡to mi je pod obavezno trebao krilni igraÄ, a mislim da to on može dobro odigrati. IgraÄ velikog potencijala, koji će nadam se ispuniti do kraja u naÅ¡em klubu.
Tsepo Masilela doveden kako bi zamjenio MiliÄa na poziciji beka, no u poÄetku je MiliÄ igrao odliÄno a Tsepo grijao klupu, no kasnije je doÅ¡lo sve na svoje i postao je neizostavan Älan prve postave.
Dudu igraÄ kojega sam pokuÅ¡avao dovesti tijekom cijelog ljeta, no prvo nisam imao novaca za transfer, onda on nije htjeo doći, pa sam morao malo preko medija ga hvaliti da bi na kraju doÅ¡ao ali za sada samo na posudbu, nadam se da će biti para sljedeÄe godine da ga otkupim, poÅ¡to kao igraÄ mi se svidio odmah. Vjerujem da će biti pravo pojaÄanje.
Odigrali smo i 7 prijateljskih utakmica sa kojima na kraju mogu biti i viÅ¡e nego zadovoljan, poÅ¡to smo zabilježili samo jedan poraz. OdluÄio sam se za taktiku 4-1-2-2-1 koja je u pripremnom dijelu dosta dobro funkcionirala te se nadam da sam stvorio temelje za dobar rezultat tokom goidne u natjecanjima u kojima jesmo.
Iza nas je
odliÄna sezone, mogu reći i bolja nego Å¡to sam oÄekivao da će biti. Kao Å¡to sam rekao na poÄetku cilj je biti na kraju u prvih 10 ekipa zavrÅ¡iti, znaÄi nekakva sredina, no mi smo odigrali i puno bolje od toga te na kraju
završili 6. samo mjesto iza mjesta koje vodi u Europu. No potrefilo mi se je da
finale kupa igraju Zenit i Lokomotiv, tako da na kraju ipak i 6.mjesto je vodilo u Europu na radost i mene i igraÄa i naÅ¡ih navijaÄa. Jedno vrijeme sam se
držao Äak i na 3-4 mjestu, no na kraju su ipak kvalitetnije ekipe bile bolje od nas i mi možemo i moramo biti jako zadovoljni ovim rezultatom. Odigrali smo stvarno neke
odliÄne utakmice protiv jaÄih ekipa, ali isto tako bilo je i kikseva protiv slabih, Å¡to je i razumljivo. Obratite
pozornost di su završili DInamo i CSKA koji je veći dio prvenstva bio u poziciji za ispadanje. Treba napomenuti da smo imali jednu od
najboljih obrana lige što je za svaku pohvalu, dok nam je napad malo štekao. Vjerojatno bi nam i napad bio još i lošiji da
Dzyuba nije bio drugi strijelac lige sa 17 pogodaka. Sve u svemu za prvu sezonu odliÄan rezultat.
Kup, Å¡to reći o tome, dobili smo odliÄan ždrijeb, protivnika iz druge lige a mi smo podbacili i ispali nažalost odmah u prvom kolu iako smo bili puno bolji, no na kraju penali su bili presudni za nas. Veliko Å¡teta, sljedeće sezone mora biti bolje.
Arseny Logashov naÅ¡ najbolji boÄni igraÄ u ekipi, cijelu sezonu je odigrao na vrlo visokom nivou te je igraÄ koji je nezamjenjiv kod nas.
Artem Dzyuba igraÄ koji je kod nas na posudbi iz Spartaka, te je bio naÅ¡ najbolji strijelac te jedan od najboljih strijelaca lige. Bez njega ova ekipa definitivno nije ista, sad mi preostaje veliki posao da ga probam otkupiti na kraju sezone.
Dudu je bio definitivno jedan od klavnih naÅ¡ih kreativaca, možda nije imao uÄinak kakav bi trebao imati, ali je pokazao da je odliÄan igraÄ kojeg ćemo teÅ¡ko moći opet dovesti u naÅ¡ klub jer već sad za njega ima puno zainteresiranih klubova.
Jano joÅ¡ jedan u nizu igraÄa koji su na posudbi kod nas, omaleni kerativac koji je imao iza sebe vrlo dobru sezonu, kreativac puno naÅ¡ih prilika. Sumnjam da ću ga otkupiti, preskup je a ima puno boljih igraÄa na njegovoj pozicicji.
Kornel Salata najbolji stoper lige, uvrÅ¡ten u ekipu sezone i to dovoljno govori kakvu je sezonu imao iza sebe. OdliÄan stoper koji je jedan od najzaslužnijih za dobru obranu tokom većeg dijela sezone.
Stipe Pletikosa, za kraj naÅ¡ kapetan i prvi vratar. Neću reÄi da je bio jedan od boljih igraÄa ali je davao jednu sigurnost i mirnoću ekipi. IgraÄ koji će biti naÅ¡ prvi vratar dok god može hodati definitivno.
Za sada toliko, nadam se da vam se svida i da cete uzivati u reportu, do citanja/pitanja