Autor Tema: Down Under (i joÅ¡ malo udesno)  (Posjeta: 16658 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline simaux

• Oružar
  • *
Odg: Down Under (i još malo udesno)
« Odgovori #50 u: 19.06.2013, 14:17:38 »
Vec polako postajes dominantan u Vanuatuu, samo da je malo vise srece u kupu... ;)
Kakav si s reputacijom u odnosu na ostale tamo? Imas kojeg reprezentativca?

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #51 u: 20.06.2013, 23:46:00 »

2016/2017

Postavljena su neka pitanja pa da ih odgovorim - YP2b znači da je igrač iz moje škole (YP = youth player), iz 2. sezone (2), a ovo a,b,c predstavlja neki nebitni redoslijed ako ih već ima više... Reprezentavaca imam dosta, ali očito da Vanuatuu ne pomažu ni 2% budući da ovi gube gdje god stignu. Reputacija je ok, drugi smo u državi (svi 0,5* i National), ali nema to neki utjecaj... To bi bilo to, stoga krenimo s reportom.

Player Stats | Fixtures | Past Positions

Što reći, ova liga je izuzetno nepredvidljiva i nekonstantna. Nema razloga da bude suprotno, budući da su ovo amaterski klubovi čiji igrači odlaze i dolaze ponekada kao na pokretnoj traci. Taktika? Ma nema toga u LLM-u općenito, a kamoli ovdje, gdje se svršava na atribut 10. Nemam ništa pametnoga za pisati, jednostavno treba priznati da možda nakon deset uzastopnih naslova u ligi ne bude nikakva pomaka...

Nije smak svijeta, tri godine zaredom bili smo prvaci, ove sezone je Rocky igrao fantastično i sa rekordnih 47 bodova zasluženo osvojio naslov.

Ho-ho-ho, nabasali smo na vladare ove sezone odmah u drugom kolu i ispali... Na kraju su oni doÅ¡li do finala i izgubili  čime je Tafea postala peti različiti osvajač Kupa u pet sezona. Samo potvrda o nekonstantnosti svega u ovoj državici...

Dimitri Ake Yakeula - nitko nije bio toliko bolji od prosjeka da se isticao na prvi pogled. 32-godišnji Yakeula bio je jedan od konstantnijih (znam, puno sam već puta napisao ovu riječ) igrača ove sezone i radi toga je on, i po meni, i po AVRu, naš najbolji igrač.
Tony Tabe - ni blizu prošlogodišnjeg Tabea, ali ne mogu kritizirati tek 18-godišnjeg napadača koji već ima 36 službenih pogodaka za Amical iz odigranih 55 utakmica. Jako dobar, ali može i bolje, ove sezone je dosta falio drugi napadač budući da Massing sa 32 godine ide u mirovinu, a nitko drugi nije imao dovoljnu kvalitetu da bi uskočio. To moramo promijeniti za narednu sezonu.
Jean Rarai - visoki Rarai igrao je dosta pozicija, od desnog beka, preko središnje obrane i def. veznjaka pa sve do playmakera, kada su ozlijede i umor stisli. Dobar igrač, rijetko kad pogriješi pa mi je radi toga gušt staviti ga u početnih XI.

Varaismaite YP2b - slomio je gležanj pa je tri mjeseca izbivao s terena, zato ovako siromašna statistika. I dalje solidan def. veznjak, većinom pouzdan, reklo bi se nešto sitno iznad prosjeka.
Attison YP2c - doveli smo kvalitetnije lijevo krilo tako da je Attison ispao iz kombinacija, skupivši tek 1100 minuta (12 utakmica) uz zaboravnu statistiku.
Batick YP6a - polažem nade u njega, mentalne ocjene su mu zaista odlične (determination i flair pogotovo), moglo bi biti nešto od njega.
Tete YP6b - visok i nimalo spor, to je izuzetno rijetko kod regena, polivalentan branič/veznjak, dobivat će šansi kroz sljedeće sezone...

