Autor Tema: JoÅ¡ jedna priča iz Ukrajine  (Posjeta: 3043 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
Još jedna priča iz Ukrajine
« u: 16.09.2013, 10:49:07 »

Ukrajina sa svojom veličinom od 603.700 četvornih kilometara te svojim strateškim položajem na istočnom ulazu u Europu, ali i na ulazu u samo središte Europe, predstavlja politički i gospodarski izrazito značajnu državu. Službeni jezik u Ukrajini je ukrajinski, no na ulicama glavnog grada Kijeva, i u pojedinim jugoistočnim ukrajinskim gradovima, često se koristi ruski jezik.
Ukrajinsko gospodarstvo je u fazi razvoja slobodnog tržišta, s bruto domaćim proizvodom koji je doživio ubrazani rast posljednih nekoliko godina. Ukrajina ima gotovo sve elemente najnaprednijih europskih gospodarstava, bogata poljoprivrdna zemljišta, dobro razvijenu industrijsku bazu, visoko obučenu radnu snagu i kvalitetan obrazovni sustav, ali njezin ogroman potencijal iz političkih razloga i dalje nije realiziran do poželjne granice razvoja zemlje veličine Ukrajine s takvim omjerom stanovnika.
Posljednjh godina sve više se ulaže u nogomet. Liga im postaje sve jača i zanimljivija, a klubovi ulažu veliki novac i najviše u tome prednjače Dinamo Kiev, Metalist, Dnipro, Metalurg, Ch. Odessa i Shakhtar.

Shakhtar najviše odskače od svih. U rukama je Rinata Akhmetova čije bogatstvo procjenjuju na nekoliko milijardi dolara. Kroz nekoliko godina je uložio ogroman novac u klub, doveo najbolje domaće igrače, mlade talentirane Brazilce i Darija Srnu koji se prometnuo u pravog vođu i ikonu kluba. Vrlo brzo mu se uloženi novac vratio, polako je uspostavio dominaciju u domaćoj ligi, a u Europi su tvrdi orah. 2009. godine osvojili su UEFA ligu te su iste godine preselili se na novi stadion, Donbass Arenu. Projekt potpune izgradnje stadiona Donbass Arena u početku je procijenjen na ukupni trošak od oko 250 milijuna američkih dolara, od toga je oko 30 milijuna trebalo biti utrošeno na izgradnju rekreativnog parka u okolici stadiona. Završna cijena realiziranog projekta na kraju je izašla oko 400 milijuna američkih dolara.
« Zadnja izmjena: 16.09.2013, 10:52:09 od Rozga »

Offline Bijeli luk

• Trener
  • *
Odg: Još jedna priča iz Ukrajine
« Odgovori #1 u: 16.09.2013, 12:21:05 »
Zanimljiv uvod. :D
Očito vjerojatno uzimaš Shakhtar.
Pratim i dalje. ;)

Offline Chuckâ„¢

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 16.09.2013, 12:23:27 »
Ocekujem dominaciju kao na proÅ¡lom fm-u  KAVA

Offline senna

• Legenda
  • *
« Odgovori #3 u: 16.09.2013, 17:09:10 »
Opet Ukrajina  :juznivjetar:

Nekako mi je malo sumnjiv uvod  hmm
Ali ako uzmeš Shaktar očekujem da izdominiraš s Brazilcima :)

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #4 u: 16.09.2013, 17:10:18 »
Totalna Ukrajina. <3

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #5 u: 16.09.2013, 18:37:27 »
Da uzeo sam Å ahtar, ali neću izdominirat sa Brazilcima. Planiram ih sve prodat i kupovat samo igrače sa istočnog i jugoistočnog tržiÅ¡ta. Želim jaku ekipu u kojoj će prednjačiti domaći igrači koji će biti i nositelji reprezentacije. Nemam neke ciljeve, domaća liga i kup su imperativ, a sa uspjehom u Europi neću forsirati. Uskoro izvjeÅ¡taj sa polusezone, možda joÅ¡ večeras.  :)

Offline jasmin93

• El valor de tenir valors
  • Legenda
  • *
« Odgovori #6 u: 16.09.2013, 18:43:18 »
Jel dosta više Ukrajine?

a i ovo je bilo u smislu "sorry camugar sto sam ti jebo majku u tvojoj drzavi pred tvojim navijacima, evo ti lopta pa se igraj"

Offline Chuckâ„¢

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 16.09.2013, 19:01:18 »
Jebes sahtar bez brazilaca, onda si trebao Dynamo uzet :D

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #8 u: 16.09.2013, 19:43:15 »
Nek je napokon netko uzeo pametan klub :D

Offline Mex

• "I am the master of my fate. I am the captain of my soul"
  • Legenda
  • *
« Odgovori #9 u: 16.09.2013, 19:45:33 »
U roku od 3 sezone maskimalno osvojit ćeš sve moguće trofeje! Ali ispratit ću :D

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #10 u: 17.09.2013, 07:25:51 »

1. sezona

Kao i svake godine odlučio sam se malo iživiti sa Šahtjorom. Imam neku viziju, ekipa bez Brazilaca, nadam se da mi se neće obiti to u glavu i da završim kao TIR koji sa bogaljskim igračima u Dnipru ne može ni EL osigurati. Ukrajinska ligi vrlo je jaka, ali mislim da mi to neće predstavljati problem i da ću sezonu završiti bez poraza. U Europi nemam imperativ prve sezone, igranje će poslužiti da igrači steknu malo iskustva, a onda ćemo kroz par sezona ciljati na vrh.

