Autor Tema: Little fish in the sea.  (Posjeta: 18717 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
Little fish in the sea.
« u: 15.05.2013, 16:12:54 »
Upravo sam završio trenersku školu i dobio potrebne licence kako bih mogao postati trener u vrhunskom nogometu.
No, kao što znate u hrvatskoj posao nije lako naći nigdje, a pogotovo ako imate 26 godina i nikakvo trenersko iskustvo.No ipak, nismo se predavali, krenuli smo sa burze rada i nadali se da ćemo se zaposlit negdje u nižim ligama HNL-a. No ubrzo, nakon par tjedana na burzi rada, javio nam se predstavnik SC Freiburga, te nas je pozvao na razgovor.
Hrvati kakvi jesmo, kući je već bilo slavlje, tata prase okrenio, mama zvala sve prijateljice, cijelo selo priča ide on u Freiburg, svi osim mene. Moje misli su više bile usmjerene da razgovor prođe dobro i da mi daju priliku. Na razgovor sam odletio 8.7. i odsjeo kod tetke Anđe, jer mi je razgovor bio zakazan za 10.7. Nervoza je bila ogromna, no razgovor je dobro prošao, te mi je predsjednik SC Freiburga ponudio četverogodišnji ugovor uz 11 000 eura tjednih primanja. Jasno da je ugovor prihvaćen bez previše razmišljanja.
Kući se više nisam vraćao, jer bi me oženili, kastrirali, opljačkali i još svašta, sad kad su saznali da imam ogromna primanja.
Predsjednik kluba je bio ljubazan i odmah me proveo po stadionu, svlačionicama i svim ostalim objektima koje Freiburg nudi. Iako je to jedan mali klub, bez velike povijesti, bio sam presretan što sam upravo ja izabran da se natječem u 3. ligi svijeta.
Sutra dan je bio prvi dan na mom novom poslu i tu počinje moja prva trenerska avantura.

Freiburg je tek početak!

« Zadnja izmjena: 17.05.2013, 23:13:15 od ljanbe »

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
Odg: Little fish in the sea.
« Odgovori #1 u: 15.05.2013, 16:18:19 »
Oho, pocela se i karijera pisati. Pratim! KAVA

Offline Mex

• "I am the master of my fate. I am the captain of my soul"
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2 u: 15.05.2013, 16:22:13 »
Uvod dobar, naravno da ću te pratiti beljane ;)

Offline Tul0

• ÄŒlanica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 15.05.2013, 16:52:17 »
pokazi odma koje postavke na fmrte-u imas da znamo svi

inace solidna kolicina teksta, neugodna slova, mozes ti to puno bolje

pratit cu

okkk

Offline adebisi10

• ritmo loco
  • Legenda
  • *
« Odgovori #4 u: 15.05.2013, 20:07:45 »
pokazi odma koje postavke na fmrte-u imas da znamo svi

inace solidna kolicina teksta, neugodna slova, mozes ti to puno bolje

pratit cu

okkk
koliko placen isusati

AL ODLICNA KARIJERA KUME SAMO NAPRID, PRATIN SIGURNO DO KRAJA

Offline simaux

• Oružar
  • *
« Odgovori #5 u: 15.05.2013, 20:19:23 »
Solidno pisanje beljane,al moglo bi malo vise teksta pratim te ;)

Offline snješko10

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #6 u: 15.05.2013, 21:53:47 »
dobar uvod, sviđa mi se klub. Nadam se da će Santini biti dobar, pratim dalje ;)

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 15.05.2013, 22:22:30 »
Hvala svima na komentarima, ovo ono. Karijera je započeta u Freiburgu jer sam krenio nezaposlen sa automatic reputacijom, a Freiburg mi jedini ponudio posao :D

@Iniesta - Bit ce malo vise, ovo je bio samo uvod  ;)

Offline adebisi10

• ritmo loco
  • Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 15.05.2013, 23:39:30 »
kad ce novi report??????????????

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #9 u: 15.05.2013, 23:40:11 »
Dobro si ti prošo, meni Oldham ponudio posao kad sam tako krenuo... Pratim ;)

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
Odg: Little fish in the sea
« Odgovori #10 u: 16.05.2013, 00:13:42 »

Došao je i prvi dan u mojoj trenerskoj karijeri. Došao sam na posao rano ujutro te obavio početne razgovore sa predsjednikom kluba i mojim pomoćnicima. Odmah sam naglasio da će svatko koga budem smatrao nedoraslim za ovaj posao "odletiti" iz kluba. Tako je i počelo. Morali smo se rješiti svakoga tko nam nije odgovarao, od trenera pa sve do igrača, ali o tome malo kasnije. Prvo je valjalo obaviti razgovor sa svojom ekipom. Očekivao sam da će razgovor proći mnogo lošije, pošto sam stranac, k tome još nepoznat i balav, ali osim par komentara tipa "vidi ga imam više godina od njega, a on će biti trener" prošlo je doista dobro i ekipa me je prihvatila kao da sam oduvijek tu. Mediji su nam predviđali borbu za opstanak, odnosno 15. mjesto, no odmah sam rekao igračima da od toga nema ništa, te da igramo svaku utakmicu kao da je za naslov prvaka. Osvrnimo se sad na neke druge aspekte koji su me zatekli u klubu, te recimo par riječi o transferima i igračima.