TrenutnoPromjena
Balance€63k(-€40k)
Pretplatnici57(+3)
Vanuatu WR177.(-3)
Premia Divisen0,5*0

- kao što vidite, opet nismo igrali OFC Champions League, igra je odlučila da će Vanuatu predstavljati U18 momčad kluba Rainbow, a oni su na kraju i osvojili to smješno natjecanje. Konkurencija su bile rezerve raznih klubova iz Oceanije... Neshvatljivo.
- nakon razgovora sa Upravom kluba, odlučeno je podizanje budžeta za juniorsko osoblje pa smo tako mi stepenicu iznad ostatka lige; imamo Average junior coaching, dok svi ostali imaju Adequate. Vidjet ćemo hoće li to kako pomoći, svakako da ću taj isti zahtjev podnositi kad god stignem.

Pozdrav s Vanuatua.

Offline Chuckâ„¢

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #52 u: 21.06.2013, 00:07:29 »
Cini mi se da ni neces igrat tu ligu prvaka  :/

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #53 u: 21.06.2013, 00:50:42 »
Svaka čast na volji za ovime još jednom! Čini mi se da si preuzeo Sizifov posao jer ne vidim skoro nikakav napredak u 5 godina... Nadam se da nećeš skoro odustati, sretno! respect

Offline Mikrofonija

• Captain Cold
  • Trener
  • *
« Odgovori #54 u: 21.06.2013, 00:58:16 »
Svaka čast na volji za ovime još jednom! Čini mi se da si preuzeo Sizifov posao jer ne vidim skoro nikakav napredak u 5 godina... Nadam se da nećeš skoro odustati, sretno! respect

Sve ovo šta fićo kaže.

A sad za LP je jasno da je SI nije uopće radija te da se i ona tribala napravit u editoru.

Offline Barney

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #55 u: 21.06.2013, 10:50:01 »
Ne znam što bi pametnoga mogao reć, al ti se divim kako imaš volje igrat u takvim uvjetima.

Grafički odlično, reportovi su kratki, jasni i lijepo posloženi.

Ideja ti je odlična, nadam se da ćeÅ¡ ostvarit sve ciljeve koje si sebi zadao.  hi

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #56 u: 21.06.2013, 10:51:58 »
Ja jos uvijek cekam da odvedes Vanuatu na SP tako da jedna mala drzava popisa spanjolsku  KAVA
Citam svaki report samo ne komentiram, posto se nema sta rec za ovu bagovitu ligu, dobro da imas zivaca :D

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #57 u: 22.06.2013, 11:59:27 »

2017/2018

Evo i novog reporta, završili smo još jednu sezonu, koja je po mom mišljenju prva u kojoj postoje znaci napretka. O svemu ćete biti izvješteni, a što se tiče nekih komentara... Ligu Prvaka smo jednom igrali, ispali u skupinama, ali dosada je bila normalna u sezonama 12/13, 13/14 i 15/16 (naš nastup). Čudne su bile sezone 14/15 te posljednje dvije tako da se nadam da dogodine idemo drugi put puniti blagajnu novcem od ulaznica (gledanost je znatno veća nego u prvenstvu). Jest da je sjebano, ali što je, tu je...

Dakle, prvenstvo je osvojeno, ali na kraju sam izuzetno nezadovoljan. Kao što se vidi na posljednjem ss-u, na čelu smo od samog starta, ali u posljednjem kolu Rocky je bio na samo tri boda razlike i, da su se neke stvari potrefile, mogli smo ispustiti naslov iz ruku. Ali moguće da su igrači igrali lakše kad su si to mogli dopustiti jer kada je je trebalo, bili su pravi. Tako smo u zadnjem kolu pobijedili 4:0 u gostima i na taj način proslavili četvrti naslov prvaka.

Vidi se da je problem druge špice rješen ove sezone, na startu je doveden Jimmy Ligo iz Blackbeacha, odigrao je sezonu života (tražio sam takvog napadača) i sa 14 pogodaka (+7 asistencija), uz suigrača Tabea, dijeli treće mjesto na ljestvici strijelaca. Moram priznati da su njih dvojica, uz Raraia, bili odlični, desetak igrača je bilo dobro, dok je skoro u svakoj utakmici postojao jedan tragičar, što me nimalo ne veseli i to ćemo morati popraviti.