Uvod

Nakon kratkog pregleda ekipe odlučio sam se riješiti višak igrača. Redom su nas napustili Patrick, Ilsinho, Rat, Hubschman, Leonardo i Dudu. Odlučio sam se pojačati dvama vrhunskim domaćim igračima iz Vorskle. Riječ je o Chesnakovu i Kurilovu. Izvorno su obojica stoperi, ako treba mogu i na zadnjeg veznog, ali zbog gužve na stoperskoj poziciji odlučio sam ih istrenirati za poziciju centralnog veznog, nadam se da će me zadovoljiti. Transferi su na kraju izgledali ovako. Zadovoljan jesam, u plusu jesmo, makar nemoram zbog toga strahovati jer sam ionako u rukama tajkuna.

Kao zagrijavanje pred prvenstvo poslužilo je nekoliko pripremnih utakmica. Igra nije bila bajna, isprobavao sam mogućnosti igrača. Fokus je bio stavljen na fizikalije, a isprobana je samo jedna taktika. Riječ je o 4-3-3, mirna, spora igra, želim kontrolirati. Najviše me razočarao Mkhitaryan koji igrao ko kurac i stalno se žali da želi u veći klub, nezadovoljan je već duže vrijeme, ništa ne pomaže.

Zaplet

U sezonu smo ušli bogatiji za trofej. Metalurg gotovo da nije pružio nikakav otpor i vrlo lako smo ih slomili. Imali su priliku, dvije, spasio me je Pyatov, ali realno, trebali su primit 10 komada. U kupu su igrale rezerve i vrlo sretno prošle ova dva kola. U nastavku moram ozbiljnije zaigrati želim li duplu krunu. Metalist mi je pružio pravi otpor, ali nisu mogli izdržati moj nalet. Tablica na polusezoni izgleda ovako. Nisam zadovoljan, u jednom trenu imao sam preko 10 bodova prednosti i sad kurac na kraju. Nikako da uhvatim pravu formu, ne mogu zabit gol da ga jebeš. Utakmice do sad pokazuju u kakvom su mi napadači kurcu, vrijeme je za promjene.. Valja izdvojiti 2 pobijede. Prva je nad bogaljima, čudna utakmica u kojoj nije bilo pravih prigoda, ja sam imao dva kakva takva smislena napada i iskoristio sam ih. Dnipro gotovo da nije ni prošao centar. Dinamo me totalno izmorio, igre nije bilo sa nijedne strane, svako malo je bio faul. Sretno su poveli i stisnuli me, bacam sve u napad i sa 2 brze kontre okrećem rezultat i to je to. Za kraj ostala nam je liga prvaka. Prvo kolo dovodi nam neugodni Galatasaraj. Katastrofa utakmica, gosti prešli jednom centar i dali gol, moji su se iznapromašivali, jebo sam im mrtvu majku još pola sata nakon. Taison i Luiz Adriano zapucali nekoliko zicera, ali isus Muslera nije dao. Tada je bilo vrijeme da idemo u Njemačku, u goste Borusiji. Reko gdje baš njih, nabit će mi kurac da ću vječno to pamtit. Neznam ni sam kako se ovo, domaćini nisu mogli pogoditi ama baš ništa, ja sam iskoristio jedan korner i iskusno zatvorio utakmicu. Tada željno iščekujem dolazak Porta na Donbass arenu da se iživim na njima, napadam sa četvoricom, visoko od prve minute, Helton brani ko da mu je zadnja, a Moutinho zabija gotovo sa centra. Nade su mi uništene za prolazak grupe LP. Plačem. Pripremam se za odlazak na Dragao i još jedan poraz, ali Alex neda i daje mi nadu da ipak nije gotovo. Luiz Adriano, Douglas Costa i Taison su opet na mojoj meti jer mrtvog slona sa pola metra ne mogu pogoditi. Peta utakmica za mene je biti ili nebiti. Gostujemo u Turskoj, nabrijani smo i želim se osvetiti za poraz u prvom kolu. FM mi je utjerao kurčinu i moram se zadovoljiti trećim mjestom. Zadnje kolo je samo formalnost, a tablica na kraju izgleda ovako. Ždrijeb EL-a nam donosi jebene Nizozemce, a ako ih prođem idem na isusa Akinfejeva jer sumnjam da Metalist može preko njih. Živi bili pa vidjeli.

