SEZONA 2013/2014 – ZAVRŠETAK
TAJNI SASTANAKBBC Sport: "Mr. KING viÄ‘en u nepoznatom druÅ¡tvu na ruÄku"Sigurno ste se pitali zaÅ¡to sam nedavno spominjao godiÅ¡nja doba i koje mi je najdraže. Evo odgovora na to pitanje…
Danas me nazvao moj agent, meni vrlo drag Äovjek, rekavÅ¡i da moram danas doći na ruÄak u obližnji restoran. Kažem sebi: „BaÅ¡ ga dugo nisam vidio, idem se naći s njim da napokon s nekim popriÄam naÅ¡im jezikom. Pun mi je kufer viÅ¡e ovog engleskog. Kad sam stigao na mjesto sastanka vidjeh da on nije sam već je u druÅ¡tvu dvojice tipova koje nikad u životu nisam vidio. Nakon upoznavanja kaže moj agent meni da imaju poslovnu ponudu za mene. O kakvoj se ponudi radi zapitah se, a oni na to rekoÅ¡e da me kao menadžera istovremeno žele i Valencia i Stuttgart. NastaviÅ¡e sa komplimentima na moj raÄun kazavÅ¡i da sam svojim uspjesima sa Q.P.R.-om skrenuo pozornost na sebe te da će mi oni omogućiti transfer sam da kažem u koji od navedenih klubova želim ići.
Kažem ja njima da prvo pojedemo jer ne mogu razmišljati praznog želuca. Nakon ukusnog i slasnog beefsteaka (kojeg su naravno oni platili) kažem ja:
„Gospodo, niti volim njemaÄku zimu niti Å¡panjolsko sunce, ostajem ja ovdje gdje i jesam u mojim Queens-ima, imam ja joÅ¡ puno toga za napraviti !!!“
_______________________________________________________________________________________________________
SVAKA UTAKMICA JE KAO FINALE PRIJE FINALADoÅ¡li smo u sam kraj ove vrlo uzbudljive sezone u kojoj smo iz kola u kolo prkosili svim procjenama i prognozama. Svi su Äekali kada će se dogoditi naÅ¡ kiks kojim ćemo vrh tablice prepustiti puno jaÄim momÄadima od naÅ¡e. Ipak igramo dobro, pobijeÄ‘ujemo i da već sljedeće kolo padnemo mi smo ipak ove sezone napravili viÅ¡e nego Å¡to smo i sami oÄekivali.
Izuzetno težak raspored nas Äeka u narednim kolima, sve odreda utakmice protiv najvećih klubova lige. Zamislite samo koji raspored imamo. Dvije domaće utakmice zaredom protiv Arsenala i Chelsea, zatim u goste idemo Liverpool-u te Manchester United-u. StraÅ¡no...
No krenimo redom...
Prvu utakmicu pred svojim navijaÄima protiv Arsenala pobijeÄ‘ujemo rezultatom 1 – 0 golom naÅ¡eg dragulja koji cijelu sezonu briljira, a to je Mattia Destro. Usput joÅ¡ me je izludio promaÅ¡enim kaznenim udarcem.
Iduća utakmica, takoÄ‘er doma je bila protiv velikih rivala ekipe Chelsea. Nismo bili dobri u toj utakmici, moram priznati. Kao da smo poÄeli igrati tek od 70-te minute kada je Marco Verratti anulirao prednost Chelsea koju su stekli na samom izmaku prvog poluvremena golom iz opravdano dosuÄ‘enog jedanaesterca.
Pobjedu je donio Junior Hoilett golom u 86. minuti.
Najveću utakmicu sezone na Anfieldu odigrava, pogaÄ‘ate Mattia Destro koji u toj utakmicu postiže tri pogotka, a mi pred utakmicu koju imamo idući tjedan na Teatru Snova, pobijeÄ‘ujemo rezultatom 4 – 1. Sve ovo pada u vodu ako baÅ¡ u toj idućoj utakmici ne budemo najbolji i ako ne damo sve od sebe za bilo kakav pozitivan rezultat koji bi nas održao na vrhu prvenstvene ljestvice. Ipak utakmicu protiv Manchester United-a odiravamo onako muÅ¡ki, Ävrsto te ona zavrÅ¡ava rezultatom 0 – 0.
Uzeli smo u zadnje Äetiri utakmice velikih, najvećih 10 bodova i moram priznati da po prvi put onako iskreno kažem sebi:
„PABLO pa ti imaÅ¡ priliku biti prvak Engleske, ÄovjeÄe!!!“
Skupi svoju vojsku na okup i zapovijedi da to moraju i napraviti, objasni da se ovakva prilika ne pruža svaki dan. Ovisimo sami o sebi, imamo joÅ¡ Äetiri utakmice do kraja i realno u svakoj od njih smo favoriti.
Ipak poskliznuli smo se već na prvoj prepreci u utakmici protiv Aston Ville koja završava rezultatom 1 – 1. Uh, kako sam samo tada bio ljut...
Oba Manchestera lagano pobjeđuju te ih mi svojim kiksom vraćamo u igru za pravaka.
Nije to bilo niÅ¡ta Å¡to tek sada slijedi. Utakmicu protiv Hull-a igramo opet na Loftus Roadu te imamo priliku ispraviti greÅ¡ku iz proÅ¡log susreta. Dolazimo u vodstvo u 48 minuti golom Steerling-a i kada se oÄekivalo da utakmicu privedemo mirno kraju ono hladan tuÅ¡. Hull poravnava rezultat u 90-toj minuti susreta.
Nije se Äula ni muha na tribina, muk je zavladao. Gotovo je kažem sebi, a bilo je lijepo dok je trajalo. Već razmiÅ¡ljam o tome kako će me razapeti onaj prokleti novinar, da će me nazvati drugim Ranieriom poznatim kolegom gubitnikom.
Ipak da sreća prati hrabre i da sam rođen pod sretnom zvijezdom pokazuje mi Adryan, momak koji me ovim potezom zauvijek kupio, a to je pogodak u 92. minuti susreta.
Nakon ove lude utakmice siguran sam da me niÅ¡ta viÅ¡e ne može sprijeÄiti da osvojim naslov pravaka.

