Autor Tema: Gunners FC [Pezer]  (Posjeta: 3511 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pena

• Mali od palube
  • Moderator
  • *
Gunners FC [Pezer]
« u: 30.03.2012, 17:52:24 »

29. Gunners FC

Predsjednik:Pezer
Stadion:Highbury
Menadžer:Frank Rijkaard
Formacija:4-5-1

Roster:
  • GK: Mark Schwarzer
  • GK: Craig Gordon
  • DR: Gokhan Gonul
  • DR: Mariano Ferreira Filho
  • DC: Kader Mangane
  • DC: Cristopher Samba
  • DC: Andreas Granqvist
  • DC: David Rozehnal
  • DC: Chris Smalling
  • DL: Pablo Armero
  • DL: Philip Lahm
  • DMC: Jeremy Toulalan
  • DMC: Sven Bender
  • MC: Bastian Schweinsteiger
  • MC: Seydou Keita
  • MC: Tino Costa
  • MC: Ilkay Gundogan
  • AMR: Gervinho
  • AMR: Jose Sosa
  • AMC: Tomas Rosicky
  • AML: Mehdi Carcela
  • AML: Eljero Elia
  • ST: Eduardo Alves Da Silva ''Dudu''
  • ST: Leandro Damiao
  • ST: Moussa Dembele
« Zadnja izmjena: 13.05.2012, 16:04:14 od dr.t »

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
Odg: Gunners FC [Pezer]
« Odgovori #1 u: 19.05.2012, 12:56:06 »
Taktička analiza

Pogled na roster

Nekako s dosadašnjim analizama, kad sam vidio naziv ove: FC Gunners, verziju Arsenalovog grba i dominirajuću crveno crnu boju pobojao sam se malo da je predsjednik pokupio sve Arsenalove zvijezde i talente* ostavljajući veliki raskorak između prvih 11 i rezervnih supertalentiranih juniora koje treba čekati barem par sezona. Pogled na roster me ugodno iznenadio. Samo tri Arsenalova bivša/sadašnja igrača i nijedan izdanak iz Arsenalove škole. Pohvale predsjedniku odmah - nije teško iz samog naziva zaključiti da je fan Arsenala, ali prilikom draftanja objektivan izbor igrača mu je bio na prvom mjestu i to je uostalom i dovelo do ovog izbalansiranog rostera, koji će svakom biti težak protivnik.

*Sve one koji su izmaknuli Ibri. Naravno.

Ekipa bez izrazitih zvijezda, prvi veliki pick je pametno uložen na Lahma. Kvalitetni bekovi su rijetkost u modernom nogometu, pa imati u sastavu jednog koji može pokriti i lijevu i desnu stranu je odličan potez. Pregledavaući ostale pozicije Gunnersi ostavljaju dojam jako ujednačenje momčadi, od 15-16 igrača koji se ravnopravno mogu boriti za prvih 11, a ni ostale zamjene nisu random pickovi i itekako mogu pomoći u rotaciji. Šteta što u obrani predsjednik nije uspio ugrabiti boljeg partnera Sambi. Samba je izuzetan i sigurno da će zajedno sa Gonulom i Lahmom na drugoj strani, te Toulalanom ili Benderom na zadnjem veznom pokriti nedostatke Rozehnala, Smallinga ili Manganea - kandidata za tu drugu stopersku poziciju. Da se razumijemo, sva trojica su solidan odabir, ali za mene su Gunnersi momčad koja ima pa najmanje borbu za doigravanje i ovo su sve ti sitni detalji koji im nedostaju do tog iskoraka, koji čine tu razliku između njih i nekih favorita lige. Da sumiram; Gordon na golu, ispred: Gonul, Smalling, Samba, Lahm. 4/5 - za doigravanje dovoljno.

Najveća kritika za izbor igrača kod vezne linije ide za Rosickog i Eliu. Nisam previše pratio same draftove, ali vjerujem da su obojica bili dosta visoki pickovi - dok je još tu u izboru bilo dosta dobrih imena. Rosicky se savršeno nadopunjuje na vezu sa Toulalanom (Benderom) i Schweinsteigerom kao onaj igrač između linija i još jedan playmaker u sastavu što je obzirom na izbor trenera bitan dio slagalice. Ali umjesto igrača koji će sigurno propustiti par mjeseci zbog ozljede i oporavaka mogao se pronaći i neki drugi sličnih karakteristika koji će biti iskorstiv cijelu sezonu. Ovako je vezna linija opet jako dobra, Keita, Gundogan i Alberto Costa su odlični back up-ovi. Druga kritika je Elia, iz skoro pa istih razloga kao i Rosicky, samo što kod Elie ide i to što je i zdrav nekonstantan i u pravilu igra jednu toplo - dvije hladno. Sa pravim Eliom i Gervinhom na krilima Gunnersi imaju doigravanje; ovako je nedostatak ta konstanta na lijevoj strani jer je i zamjena Carcela isti tip igrača. Napad predvodi Eduardo, čiji se stil igre dobro nadopunjuje sa ostatkom napada. Ovdje ozljede ne predstavljaju problem jer i ako Dudu pokupi koju, što je više pitanje: kad pokupi koju, Leandro Damiao je jednako dobar. Treći pick je polivalentni Dembele koji ionako neće dobiti previše minuta, pa je dobro što može pokriti i pozicije u veznoj liniji.

