Autor Tema: The Rs - one step forward by KingPablo  (Posjeta: 38018 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
The Rs - one step forward by KingPablo
« u: 28.11.2012, 19:37:08 »
Izvoli KingPablo  hi

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
Odg: The Rs - one step forward by KingPablo
« Odgovori #1 u: 28.11.2012, 20:17:58 »

OSNOVNI PODACI:

Puno ime kluba - Queens Park Rangers Football Club
Nadimak - Q.P.R., The Hoops & Rangers, The Rs
Osnovan - 1882.
Stadion - Loftus Road, London
Kapacitet stadiona - 18.360 sjedećih mjesta
Vlasnici kluba - Tony Fernandes(66%), The Mittal Family(34%)
Rivali - Fulham, Brentford
Najveći uspjesi - osvojen League Cup 1966/67, finale FA Cup 1981/82., 2.mjesto u prvenstvu u sezoni 1975./76.

_______________________________________________________________________________________________________

Nakon što se prije nekoliko dana neočekivano sa mjesta menadžera Q.P.R.-a povukao Mark Hughes, iznenadio sam se da se mojim imenom špekuliralo kao potencijalnom kandidatu na upražnjeno mjesto.
Kada me Tony Fernandes, vlasnik kluba, nazvao te predložio sastanak vidio sam da u glasinama koje kruže zadnjih nekoliko dana ima istine. Ne dajući sebi prevelike šanse da ću ipak ja biti novi menadžer Q.P.R.-a u razgovoru sa vlasnikom kluba sam bio može se slobodno reći pomalo bahat te postavio jedan uvjet, a to je sloboda u vođenju kluba i ne miješanje u rad jer to ne podnosim.
Odmah po završetku razgovora postavio sam sebi neka pitanja: „Zašto sam baš ja u užem izboru?“, „ Riskiraju li previše sa mladim 33-godišnjim neafirmiranim menadžerom?“, „Ako me kojim slučajem zaposle, žele li da je budem njihov neki „mali Mourinho?“. Na mnogo pitanja nisam imao odgovor, ali u jedno sam bio siguran, ma nema šanse da baš mene odaberu no vidjet ćemo, kažem sebi.
Ipak već nakon nekoliko sati opet poziv od vlasnika kluba koji mi reče da pakiram kofere jer selim u London.

PRVI DAN U KLUBU

Nakon Å¡to sam sagledao cijelu situaciju  u klubu iskreno rečeno nisam bio zadovoljan baÅ¡ previÅ¡e. Sve stoji, vodim prvoligaÅ¡ki klub u najjačoj ligi svijeta i trebao bih biti sretan, ali imam viÅ¡e posla nego Å¡to sam očekivao. Igrački kadar solidan ali star, ugovori igračima preveliki s obzirom Å¡to mogu pružiti na terenu, osoblje od kojih će pojedinci morati napustiti klub, plaće koje treba reducirati...
Definitivno treba u prijelaznom roku biti veoma aktivan te dovesti nekolicinu igrača, a naravno neki će morati napustiti klub. Ne zanima me jesu li u klubu mjesec dana, 6 mjeseci ili par godina, mišljenja sam da se zadnjih godinu dana malezijsko-indijski vlasnički novac trošio u najmanju ruku bahato i nepromišljeno.
Tome ću stati na kraj!!!

Za kraj jasno sam dao do znanja da neću dopustiti, dok ja vodim klub, da se događa situacija iz prošle sezone. Pod mojim vodstvom klub neće spašavati prvoligaški status u zadnjem kolu oviseći o ishodima drugih utakmica.
_______________________________________________________________________________________________________

1. Filtrirati igrački kadar,
2. Riješiti se starih igrača (max.starost igrača u klubu će biti 30-31 godina po uzoru na Arsenal od prije par sezona)
3. Stvoriti mladu momčad za narednih par godina
4. Reducirati plaće (max. tjedna plaća će biti 60.000,00 EUR)
5. Stvoriti jaku scouting mrežu te osnažiti omladinsku školu
6. Izboriti ostanak u ligi u prvoj sezoni
7. Kroz narednih nekoliko sezona igrate Europa League, Champions League.
8. Osvojiti trofej (League Cup, FA Cup, Premier League)

U SLJEDEĆEM POSTU IZNOSIM DETALJE KAKO JE PROŠAO PRIJELAZNI ROK, PRIPREMNE UTAKMICE TE PRVI DIO SEZONE.

DO ÄŒITANJA....