Nakon par treninga već je bilo jasno tko će biti nosioci igre ovogodišnjeg Freiburga, a koga ćemo otpisati pa krenimo redom. Najbolji igrači u klubu i sve velike mlade nade su:

Golman, Oliver Baumann
Obrambeni, Matthias Ginter
Veznjak, Daniel Caligiuri

Došao je i onaj teži dio, a to je otpisati par igrača i osoblja, jer nam nisu potrebni.
Transferi
Pravih transfera da budem iskren nije ni bilo, jer jednostavno nismo imali novaca za neka skupa pojačanja, ali svejedno nekih događanja na transfer burzi je ipak bilo.

Nakon što smo se rješili svakoga tko nam nije bio potreban, krenuli smo sa pripremama. Pripreme su bile duge i zahtjevne i tek se pred kraj priprema vidilo tko će igrati u prvoj postavi, a tko će pak grijati klupu. Pripreme smo odradili više nego solidno i možemo puni samopouzdanja ući u novu sezonu.

Pripremne utakmice.
Freiburg - Roma.

Nakon odrađenih priprema, vrlo brzo je došla i prva službena utakmica u mojoj karijeri.

1. kolo njemačkog kupa protiv neugodne Jene.

Jena - Freiburg

Nakon završetka 1. kola kupa, konačno je došlo ono što svaki manager najviše očekuje, a to je nacionalno prvenstvo. Prvo kolo nam je ponudilo borbu Davida i Golijata, jer je slabašni Freiburg išao na noge Bayernu iz Minhena, višestrukom prvaku, te ekipi za koju kažu da igra jedan od ljepših nogometa na kugli zemaljskoj. Utakmica je bila borbena i sa puno lijepih poteza sa obje strane, na kraju je bolji tim pobjedio.

Bayern - Freiburg

Nakon odigrane prve utakmice protiv Bayerna te početnog privikavanja na Bundesligu, krenulo se oštro te je već nakon 12 kola polučen odličan rezultat. Moral je bio na visokom nivou, odlično se igralo, te se već počelo maštati o europskim natjecanjima po završetku sezone, no taj cilj je bio još jako jako daleko.

Prvih 12 kola.

Tablica nakon 12 kola.

To bi bilo to za ovaj report. U idućem donosimo ostatak 1. sezone u Freiburgu, te će se vidjeti kakav je rezultat polučio mali Freiburg, kojem mediji nisu davali skoro nikakve šanse za ostanak u Bundesligi.

« Zadnja izmjena: 16.05.2013, 00:35:44 od ljanbe »

Offline MNT

• Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 16.05.2013, 22:49:01 »
opaaa piše se karijera
ako uspijeÅ¡ nadmaÅ¡iti moje rezultate od lani svaka čast  lolcina
stanje na tabeli solidno iako to može bolje, transferi su ok osim prodaje Jendriseka  :sad: može njegov ss?
sretno ti dalje, pratim ovo  ;)

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #12 u: 16.05.2013, 22:55:16 »
Posaljem ss kad udjem u igricu :D
Koji si bio s njima ?

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #13 u: 16.05.2013, 22:55:56 »
Slažem se s kolegom iniestom kraljem. Može malo viÅ¡e teksta, ovo je samo konstruktifvna kritika da se na naljutiÅ¡  ;) pozz

Offline kiKky

• I belong to Jesus
  • Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 16.05.2013, 23:06:28 »
ma ne treba vise teksta, ovo je odlicno, sve vazno je istaknuto a da je duze nebi mi se dalo citat, samo naprijed ;)
Nema potpisa :(

Offline Mex

• "I am the master of my fate. I am the captain of my soul"
  • Legenda
  • *
« Odgovori #15 u: 16.05.2013, 23:52:15 »
Tuče se Bayern beljane a? neka neka, samo tako nastavi, pratim te!
Što se samog pisanja tiče dobro je, ali može i bolje ;)

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 17.05.2013, 01:17:57 »
ako može malo viÅ¡e slika, ima previÅ¡e portreta  ;) pratim

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #17 u: 17.05.2013, 01:33:52 »
Ajde umorit cu te bogaljcino, napusti temu.

