Autor Tema: Ludere Causa Ludendi  (Posjeta: 5711 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #25 u: 20.05.2011, 21:06:05 »
baš mi je žao što nisi uspio ostati u prvoj ligi. kakav ti je moral u vezi tog problema, sigurno je teško igrat kad nemaš profesionalni status. stvarno ti se divim i tvojoj karijeri

jel ti smijem otkrit nešta a da ti ne ubijem draž igranja? strah me upropastit ti igru...

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #26 u: 20.05.2011, 21:07:49 »
Ma reci slobodno :D

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #27 u: 20.05.2011, 21:17:25 »
Reci mu da je nesposoban, nemoj da ga stedis. :D

Kakve su ti sanse da zadrzis ekipu na okupu?

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #28 u: 20.05.2011, 21:26:02 »
bojim se da ti status kluba nikad neće bit profesionalni. moto kluba na latinskom glasi "Ludere Causa Ludendi" što znači igrati radi igre. u statutu kluba stoji da nikada neće postat profesionalni klub pa je tako napravljeno u FM-u

inače si već odavno ispunio uvjete za pro status da se radi o bilo kojem klubu osim Queen's Park. ali zbog tog članka statuta ovo je jedan od najlegendarnijih klubova... i osnovali su savez i ligu, zato i igraju na Hampdenu. malen ali ustvari užasno velik klub.

promijeni cilj, profesionalni klub nećeÅ¡ postat. sorry  fejspalm
« Zadnja izmjena: 20.05.2011, 21:33:19 od lujo_1987 »

Offline ᴊᴏᴇʏ

• ♥Ella♥
  • Fizioterapeut
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #29 u: 20.05.2011, 22:08:26 »
@senna najbolje ti je da priko FMRTE-a staviÅ¡ da si profesionalni klub, ocito da je to neki bug u igri  :bo:

Offline Chuckâ„¢

• Ben10
  • Trener
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #30 u: 20.05.2011, 22:11:26 »
Pa to nije bug,kao sto u athletic bilbao ne mozes dovest strance

Offline ᴊᴏᴇʏ

• ♥Ella♥
  • Fizioterapeut
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #31 u: 20.05.2011, 23:38:22 »
dobro ajde, nije bug, al svejedno ja bi na njegovom mistu priko in-game editora stavija da mi je klub profić ;)

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #32 u: 21.05.2011, 00:02:59 »
@ Fiti
šanse su slabe da zadržim ekipu, već sam izgubio Alana Smitha i par prvotimaca.

@ lujo_1987
primjetija san ja to za njihov moto, i spomenija sam ga u prvom reportu. Al jel to baš sigurno u njihovom statutu da nikad neće bit profesionalci, gdje si našao taj podatak. Ako je tako ne znam šta da radim... I može li se negdje na SI forumima ili bilo gdje provjeriti jel sa sigurnošću to podešeno i u igri?

@ bez kvacica
dobra ideja ako je ovo gore stvarno istina, ako nije problem pošalji mi link na PM i objasni ukratko kako to funkcionira jer se nisan dosad služija takvim stvarima.

Offline rino

• Gli anno passano, l'amore resta
  • Fizioterapeut
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #33 u: 21.05.2011, 08:59:49 »

Offline ᴊᴏᴇʏ

• ♥Ella♥
  • Fizioterapeut
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #34 u: 21.05.2011, 11:21:15 »
imas svugdi na internetu, namisteno je da ne mogu postat profi klub ;)

http://community.sigames.com/showthread.php/262624-which-playable-amateur-clubs-will-never-turn-professional

to je malo debilno al Å¡ta ćeÅ¡  fejspalm

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #35 u: 21.05.2011, 15:31:18 »
http://community.sigames.com/showthread.php/262624-which-playable-amateur-clubs-will-never-turn-professional
Vidim da se i ovdje vodi polemika, al stvarno šugavo.