« Zadnja izmjena: 28.11.2012, 20:21:17 od KingPablo »

Offline Mr. Manijak

• acta, non verba
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #2 u: 28.11.2012, 20:20:04 »
pratim, svakako  ;)

odličan izbor kluba, solidna ekipa, žao mi je Å¡to su zadnji u prvenstvu...pokaži nam Å¡ta znaÅ¡, dovedi ih tamo gdje pripadaju  ;)

edit: sry zvone, zaboravio sam skroz

Pročitaj ovo i neka se ne ponovi.
[spoiler]
...

Od novih forumaša koji bi htjeli što prije otvoriti temu, očekuje se da pametno i konstruktivno komentiraju ostale karijere.

Pametno i konstruktivno komentiranje očekuje se i od svih ostalih članova koji svrate na ovaj podforum s namjerom da nešto napišu.

Svi komentari koji nemaju smisla ili su prekratki neće se tolerirati, već će biti obrisani, dok će "autori" tih postova biti upozoreni (za početak editiranjem posta od strane moderatora, a ako bi se to ponovilo, slijedi upozorenje preko privatne poruke; ako ni to ne uspije, zadnji korak je baniranje korisnika na nekoliko dana, popularno "hlađenje" od foruma :D)

Među te besmislene, tj. prekratke komentare spadaju oni tipa:

-"Bravo...bravo"
-"Sjajno, sjajno...samo tako dalje..."
-"Svaka ti čast"
-"Bravo majstore"

...kao i postovi s kojima se odlazi u offtopic, dakle oni koji nisu povezani s temom.

...
[/spoiler]
« Zadnja izmjena: 28.11.2012, 21:02:18 od mrmanijak22 »

Offline De facto

• Å to? OćeÅ¡ mi ti to neÅ¡to brko? Jel
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 28.11.2012, 20:22:16 »
Dobar uvod, te dosta uredno i grafički dobro napisano. Pratim dalje.  :)
Ima i Sloboda pare, a Zrinjski ima politicku moc

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Moderator
  • *
« Odgovori #4 u: 28.11.2012, 20:23:56 »
Za jednog novog clana ovo izgleda odlicno,pregledno,graficki uredno,sretno dalje,pratim te  hi

Offline mysthios63

• Ex Zvone Bobanâ„¢
  • Admin
  • *
« Odgovori #5 u: 28.11.2012, 20:28:40 »
Vrlo dobro za novoga člana, posebno mi se sviđaju postavljeni ciljevi :)

Gledajući neće druge članove kako igraju sa QPR-om stekao sam dojam da tu ima jako puno posla što si i sam spomenuo gore.

Sretno hi
« Zadnja izmjena: 28.11.2012, 20:39:16 od Zvone Bobanâ„¢ »

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 28.11.2012, 20:38:20 »
Uvod je kul, osim Å¡to fali slika. Ako baÅ¡ nisi ljubitelj istih u reportima probaj ih linkirati u tekst. ImaÅ¡ tut na forumu o tome, ako nisi baÅ¡ na ti s tim.  ;)

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 28.11.2012, 20:48:13 »
SviÄ‘a mi se uvod i izbor kluba  ;)
Nekako mi se čini da to pravilo s godinama neće vrijediti za Cissea :D

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #8 u: 28.11.2012, 20:57:29 »
Uvod je kul, osim Å¡to fali slika. Ako baÅ¡ nisi ljubitelj istih u reportima probaj ih linkirati u tekst. ImaÅ¡ tut na forumu o tome, ako nisi baÅ¡ na ti s tim.  ;)

Slika ima napretek, bit će ih u idućem postu. Baš razmišljam o tome na koji način da ih stavljam, vidio sam u uputama 3 načina postavljanja i nijedan mi nije problem.
Sebi baš postavljam pitanje na koji način ljudi vole da budu postane. Možete slobodno dati prijedloge dok nisam išao sa prvim opširnijim reportom....

btw. Hvala svima na lijepim i ohrabrujućim komentarima....

Pišem uskoro....