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #18 u: 17.05.2013, 01:36:10 »
Ocekujem nekakvo iznenadenje i odlican plasman na kraju sezone, pratim naravno! ;)

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #19 u: 17.05.2013, 09:40:00 »
Hahahah kako si me nasmijao s reportom! Misliš da si frajer jer si pobijedio Romu u pripremama i Bayerna, a? Daj molim te imao si sreće ko niko :D Šalim se hehe

Pripreme si lijepo odradio, igrajući protiv dosta dobrih momčadi. Sviđa mi se kad netko tako odigra puno utakmica! Formacija mi je nekako čudna, ali očito uspijeva s obzirom na to kakve igrače imaš u momčadi i pozicijom na tablici. Sretno dalje pratim te beljane

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 17.05.2013, 10:12:42 »
Hvala svima na komentarima :D
@ unique - bit ce svasta :p
@ silvaa - fala, taktika je takva i meni cudna, ali nemam ni para ni igraca da igram ista drugo, ali pali za sada :D

Ide report kasnije :)

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #21 u: 17.05.2013, 16:56:56 »
Šta je tako gadna financijska situacija da nisi imao ništa za kupovinu?
Inače vrlo dobra polusezona, Bayernu si nanio jedini poraz. Mišljenja sam da si mogao i bolje.

Daj SS mladog tima sa onim zvjezdicama, ocjenama asistenta ;)

Offline De facto

• Å to? OćeÅ¡ mi ti to neÅ¡to brko? Jel
  • Trener
  • *
« Odgovori #22 u: 17.05.2013, 17:53:08 »
Dobro si krenuo, pišeš, dobro je. Puno se od tebe očekuje na ovom forumu, bit će to dobro. Nadam se... Sretno dalje dobro te ide. zumzum
« Zadnja izmjena: 17.05.2013, 17:54:32 od De facto »
Ima i Sloboda pare, a Zrinjski ima politicku moc

Offline ljanbe

• Vrhovni VoÄ‘a
  • Trener
  • *
« Odgovori #23 u: 17.05.2013, 23:11:13 »
[spoiler]@MNT - evo SS Jendriseka

Šta je tako gadna financijska situacija da nisi imao ništa za kupovinu?
Inače vrlo dobra polusezona, Bayernu si nanio jedini poraz. Mišljenja sam da si mogao i bolje.
Daj SS mladog tima sa onim zvjezdicama, ocjenama asistenta ;)

Imao sam oko 2mil eura za pojacanja, tako da sam odustao od svega :D
Evo ss mlade ekipe.

Dobro si krenuo, pišeš, dobro je. Puno se od tebe očekuje na ovom forumu, bit će to dobro. Nadam se... Sretno dalje dobro te ide. zumzum

Hvala  hi
[/spoiler]

Nakon početnih 12 kola, krenulo se dalje sa natjecanjima u Bundesligi i DFB Pokalu. Pa da krenemo.

Nakon izbacivanja neugodne Jene krenule su ipak malo ozbiljnije utakmice. Prvo nam je u goste došao nezgodni Wolfsburg, no sa jednim individualnim potezom Ivana Santinija utakmica je rješena te se prošlo u 3. kolo

Freiburg - Wolfsburg

Nakon toga ždrijeb nam je donio izrazito teško gostovanje kod Werdera iz Bremena. No moji igrači su utakmicu shvatili maksimalno ozbiljno te je bez prevelikih problema Werder pao i izboren je nastup u četvrfinalu kupa.

Werder Bremen - Freiburg

U četvrtfinalu kupa opet smo išli u goste, a ovaj put suparnik je bila Borussia Monchengladbach. Nakon 90 minuta rezultat je bio 0-0 te se moralo pristupiti produžetcima. Ovaj put sreća nije bila na našoj strani te nas je Borussia izbacila kasnim golom u 115. minuti utakmice.

Borussia Monchengladbach - Freiburg

Iako je kup natjecanje neslavno završilo mogu reći da sam poprilično zadovoljan jer smo stigli do četvrtfinala. Uz malo više sreće moglo se i bolje, no sreća je izostala ovaj put i zasluženo smo zaustavljeni.

Raspored i rezultati kup utakmica.

U Bundesligi uzbuđenja nije manjkalo, pa krenimo redom. Nakon odigranih 12 utakmica Freiburg je bio na respektabilnom 6. mjestu, no nisam se zadovoljio tim rezultatom jer sam smatrao da smo sposobni za puno puno više. Preskočit ćemo jedan dio sezone i odvest ću vas odmah u 30. kolo.