Nastavlja se misterij osvajača Kupa - šesta sezona, šesti različiti osvajač. Moram spomenuti kako smo u 1/4 finala Pumu prošli tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Ovo nam je bilo treće finale (jednom smo slavili), Rockyju drugo. No, protiv dotičnog kluba, čiji je počasni predsjednik Sylvester Stallone, nismo imali recept kroz čitavu sezonu. U ligi imamo skor 0-1-1 (1:2, 2:2), a nije išlo ni u Kupu. Neka, to znači da imaju dobre igrače, a na kraju, za Vanuatu je to dobra vijest. Na ponavljanje duple krune ćemo morati očito pričekati; to smo ostvarili u sezoni 2013./2014..

Jimmy Ligo - odlična špica, uz tolike golove upisao je i sedam asistencija, čime je naš najbolji igrač protekle sezone, a to ga čini i najboljim pojačanjem. Žalosno što nema nastup u reprezentaciji...
Jean Rarai - ove je sezone igrao 77% utakmica (20/26) na mjestu središnjeg braniča, gdje je često bio neprolazan, pogotovo u prvom dijelu sezone, kada rezultati nisu oscilirali. Naš ponajbolji igrač, tu je već četvrtu sezonu.
Tony Tabe - naš drugi napadač, i ove sezone probija minimalnu granicu od deset golova u sezoni, ali debitanstka sezona mu je ipak najbolja. Nemam primjedbi na njega, dolaskom trenera u klub smo dobili mogućnost treniranja PPM-ova tako da, kao i mnogi drugi ključni igrači, ima neku "specijalnost". Kod Tabea to je plasiranje udaraca. Zna nekada zaredati dvije, tri lošije utakmice, ali zato i treba imati dva raspoložena igrača u napadu.

Varaismaite YP2b - stalni prvotimac, igra DM poziciju i nezamijenjiv je. Ne toliko zbog dobrih partija (jer nije nešto posebno) već zbog nepostojanja alternative. Ali dok ne griješi, dobro je.
Kalotong YP7a - u njemu smo dobili velik potencijal na desnom krilu gdje već godinama igra Roronamahava, ali njegova statistika nikad nije bila impresivna tako da se veselim igranju Kalotonga. Brz je, ocjene izuzetno dobre za 16-godišnjaka, mogao bi biti dobar...
Kalorib YP7b - dosta sličan napadač kao Ligo, čak i po visini ocjena, a ima pet godina manje. Bit će nešto od njega, sljedeće sezone dobit će dosta prilika.
Chilia YP7c - visok branič, atributima podsjeća na Yakuelu i bit će itekako upotrebljiv, već od sljedeće sezone, budući da je baš srce obrane često kiksalo jer drugog kvalitetnog igrača u sredini nismo imali, a Rarai ne može sve sam.

TrenutnoPromjena
Balance€54k(-€9k)
Pretplatnici570
Vanuatu WR142.(+35)
Premia Divisen0,5*0

- dva puta smo unaprijedili rad s mladim igračima (junior coaching), čime smo uvjerljivo najbolji u državi. Vjerujem da je radi toga kvaliteta ovosezonskih mladih igrača dosta jača nego prije, a u informacijama Junior Coaching je trenutno good.
- u medijima je procurila vijest o dolasku velikog pojačanja u Amical, ali je sve bila novinarska patka... Neslužbeno je predsjednik kluba, nakon što su ga novinari razjebali, dodao gas i novi igrač Amicala je...

:D

- prošle sezone u mirovinu su otišla dva igrača, nekada naš lijevi vezni (mada se nije naigrao; 33 nastupa, 2 pogotka) Alick te napadač Tord (63/22) sada su u osoblju kluba, funkcija trener. Ove sezone odlaze još trojica - branii Mahe (85/2) i Yakuela (97/1), nekada stoperski par, uz proslavljenog napadača Massinga (104/63), nadam se također ostaju u klubu, a poziciju ćemo im već naći. Volim ovako zaključiti karijeru na način da im ponudim neki posao. Jer to je win-win situacija, ja ojačam kvalitetu treninga, oni ne propadnu, a uz to, ostanu u klubu.

