DoÅ¡ao je i prvi dan u mojoj trenerskoj karijeri. DoÅ¡ao sam na posao rano ujutro te obavio poÄetne razgovore sa predsjednikom kluba i mojim pomoćnicima. Odmah sam naglasio da će svatko koga budem smatrao nedoraslim za ovaj posao "odletiti" iz kluba. Tako je i poÄelo. Morali smo se rjeÅ¡iti svakoga tko nam nije odgovarao, od trenera pa sve do igraÄa, ali o tome malo kasnije. Prvo je valjalo obaviti razgovor sa svojom ekipom. OÄekivao sam da će razgovor proći mnogo loÅ¡ije, poÅ¡to sam stranac, k tome joÅ¡ nepoznat i balav, ali osim par komentara tipa "vidi ga imam viÅ¡e godina od njega, a on će biti trener" proÅ¡lo je doista dobro i ekipa me je prihvatila kao da sam oduvijek tu. Mediji su nam predviÄ‘ali borbu za opstanak, odnosno 15. mjesto, no odmah sam rekao igraÄima da od toga nema niÅ¡ta, te da igramo svaku utakmicu kao da je za naslov prvaka. Osvrnimo se sad na neke druge aspekte koji su me zatekli u klubu, te recimo par rijeÄi o transferima i igraÄima.
Nakon par treninga već je bilo jasno tko će biti nosioci igre ovogodiÅ¡njeg Freiburga, a koga ćemo otpisati pa krenimo redom. Najbolji igraÄi u klubu i sve velike mlade nade su:
Golman, Oliver Baumann
Obrambeni, Matthias Ginter
Veznjak, Daniel Caligiuri DoÅ¡ao je i onaj teži dio, a to je otpisati par igraÄa i osoblja, jer nam nisu potrebni.
Transferi

Pravih transfera da budem iskren nije ni bilo, jer jednostavno nismo imali novaca za neka skupa pojaÄanja, ali svejedno nekih dogaÄ‘anja na transfer burzi je ipak bilo.
Nakon što smo se rješili svakoga tko nam nije bio potreban, krenuli smo sa pripremama. Pripreme su bile duge i zahtjevne i tek se pred kraj priprema vidilo tko će igrati u prvoj postavi, a tko će pak grijati klupu. Pripreme smo odradili više nego solidno i možemo puni samopouzdanja ući u novu sezonu.Pripremne utakmice.Freiburg - Roma. Nakon odrađenih priprema, vrlo brzo je došla i prva službena utakmica u mojoj karijeri.
1. kolo njemaÄkog kupa protiv neugodne Jene.
Jena - Freiburg
Nakon zavrÅ¡etka 1. kola kupa, konaÄno je doÅ¡lo ono Å¡to svaki manager najviÅ¡e oÄekuje, a to je nacionalno prvenstvo. Prvo kolo nam je ponudilo borbu Davida i Golijata, jer je slabaÅ¡ni Freiburg iÅ¡ao na noge Bayernu iz Minhena, viÅ¡estrukom prvaku, te ekipi za koju kažu da igra jedan od ljepÅ¡ih nogometa na kugli zemaljskoj. Utakmica je bila borbena i sa puno lijepih poteza sa obje strane, na kraju je bolji tim pobjedio. Bayern - Freiburg Nakon odigrane prve utakmice protiv Bayerna te poÄetnog privikavanja na Bundesligu, krenulo se oÅ¡tro te je već nakon 12 kola poluÄen odliÄan rezultat. Moral je bio na visokom nivou, odliÄno se igralo, te se već poÄelo maÅ¡tati o europskim natjecanjima po zavrÅ¡etku sezone, no taj cilj je bio joÅ¡ jako jako daleko.
Prvih 12 kola.Tablica nakon 12 kola.To bi bilo to za ovaj report. U idućem donosimo ostatak 1. sezone u Freiburgu, te će se vidjeti kakav je rezultat poluÄio mali Freiburg, kojem mediji nisu davali skoro nikakve Å¡anse za ostanak u Bundesligi.