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #9 u: 28.11.2012, 20:59:47 »
Miksaj, tako ćeš zadovoljiti sve ukuse. :D

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #10 u: 29.11.2012, 01:09:58 »

SEZONA 2012/2013 - I.DIO

Prvog dana kao menadžer Q.P.R.-a održao sam sastanak sa vlasnikom kluba koji mi je još jednom dao do znanja da očekuje od mene ostanak u elitnom razredu Engleskog nogometa, zatim je napomenuo da imam odriješene ruke što se tiče igračkog kadra te mi omogućuje transfer budžet u iznosu od 4.6 milijuna EUR.
Nakon toga sam održao sastanak sa pomoćnikom, upoznao osoblje, poslao skaute da mi daju mišljenje o pojedinim igračima koje sam već imao podcrtane u svom rokovniku kao moguća pojačanja, zatim dogovorio tri pripremne utakkmice jer nemam previše vremena pošto prvenstvo počinje za malo više od mjesec dana.
Vjerujem da je svima u klubu odmah bilo jasno da sam pristupio poslu sa 120%-tnim angažmanom te da isto očekujem od svih ostalih članova bilo stručnog stožera ili igrača.
Naglasio sam da priznajem samo rad, rad i rad

Å OK NA LOFTUS ROAD-u

Odriješit kakav i jesam na transfer listu te na listu za posudbu su postavljeni: Rob Hulse, Brian Murphy, Luke Young, Bobby Zamora, Shaun Derry, Clint Hill, Alejandro Faurin, Shaun Wright-Phillips, Jay Bothroyd, Andy Johnson, Armand Traore te nekolicina mladih igrača.
Riskiram ovom odlukom ali ipak vjerujem samom sebi i svom instiktu, želim dovesti mlade, perspektivne igrače na kojima ću graditi budućnost kluba, a svaka zarada od navedenih će mi samo pomoći pri realizaciji zacrtanih ciljeva.

PROMETNO U THE Rs-ima, IGRAÄŒI DOLAZE I ODLAZE

Nakon 13 dana u klubu točnije do kraja 7-og mjeseca već su pristigla i predstavljena prva pojačanja(barem bi trebali biti pojačanja) a to su:
(nap. screenshoot-ovi igrača su iz druge sezone)

Svakim danom su pristizala nova lica u klub, većinu transfera dogovoram uz razne klauzule te plaćanja na rate, dovodim vrlo mlade igrače gdje u svom prvom poslu riskiram da cijeli projekt propadne ako ove drastične promjene igračkog kadra rezultiraju neuspjehom. Ništa me onda neće spasiti.
Na kraju prijelaznog roka zadnji dan dovodim igrača obrane čime zaključujem ovaj buran i riskantan prijelazni rok

Na kraju svega lista igrača koji su došli/otišli iz kluba izgleda ovako:

Uz to kao slobodni igrači dolaze : Craig Gordon kao konkurencija golmanima te Antony Vanden-Borre.

Pokušati ću momčad prilagoditi da igraju tokom sezone sa ove dvije taktike:

Ovo je igrački kadar s kojim krećem u prvu sezonu kao Q.P.R. menadžer gdje mi je cilj barem kako je uprava rekla da izborim ostanak u Premier League iako vjerujem da mogu s ovim kadrom možda napraviti i malo više ali ipak me brinu velike igračke promjene te neiskustvo pristiglih u klub.
Hoće li moći izdržati pritisak igranja u najjačoj ligi svijeta? Odgovore ćemo brzo saznati.

PRIPREMNE UTAKMICE

Kao što sam i prije rekao dogovorene su tri pripremne utakmice. Opći dojam je dobar, svi igrači na koje računam su nastupili te sam uvjeren da imamo solidnu momčad puno potencijala. Ovo su rezultati pripremnih utakmica

Bury - Q.P.R       0 - 2
Yeovil - Q.P.R.    2 - 2
Q.P.R. - River Plate   1 - 0

POÄŒETAK SEZONE

BBC Sport: "Pablo King, novi menadžer Q.P.R. debitira u Premier League pred domaćom publikom u utakmici protiv aktualnih europskih prvaka"

Q.P.R. - Chelsea FC

U drugom kolu smo otišli na gostovanje u Teatar Snova. Ždrijeb me baš nije mazio, ali ja sam nakon prve utakmice siguran u sebe i svoju momčad tako da puni samopuzdanja dolazimo u goste velikom Manchester Utd.
Siguran sam da ću napraviti dobar rezultat i kući otići neporažen kad ono POTOP, KATASTROFA...
Ubrzo sam shvatio da je vrijeme da se spustim na zemlju te da smo samo jedan mali, mali klub pred kojim su još puno rada, krvi, znoja da bih bili netko i nešto.

Manchester Utd. - Q.P.R.