Kao što sam rekao, ova sezona je dala neku naznaku da napredak postoji. Iako minimalan, postoji. Dobili smo bolje igrače jer smo unaprijedili Junior Coaching, nadam se da i dogodine slijedi ista kvaliteta novaka. Također očekujem nova poboljšanja u ovom segmentu, kao i u Youth Recruitmentu tako da sve najbolje na Vanuatuu dođe k nama. Ocjena sezone? 4, ali s tim da su sve prijašnje bile max. 3. :) Čitamo se dogodine.
« Zadnja izmjena: 22.06.2013, 12:14:28 od TIR »

Offline Doktor

• I'm emotionally vested in me
  • Legenda
  • *
« Odgovori #58 u: 22.06.2013, 13:07:17 »
Lepo to tebi ide. Šteta za LP i format koji bi mi, da sam na tvom mjestu, uništio draž igranja

Može ss Baticka, vidim da ga nisi spomenuo u ovom reportu, što nije zadovoljio?

Offline BlueMoon

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #59 u: 22.06.2013, 13:08:24 »
Jbt. svaka ti čast za toliko dugo igranje!
Ja bi davno popizdio..

Ma odlično sve :D..još da LP ne zajebava...

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #60 u: 22.06.2013, 13:20:31 »
jako mi je drago što napokon dolaziš do napretka :) nadam se da ćeš napraviti nešto u LP i osvojiti ligu i kup napokon :D samo da ne gubiš volju za igranjem i da dobiješ što bolje mlade igrače :) sretno ti, pratim!

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #61 u: 22.06.2013, 13:31:05 »
Daj ss od Bole Topa :D

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #62 u: 22.06.2013, 16:17:24 »

2018/2019
- Tafea je postala jedini poluprofesionalan klub u državi još na početku sezone
- svo ovo vrijeme su klub s najvećom reputacijom u Vanuatuu; svi imamo 0,5* i National smo, ali oni su uvijek na vrhu tablice
- poluprofesionalno = više treninga = bolja pripremljenost igrača, veći napredak u atributima, vrlo vjerojatno prošireni skauting, a sigurno bolja financijska situacija
- prošle sezone su promijenili predsjednika (konzorcij lokalnih biznismena), 16 dana kasnije promijenili status u semi-pro
- prijašnjih sezona, u Ligi su završavali na sljedećim mjestima: 5/8/8/2/10/3
- kupili su sedam igrača ove sezone, svi su na polupro ugovorima, od tih sedam, čak su trojicu doveli iz mog kluba, sva trojica braniči, dvojica kvalitetni i ključni prvotimci (Rarai i desni bek)
- imaju nekoliko odličnih mladih igrača, a vjerujem da mogu dovesti čitavu ligu ako poželim
- u drugom kolu sam ih pobijedio 4:0 u gostima, što znači da im ekipa nije dovoljno dobra, ali još je rano i još se stigne osvojiti naslov ako bude sreće
- iako im je MP 1. mjesto, nakon osam kola su tek deseti sa sedam bodova; ja sam drugi, dijelim prvo mjesto, sa 19 bodova...
- svi bitni njihovi screenovi su ispod, ja sam u dvojbi, jer iako mi je primarni cilj napredak Vanuatua, žao mi je napustiti Amicalovu jako dobru ekipu i za Vanuatu sjajne uvjete za mlade igrače, ali mišljenja sam da ne bih smio propustiti ovu priliku jer semi-pro status je ekvivalent gigantskom potencijalu za rast kluba

Slušam vaše savjete... Dodana je anketa, slobodno komentirajte, dajte koji razlog, nešto. :D Nisam siguran, htio bih ostati čisto jer sam "zavolio" ovu sredinu i dosta sam sredio klub, ali za dobrobit karijere mislim da je ipak bolje napredovati u Tafei.

(klik)

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #63 u: 22.06.2013, 16:21:01 »
Trebas prihvatit ovu ponudu.

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #64 u: 22.06.2013, 16:22:04 »
preuzmi ih  ;)
napravili su veliki iskorak, doveli dobre igrače i stigneÅ¡ osvojiti naslov svakako.. dovedi sve najbolje Å¡to liga pruža i kad uigraÅ¡ taktiku, sve ćeÅ¡ ih pomesti... s njima definitivno imaÅ¡ veće Å¡anse ostvariti zadani cilj  ;)

Offline Bimbo17

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #65 u: 22.06.2013, 16:33:05 »
Prihvati ponudu ipak je to prevelika razlika u klubovima.

