7. SEZONA
Stigli smo do još jedne nove sezone,
7. sezona koju sam već u klubu. Do sada sam ostvario već dosta
dobrih rezultata, napravio odliÄnu ekipu koja je postala nova Turska sila, no ove sezone
želim još više. Glavni ciljevi ove sezone su jasni i sve lošije od toga bit će neuspjeh. Cilj
broj 1. je ponovno osvojiti prvenstvo koje smo osvojili prije dvije sezone, cilj
broj 2. po prvi put u povijesti osvojiti kup, koje do sad nikada nismo uspjeli osvojiti i cilj
broj 3. proÄi po prvi put skupine Lige prvaka, ekipu smo dosta
osnažili i vjerujem da smo u stanju na sva tri fronta odigrati ovako kako i oÄekujem. Za razliku od proÅ¡le sezone kada smo
potroÅ¡ili dosta novaca za transfere, ove sezone sam odluÄio ipak malo
pametnije i bolje troÅ¡iti. Nismo potroÅ¡ili skoro niÅ¡ta a dobili smo pojaÄanja
bolja nego svih ovih sezona, mislim da do sad ni jednom nisam uspio obaviti ovako dobar transfer rok. Jedina
loÅ¡a vijest je Å¡to nas je na polusezoni napustio Max, kojega je Bayern uzeo za 10,5 milja Å¡to mu je bila odÅ¡tetna klauzula, ali netreba žaliti jer ima joÅ¡ puno tu dobrih igraÄa koji Äekaju svoju priliku.
Napomenut ću samo joÅ¡ da sam za malo ostao kratak za Juana Matu, Lucasa Piazona i Erena Derdyoka, no umjesto njih dovedena su joÅ¡ neka veća i bolja igraÄka imena, pa krenimo..
Coutinho mladi Brazilac doÅ¡ao free, oÄekujem da će se brzo nametnuti na nekoj od playmakerskih pozicija. Vrlo dobar igraÄ, igraÄ poteza i baÅ¡ takav igraÄ je falio do sad ekipi.
David Silva još jedno veliko novo ime u našoj ekipi. Dosta dugo sam ga želio u ekipi i na kraju sam ipak ga uspio nekako nagovoriti da nam se pridruži. Vjerujem da nisam pogriješio snjim i sa tolkim novcima što je tražio za plaću.
Deniz Ayyildiz jedan mladić, turÄin, domaći deÄko i to je bilo dovoljno razloga da ga dovedem. Jedini igra za kojega je plaÄena odÅ¡teta i vjerujem u njegov talent i da bi mogao postati vrlo dobar igraÄ.
Eray Akar joÅ¡ jedan u nizu silno talentiranih turskih igraÄa. OdliÄno će se uklopiti u ekipu, prvenstveno Å¡to nije stranac a poslje i kao zamjena za Maxa, jer su sliÄan tip igraÄa.
Oguzhan Ozyakup igraÄ sredine terena, vrlo dobar, dokazao se je već u ligi ovoj, tako da mislim da neće trebati puno da se uklopi u ekipu. Doveden prvenstveno kao backup veznoj liniji.
Javier Mascerano možda i najveće ime uz Silvu koje je do sad dovedeno u klub. Iako na poziciji zadnjeg veznog imam Uysala jednostavno nisam mogao odoliti a da nedovedem Javiera koji je bio odmah zainteresiran za dolazak.
Odigrali smo
Äetiri prijateljske utakmice i u svima pokazali odliÄnu igru, nadam se da ćemo tako otvoriti i u prvenstvu i u ostalim natjecanjima u kojima nastupamo. Igrali smo protiv slabijih i jaÄih protivnika, tako da smo mogli kombinirati dosta u tim utakmicama.
Iza nas je jedna
odliÄna polusezona, mogu se usuditi reći i najbolja do sad, Å¡to se tiće rezultata u svim natjecanjima. U prvenstvu se nakon polovice sezone nalazimo na
1. mjestu sa bodom prednosti ispred Fenerbahcea. Moglo je to možda biti i
uvjerljivije, prvenstveno zbog toga što nisam izgubio niti od jednog od
najveÄih turskih klubova, ali sam zato bodove
gubio na malim utakmicama, protiv ekipa koje se nalaze na dnu ljestvice. No sve u svemu i dalje smo
prvi i to je ono najbitnije, nadam se da ću uspjeti do kraja prvenstva saÄuvati tu poziciju. Ono Å¡to me najviÅ¡e
veseli je Äinjenica da smo najbolja
napadaÄka ekipa sa najviÅ¡e postignutih golova i najbolja
obrambena sa najmanje primljenih, što je prvi puta u ovih sedam godina da sam uspio ostvariti, to dovoljno govori o kvaliteti ove ekipe koju sam stvorio.