Menadžerski pečat

Odabir predsjednika u ovom slučaju je bio Frank Rijkaard. Nizozemski stručnjak koji je u Barceloni prikazao sve svoje prednosti, ali i nedostatke. U potpunosti je iskoristio ogrmoan napadački potencijal koji je zatekao u sastavu; Barcelona je igrala napadački nogomet s visokim presingom i visokom zadnjom linijom. Sve ovlasti dirigiranja napadima je dao Xaviju koji se prometnuo u ponajboljeg playmakera svijeta. Velika sloboda na terenu svim kreativcima je rezultirala i atraktivnim nogometom; Ronaldinho, Giuly, Deco i Eto'o su mu donijeli sve naslove koje je mogao pokupiti. Ipak osim što je pokazao da zna kako organizirati talentiranu skupinu igrača, Rijkaard je u Barceloni pokazao nedostatak autoriteta. U trenucima kad su stvari krenule lošim smjerom izgubio je kontrolu nad svlačionicom što ga je naposlijetku koštalo naslova prvaka i samog posla.

S trenerskog aspekta Nizozemac je dobar odabir za Gunnerse. Oni u rosteru imaju veliku količinu talenta koju će Rijkaard znati iskoristiti, a kako je Elia jedini od nositelja igre i sam problematičan, Frank bi trebao održati konce ekipe u svojim rukama. Svog Xavija u Gunnersima će imati u Schweinsteigeru, a tu su i krila koja znaju napraviti višak i napadači koji nisu čisti scoreri već solidno sudjeluju i u kreaciji.

Zaključak

Ekipa bez zvijezda naprijed, ali svakako ekipa koja ima realnu mogućnost ulaska u doigravnje. Taj izostanak vrhunske klase se ionako nebi trebao osjetiti protiv skoro pola sastava CM lige, mnogi nisu obraćali pažnju na obranu što je ostavljalo popriličan raskorak na bekovima ili stoperskim pozicijama. Tako da, ako ne bude nekih većih ozljeda ključnih pojedinaca to željeno doigravanje je tu, a onda tu su još trade period, još koji draft. Predsjednik ima sve mogućnosti ispraviti tih nekoliko nedostataka, jer uspoređujući s drugima tu i ne fali toliko. Neko krilo koje može nositi napad i još jedan branič da dodatno učvrsti obranu - Gunnersi bi mogli daleko.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Joki

• Derrick Rose
  • Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 19.05.2012, 13:09:23 »
Baš mi se sviđa ekipa. Mogli bi biti dosta visoko. :)

Offline Pezer

• Win,Lose or Tie, GUNNER till I die!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 19.05.2012, 13:14:18 »
Moram priznati,zadovoljan sam,ocekivao sam da ce biti i gore...
Za obranu znam da nije nesto,al mislim da su mi bekovi dosta dobri i da uz Sambu i ovi mogu solidno odigrati,a kako i ti kazes probat cu tu nekog drugog naci...
Rosickya sam uzeo ipak kasnije mislim 10. draft iz razloga nezz ni kojeg bas zato jer je Arsenalovac,al ne ocekujem da ce previse igrati jer mu je primarna pozicija AMC a ja igram sa MC i tu imam 4 igraca...
E sad Elia i Carcela,tu isto nisam prezadovoljan al sam trazio nekog natural AML-a i nekako mi se Elia ucinio dobar izbor zbog njegova stila igre,a Carcela je izabran dosta kasno(prezadnji draft) i isto sam trazio natural AML sto slicniji Eliji da ga sto bolje zamijeni..

Meni je upravo glavni cilj bio balans dakle imati na svakoj poziciji dovoljan broj igraca...
4 beka,5 stopera,2DM,4MC,4AMR/L,3CF je dosta balansirano kad vidimo formacije koje sam uzeo,jedino je Rosicky AMC a moze i on na MC
Ja sam zapravo najvise nezadovoljan golmanima,sa prvim sam napravio veliki kiks kad sam mogao uzeti i boljeg pa sam kasnije to probao skrpati sa Australcem pa cu vidjeti na sta ce izaci...