Za kraj ovog reporta da se osvrnem na nekoliko igrača koji su bili najbolji. Kapetan je odigrao kapetanski, bio je vođa, neumoljiv te je zabio nekoliko puta. Nadam se da neće biti potražnje za njime i da završava karijeru kod mene. Kucher je bio gotovo neprelazan u obrani, ima nekih upita za njega, ali nedam ga. Za kraj dva igrača koji uopće nisu bili u nikakvih kombinacijama. Priključeni su zadnji dan priprema ukoliko dođe do umora glavnih igrača. Loša forma dovela ih je do toga da su dobili priliku i objeručke ju prihvatili. Noyok se još prilagođava igri, ali vjerujem da će za par sezona nositi ovu ekipu, dok Yurchenko igra u odličnoj formi i spašava me kad ostalima ne ide.

Toliko od mene za danas, čeka me teška polusezona. U ligi mi gori pod petama, kup također želim, a pošto imam dobar ždrijeb želim i EL. Sad je vrijeme da se riješim ološa u ekipi i dovedem dva-tri igrača.

Hvala svima na komentarima, pratite i dalje. :)
« Zadnja izmjena: 17.09.2013, 09:53:17 od Rozga »

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 17.09.2013, 13:51:02 »

Kraj 1. sezone

Rasplet

Jebeni kraj sezone, poludio sam skoro, jebem im majku raspalu nesposobnu. Ali idemo redom. Prvo transferi; ozlijedila su mi se oba golmana i odlučio sam vratiti Stipu, ionako mi je jedan od najdražih. Pošto je jedinica bila zauzeta dao sam mu desetku, zaslužio je. Jako dobro je iskoristio prilike koje sam mu dao i samo da su napadači bili sposobniji još bih svršavao od sreće. Neznam koji je kurac sa Pyatovom, svako malo se sjebe, moram na kraju sezone potražiti zamjenu, dogovorio sam pravu bombu za 2. sezonu. Pošto je Luiz Adriano za kurac poslan je u Rubin za 6 milijuna gdje doživljava pravi bum i zabija ko na traci pas mu majku. Kao njegovu zamjenu dovodim mlađahnog Kadleca koji se odmah nakon potpisa lomi i nema ga 2 mjeseca, a nakon povratka pokazuje da je zaslužio biti dio moje simpatične družine. Zadnji je doveden mali Kovačić čisto da vidim koje su mu mogućnosti u ovoj ligi, jer znam da kad sam ga ja vodio bio je uvijek vrlo dobar i zahvalan igrač. Vrijedi spomenuti odlazak Mkhitaryana koji je odigrao katastrofa polusezonu. Nakon toga dolazi na red na EL. Očekivanja su velika, želim trofej ne zanima me kako. Prvu utakmicu gostujem u Nizozemskoj, dominiram, lopta neće u gol i naravno primam pogodak. U uzvratu stavljam sve karte u napad i zasluženo prolazim dalje gdje me čeka neugodni CSKA. Prva utakmica je kod kuće bila, epilog: Isus neda prvi puta. Akinfejev me je uništio, oni nisu ništa napravili, ama baš ništa. Odlazim na gostovanje sa dobrim raspoloženjem, ali lošom formom napadača. Epilog: Isus neda drugi puta. Nije jednostavno išlo, imali su jedinu pravu priliku i zabili. Ko ih jebe, bit će bolje druge godine. Reko barem mi ostaju kup i liga, ali ispostavilo se da će mi ostat engleski kurac u šupku. Ajmo kup prvo; dakle u četvrtfinalu naletih na Dnipro i poigravam se. Tada slijedi Iličevac kojem pola ekipe ne igra jer su na posudbi od mene, ali ni to mi ne pomaže, neznam ni sam šta se desilo. I za slatki kraj, ispuštena je velika prednost u ligi, napad je jednostavno stao i tu je bio kraj. Proljeće smo lijepo otvorili i polako se odmicali od Dinama. I tada slijede Volyn i Vorskla. Evo svih odigranih utakmica, tablicu sam zaboravio slikat, stavim je kasnije.

Od igrača vrijedi izdvojiti Rakitskiya koji je sa Kučerom odradio ogroman posao. Na desnome beku Srna je bio nezaustavljiv dok je  Fernandinho dominirao veznim redom. Eto sad Å¡ta je tu je, idemo se pojačati i bit će bolje druge godine.

Offline Chuckâ„¢

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #12 u: 17.09.2013, 15:07:43 »
Nadam se daje Koval ta bomba za drugu sezonu :D
I nije mi jasno kako mozes Henrika prodat,a kazes da ces igrati s istocnjacima :sad:

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *
« Odgovori #13 u: 17.09.2013, 15:17:05 »
Je kurac Koval, rivali smo. Igrao je za kurac i stalno bio unh da želi u jači klub pa reko ko te jebe.

Offline Chuckâ„¢

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 17.09.2013, 15:17:51 »
Sjebalo ga unh  :sad:

Offline Rozga

• Uvik kontra!
  • Trener
  • *