30. kolo

Četiri kola do kraja prvenstva nalazili smo se na odličnome 5. mjestu. No valjalo je odraditi još 4 teške utakmice. Pa krenimo.
31. kolo je donjelo gostovanje u Frankfurtu protiv istoimenog prvoligaša. Utakmicu koju je valjalo pobjediti, a tako se i dogodilo.
Iako rezultat sugerira da smo pobjedili bez previše muke, to nije bilo tako, a statistika to i dokazuje.

Frankfurt 0-2 Freiburg

32. kolo je donjelo još jedno gostovanje, ovaj puta u Mainzu. Utakmica je bila podjednaka te je na kraju rezultat 1-1 sasvim realan.

Mainz 1-1 Freiburg

33. kolo nam je konačno donjelo jednu domaću utakmicu i to protiv Nurnberga. Uz puno sreće ostvarena je pobjeda od 1-0.

Freiburg 1-0 Nurnberg

Kolo prije kraja tablica je bila jako zgusnuta, tri kluba su se borila za to 4. mjesto i odlazak u kvalifikacije za Ligu Prvaka, a samo je jedan to mogao i ostvariti. Uz mene za Ligu Prvaka još su se borili HSV i Leverkusen kojima bi pobjede u zadnjim kolima donjele bodovnu prednost ispred mene te bi ja na kraju završio 6.

34. kolo nam je ponudilo derbi. Freiburg je išao u goste Schalkeu, koji je serijom loših igara izgubio sve šanse za odlazak u Ligu Prvaka, ali je bio velika prijetnja da uništi sve ono što je Freiburg gradio cijelu sezonu. Utakmica je od 1. minute bila jednosmjerna i Schalke je upisao zasluženu 2-0 pobjedu.

Schalke 2-0 Freiburg

No ipak Leverkusen i Hsv nisu dobro odigrali zadnja kola, te uz veliku dozu sreće njihove utakmice završile su ovako.

Hannover 2-0 Hsv
Leverkusen 0-2 Gladbach

Na kraju smo ipak imali ogromnnu sreću što su naši konkurenti završili kako su završili. Pogledajte samo Leverkusen koliko je bio bolji, ali Gladbach odnosi toliko priželjkivanu pobjedu. Tablica nakon zadnjeg kola i završetka Bundeslige izgledala je ovako.

Bundesliga - tablica nakon svih odigranih kola.
Bundesliga - utakmice i rezultati.

Za kraj bih se dotaknuo najboljih igrača, te individualnih nagrada.

Jedan od junaka ove sezone je zasigurno Ivan Santini koji je zabio kada je bilo potrebno.

Ivan Santini

Također tu je i Daniel Caligiuri koji je bio konstantna prijetnja obranama protivničkih momčadi i neizostavan dio Freiburga ove sezone.

Daniel Caligiuri

Za kraj bih spomenio i najboljeg igrača u redovima Freiburga, ujedno i igrača godine u Bundesligi, Matthiasa Gintera.

Matthias Ginter

Drago mi je da je moj trud i zalaganje nagrađen i prepoznat te sam u svojoj debitantskoj sezoni osvojio dvije nagrade.

Manager godine.
Manager godine po izboru igrača.

To bi bilo to za moju premijernu sezonu u Bundesligi. Sezona je bila više nego dobra, imam razloga biti zadovoljan. Iduće sezone ćemo se borit kroz kvalifikacije za igranje u Ligi Prvaka, što nas posebno veseli.

Također imam neke ciljeve zacrtane u svojoj glavi, te bi ih volio sprovesti u dijelo, o tome što želim napraviti kao trener, u svojoj trenerskoj karijeri.

Neki od ciljeva su:
 - osvojiti Å¡to viÅ¡e različitih nacionalnih prvenstava
 - osvojiti Ligu Prvaka sa tri različita kluba
 - osvojiti neko kontinentalno natjecanje, već i sa Freiburgom, ako je moguće
 - takoÄ‘er, želio bih se okuÅ¡ati i u zemljama istočne Europe
 - a, za zadnji cilj, ukoliko mi to moja karijera, znanje i vrijeme dopuste, volio bih dovesti neki europski klub, od najniže lige do osvajanja Lige Prvaka.

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #24 u: 17.05.2013, 23:23:42 »
Jako dobro pišeš, moram to pohvaliti :) Vrhunski rezultat si ostvario s ovom prosječnom ekipom, svaka čast na tome ;) Ciljevi su ti zanimljivi, samo ne znam hoćeš baš imati volje toliko dugo igrati. Sretno dalje ;-)