Za razliku od nekih proÅ¡lih naslova prvi koji mi pada na pamet fm07, pa i 08 bilo je dovoljno sastaviti logiÄnu formaciju, kupiti najbolje igraÄe za nju (ili jednostavno dovoljno dobre za pojedine uloge, na svim starijim si mogao sastavit popriliÄno dobru momÄad za samo par milijuna) i jednostavno stiskati continue. Tada sam imao problema s inspiracijom, jednostavno mi je cijela igra s vremenom postala monotona.
FM11 pa i 10, (nisam previÅ¡e igrao ovaj najnoviji, a i ne razlikuju se u previÅ¡e toga) je najrealnije napravljen od svih, ali s inspiracijom je opet Å¡to oÄekujeÅ¡ od igre, od trenutnog savea. Prema dosadaÅ¡njoj praksi igre tu su dva moguća naÄina igre. Prvi je pronaći na nekom od foruma dobru taktiku, naći klub u kojem je možeÅ¡ lako uklopiti, i praktiÄki stiskati continue, na rate dovesti najbolje moguće igraÄe i to je to. Na ovu foru se lako može u prvoj sezoni osvojiti sve, kasnijim igranjem sve je manje želje, jer opet to opet lako postaje monotono. Nisam joÅ¡ nikad ovim pristupom odigrao viÅ¡e od 2 sezone, ne kritiziram nikoga svatko nalazi vlastito zadovoljstvo u ovoj igri.
Drugi je, razumjeti match engine, razumjeti na koji naÄin igra funkcionira. Uvijek mi je draž cijele igre bila taktiÄko slaganje, na ovom serijalu sastaviti taktiku je lakÅ¡e nego ikada, na raspolaganju su touchline inst., kreator, toliko pomagala koji omogućuju lagano slaganje pristojne taktike, ali ono Å¡to je Äini odliÄno su sve one male promjene tijekom utakmice, tako je lako vidjeti da baÅ¡ zbog tvoje odluke da odabrem tu instrukciju, uspijemo pobjediti protivnika. Zbog toga mi je ovaj fm tako dobar jer svaka utakmica se može gledati za sebe, u svakoj imaÅ¡ neki novi izazov neke taktiÄke sitnice. Igrajući na ovaj naÄin rijetko proÄ‘em puno, rijetko ostvarim neke želje zbog kojih sam i poÄeo s tim klubom, ali to je ono Å¡to mi stvara zadovoljstvo igranja ove igre svaki put iznova.
Osobno ako gledam na što sve gubim vrijeme, to je strašno ako samo probam analizirati jedan dan, skužim da sam najmanje 3-4 sata izgubio nigdje, potrebno je svako toliko nešto da odvrati mislio od svakodnevnice, fm ni ne smatram tolikim gubitkom vremena.