Tablica prije dva zadnja, odluÄujuća kola izgleda ovako: 
Predzadnju utakmicu sezone igramo u gostima, a jedini gol vrijedan pobjede postiže igraÄ Blackburn-a autogolom. Hvala mu na tome od srca...

Svega jedan bod smo ispred Manchester City-a, a tri ispred United-a. Sva tri kluba u zadnje kolo ulaze sa mogućnosti da nakon ovih 90 minuta budu pravaci.
Drama nad dramama se nastavlja...
Ipak mi imamo sve u svojim rukama, pobjedimo li Wigan pravaci smo po prvi put od osnutka ovog kluba.
Stiže i taj dan, dan odluke. Dugo smo razgovarali u svlaÄionici prije poÄetka utakmice, pokuÅ¡ao sam moral dignuti na najviÅ¡u moguću razinu i zahvaliti momcima na svemu Å¡to su napravili ove sezone.
Već nakon 12 minuta igre bilo je sve jasno. Vodimo 2 – 0 golovima Verratti-a i Steerling-a i slavimo na klupi kao nitko nikad. Do kraja utakmice Steerling drugim golom postavlja konaÄan rezultat 3 – 0.
Slavlje može poÄeti jer dame i gospodo
Queens Park Rangers je novi prvak Engleske.

_______________________________________________________________________________________________________
FA CUPKao što sam već spominjao između velikih utakmica koje smo imali na rasporedu u završnici sezone bila je i utakmica finala FA Cup-a u kojoj smo morali odmjeriti snage sa Manchester City.
Najjednostavnije reÄeno to je bio naÅ¡ dan. Igrali smo protiv GraÄ‘ana, moderno, organizirano, napadaÄki vrlo moćno te smo na opće iznenaÄ‘enje pobjedili rezultatom 2 – 0. Prvi trofej pod mojim vodstvom je stigao u klub sa Loftus Road-a.
Ne mogu Vam rijeÄima objasniti kakvu smo sreću donijeli svima kojima je ovaj klub u srcu.
Sretan sam i sam jer sam svima dokazao da ipak vrijedim kao manager te da su moji postupci koje sam napravio kad sam sjeo na klupu ovog kluba bili ispravni iako su mnogo puta osporavani.

Iako svi igraÄi odreda zaslužuju posebne pohvale za odigranu sezonu iz snova ipak Äetiri igraÄa posebno želim izdvojiti jer bez njihovog ogromnog doprinosa a to su:

Samo jednom reÄenicom mogu zakljuÄiti ovu sezonu. NajljepÅ¡a priÄa koja se mogla dogoditi ovom klubu je ispriÄana rezultatima postignutim ove sezone, neÅ¡to Å¡to ćemo teÅ¡ko nadmaÅ¡iti joÅ¡ dugo iako bi volio da ovo Å¡to piÅ¡em nije istina.
Ipak ja joÅ¡ nisam rekao zadnju rijeÄ u ovom klubu te se veselim poÄetku iduće sezone gdje želim da budemo joÅ¡ bolji, konstantniji, organiziraniji, dominantniji...

HvalaPablo King, manager of Queens Park Rangers_______________________________________________________________________________________________________
"Kako je protekao prijelazni rok?"
"Može li se novi prvak nositi s pritiskom slave?"
"Kakve rezultate ostvaruje u Ligi Prvaka?"
"PABLO KING trÄi za novcem ili slavom?"
ODGOVOR NA SVA OVA PITANJA STIŽE USKORO U NOVOM IZVJEŠĆU....