SEZONA 2012/2013 - I.DIO
Prvog dana kao menadžer Q.P.R.-a održao sam sastanak sa vlasnikom kluba koji mi je joÅ¡ jednom dao do znanja da oÄekuje od mene ostanak u elitnom razredu Engleskog nogometa, zatim je napomenuo da imam odrijeÅ¡ene ruke Å¡to se tiÄe igraÄkog kadra te mi omogućuje transfer budžet u iznosu od 4.6 milijuna EUR.
Nakon toga sam održao sastanak sa pomoćnikom, upoznao osoblje, poslao skaute da mi daju miÅ¡ljenje o pojedinim igraÄima koje sam već imao podcrtane u svom rokovniku kao moguća pojaÄanja, zatim dogovorio tri pripremne utakkmice jer nemam previÅ¡e vremena poÅ¡to prvenstvo poÄinje za malo viÅ¡e od mjesec dana.
Vjerujem da je svima u klubu odmah bilo jasno da sam pristupio poslu sa 120%-tnim angažmanom te da isto oÄekujem od svih ostalih Älanova bilo struÄnog stožera ili igraÄa.
Naglasio sam da priznajem samo rad, rad i rad
Å OK NA LOFTUS ROAD-uOdrijeÅ¡it kakav i jesam na transfer listu te na listu za posudbu su postavljeni: Rob Hulse, Brian Murphy, Luke Young, Bobby Zamora, Shaun Derry, Clint Hill, Alejandro Faurin, Shaun Wright-Phillips, Jay Bothroyd, Andy Johnson, Armand Traore te nekolicina mladih igraÄa.
Riskiram ovom odlukom ali ipak vjerujem samom sebi i svom instiktu, želim dovesti mlade, perspektivne igraÄe na kojima ću graditi budućnost kluba, a svaka zarada od navedenih će mi samo pomoći pri realizaciji zacrtanih ciljeva.PROMETNO U THE Rs-ima, IGRAÄŒI DOLAZE I ODLAZENakon 13 dana u klubu toÄnije do kraja 7-og mjeseca već su pristigla i predstavljena prva pojaÄanja(barem bi trebali biti pojaÄanja) a to su:(nap. screenshoot-ovi igraÄa su iz druge sezone)

Svakim danom su pristizala nova lica u klub, većinu transfera dogovoram uz razne klauzule te plaćanja na rate, dovodim vrlo mlade igraÄe gdje u svom prvom poslu riskiram da cijeli projekt propadne ako ove drastiÄne promjene igraÄkog kadra rezultiraju neuspjehom. NiÅ¡ta me onda neće spasiti.
Na kraju prijelaznog roka zadnji dan dovodim igraÄa obrane Äime zakljuÄujem ovaj buran i riskantan prijelazni rok

Na kraju svega lista igraÄa koji su doÅ¡li/otiÅ¡li iz kluba izgleda ovako:

Uz to kao slobodni igraÄi dolaze :
Craig Gordon kao konkurencija golmanima te
Antony Vanden-Borre.
_______________________________________________________________________________________________________

PokuÅ¡ati ću momÄad prilagoditi da igraju tokom sezone sa ove dvije taktike:

_______________________________________________________________________________________________________

Ovo je igraÄki kadar s kojim krećem u prvu sezonu kao Q.P.R. menadžer gdje mi je cilj barem kako je uprava rekla da izborim ostanak u Premier League iako vjerujem da mogu s ovim kadrom možda napraviti i malo viÅ¡e ali ipak me brinu velike igraÄke promjene te neiskustvo pristiglih u klub.
Hoće li moći izdržati pritisak igranja u najjaÄoj ligi svijeta? Odgovore ćemo brzo saznati.