Ipak već u sljedećem kolu smo se vratili na pobjedničke staze u domaćoj utakmici Capital One Cup-a protiv Bournemouth rezultatom 4 - 1, te prvom ligaškom pobjedom pred svojim navijačima protiv WBA rezultatom 2 - 1.
Uslijedila su dva gostujuća poraza u prvenstvu protiv Swansea(0 - 3) te Norwich(0 - 1).
Razlozi za brigu su se već počeli javljati te sam shvatio da stvari nisu tako dobre kakve su se u početku činile. Primamo previše golova, igramo promjenjivo, zadnje dvije utakmice nismo dali gol....
Donekle je dojam popravljen u sljedećoj utakmici kada smo kod kuće u 3.kolu  Capital One Cup-a pobijedili Swansea(2-0).

Nakon toga slijedi kako da najblaže nazovem KAOS, u narednih pet utakmica bilježimo četiri poraza te jednu neodlučenu utakmicu redom:
Q.P.R. - Wigan     1 - 2
Q.P.R. - Arsenal 0 - 1
Q.P.R. - Sunderland     1 - 1
Everton - Q.P.R.   1 - 0
Chelsea FC - Q.P.R.  3 - 1 (4.kolo Capital One Cup)

Nakon zadnjeg poraza protiv Chelsea hitno je sazvan sastanak sa igračima gdje sam pokušao podići moral igračima te ih uvjeriti da možemo i moramo puno bolje. Već su mi se javile prve sumnje dali sam na pravom putu, hoću li podleći pritisku te ako se ovako nastavi hoću li svoju avanturu na Otoku završiti prije nego sam mislio.
Srećom, sastanak je urodio plodom te smo počeli igrati puno bolje te smo ušli u pozitivan niz rezultata u kojem smo u narednih šest utakmica zabilježili četiri pobjede i dva neodlučena rezulatata od toga jedan u gostima protiv Aston Ville(1 - 1) te domaći remi na koji sam vrlo ponosan, a to je:

Q.P.R. - Manchester City 1 - 1

Pozitivna serija rezultata je završila porazom u gostima od:

Totenham - Q.P.R. 3 - 0

Nakon toga su na rasporedu bile dvije domaće utakmice te smo pobijedili West Ham (1 - 0) i veliki Liverpool rezultatom (2 - 0).
Prvi dio sezone završavamo porazom protiv Newcaste (2 - 0).

"Dali je menadžer Pablo King uspio Q.P.R. u prvoligaškom društvu?"
"Dali je opet i u zimskom prijelaznom roku bio "ludo" aktivan na tržištu kao ljetos?"
"Tko mu je sada postao višak u klubu?"
"Kakve je rezultate ostvario na proljeće?"

ODGOVOR NA SVA OVA PITANJA STIŽE USKORO U NOVOM IZVJEŠĆU....

PRATITE, KOMENTIRAJTE, HVALITE, KRITIZIRAJTE....

« Zadnja izmjena: 29.11.2012, 20:43:30 od KingPablo »

Offline Budma

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #11 u: 29.11.2012, 14:19:52 »
Lijepo ovo izgleda, riješio si se dobrog dijela ovog deadwooda od igrača koji ti je samo gušio financije a nije bilo prevelike koristi od njih. Pojačanja su također dobra, trebat će vremena da se sve slozi onako kako zamišljaš, vazno je da si bolji od Hughesa. :D
Ne znam je li meni promaklo ali mislim da nisi stavio SS tablice u ligi, to ti jedino još fali.

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #12 u: 29.11.2012, 17:23:32 »
Lijepo ovo izgleda, riješio si se dobrog dijela ovog deadwooda od igrača koji ti je samo gušio financije a nije bilo prevelike koristi od njih. Pojačanja su također dobra, trebat će vremena da se sve slozi onako kako zamišljaš, vazno je da si bolji od Hughesa. :D
Ne znam je li meni promaklo ali mislim da nisi stavio SS tablice u ligi, to ti jedino još fali.

Da dobro si vidio nema SS od tablice jer ga u tom trenutku nisam napravio i spremio, ali za informaciju nakon 19 kola sam bio negdje oko 9-13 mjesta.
U drugom reportu će zato biti postavljena tablica nakon 26 kola, te naravno ona na kraju sezone.