Recimo hipotetički danas da se i uspiju plasirati s amaterima u PL, da na derbije dođe 20k ljudi, odlične financije, sad baš ne bi postali profesionalni klub :/ Možda prije 150 godina... :/

A di ja od cile Škotske uzmem baš njih lolcina
I vidija san taj njihov moto al nisan računa da su toliko u qrcu :/

Briga me sad, čim se vratim u PL stavljam profesionalni status s ovim editorom.

Offline Data

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #36 u: 21.05.2011, 15:36:58 »
ÄŒiter. :D

'Ajde, ovo je stvarno blesavo. Vjerojatno ni sami nisu računali na to da će ući u prvu ligu. Ionako s amaterima teško da u stvarnosti i mogu do prve lige.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #37 u: 21.05.2011, 15:44:31 »
sorry senna, previdio sam to u tvom reportu. baš me zanimao tvoj problem i tako sam surfao netom, naišao sam na još dvije karijere sa Queens Parkom, oba tipa su se žalila da kak imaju problema što im klub niti nakon plasmana u prvu ligu ne postaje profesionalan. imaš ih nekoliko i na sigamesovom forumu, mislim da su odgovori tamo ipak najrelevantniji, pogotovo što se javio i head researcher za Queens Park. stvar je u tome da je taj amaterski status "hard coded" (ne znam kak da prevedem na hrvatski) u igru na isti način kako je kodirano da Athletic Bilbao ne može kupit igrača koji nije Bask. neki se pak hvale kako je prednost bit amaterski klub, da mijenjanjem u editoru gube totalno na realnosti igre. da Queens Park u stvarnosti postane profesionalni klub, savez bi im oduzeo pravo igranja na Hampdenu, pošto oni trenutno plaćaju održavanje... ja bih ti savjetovao da ne mijenjaš preko FMRTE-a status kluba.  ;)

evo ti linkovi na SI pa si pročitaj sam više.

http://community.sigames.com/showthread.php/248699-Amateur-club-in-SPL

P.S. ispričavam se što ponavljam SI-ov link, taman kad sam ja pisao i ponovno čitao, vi ste nastavili raspravu.
« Zadnja izmjena: 21.05.2011, 15:47:14 od lujo_1987 »

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #38 u: 21.05.2011, 16:08:50 »
Data stvar je u tome šta ovo nije obični amaterski klub, nego najstariji u Škotskoj. Osnivani u pretprošlem stoljeću pokrenuli su cijeli nogometnu priču u Škotskoj, čini mi se da su pokrenuli i savez. Tih prvih godina su osvojili 10 puta kup. A i njihov je moto Ludere Causa Ludendi, ako pročitaš ovo sa sigamesa bit će ti jasno o čemu se radi. Istina da se to cijenilo prije nekih 150 godina, ali danas ne znam baš :D

A lujo šta da radim onda, prednost kao amaterski klub je jedino u četvrtoj i trećoj ligi jer da imaš semi-professional status ne bi mogao privući puno bolje igrače, a te koje imaš trebao bi platiti. A da ne kažem kako se teško probiti u PL i preživjeti tamo :D

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #39 u: 22.05.2011, 19:11:03 »
a onda promijeni status ili klub ako želiš igrat LP

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #40 u: 23.05.2011, 02:52:43 »

8. sezona. Teško prizemljenje, nakon 3 godine u Premier Ligi ispadamo u niži rang. Bilo je teško zadržati glavne igrače, pa je tako otišao iskusni i svima dobro poznati Alan Smith, zatim Alessandro Ricci koji je bio jedno od mojih najvećih otkrića. Izgubili smo i najboljeg MC-a Snapkaukasa pa je došao iskusni Irac Keith Andrews. Vrlo sličan Smithu, pružio je par odličnih partija pa je i logično da smo i njega izgubili do kraja sezone :D
Što se dolazaka tiče David Riley je mladi napadač od kojeg očekujemo mnogo u budućnosti, a pridružio nam se i dugogodišnji vratar Obale Bjelokosti koji je upisao 71 nastup za nacionalnu selekciju - Barry Copa. 4. je to poznato lice u našoj ekipi uz spomenutog Smitha, te Benjanija i Diawaru koji se nije naigrao kod nas u zadnjih par sezona, ali svojim iskustvom daje veliku podršku ekipi.