Offline crni10

• Oružar
  • *
« Odgovori #66 u: 22.06.2013, 18:48:51 »
Trebas prihvatit ovu ponudu.

Offline Bijeli luk

• Trener
  • *
« Odgovori #67 u: 22.06.2013, 18:53:44 »
Prihvati ovu ponudu  ;)

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #68 u: 22.06.2013, 20:13:11 »
Ja bi privatil, još si dovedeš koga oćeš iz ovog bivšeg kluba i ko bog.. Jer ko zna oće Amical ikad postat profesionalan, vjerojatno samo ako ga preuzme neki novi šef..
Citat:
just dream with me
Blazicko umri govno debelo

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #69 u: 22.06.2013, 22:24:57 »
Odluka je pala, anketa kaže 9:4 u korist Tafeae, u reportu sezone 2018/2019 doznajte da li sam išao na napredak karijere ili za "srcem". :)

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #70 u: 23.06.2013, 15:38:50 »

2018/2019

Amical je osvojio ligu i drugu sezonu zaredom...

...ali do toga ih je doveo Maki Gerard Chilia, izuzetno talentirani 33-godišnjak, koji je zamijenio moj alter ego Josepha Salaija, nakon odlaska u Tafeu. Na kraju znam da sam napravio pravi potez jer je Tafea u ovom trenutku klub s najviše potencijala u državi. Uvjerljivo, jer imaju veći potencijal nego svih ostalih 11 klubova i reprezentacia zajedno... Toliko vjerujem u uspjeh s njima. Amical je obranio titulu prvaka i radi njih mi je drago, ali sljedeće sezone očekujem prvi, povijesni naslov za Tafeu. No, otom potom, krenimo s tek završenom sezonom.

Preporođena Tafea je osvojila impresvina 33 boda. Impresivno budući da je nakon osam kola imala čak sedam bodova. Matematički, mi smo osvojili 26 bodova u 14 kola (61% mogućih bodova od trenutka mog preuzimanja). Moglo je to biti puno, puno bolje, ali i puno lošije da se nismo pojačali na zimu. Žao mi je što sam tako brzo morao posegnuti za čak četvoricom igrača Amicala i to sve posljednji dan prijelaznog roka. Ali drago mi je što su se oporavili od toga. Dovedeni su Varaismaite i Kalotong (oba YP) te Kaltak i Tabe iz Amicala, odnosno Tete iz Rockyja. Na kraju, od njih pet, svi su bili standardni u drugom dijelu sezone i skoro svi prometnuli su se u ključne igrače.

U Kupu nismo imali sreće jer smo ispali od, u tom trenutku, pretposljednje momčadi u prvenstvu. No to nije bio bitan trofej, niti će ikada biti stoga sam ravnodušan.

Jean Rarai - ovo su trojica najboljih koja su me dočekala u klubu; nisam ubrajao petorku za čije sam dolaske ja zaslužan. Sva trojica su dovedeni iz Amicala na početku sezone. Rarai je još otprije provjereno odličan igrač, a u Tafei je odigrao 23 utakmice. Pozitivno iznenađenje, bit će ključni igrač u defanzivi narednih sezona.
Richard Batick - evo ss za Doktora. To je Batick, majstor koji sa 16 godina ode "trbuhom za kruhom" u tada još jednako siromašnu Tafeu. Prošle sezone 24 utakmice, 5 golova i 7 asistencija, ove sezone 23/6/4, sve na lijevom krilu. Za 18-godišnjaka jako impresivne brojke. Ključni mentalni atributi i natural fitness i dalje su na maksimumu.
Sandy Alex Noel - mladi branič sigurno je rješenje u obrani, bio u Amicalu, nastavio ovdje. Solidna statistika, pomalo dosadna reklo bi se, ali za braniča je bitno ne griješiti, barem na ovom nivou.

Varaismaite YP2b - u nedostatku kvalitetnih defanzivnih veznih, Varaismaite će i dalje biti jedan od boljih izbora, a imati 109 ligaških utakmica sa samo 22 godine je izuzetno impresivno. Ostaje kod mene i u budućnosti.
Tete YP8a - visoka špica mogla bi se jako dobro razviti u budućnosti, pogotovo u poluprofesionalnom klubu i s dobrim trenerima.
Malessas YP8b - spreman za prvi sastav, dobio je tri prilike (s klupe, sve skupa 58 minuta), ali dogodine će to vjerojatno biti dosta veća brojka. Najbolji igrač iz intakea.
Rojas YP8c - nije ništa posebno, ali mogao bi postati solidna rezerva.

