Autor Tema: Queen's Park by senna  (Posjeta: 2273 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline senna

• Legenda
  • *
Queen's Park by senna
« u: 28.10.2011, 16:03:15 »

Na kraju ovog serijala predstavit ću još jednu svoju igri, jednu od dražih karijera sa škotskim amaterima. Radi se u Queen's Parku. Kako je proteklo prvih 9 sezona bit će vamo jasno ako bacite oko na nekoliko kratkih reporta u temi Ludere Causa Ludendi.

Uglavnom, nošeni odličnim rezultatima u 10. sezoni vraćamo se u Premier Ligu. Osim već spomenutih pojačanja stigao je Zilvinas Juozaitis i kao najveće iskusni Fouad Bachirou. U kupovima smo rano ispali, ali smo u ligi na kraju završili na odličnom 6. mjestu ušavši tako u "ligu za prvaka" zadnjih 5 kola. Europa nam je za malo promaknula. Nakon prošlogodišnje epske pobjede protiv Celtica u finalu Liga kupa ostvarili smo još dvije povijesne, najprije u gostima na Celtic Parku (1:3), a kasnije i doma na dobro popunjenom Hampden Parku. Od igrača najbolji su, očekivano, bili Jeanne, Fall, O'Hare i Flamel.

11. je sezona bila još bolja, popravili smo plasman za 2 mjesta te kao četvrtoplasirani na kraju sezone izborili Europu. Zanimljivo je spomenuti još i transfere, stiglo je nekoliko veterana za koje ste svi čuli kao što su Márton Fülöp, Darren Bent i Nicky Hunt, a od ostalih izdvojio bih novog vratara Olafa Schustera. No treba napomenuti da smo ostali bez najboljeg igrača, legendarni David Jeanne vratio se u Francusku, njegova tržišna vrijednost sada iznosi 3 milijuna funti, mi ga kao amaterski klub nismo mogli zadržati, a ni prodati. Ove smo sezone ostvarili i prvu povijesnu pobjedu nad Rangersom otkad sam ja na klupi, bilo je 4:3 na Hampdenu. Isto tako pri samom kraju sezone ostvarili smo i veliku pobjedu nad Keltima 3:0.

Sve je to bilo nagovještaj 12. sezona koja je došla kao kruna karijere. Podršku ovom projektu dali su i igrači poput Ognjena Vukojevića, Gaela Clichyja i Lukasza Fabianskog koji su stigli na početku sezone i odlučili besplatno svojim iskustvom pomoći škotskim amaterima. U trećem pretkolu kvalifikacija za EL nismo imali problema s Bugarskim sastavom, a prolaskom preko Brage u idućoj rundi napravili smo jedan od najvećih podviga u povijesti kluba.

U nastavku natjecanja ostvarili smo čak i dvije pobjede protiv Rostova, završili treći u skupini. A to nije ni važno, samim plasmanom u skupine nadmašili smo sva očekivanja. Ali zato smo u prvenstvu nakon lošeg starta nanizali nekoliko pobjeda... a iste sezone obilježen je i veliki jubilej!

A ispit nije mogao biti teži - Glasgow Rangers, ekipa koju smo u prethodnih 14 susreta svladali samo jednom prošle godine te uzeli bod davne 2015. Sam derbi i pritisak bio je veći jer bi pobjedom izbili na prvo mjesto nakon 20 odigranih kola. Što uopće reći za najveću pobjedu protiv velikih rivala koja se potrefila na veliki jubilej... i to na Ibroxu.

Kako je sezona odmicala, bilo je sve jasnije da momčad s Hampdena polako piše povijest. Nastavili smo s dobrim igrama i polako se približavali naslovu. U zadnjem kolu gostovali smo na Celtic Parku i trebala nam je pobjeda, a u novog heroja prometnuo se Lukasz Fabianski obranivši penal Rodriguezu i sačuvavši svoju mrežu praznom. Nakon 155 godina Queen's Park okitio se naslovom škotskog prvaka! Kao i uvijek dosad, briljirali su Fall, Boyce i Flamel.

U 13. sezoni od poznatih imena stigli su Fernando Gago i Scott Carson, a spomenuo bih još i Mariusa Birkelanda. Najveći je podvig bio plasman u Ligu prvaka preko iznimno jakog Rubina. Bilo je jednako teško kao protiv Brage, ali ne baš tako atraktivno. I to je bio naš najveći domet, osvojen je jedan povijesni bod, ipak kao amateri nismo dorasli najelitnijem natjecanju. Sve ostalo porazi koji su varirali ovisno o tome jesmo li se zatvorili ili pokušali igrati otvoreno. Kako smo nizali serije poraza moral je opadao i uz još pokoju ozljedu polako smo tonili u sve dublju krizu i već na samom početku bilo je jasno da nećemo obraniti naslov, a na kraju smo završili na razočaravajućem 8. mjestu. No ipak je sezona spašena rutinskim osvajanjem Liga kupa.

Za kraj, kratki zaključak! 13 godina, jedno osvojeno prvenstvo i 2 liga kupa, osvajani bodovi u Europskoj ligi i Ligi prvaka. Karijeru sam započeo s ciljem da napunim Hampden, a s 32573 gledatelja protiv Rubina mislim da sam djelomično i uspio :D Posjećenost, zarada od karata je uvijek bila dobra, kao amaterski klub rashodi su bili mali jer ne plaćamo igrače pa je tako balance narastao na nevjerojatnih 40 milijuna funti, previše za jedan amaterski klub. Za momčad su nastupali Diawara, Gago, Fabianski, Carson, Smith, Vukojević, Gago, Benjani, Bent. Što još nadodati, nastavljam s ovom karijerom do nabavke FM 2012 pa sam osjetio potrebu da to podijelim s vama :D Pokušat ću osvojiti i jedini trofej koji mi nedostaje - škotski kup kojeg smo zadnji put osvojili davne 1893.

« Zadnja izmjena: 28.10.2011, 16:06:50 od senna »

Offline ÄŒurka

• Milan, Tu Sei Tutta La Mia Vita
  • Trener
  • *
Odg: Queen's Park by senna
« Odgovori #1 u: 28.10.2011, 18:14:21 »
Odličan sejv...ne znam kako mi je promakla ova karijera da ju nisam pratio :bo:

pročitao sam ju u jednom dahu sada i mogu reći svaka čast  respekt

Offline Galacticos

• Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 28.10.2011, 18:19:42 »
Goals Scored 1284
Goals Conceded 1283
Goal difference 1

:& :&

Offline Pezer

• Win,Lose or Tie, GUNNER till I die!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 28.10.2011, 18:23:05 »
Odlicna karijera cak i da je neki bolji klub,ali sa amaterskim klubom ovako odigrati i imati volje :& :& :&

Offline Y-bemâ„¢

• LLM fan
  • Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 28.10.2011, 18:28:13 »
odlična karijera , svaka čast  respekt

Offline doomar97â„¢

• Igrati nogomet je zadovoljstvo, a ne posao
  • Fizioterapeut
  • *
    • Darijo Srna