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #13 u: 29.11.2012, 17:37:03 »
Odlični transferi,doveo si perspektivne mlade igrače koji će s godinama postajati sve bolji a rijeÅ¡io si se loÅ¡ih,preplaćenih i starih igrača  ;)
Rezultati su odlični s obzirom na velike promjene koje su se dogodile u ekipi koja se još nije uigrala kako treba.
Kako igra gospodin s avatara?
Pisanje mi se jako sviša i sigurno te pratim i komentiram dalje

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #14 u: 29.11.2012, 17:49:11 »
Odlični transferi,doveo si perspektivne mlade igrače koji će s godinama postajati sve bolji a rijeÅ¡io si se loÅ¡ih,preplaćenih i starih igrača  ;)
Rezultati su odlični s obzirom na velike promjene koje su se dogodile u ekipi koja se još nije uigrala kako treba.
Kako igra gospodin s avatara?
Pisanje mi se jako sviša i sigurno te pratim i komentiram dalje

Samo tvoje informacije radi stvari stoje ovako:
Djibril i Ademilson po mom sudu su dvije "budale" za koje sam kao menadžer Q.P.R.-a zaključio da mi se druže i lumpuju i izvan terena.
Čini mi se da se takmiče, da imaju neku internu okladu ko će od njih provesti više vremena na terenu bez postignutog gola...

Ali kao što sam rekao i u zaključku reporta ubrzo ćete saznati što se sve na proljeće događalo na Loftus Roadu

Offline Galacticos

• Trener
  • *
« Odgovori #15 u: 29.11.2012, 17:57:22 »
Ajde kada budes pisao report okaci mi SS Nem-a ako nije problem. I statistiku od prosle sezone.

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 29.11.2012, 18:20:49 »
Djibril i Ademilson po mom sudu su dvije "budale" za koje sam kao menadžer Q.P.R.-a zaključio da mi se druže i lumpuju i izvan terena.
Čini mi se da se takmiče, da imaju neku internu okladu ko će od njih provesti više vremena na terenu bez postignutog gola...
:& :&  lolcina You are King :D

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #17 u: 29.11.2012, 18:32:48 »
Ajde kada budes pisao report okaci mi SS Nem-a ako nije problem. I statistiku od prosle sezone.

Ovo je o Nem-u na polovici druge sezone

Ovdje vidiš prošlu sezonu

Naravno, s obzirom na taktiku igra na poziciji AMR

« Zadnja izmjena: 29.11.2012, 18:36:27 od KingPablo »

Offline Galacticos

• Trener
  • *
« Odgovori #18 u: 29.11.2012, 18:34:55 »
Jel ga koristis kao napadaca ili po veznim redovima?

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #19 u: 29.11.2012, 18:37:49 »
U isto vrijeme pišemo ja i ti. :cool:

Igra AMR - Inside Forward

Offline Galacticos

• Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 29.11.2012, 18:49:32 »
Evo ga kod mene, Poacher.

Ima klauzulu od 4.1 milion eura a masina. Moze igrat vise pozicija, al' ja ga koristim kao napadaca.

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #21 u: 29.11.2012, 18:56:38 »
Da vrlo je dobar kod tebe, sviđa mi se...

Gledaj, kod mene je problem što sam deficitaran na krilnim pozicijama, te sam ga doveo da mi bude AMR.
Ja ću ga istrpiti ili će mu biti zna se Å¡ta...  :/

Pablo "El Loco" King nema milosti  :)

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #22 u: 29.11.2012, 19:12:34 »
Veoma fina i iscrpna prva dva reporta. Svaka cast.

Vidim da pravis neke drsticne mjere kad je u pitanju igracki kadar, i to po meni bas i nije najbolje rjesenje, ali svako igra na svoj nacin. Sretno dalje i uzivaj u igri.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014

Offline KingPablo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #23 u: 29.11.2012, 19:28:22 »
Veoma fina i iscrpna prva dva reporta. Svaka cast.

Vidim da pravis neke drsticne mjere kad je u pitanju igracki kadar, i to po meni bas i nije najbolje rjesenje, ali svako igra na svoj nacin. Sretno dalje i uzivaj u igri.

hvala na komentaru za reporte...
Drago mi je što se javljaju i oni koji preferiraju drukčiji stil igranja, ali na ove poteze sam se odlučio iz razloga što je po mom mišljenju stanje u klubu katastrofa....
Ma nije Q.P.R. neki gigant da može "progutati" mjesečne plaće na igrače koji su po mom sudu odigrali svoje najbolje utakmice.
Imam osjećaj da kad ih nitko drugi nije htio da su došli u Queense.
Toga kod mene neće biti pa bili oni Park, Bosingwa il neko drugi....

Offline Alko

• 23.10.2011
  • Legenda
  • *
« Odgovori #24 u: 29.11.2012, 19:40:58 »
To govorim iz razloga sto to zna donijeti disharmoniju u klubu. Posebno ako si novi menadzer. U svakom slucaju mogao si pokusati da im das nove ugovore sa manjom platom.

23.10.2011
19.09.2012
21.03.2014