TrenutnoPromjena
Balance€1.1M/
Pretplatnici43/
Vanuatu WR158.(-16)
Premia Divisen0,5*0

- i nema ništa posebnog za ovu rubriku; mogu spomenuti kako će jedan naš igrač ojačati stručni stožer, a od ostalog, pokušat ću što češće pitati Upravu kluba za unaprijeđivanje uvjeta za juniore te skautinga, jer ako prošire granice skautinga na Oceaniju (trenutno je dozvoljeno pretraživati samo Vanuatu), tamo se već može naći izuzetan broj kvalitetnih igrača.

Velike rekonstrukcije nije bilo budući da ona slijedi u nadolazećoj ljetnoj pauzi. Svi kvazi igrači napustiti će klub, htjeli oni to ili ne, a prvi sastav bit će dovoljno jak da naslov ne dođe u pitanje. Klupa će biti popunjena potencijalima, a klub ćemo dignuti na dvije, tri razine iznad, po pitanju osoblja, treninga, a nadam se i uvjeta te skautinga.

Offline slash101

• Trener
  • *
« Odgovori #71 u: 23.06.2013, 17:31:38 »
drago mi je što si prešao u tafeu ;)
bit će ovo super, financije su im dobre i kad kreneš unaprijeđivat infrastrukturu, mislim da će to biti dobro.. sretno dalje!

Offline Doktor

• I'm emotionally vested in me
  • Legenda
  • *
« Odgovori #72 u: 23.06.2013, 17:56:00 »
Richard Batick - evo ss za Doktora. To je Batick, majstor koji sa 16 godina ode "trbuhom za kruhom" u tada još jednako siromašnu Tafeu. Prošle sezone 24 utakmice, 5 golova i 7 asistencija, ove sezone 23/6/4, sve na lijevom krilu. Za 18-godišnjaka jako impresivne brojke. Ključni mentalni atributi i natural fitness i dalje su na maksimumu.
Hvala. Znači pobjegao ti je u Tafeu, majku mu. Vidim ima već 4 nastupa za reprezentaciju, bit će nešto od njega.

Slijedeće sezone očekujem da osvojiÅ¡ naslov prvaka i nastupiÅ¡ u LP  KAVA Btw, kako je izgledala LP ove sezone, jel igrao Amical?

Offline Bijeli luk

• Trener
  • *
« Odgovori #73 u: 24.06.2013, 16:57:50 »
Pametna odluka.:D
Sljedeće godine se očekuje osvajanje lige i kupa,a zatim za dvije godine nastupanje u OFC Ligi prvaka ;)

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #74 u: 24.06.2013, 17:46:53 »

2019/2020

Prva prava sezona u novom klubu bila je izuzetno uspješna, na svim frontama. Klub raste, u globalu ništa ne ide preko noći, ali jedna noć onda ovdje traje tjedan dana... To je jedan od načina opisivanja stanja u ovoj državici. Ali ne dam se, sada već polako u obzir dolazi i preuzimanje reprezentacije, ali je potrebno čekati otkaz postojećeg trenera, koji nema nikakav rezultat iza sebe. Dapače, čovjek puši svaku jaču utakmicu i nakon ovogodišnjeg OFC Nations Kupa, očekujem njegov otkaz (inače je grupa B: Vanuatu, Papua N.G., Nova Kaledonija i Tonga). No, idemo na klupske rezultate...

Liga je osvojena prvi put u povijesti kluba. Bili smo favoriti od početka, naslovom smo samo opravdali očekivanja. Ipak je ovo prejaka ekipa, premoćan stroj kojeg bi zaustavili ili drugi klubovi ili ozlijede ili neki treći faktor. Nekada smo znali zeznuti, nije išlo, nije bilo sreće, ali na kraju krajeva naslov ide u naše vitrine od bambusa ili koji već kurac raste ovdje, od baobaba.