PRIPREMNE UTAKMICEKao Å¡to sam i prije rekao dogovorene su tri pripremne utakmice. Opći dojam je dobar, svi igraÄi na koje raÄunam su nastupili te sam uvjeren da imamo solidnu momÄad puno potencijala. Ovo su rezultati pripremnih utakmica
Bury - Q.P.R 0 - 2
Yeovil - Q.P.R. 2 - 2
Q.P.R. - River Plate 1 - 0POÄŒETAK SEZONEBBC Sport: "Pablo King, novi menadžer Q.P.R. debitira u Premier League pred domaćom publikom u utakmici protiv aktualnih europskih prvaka"Q.P.R. - Chelsea FCU drugom kolu smo otiÅ¡li na gostovanje u Teatar Snova. Ždrijeb me baÅ¡ nije mazio, ali ja sam nakon prve utakmice siguran u sebe i svoju momÄad tako da puni samopuzdanja dolazimo u goste velikom Manchester Utd.
Siguran sam da ću napraviti dobar rezultat i kući otići neporažen kad ono POTOP, KATASTROFA...
Ubrzo sam shvatio da je vrijeme da se spustim na zemlju te da smo samo jedan mali, mali klub pred kojim su još puno rada, krvi, znoja da bih bili netko i nešto.
Manchester Utd. - Q.P.R. Ipak već u sljedećem kolu smo se vratili na pobjedniÄke staze u domaćoj utakmici Capital One Cup-a protiv Bournemouth rezultatom 4 - 1, te prvom ligaÅ¡kom pobjedom pred svojim navijaÄima protiv WBA rezultatom 2 - 1.
Uslijedila su dva gostujuća poraza u prvenstvu protiv Swansea(0 - 3) te Norwich(0 - 1).
Razlozi za brigu su se već poÄeli javljati te sam shvatio da stvari nisu tako dobre kakve su se u poÄetku Äinile. Primamo previÅ¡e golova, igramo promjenjivo, zadnje dvije utakmice nismo dali gol....
Donekle je dojam popravljen u sljedećoj utakmici kada smo kod kuće u 3.kolu Capital One Cup-a pobijedili Swansea(2-0).
Nakon toga slijedi kako da najblaže nazovem KAOS, u narednih pet utakmica bilježimo Äetiri poraza te jednu neodluÄenu utakmicu redom:
Q.P.R. - Wigan 1 - 2
Q.P.R. - Arsenal 0 - 1Q.P.R. - Sunderland 1 - 1
Everton - Q.P.R. 1 - 0
Chelsea FC - Q.P.R. 3 - 1 (4.kolo Capital One Cup)
Nakon zadnjeg poraza protiv Chelsea hitno je sazvan sastanak sa igraÄima gdje sam pokuÅ¡ao podići moral igraÄima te ih uvjeriti da možemo i moramo puno bolje. Već su mi se javile prve sumnje dali sam na pravom putu, hoću li podleći pritisku te ako se ovako nastavi hoću li svoju avanturu na Otoku zavrÅ¡iti prije nego sam mislio.
Srećom, sastanak je urodio plodom te smo poÄeli igrati puno bolje te smo uÅ¡li u pozitivan niz rezultata u kojem smo u narednih Å¡est utakmica zabilježili Äetiri pobjede i dva neodluÄena rezulatata od toga jedan u gostima protiv Aston Ville(1 - 1) te domaći remi na koji sam vrlo ponosan, a to je:
Q.P.R. - Manchester City 1 - 1Pozitivna serija rezultata je završila porazom u gostima od:
Totenham - Q.P.R. 3 - 0Nakon toga su na rasporedu bile dvije domaće utakmice te smo pobijedili West Ham (1 - 0) i veliki Liverpool rezultatom (2 - 0).
Prvi dio sezone završavamo porazom protiv Newcaste (2 - 0).
"Dali je menadžer Pablo King uspio Q.P.R. u prvoligaškom društvu?"
"Dali je opet i u zimskom prijelaznom roku bio "ludo" aktivan na tržištu kao ljetos?"
"Tko mu je sada postao višak u klubu?"
"Kakve je rezultate ostvario na proljeće?"
ODGOVOR NA SVA OVA PITANJA STIŽE USKORO U NOVOM IZVJEŠĆU....
PRATITE, KOMENTIRAJTE, HVALITE, KRITIZIRAJTE....