Morao sam Äekati do 9. sezone da napokon skupim materijala za normalni report. Na prvi pogled
SS transfera neće vam niÅ¡ta otkriti, ali bile su to najbolje "kupovine" u povijesti kluba. Moje najveće otkriće bio je Francuz Jeanne Äiji sam dolazak dogovorio joÅ¡ proÅ¡le sezone, a za dolazak Falla i Flamela moram se zahvaliti svome genijalnom suradniku
Toshu Farellu. Koliko su njegova otkrića bila znaÄajna, pokazat će tek ostatak sezone.
Najprije ću krenuti s
Challenge Cupom. Natjecanje u kojem igraju samo niželigaši. U prvi mah sjetio sam se kako smo rasturali u drugoj ligi prije 4 godine i zapitao se kako već nismo uzeli ovaj trofej. Ispali smo tada u trećoj rundi, kao i još 2 puta ranije. Ove godine krećemo s pobjedom
protiv Stranaera, zatim uništavamo
ljute rivale,
Falkirk,
Queen of Sth i na kraju
Peterhead u povijesnom finalu za prvi trofej nakon 9 godina. Nagrada za pobjednika iznosila je 35 tisuća funti Å¡to dovoljno govori o ratingu natjecanja, ali pravo je zadovoljstvo napokon podignuti trofej koji je stigao u pravo vrijeme okrunivÅ¡i odliÄne igre općenito u cijeloj sezoni.
Prvenstvo smo otvorili znaÄajnom pobjedom protiv St. Johnstonea u gostima već u prvom kolu. Znali smo da će nam biti glavni konkurenti pa je time pobjeda i vrjednija. Ali gust raspored, odnosno igranje u Challenge i League kupu dosta nas je iscrpilo, a jedno vrijeme ostali smo na mjesec dana
bez najbolje trojke. Prokockali smo tada dosta bodova, ali uspjeli smo se izvući
furioznim zavrÅ¡etkom sezone. Sama je statistika otkrivala da se radi o uvjerljivo najefikasnijoj i najboljoj ekipi. Napravili smo veliku seriju od 10 pobjeda potpuno nadigravÅ¡i svakog protivnika, nismo im dali ni najmanju Å¡ansu. Dostigli smo St. Johnstone i pred sam kraj prestigli, istu smo ekipu Äak 4 puta poÅ¡teno namazali (4:2, 5:0, 6:1, 6:1) i zbilja zaslužili plasman u Premier Ligu.

U kupu smo nespretno ispali od niželigaÅ¡a već pri samom poÄetku, ali u Liga kupu otiÅ¡li smo puno dalje. Bila je to prava potvrda da se možemo nositi s prvoligaÅ¡ima i da ćemo dogodine imati puno veće ciljeve. Nakon lako odraÄ‘enog posla protiv
Stranaera i
Kilmarnocka uslijedili su pravi izazovi. Veliki comeback protiv favoriziranog
Heartsa dao nam je krila pa smo doslovno pojeli
Aberdeen u Äetvrtfinalu. ZavrÅ¡nica natjecanja, tj. polufinale i finale igra se na Hampden Parku pa smo imali i dodatni motiv. A Å¡to se sve dogaÄ‘alo tog 29. sijeÄnja 2019. teÅ¡ko je opisati. Nakon poÄetnog vodstva Celtica, preokrećemu rezultat u svoju korist... imali smo 3:1 i znali da se ne smijemo opustiti. Svejedno, zeleni okreću na 3:4. No meÄ‘utim Kurt Fall i Flamel potrudili su se za veliko iznenaÄ‘enje i erupciju Äitavog Hampdena. Ne znam uopće kako opisati taj osjećaj kad smo na kraju slavili s
5:4, tim više što smo u 20ak utakmica s Celticom i Rangersom u prethodne 3 godine izvukli samo jedan jedini bod, bio je to jedan remi s Rangersima. U finalu rutinski pobjeđujemo
Motherwell i s joÅ¡ jednim trofejom oznaÄavamo 2019. godinu kao najuspjeÅ¡niju u novijoj povijesti kluba (
Fixtures/
Tree).
Evo i malo
statistike igraÄa, valjda vam je jasno sada zaÅ¡to sam toliko nahvalio Tosha Farella. Evo i redom najboljih pojedinaca, zaista ne znam s kojim bi rijeÄima mogao opisati uÄinak prve trojice:
Kurt Fall,
David Jeanne,
Flamel,
Emiliano Vecchio,
Giandomenico Marino,
Jason O'hare,
Kelvin George,
Jakub Sokolik.
Za kraj još malo informacija o ovom velikom amaterskom klubu koji se na velika vrata vraća u Premier Ligu!
Information |
Facilities |
Affiliated Clubs |
Boardroom Overview |
Finances