Zna se koji je cilj ove sezone u
kupu, cilj ga je osvojiti i mogu reći da sam za sada ušao u to natjecanje na
najbolji mogući naÄin, jer sam u kvalifikacijama ostvario dvije jako uvjerljive
pobjede te se tako kvalificirao u grupni dio natjecanja. No tamo nas i
neće baÅ¡ Äekati lagan posao jer smo se naÅ¡li u do sad najjaÄoj
skupini i to sa: Galatasarayem, Fenerbahceom i Gaceberligiem.
Težak je posao ispred nas ali ja vjerujem i nadam se da Äemo pokazati dobre igre i da Äemo
uspjeti izboriti prolazak dalje.
Ove sezone imali smo nešto
teži put prema skupinama Lige prvaka jer smo morali proći prvo kvalifikacije. Za
poÄetak nas je tamo Äekao rumunjski
Cluj (4-1) kojega smo proÅ¡li bez veÄih problema a u zadnjem pretkolu smo iÅ¡li na noge
Granadi (5-3) koju smo također prošli dosta lagano može se reći. U
skupinu smo izvuÄeni sa: PSG, Fiorentinom i RB Salzburgom. Dosta dobra skupina di sam mislio da samo PSG je jaÄi od nas, no.. Ipak
nije bilo tako lagano kako sam mislio te smo prošli na kraju jedva i to samo zahvaljujući pobijedi u prvom kolu. Ostvario sam tri
pobijede (Fiorentina i dva put RBS), jedan
remi sa Fiorentinom te dva
poraza protiv jakog PSG-a. Sreća nas nije mazila u daljnjem ždrijebu tako da nas u osmini finala Äeka engleski
Manchester City.
Naravno spomenuti ću za kraj i najbolje igraÄe koji su obilježili ovu vrlo uspjeÅ¡nu, mogu reći odliÄnu polusezonu. PoÄeti ću sa bekom koji me oduÅ¡evljava sve viÅ¡e i viÅ¡e, rijeÄ je o
Atila Turan koji iza sebe ima odliÄnu polusezonu u kojoj je pokazao dosta toga, njegove igre su ga dovele Äak do reprezentacije.
Coutinho je vrlo brzo pokazao da je pojaÄanje za naÅ¡ klub te je odigrao vrlo dobro, imao par golova, par asistencija i sve u svemu mogu reći da je ispunio moja oÄekivanja za sad. Moje možda i najveće pojaÄanje
David Silva je pokazao Å¡to znaÄi u ekipi imati jednoga takvoga igraÄa, iskusnoga, odliÄnih kvaliteta igraÄkih te je bio voÄ‘a ove ekipe na terenu i jedan od najzaslužnijih za prvo mjesto koje sada držimo. O stoperima
Haluk Subasiu i
Sezar Ozmenu netreba troÅ¡iti previÅ¡e rijeÄi, oni iz sezone u sezonu jednostavno dominiraju. Jedni od najboljih ako ne i najbolji stoperski par lige su sigurno. Iskustva nikada dosta, pa je tako i
Javier Mascerano imao iza sebe vrlo dobru sezonu, pokazao je Å¡to znaÄi biti uzor mladima, pokazao je svoje znanje te je definitivno zaokružio priÄu o pojaÄanjima, jer su se svi iskazali odmah. NovopeÄeni TurÄin
Juan Fernando Quintero je definitivno prvo ime ove sezone, naÅ¡ najbolji igraÄ je bio, naÅ¡ najbolji strijelac prvenstveni i igraÄ sa najviÅ¡e asistencija, naklon do poda ovom igraÄu, zaslužuje samo pohvale. Najbolji klubski strijelac u povijesti
Marko Kolar je ove sezone imao dosta solidan uÄinak iako je bio veći dio prvenstva ozljeÄ‘en ali i u ovo malo utakmica Å¡to je odigrao pokazao je svo svoje znanje, oÄekujem u drugom dijelu sezone da će proÄi bez ozljeda i da će postići joÅ¡ puno pogodaka. I za kraj nakon loÅ¡ije proÅ¡le sezone, ove sezone se je
Muhammed Demirci probudio te podsjetio na onoga igraÄa od prije dvije godine kada je jednostavno poharao ligu. Mislim da mu je dobro doÅ¡la ova sva konkurencija u ekipi te da ga je to trgnulo, definitivno jedan od najboljih igraÄa ove polusezone.
Evo ljudi za sada toliko, nadam se da ćete uživati u reportu i da će vam se svidjeti, komentari uvijek dobrodošli, a za svaki komentar sljedi nagradica + karma od mene
Do pisanja, živjeli