Što reći za rezultat na kraju? Ma nije ni bitan, jedino je važno Ludere Causa Ludendi. Sredina tablice, bili smu dugo dosta visoko oko trećeg mjesta, ali kasnije smo pali jer je bilo jasno da ne možemo izboriti promociju. Uživali smo u igri, Tiago Cavalcanti je bio strašan. Ipak ova degradacija u drugu ligu ima i neke pozitivne stvari, nakon uobičajenih serija po desetak poraza, napokon smo se podsjetili kako je to pobjeđivati, i to u serijama. Pošto možemo prijaviti samo 22 igrača za razliku od prethodnih sezona kad smo imali po 40ak igrača u rosteru, squad harmony bio nam je puno bolji, ekipa kompaktnija, a riješili smo se na desetke nepotrebnih igrača. Savršeno smo pripremili "teren" za novu sezonu i uz par osvježenja nadam se da smo spremni boriti se za promociju dogodine. Zaista moram spomenuti još jednom Tiaga, impresivan je način na koji zabija, nikad u dosadašnjim karijerama nisam imao slučaj da je jedan igrač zabio toliko prelijepih golova, žao mi je što nemam dovoljno vremena da sve to posnimim. Uz njega je najbolji bio naš dugogodišnji playmaker Dani Sanchez.

« Zadnja izmjena: 25.07.2011, 03:29:27 od senna »

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #41 u: 27.05.2011, 00:51:35 »

Morao sam čekati do 9. sezone da napokon skupim materijala za normalni report. Na prvi pogled SS transfera neće vam ništa otkriti, ali bile su to najbolje "kupovine" u povijesti kluba. Moje najveće otkriće bio je Francuz Jeanne čiji sam dolazak dogovorio još prošle sezone, a za dolazak Falla i Flamela moram se zahvaliti svome genijalnom suradniku Toshu Farellu. Koliko su njegova otkrića bila značajna, pokazat će tek ostatak sezone.

Najprije ću krenuti s Challenge Cupom. Natjecanje u kojem igraju samo niželigaši. U prvi mah sjetio sam se kako smo rasturali u drugoj ligi prije 4 godine i zapitao se kako već nismo uzeli ovaj trofej. Ispali smo tada u trećoj rundi, kao i još 2 puta ranije. Ove godine krećemo s pobjedom protiv Stranaera, zatim uništavamo ljute rivale, Falkirk, Queen of Sth i na kraju Peterhead u povijesnom finalu za prvi trofej nakon 9 godina. Nagrada za pobjednika iznosila je 35 tisuća funti što dovoljno govori o ratingu natjecanja, ali pravo je zadovoljstvo napokon podignuti trofej koji je stigao u pravo vrijeme okrunivši odlične igre općenito u cijeloj sezoni.

Prvenstvo smo otvorili značajnom pobjedom protiv St. Johnstonea u gostima već u prvom kolu. Znali smo da će nam biti glavni konkurenti pa je time pobjeda i vrjednija. Ali gust raspored, odnosno igranje u Challenge i League kupu dosta nas je iscrpilo, a jedno vrijeme ostali smo na mjesec dana bez najbolje trojke. Prokockali smo tada dosta bodova, ali uspjeli smo se izvući furioznim završetkom sezone. Sama je statistika otkrivala da se radi o uvjerljivo najefikasnijoj i najboljoj ekipi. Napravili smo veliku seriju od 10 pobjeda potpuno nadigravši svakog protivnika, nismo im dali ni najmanju šansu. Dostigli smo St. Johnstone i pred sam kraj prestigli, istu smo ekipu čak 4 puta pošteno namazali (4:2, 5:0, 6:1, 6:1) i zbilja zaslužili plasman u Premier Ligu.

