U moru prodanih igraÄa koji viÅ¡e nisu u klubu moram da Vam navedem joÅ¡ trojicu koji nisu viÅ¡e tu, a sva trojica su legende kluba koji su objesili kopaÄke o klin i otiÅ¡li u zasluženu mirovinu.
To su Tim Krul, Sebastian Corchia i naravno legenda među legendama Giuseppe Bellusci.
TRANSFERS OUT
Odmah prvi dan analizirao sam cijelu situaciju te sam jasno i glasno kazao igraÄima na koje od njih ne raÄunam. Upravo zbog toga klub su napustili:
Roddy Nelson – kupac: West Ham, cijena: 20 M EUR
Francisco Sanz – kupac: Tottenhaim, cijena: 20 M EUR
Andrew Reiley – kupac: Reading, cijena: 8.25 M EUR
BILIĆU, OVAKO SE TO RADI
TakoÄ‘er sam prodao i Alberta Paccora, Äovjeka koji je kod nas dugo godina bio vrlo važan igraÄ i Äiji su golovi Äesto znali biti odluÄujući. Ipak sa 32 godine na leÄ‘ima vrijeme je bilo da potraži novu sredinu, a ponuda od 42.5 M EUR se ne odbija.
Alberto Paccor Iduće Å¡to sam napravio jest da sam odmah prvoj momÄadi prikljuÄio neke mladiće iz omladinskog pogona. Svi oni će ove sezone dobiti priliku meÄ‘u „velikim deÄkima“. To su:
Jan Herrmann – lijevi boÄni igraÄ od kojeg mnogo oÄekujem.
Steffan Betz – DC, nek se ÄeliÄi i stjeÄe iskustvo
Zoran Scepanovic – napadaÄ i najveći talent. On će biti buduća zvijezda. Ako kojim sluÄajem ne postane ja ću pojesti svoju trenersku diplomu.
Gaston Noguera – back-up P. Verbeeku na AMR poziciji. Nadam se da će opravdati povjerenje.
Dominic Kontny – ofenzivni vezni igraÄ kojeg ću pokuÅ¡ati istrenirati na AML poziciju
Hans Schulz – mladi vezni igraÄ od kojeg takoÄ‘er oÄekujem da postane veliki igraÄ u budućnosti.
TRANSFERS IN
Možete li vjerovati da meÄ‘u igraÄima prve momÄadi nisam zatekao niti jednog desnog boÄnog igraÄa!!! Strava, pa kako je Slaven igrao, mislim tko mu je pokrivao tu poziciju ne znam. To mi je bio signal da upravo desni boÄni igraÄ bude prioritet u prijelaznom roku. Na kraju doveo sam 8 igraÄa pa ajmo redom da ih predstavim:
Pascual – vratar, 17 godina, pravac omladinski pogon na razvijanje.
Jason Steele – 37 godina, doveden kao treći vratar kojeg nije bilo u klubu ni za lijeka pa niti cijelom omladinskom pogonu. Pomoći će ovu sezonu barem kao broj. Drugi put u klubu i nek karijeru završi kod nas jer je to i zaslužio.
Junior – pojaÄanje za obranu koja brojÄano manjkava. Tražen i od Barcelone te R.Madrida.
Jose Luis Alonso – DR, doveden da bude standardan, nadam se da nisam pogriješio.
Alvaro Casanova – konkurencija za desni bok
Milan Luptak – ovog momka tražio je pola Europe. OdluÄio se za nas i nadam se da će biti pravo pojaÄanje.
Sasha Flum – 15 godina, investicija za budućnost.
DOBRODOÅ AO NATRAG LEGENDO!!!
Naravno, radi se o istinskoj klupskoj legendi, Äovjeku koji je postigao 234 pogotka. Nije bilo nikakve dileme, želio sam ga natrag da bude s nama, pomogne koliko može i zavrÅ¡i karijeru upravo ovdje gdje bi i trebao.
Ukupno sam ove sezone na pojaÄanja potroÅ¡io 91 M EUR, ali Å¡to je najbitnije od svega da sam isto toliko novaca i zaradio prodajom igraÄa na koje nisam raÄunao. ZnaÄi jedna pozitivna nula Å¡to se tiÄe potroÅ¡nje novaca.
===============================================================================================================Ovo je momÄad s kojom krećem u ponovne avanture odnosno po nove uspjehe po drugi put za kormilom najdražeg kluba
GOALKEEPERS
Jim FINDLAY – naš prvi vratar
Selahhatin ODABASI – produkt naše škole, trenutno rezervni vratar
Jason STEELE – kao što sam i ranije rekao, doveden kao treći vratar
===============================================================================================================DEFENDER LEFT
Anssi SCHULLER – odliÄan lijevi boÄni igraÄ
Jan HERRMANN – mladić koji će sigurno dosta igrati ove sezone
===============================================================================================================DEFENDER RIGHT
Jose Luis ALONSO – novi igraÄ, treba se dokazati
Alvaro CASANOVA – borba s Alonsom za mjesto u momÄadi
===============================================================================================================DEFENDER CENTRE
Rick HULME – stoper, dobro sam upoznat s njegovim kvalitetama
Attilio MORABITO – odliÄan stoper iz naÅ¡e Å¡kole nogometa
SAUL – wonderkid, naÅ¡e dijete koji će, siguran sam biti glavni obrambeni igraÄ
JUNIOR – nov igraÄ koji se mora izboriti za mjesto u momÄadi
Steffan BETZ – već sam rekao, igraÄ kojeg ću polako uvoditi
===============================================================================================================MIDFIELDER CENTRE
Ko YOUNG-GYU – odliÄan defenzivni igraÄ ipak na zalazu karijere
Franco GIOVANELLI – dugo već u klubu, uvijek odradi posao solidno
Matthieu LAPORTE – oÄekujem odliÄne igre ove sezone od njega
Danilo JOSE – polivalentan igraÄ, godinama osporavan od strane naÅ¡ih scouta, ali usprkos svemu sam vjerovao u njega. Hoće ga Man. United i Barcelona.
Guillaume BONIN – vrhunski igraÄ kojeg obožavam, zvijezda kluba.
Milan LUPTAK – novi igraÄ koji se treba dokazati
Hans SCHULZ – velika nada iz naše škole nogometa
===============================================================================================================ATTACKING MIDFIELDER LEFT
Abner QUINTERO – najbolje lijevo krilo na svijetu, kapetan momÄadi, 4 puta osvajaÄ Zlatne Lopte.
Dominic KONTNY – pokušati ću s njim na ovoj poziciji
===============================================================================================================ATTACKING MIDFIELDER RIGHT
Peter VERBEEK – najbolje desno krilo na svijetu, 3 puta osvajaÄ Zlatne Lopte, legenda koja igra vrhunski godinama
Gaston NOGUERA – velike nade polažem u njega. Mislim da će u budućnosti biti jedan od najboljih igraÄa na ovoj poziciji.
===============================================================================================================STRIKER
Marian KUBISTEL –statistika kaže da je momak rođeni strijelac, nadam se da će pod mojim vodstvom takođe nastaviti redovno zabijati.
Zoran SCEPANOVIC – cijelo ljeto ponude pljuÅ¡te za njega. Ovo će biti najbolji igraÄ na svijetu, zapamtite to. Cijena ako ga netko želi kupiti jest 100 M EUR
Carlos FIERRO – vratio se da pomogne mladima i završi karijeru ovdje. Legenda!!!