I na kraju ime,namjerno sam uzeto to Arsenalovsko ime,al nisam htio raditi tu neku verziju Arsenala jer ispocetka nisu bile ni dobre pozicije pa su otisli neki njihovi igraci koje bi uzeo pa sam isao na ono najbolje sto nađem...

Uglavnom ja ne pucam visoko neku zlatnu sredinu tablice bi ocekivao, tako da moram priznati ocekivao sam da ce me Takticki tim vise popljuvati,ali ovo je odlicno :D

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 19.05.2012, 13:15:29 »
Sreća pa je Curva Sud.  :yes:

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #5 u: 19.05.2012, 13:26:20 »
(...)

Što se tiče pljuvanja, u tekstu je navedeno dovoljno kritika na pickove, ali samo pogledaj ove druge ekipe. Osim nekoliko zaista odličnih sastava koji su planski složeni, ostalo je sve tu negdje. Tvoji kao poprilično zaokružena cijelina na svim pozicijama nisu uopće tako loši koliko misliš.

:)
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 19.05.2012, 13:28:17 »
ma vidim ja kritike,samo kazem ocekivao sam ih puuno vise...
Samo s obzirom na pozicije u draftovima ja sam zadovoljan sta sam uzeo

Offline samoborac

• In map we trust!!!
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 19.05.2012, 13:42:49 »
Kad sam vidio Schweinija i Lahma, znao sam da si dobar.  ;)

Offline Veki

• #44 Kevin Kampl
  • Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 19.05.2012, 13:56:48 »
Kad sam vidio Schweinija i Lahma, znao sam da si dobar.  ;)
baš to, navijam za ovu ekipu :D

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #9 u: 20.05.2012, 14:26:05 »
Auu dobra ekipica, i još Dudu u napadu. :&

Ugodno me iznenadio Pezer. ;)
Citat:
just dream with me
Blazicko umri govno debelo

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #10 u: 12.07.2012, 23:46:22 »
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 13.07.2012, 00:10:35 »
na transfer listi su:

GK: Schwarzer,Gordon
DC/RL: Mariano,Granqvist,Rozehnal
Veza: Gundogan,Rosicky
Napad: Dudu i Dembele

Mozda i ostale budem spreman prodati,ali su igrali vise utakmica,pa ih je teze zamijeniti...

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #12 u: 13.07.2012, 12:35:42 »
Za Eduarda Bojan/Martins?

Offline Hegoâ„¢

• NK OSTRNA 4EVER
  • Trener
  • *
« Odgovori #13 u: 13.07.2012, 13:58:42 »
Koje pozicije ti trebaju?  :)
Tom Selleck je Thomas Magnum.

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 13.07.2012, 15:55:23 »
pa na svakoj sam poziciji dobro poslozen,mislim nigdje ne fali igraca,al volio bi boljeg golmana u ekipi i zapravo je to to..

@El Nino ne ,Dudu nije losiji od njih,a opet je to Dudu :D

Zapravo ovo je meni TL,al vise imam u planu 2 za 2,recimo ja vama jednog svog golmana i jednog od ovih ostalih(recimo Dudu),vi meni date boljeg golmana,al slabijeg drugog,dakle slabijeg napadaca i tako...

Offline Joko

• José Mourinho
  • Admin
  • *
« Odgovori #15 u: 13.07.2012, 15:56:41 »
Volkan i Douglas/Godin za Sambu?

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #16 u: 13.07.2012, 16:04:12 »
ajde da cujem za Dudua sta bi :D

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #17 u: 13.07.2012, 16:20:00 »
moram uci u FM,pa vidjeti kakvi su igraci i sta me zanima,a to ne mogu prije veceri...
btw. igrace koji nisu na TL,tesko da cu prodati,jedino ako je ponuda stvarno odlicna,a igraci poput Sambe,Lahma,Schweinija su mi najbolji u ekipi,tako da je njihova prodaja vrlo malo moguca...
« Zadnja izmjena: 13.07.2012, 16:21:50 od Pezer »

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #18 u: 13.07.2012, 20:45:10 »
Dembele/Crouch-Amauri?

Offline Adri

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #19 u: 14.07.2012, 04:12:20 »
Sigurdsson Farfan i Javi Garcia za Gervinha? :D

Offline Pezer

• Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 15.07.2012, 23:53:31 »
Ne pase mi nijedna ponuda...
Uglavnom mislim da na kraju necu nikog ni prodati xD..
S obzirom na formaciju,jedino golmanom nisam zadovoljan,al ne mislim davati igrace tipa Samba,Lahm,Schweinsteiger,da bi dobio golmana,rađe cu onda ostaviti Australca na golu :D

Offline Størm™

• Wily old manager
  • Moderator
  • *
« Odgovori #21 u: 02.09.2012, 01:20:22 »

Offline Størm™

• Wily old manager
  • Moderator
  • *
« Odgovori #22 u: 17.09.2012, 19:58:47 »