PoÄetak
6. sezone, sezone od koje iskreno neznam Å¡to oÄekivati. ZaÅ¡to? Pa jednostavno zato Å¡to je proÅ¡la sezona bila
vrhunska, teško ćemo ponoviti sve one rezultata. Ali jasno je,
tri cilja imam ove sezone: 1. probati obraniti naslov u prvenstvu, 2. Osvojiti kup i 3. probati u Europi doći što dalje. Ovaj prijelazni rok je bio vrlo
prometan i mogu reći da sam vrlo zadovoljan jer je dovedeno puno dobrih igraÄa. Morali smo se
ojaÄati na dosta pozicija jer smo proÅ¡le sezone malo pali pri kraju prvenstva baÅ¡ zbog kratke klupe. PotroÅ¡ena je do sad
rekordna koliÄina novca za transfere ali isto tako smo i rekordno zaradili na odlaznim transferima. OdluÄio sam ove sezone sve
mlade, talentirane koji još nemaju mjesta u prvoj ekipi, poslati na posudbu u
drugoligaša jednog koji mi je ajmo reći druga ekipa.
Cenk Gohen doveden kako bi zauzeo mjesto di smo sezonama najslabiji. Mislim da smo u njemu dobili odliÄnog, iskusnog golmana i da smo mirni sa to pozicijom neko vrijeme.
Ignazio Abate doveden Äim sam vidio da je zainteresiran za transfer, iako nije bio baÅ¡ da ga trebam jer sam bio solidno popunjen na poziciji beka jednostavno morao sam ga potpisao, vrlo dobar igraÄ.
Jabulani Nzama mladić iz Južne Afrike koji puno obeÄava, poslan odmah na posudbu kako bi igrao Å¡to viÅ¡e a time da bi se i Å¡to bolje razvijao.
Kadir Bekmezci doveden kao backup, kao zamjena za mjesto zadnjega veznoga, dobit će priliku u manjim utakmicama sigurno.
Mevlut Erdinc veliko ime Turskog nogometa, iskusan napadaÄ sa bogatom karijerom. Mislim da može vrlo dobro poslužiti i da njegovi golovi neće izostati.
Necip Uysal naÅ¡e najbolje i najskuplje pojaÄanje ikada dovedeno. Turski reprezentativac koji se savrÅ¡eno uklapa u naÅ¡u ekipu i za kojega sam odluÄio prvi put iskreÅ¡irati toliko novaca.
Senijad IbriÄić reprezentativac Bosne doveden kako bi bio zamjena naÅ¡im playmakerima. Sigurno sam u njemu dobio kvalitetno pojaÄanje.
Fernando Torres Å¡eÄer na kraju, ono Å¡to nisam uspjeo proÅ¡le sezone uspio sam ove. El Nino je napokon stigao u klub i definitivno sa svojim iskustvom može puno pomoći ekipi. Vjerujem da joÅ¡ uvijek može odigrati onako dobro kako to on zna.
Odigrali smo Äetiri
prijateljske utakmice i u svima pokazali odliÄnu igru, nadam se da ćemo tako otvoriti i u prvenstvu i u ostalim natjecanjima u kojima nastupamo.
Prvo natjecanje ove sezone je bio Turski super kup u kojemu smo igrali protiv Bursaspora koji nas je dobio proÅ¡le sezone u finalu kupa. Osvetili smo im se tako Å¡to smo osvojili super kup, zasluženom pobijedom jer smo bili bolji ali ostvarenu tek nakon kaznenih udaraca. Sve u svemu, drugi trofej je u vitrinama kluba i polako poÄinjemo igrati jednu od glavnih uloga u Turskoj.

Mogu reći da je iza nas odliÄna polusezona, polusezona u kojoj imamo samo jedan poraz i to od Fenerbahcea koji je trenutno prvi, dok smo mi drugi sa 4 boda zaostaka za njima, igraju stvarno vrhunski. Moram se pohvaliti da smo tokom polusezone samo u jednoj utakmici primili vise od jednog gola dok smo u svim ostalima primili samo jedan ili nijedan. Imamo uvjerljivo najbolju obranu lige Å¡to je za svaku pohvalu, nikada do sad nismo tako mallo golova primili, dok je naÅ¡ napad slabiji smao od Fenerovog. Å to se tiće igraÄa Kolar je u samom vrhu najboljih strijelaca, dok je Å tilić najbolji asistent lige. Tokom cijele polusezone igramo konstantno dobro i nadam se da ćemo takvu formu zadržati i do kraja prvenstva i probati napasti prvo mjesto.