U kupu smo nespretno ispali od niželigaša već pri samom početku, ali u Liga kupu otišli smo puno dalje. Bila je to prava potvrda da se možemo nositi s prvoligašima i da ćemo dogodine imati puno veće ciljeve. Nakon lako odrađenog posla protiv Stranaera i Kilmarnocka uslijedili su pravi izazovi. Veliki comeback protiv favoriziranog Heartsa dao nam je krila pa smo doslovno pojeli Aberdeen u četvrtfinalu. Završnica natjecanja, tj. polufinale i finale igra se na Hampden Parku pa smo imali i dodatni motiv. A što se sve događalo tog 29. siječnja 2019. teško je opisati. Nakon početnog vodstva Celtica, preokrećemu rezultat u svoju korist... imali smo 3:1 i znali da se ne smijemo opustiti. Svejedno, zeleni okreću na 3:4. No međutim Kurt Fall i Flamel potrudili su se za veliko iznenađenje i erupciju čitavog Hampdena. Ne znam uopće kako opisati taj osjećaj kad smo na kraju slavili s 5:4, tim više što smo u 20ak utakmica s Celticom i Rangersom u prethodne 3 godine izvukli samo jedan jedini bod, bio je to jedan remi s Rangersima. U finalu rutinski pobjeđujemo Motherwell i s još jednim trofejom označavamo 2019. godinu kao najuspješniju u novijoj povijesti kluba (Fixtures/Tree).

Evo i malo statistike igrača, valjda vam je jasno sada zašto sam toliko nahvalio Tosha Farella. Evo i redom najboljih pojedinaca, zaista ne znam s kojim bi riječima mogao opisati učinak prve trojice: Kurt Fall, David Jeanne, Flamel, Emiliano Vecchio, Giandomenico Marino, Jason O'hare, Kelvin George, Jakub Sokolik.

Za kraj još malo informacija o ovom velikom amaterskom klubu koji se na velika vrata vraća u Premier Ligu!

Information | Facilities | Affiliated Clubs |  Boardroom Overview | Finances

« Zadnja izmjena: 25.07.2011, 03:30:00 od senna »

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #42 u: 27.05.2011, 15:22:22 »
senna, drago mi je da si ostao amater  ;)

i drago mi je da si kao takav uspio rasturat u drugoj ligi, zaista impresivan povratak u elitni rang škotskog ligaškog natjecanja!

vidim da ti je nikola šarić malo igrao, šta je to bilo? pa bio ti je dobar u prvoj ligi. nadam se da će ti ekipa ostati koliko toliko na okupu, da ti jači klubovi neće pokupit vrhnje.

sretno i želim ti da ove sezone ostaneš u prvoj ligi!

Offline senna

• Legenda
  • *
Kako vam ide (LLM)?
« Odgovori #43 u: 27.05.2011, 15:35:52 »
Sarić se dosta mučio s ozljedama, ali i da nije pored Falla, Jeannea, Flamela i Rileya stvarno nije bilo prostora za njega... svi navedeni puno su bolji i po atributima, formi, na kraju krajeva i učinku. Isto tako nije se naigrao ni legendarni Tiago Cavalcanti.

Da, odlučio sam ipak ne mijenjati status kluba i idući je cilj osvojiti Premier Ligu i plasirati se u Europu :D
Ko zna, sve je moguće, kad bih barem dogodine uspio pronaći kojeg igrača popout ove trojke. Pokazali smo u kupu da se možemo bez problema nositi s prvoligašima i ako uspijem zadržati glavne pojedince, u što ne sumnjam, očekujem završetak iduće sezone u gornjem domu ;)

Hvala takoÄ‘er na komentaru i lijepim željama  :cheers:

Offline senna

• Legenda
  • *
Odg: Ludere Causa Ludendi
« Odgovori #44 u: 28.07.2011, 17:40:28 »

9 godina, 3 igrača, 2 trofeja - Spiders are back!