Moram istaknuti dvije utakmice protiv drugoplasiranog Tupuji Imerea, dva apsolutno nezaslužena poraza. U oba sam bio minimalno izjednačen, a izgubili smo čak 12 bodova (šest izgubili mi, šest poklonili njima)... Prva i druga utakmica.

Moj ukupno sedmi trofej, drugi put je to Kup, a također je to drugi put da osvajam(o) duplu krunu. Jedina teža utakmica bilo je finale protiv Tupujia, ali i to smo naposlijetku rješili u našu korist. Nebitan trofej, ali mi je gušt i radije ću osvojiti dva trofeja nego jedan, čista logika...

Antonio Soromon - žena, majka, kraljica. Dečko ima 17 godina, sa ovakvom statistikom će dobit pičke koliko ga volja. 24 gola, 7 asistencija i 8 nagrada za igrača utakmice. Bog samo takav, ima ogromnu budućnost. Inače doveden na početku iz Tupuji Imerea, hehe.
Simon Tete - ovaj hara ligom već godinama, sad već ima 25, što je za mene samo dobra stvar jer mi trebaju malo iskusnija imena, ne samo golobradi izlazni juniori. Bio je dosta dobar, zabijao kada je trebao i opet kažem, dvije jake špice sa statistikom = uspjeh.
Antonio Tabe - ovaj igrač mi je misterija još dok sam bio u Amicalu. Mislim da je jednom ili dvaput bio ovdje u najboljim igračima, spomenuo sam količinu key passeva iz njegovih nogu. Ove sezone šest astistencija i četiri pogotka, ali pogledajte ovaj ss...

Varaismaite YP2b - još jedna sezona u nogama, nije ništa bolji nego prije, ali je trenutno ponajbolji def. veznjak u državi. Kod mene je DLP(d), solidne defanzivne ocjene i sposoban za neku minimalnu pas igru.
Batick YP6a - nažalost, ozlijedio se na kraju sezone i izbivat će još mjesec dana. Do ozlijede je bio jedan od boljih igrača, ta tri "crvena" mentalna atributa mu jako dižu kvalitetu igre. Po pet asistencija i golova, za njegovu dob jako dobro.
Kalotong YP7a - jako dobar igrač, može igrati sve središnje i desne pozicije u veznom redu, ali kod mene je nezamjenjivo desno krilo. Brz igrač sa solidnim ubačajem i driblingom... Produkt Amicalove juniorske škole (došao dok sam ja bio tamo), doveden prošle sezone, ove sezone osam asistencija i gol u 26 utakmica.
Malessas YP8b - nakon prošlosezonskih šezdesetak minuta, ove je godine dobio 1500 minuta igre, najčešće kao središnji branič, ponekad desni bek, ali uvijek miran i neprimjetan = dobar.
Peter YP9a - uvjerljivo najbolji igrač iz intakea, mogao bi odmah u špicu, ali postepeno ćemo ga ubacivati u igru naredne sezone. Očekujem velike stvari od njega.

TrenutnoPromjena
Balance€950k(-€150k)
Pretplatnici430
Vanuatu WR173.(-15)
Premia Divisen0,5*0

- opet nema vijesti, nismo uspjeli ništa nadograditi, više sreće druge godine
- (@Doktor) ove je sezone, točnije, rečenica treba biti i ove je sezone Liga prvaka bila sfušarena tako da su igrale malo rezerve, malo U18 ekipe, malo "originali"... Neshvatljivo, pomalo mi ovo ide na živce, ali što je, tu je, preživjet ću...

Neki igrači će otići jer sam ove sezone sve stavio na semi-pro ugovore i time nabio 120 tisuća eura plaća. Ovi igrači NE VRIJEDE toliko tako da oni kojima ističe ugovor odlaze ili ostaju pod amaterskim ugovorom (ili pak na minimalcu), ove druge čeka ista sudbina po isteku, a dotada status quo. Naravno, ključni igrači ostaju pod svaku cijenu. Nadam se da će skauting biti jači dogodine, proširenje granica na Oceaniju bio bi odličan potez jer sam uvjeren da ima jakih igrača koji su zainteresirani, ali ja ih ne mogu pronaći.

Plan je opet dupla kruna, ali kao što sam spomenuo, ozbiljno razmišljam o reprezentaciji i nadam se da ću biti prvi izbor ako se pojavi šansa. Do čitanja. :)