1. sezona
Kao i svake godine odluÄio sam se malo iživiti sa Å ahtjorom. Imam neku viziju, ekipa bez Brazilaca, nadam se da mi se neće obiti to u glavu i da zavrÅ¡im kao TIR koji sa bogaljskim igraÄima u Dnipru ne može ni EL osigurati. Ukrajinska ligi vrlo je jaka, ali mislim da mi to neće predstavljati problem i da ću sezonu zavrÅ¡iti bez poraza. U Europi nemam imperativ prve sezone, igranje će poslužiti da igraÄi steknu malo iskustva, a onda ćemo kroz par sezona ciljati na vrh.
Uvod
Nakon kratkog pregleda ekipe odluÄio sam se rijeÅ¡iti viÅ¡ak igraÄa. Redom su nas napustili Patrick, Ilsinho, Rat, Hubschman, Leonardo i Dudu. OdluÄio sam se pojaÄati dvama vrhunskim domaćim igraÄima iz Vorskle. RijeÄ je o
Chesnakovu i
Kurilovu. Izvorno su obojica stoperi, ako treba mogu i na zadnjeg veznog, ali zbog gužve na stoperskoj poziciji odluÄio sam ih istrenirati za poziciju centralnog veznog, nadam se da će me zadovoljiti.
Transferi su na kraju izgledali ovako. Zadovoljan jesam, u plusu jesmo, makar nemoram zbog toga strahovati jer sam ionako u rukama tajkuna.
Kao zagrijavanje pred prvenstvo poslužilo je nekoliko
pripremnih utakmica. Igra nije bila bajna, isprobavao sam mogućnosti igraÄa. Fokus je bio stavljen na fizikalije, a isprobana je samo jedna taktika. RijeÄ je o 4-3-3, mirna, spora igra, želim kontrolirati. NajviÅ¡e me razoÄarao Mkhitaryan koji igrao ko kurac i stalno se žali da želi u veći klub, nezadovoljan je već duže vrijeme, niÅ¡ta ne pomaže.
Zaplet
U sezonu smo ušli bogatiji za
trofej. Metalurg gotovo da nije pružio nikakav otpor i vrlo lako smo ih slomili. Imali su priliku, dvije, spasio me je Pyatov, ali realno, trebali su primit 10 komada. U
kupu su igrale rezerve i vrlo sretno prošle ova dva kola. U nastavku moram ozbiljnije zaigrati želim li duplu krunu. Metalist mi je pružio pravi otpor, ali nisu mogli izdržati moj nalet.
Tablica na polusezoni izgleda ovako. Nisam zadovoljan, u jednom trenu imao sam preko 10 bodova prednosti i sad kurac na kraju. Nikako da uhvatim pravu formu, ne mogu zabit gol da ga jebeš.
Utakmice do sad pokazuju u kakvom su mi napadaÄi kurcu, vrijeme je za
promjene.. Valja izdvojiti 2 pobijede. Prva je nad
bogaljima, Äudna utakmica u kojoj nije bilo pravih prigoda, ja sam imao dva kakva takva smislena napada i iskoristio sam ih. Dnipro gotovo da nije ni proÅ¡ao centar.
Dinamo me totalno izmorio, igre nije bilo sa nijedne strane, svako malo je bio faul. Sretno su poveli i stisnuli me, bacam sve u napad i sa 2 brze kontre okrećem rezultat i to je to. Za kraj ostala nam je liga prvaka. Prvo kolo dovodi nam neugodni
Galatasaraj. Katastrofa utakmica, gosti preÅ¡li jednom centar i dali gol, moji su se iznapromaÅ¡ivali, jebo sam im mrtvu majku joÅ¡ pola sata nakon. Taison i Luiz Adriano zapucali nekoliko zicera, ali isus Muslera nije dao. Tada je bilo vrijeme da idemo u NjemaÄku, u goste Borusiji. Reko gdje baÅ¡ njih, nabit će mi kurac da ću vjeÄno to pamtit. Neznam ni sam kako se
ovo, domaćini nisu mogli pogoditi ama baÅ¡ niÅ¡ta, ja sam iskoristio jedan korner i iskusno zatvorio utakmicu. Tada željno iÅ¡Äekujem dolazak
Porta na Donbass arenu da se iživim na njima, napadam sa Äetvoricom, visoko od prve minute, Helton brani ko da mu je zadnja, a Moutinho zabija gotovo sa centra. Nade su mi uniÅ¡tene za prolazak grupe LP. PlaÄem. Pripremam se za odlazak na Dragao i joÅ¡ jedan poraz, ali
Alex neda i daje mi nadu da ipak nije gotovo. Luiz Adriano, Douglas Costa i Taison su opet na mojoj meti jer mrtvog slona sa pola metra ne mogu pogoditi. Peta utakmica za mene je biti ili nebiti. Gostujemo u Turskoj, nabrijani smo i želim se osvetiti za poraz u prvom kolu.
FM mi je utjerao kurÄinu i moram se zadovoljiti trećim mjestom. Zadnje kolo je samo
formalnost, a tablica na kraju izgleda
ovako.
Ždrijeb EL-a nam donosi jebene Nizozemce, a ako ih prođem idem na isusa Akinfejeva jer sumnjam da Metalist može preko njih. Živi bili pa vidjeli.
Za kraj ovog reporta da se osvrnem na nekoliko igraÄa koji su bili najbolji.
Kapetan je odigrao kapetanski, bio je vođa, neumoljiv te je zabio nekoliko puta. Nadam se da neće biti potražnje za njime i da završava karijeru kod mene.
Kucher je bio gotovo neprelazan u obrani, ima nekih upita za njega, ali nedam ga. Za kraj dva igraÄa koji uopće nisu bili u nikakvih kombinacijama. PrikljuÄeni su zadnji dan priprema ukoliko doÄ‘e do umora glavnih igraÄa. LoÅ¡a forma dovela ih je do toga da su dobili priliku i objeruÄke ju prihvatili.
Noyok se još prilagođava igri, ali vjerujem da će za par sezona nositi ovu ekipu, dok
Yurchenko igra u odliÄnoj formi i spaÅ¡ava me kad ostalima ne ide.
Toliko od mene za danas, Äeka me teÅ¡ka polusezona. U ligi mi gori pod petama, kup takoÄ‘er želim, a poÅ¡to imam dobar ždrijeb želim i EL. Sad je vrijeme da se rijeÅ¡im oloÅ¡a u ekipi i dovedem dva-tri igraÄa.
Hvala svima na komentarima, pratite i dalje.