Pauci se opet vraćaju u prvu ligu u svom drugom pohodu na škotski tron. Prva epizoda nije završila uspješno, nakon 3 godine
mučenja u Premier ligi, Queen's Park ispada u drugu ligu. Ali 9. je sezona pokazala da se pauci vraćaju jači nego ikad, jer što
ih ne ubije, to ih ojača. NoÅ¡eni trojicom najboljih igrača - Fallom, Jeanneom i Flamelom očekuje se da budu  pravo osvježenje.
Napokon je osvojen i prvi trofej nakon više od stoljeća suše. Doduše bili smo i favoriti za uzimanje Challenge kupa u kojem
igraju samo niželigaši. Ali pravu snagu pokazali smo osvajanjem Liga kupa, i to u polufinalu protiv Celtica i u finalu protiv
Motherwella. Na kraju prve trofeje u dugogodišnjoj karijeri osvajamo kad smo najmanje očekivali kao drugoligaši - amateri.
Što se tiče priprema za 10. sezonu, nismo kao i prije pretjerivali s prijateljskim utakmicama da zaradimo nešto. Financijsko
stanje u klubu je više nego dobro, a i što će nam novac kad ga ne možemo trošiti. Izdvojio bih odličnu utakmicu i remi protiv
Evertona. Što se pojačanja tiče, vratio se Alan Smith koji je već odigrao jednu sezonu kod nas prije 3 godine, dosta očekujem
od mladog Birchalla, Weaha i Boycea, a od novopridošlih veterana izdvojio bih tek Kamerunca Erica Matokoua koji je nakon
10 godina provedenih u Genku igrao u Cruz Azulu, Metzu i u 2 engleska niželigaša. Mediji nam predviđaju tek 11. mjesto, ali
po prvi put sam uvjeren da napokon možemo zapapriti najjačim škotskim klubovima.

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #45 u: 28.07.2011, 20:48:11 »
a opet krećeÅ¡ u karijeru? tek sad sam pročitao cijelu karijeru sa svim ss-ovima  :shame:
nisam ni skužio da si osvojio Liga kup. i šta se to bilo dogodilo da ti je otkazana izgradnja trening kampova?

zamisli kad bi u nekoj profesionalnoj ligi bio klub kao Queens Park, od igrača koji igraju zabadava. Ako je to i moguće, znaš da smo pričali o Juninhu kak ima minimalac...

ajde kreni igrat da vidim kak ti ide  ;)

btw. Smith je zvijer s toliko godina na leđa, ionak ni ne mora trčat puno, nije krilo :)

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #46 u: 28.07.2011, 21:23:37 »
Kad sam ti već sredio tu karijeru, mogu i komentirati. :D

Lijepo igraš, zanimljiv je izazov i odlične igrače nalaziš s obzirom na amaterski status. Svaka čast.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #47 u: 28.07.2011, 21:48:54 »
Drago mi je sto nastavljas karijeru, ovo je pravi izazov. Sretno dalje ;)

Offline senna

• Legenda
  • *
« Odgovori #48 u: 28.07.2011, 22:35:49 »
Odlučio sam se za karijeru jer smatram da bih i s amaterima mogao zaprijetiti Celticu i Rangersima, što je bilo vidljivo nakon susreta s Celticom u Liga kupu. Očigledno je da je Europa nemoguću misija, ali nastavljam ovo igrati s guštom bez ikakvog pritiska. Dosad sam bio orijentiran većinom na veterane stoga to i nije izgledalo baš najbolje, a sad sam s dobrim skautom uspio ipak naći par dosta dobrih igrača i napravio boom.

Inače karijeru niste ranije primijetili jer sam pisao u temi Kako vam ide (LLM), ali Data je uspio izdvojiti te postove pa mu se i ovom prilikom zahvaljujem :)

LouJo slabo si čitao report 9. sezone kad nisi primijetio kupove :D
Smith je puno bolje izgledao prije 3. sezone, ali nije se mogao istaknuti u fenjeraškoj ekipi pa se i on uklopio u to sivilo. Nakon što smo ispali u drugu ligu, pobjegao je, ali sad po povratku ipak smo mu oprostili i pozvali ga nazad :D

John Abruzzi, također hvala na komentaru :)

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #49 u: 29.07.2011, 11:59:52 »
Amateru :D

Cestitke na osvajanju Liga kupa. Nemac ti je zver, komotno bi mogao da igra u mnoooogo jacem klubu prvu postavu. Smit  :&

Srecno u nastavku :)