U kupu je ove godine cilj bio osvojiti ga a mi smo totalno podbacili. Ispali smo odmah u prvoj utakmici i to protiv naše fijale koja nas je dobila nakon boljih izvođenja kaznenih udaraca.
Ove sezona kao pobjednici prvestva imali smo direktan ulaz u skupine Lige prvaka. Sreća i ždrijeb nas nisu mazili pa smo tako završili u skupini sa: Olympiakosom, Juventusom i Barcelonom. Uspio sam osvojiti treće mjesto te izboriti barem nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Ostvario sam dvije pobijede protiv Olympiakosa, dok sam od Juveta i Barce dobio poštenu lekciju jer u nijednoj utakmici nisam imao apsolutno nikakve šanse.
Naravno napomenuti ću i igraće koji su obilježili ovu polusezonu, igraÄe koji su zaslužni za sve ovo Å¡to se dogaÄ‘a ove sezone. Bilo je tu puno igraÄa koji su odigrali vrlo dobro, no krenit ću od
Atile Turana koji se je pokazao da je jedan od boljih bekova u ligi, prodoran, dobrog ubaÄaja koji zna skupiti i dosta asistencija.
Dennis Max mladić koji polako poÄinje zauzimati svoje mjesto u prvoj ekipi, za sada unatoć godinama dosta dobro odigrao ovaj dio sezone, mogu Äak reći i odliÄno, jer je meÄ‘u najboljima po AR. Od njega u buduÄnosti oÄekujem velike stvari, ima sve predispozicije za to. Naravno moram tu spomenuti i
El Nina koji je za ovo malo utakmica štoo je odigrao, zabio sasvim solidan broj golova. Tokom drugog dijela sezone mislim da će dobiti još više prilika za igru i da će zabiti još dosta dobrih golova. Glavni zaslužni za najbolju obranu lige su svakako
Haluk Subasi i
Sezer Ozmen koji su kao i obiÄno odigrali vrhunsku polusezonu, bez greÅ¡aka, sa puno sigurnosti i treba napomenuti joÅ¡ da imamo ekipu sa najmanje kartona Å¡to dovoljno govori o naÅ¡oj obrani. Kada sam spomenuo cijelu obranu moram onda i drugoga beka,
Ignazio Abate takoÄ‘er iza sebe ima vrlo dobru polusezonu. Prva sezona izvan Italije ali vidim da mu to ne predstavlja nikakav problem, vrlo dobar igraÄ za naÅ¡u ekipu.
Juan Fernando Quintero je jedan od meni dražih igraÄa, ima maksimalno moje povjerenje a on mi to vraća na najbolji mogući naÄin sa svojim igrama. Za sada sigurno meÄ‘u najboljim igraÄima koji su igrali u klubu, konstantan i rijetko kad odigra loÅ¡u utakmicu. NaÅ¡ najbolji strijelac je već po tko zna koji put
Marko Kolar koji zabija kao na traci, u svakom natjecanju zabija, malo utakmica ima sa rupama bez pogotka i to je najbolja stvar. Debitirao je i za reprezentaciju Å¡to mu je dmah poveÄalo malo cijenu, teÅ¡ko ću ga moći zadržati ako ovako nastavi. NaÅ¡e najskuplje pojaÄanje
Necip Uysal je odmah opravdao sav novac koji smo dali za njegovo dovoÄ‘enje. Za sada na zadatku, igra na visokoj razini i daje tu potrebnu mirnoću i obrani i veznoj liniji. I za kraj po meni naÅ¡ najbolji igraÄ ove polusezone
Semir Å tilić koji nastavlja sa svojim igrama tamo di je stao na kraju proÅ¡le sezone. ÄŒudi me jedino Å¡to nema mjesta u reprezentaciji Bosne s obzirom na igre koje pruža u klubu. Vrlo dobar igraÄ koji jednim potezom može odluÄiti utakmicu.
I za kraj jedna lijepa vijest.. Dobio sam posao Hrvatskog izbornika nakon loÅ¡eg plasmana reprezentacije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Naime poj prethodnik Roy FerenÄina nije uspio odvesti reprezentaciju na zavrÅ¡ni turnir te je dobio otkaz a ja sam pozvan da preuzmem reprezentaciju. Planiram o repki piisati godiÅ¡nji report, znaÄi jednom u godinu dana, mislim da je to sasvim dovoljno.
Toliko za sada, nadam se da ćete uživati u reportu..komentari dobrodošli, isto tako i kritike
Za svaki komentar i dalje dobijete + karmu
Do Äitanja, pisanja