CM All-Star LigaPozdrav dragi forumaÅ¡i! Siguran sam da se mnogi od vas sijećaju ovog natjecanja od proÅ¡le godine. Oni Älanovi koji su već sudjelovali mogu slobodno preskoÄiti veliki dio ovoga, dok bih onima koji to nisu preporuÄio da proÄitaju sve. Ima nekoliko sitnih izmjena u odnosu na proÅ¡lu godinu, ali koncept natjecanja je ostao isti.
O Äemu se radi? Radi se o ligi koju će stvarati sudionici ovog natjecanja, tj. Älanovi foruma koji se prijave i budu voljni igrati i sudjelovati. Uvjet za prijavu druge sezone natjecanja je minimalno 100 postova. Želim da u natjecanju sudjeluju aktivni Älanovi foruma kako bi sve to skupa brže iÅ¡lo. Vidjet ćete tijekom natjecanja zaÅ¡to. ProÅ¡le godine smo bili ograniÄeni na samo 24 kluba i za tu svrhu smo koristili 2. Englesku ligu. Obzirom na ogromnu zainteresiranost Älanova foruma za proÅ¡lu sezonu i popunjene prijave u roku samo jednog sata, ove godine smo odluÄili proÅ¡iriti maksimalan broj prijava na 48! Imat ćemo dvije ravnopravne lige. NeÅ¡to kao IstoÄna i Zapadna konferencija u ameriÄkom NBA-u. Možda je najbolje da povirite u temu „Sistem natjecanja“, tamo je sve kratko i jasno objaÅ¡njeno. I ove godine ćemo se poslužiti nekom drugom ligom zbog istih razloga kao i proÅ¡le godine – da ne bude klubova koji igraju neko europsko natjecanje ili sliÄno. U editoru ćemo namjestiti svakom od klubova identiÄne uvjete. Dakle, isti status, ista reputacija, iste financije, ista veliÄina stadiona, isti trening uvjeti i isti uvjeti za mlaÄ‘e. Svaki klub će biti identiÄan jedan drugome, e onda poÄinje zanimljivi dio. Svaki od prijavljenih natjecatelja bira svom klubu ime i boju koju želi a onda slijedi draft igraÄa.
U prvom draftu birate jednog igraÄa sa nacionalnosti iz prostora bivÅ¡e Jugoslavije. Dakle, jedan igraÄ iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore ili Makedonije je obavezan u svakom klubu. Nakon toga, sljedeća 2 drafta svaki natjecatelj bira po jednog igraÄa za svoj tim. ZnaÄi potpuno ste neograniÄeni. Možete izabrati bilo koju svjetsku zvijezdu iz FM-a! Nakon ta 3 drafta svaki klub će imati po 3 igraÄa. Onda će ići 5 krugova gdje će svaki natjecatelj birati po 2 igraÄa za svoj klub. Nakon 8 krugova svaki će klub imati po 13 igraÄa. Sljedeća 4 kruga svaki natjecatelj bira po 3 igraÄa i nakon 12 krugova svaki klub bi trebao imati 25 igraÄa. IÅ¡ao sam na to da bi u klubu trebalo imati 3 golmana, 8 obrambenih, 10 veznih i 4 napadaÄa. Sve skupa 25 igraÄa.
E onda, kad se konaÄno formiraju gotovi klubovi, u editoru se prebace igraÄi u odgovarajuće klubove. Svaki natjecatelj će u svoju temu dobiti ss svog kluba. On bira formaciju kojom želi da njegov tim igra. Imat ćemo jedan poseban draft, kao i proÅ¡le godine, u kojem će svaki natjecatelj izabrat svoga managera kluba i koji će mu voditi klub sa onom taktikom koju natjecatelj izabere. U editoru ćemo namjestiti da koristi u igri željenu formaciju natjecatelja.
Kad sve konaÄno bude gotovo i kad se sredi sve u editoru, ja u FM-u kreiram ligu, stavim na poÄetku da nema transfera na prvom prijelaznom roku i odem na holiday do nove godine, toÄnije do kraja posljednjeg kola, i stavljam tablicu lige na forum i screenshot svakog kluba tako da natjecatelji mogu vidjeti koji im igraÄi ne igraju i sliÄno. Nakon toga ide jedan transfer tjedan u kojem će se igraÄi moći u odreÄ‘enoj temi mijenjati za igraÄe. Na primjer, ja nekome dajem Fabregasa za recimo Messia i sliÄno. Naravno, sve po dogovoru. Može se i viÅ¡e igraÄa dati za jednog ali se mora pripaziti na to da ne bude manje od 23 igraÄa u nekom klubu nakon transfer tjedna. Kad taj tjedan zavrÅ¡i, opet se prebace igraÄi iz tima u tim kako je dogovoreno meÄ‘u natjecateljima za transfer tjedan i onda ja kreiram opet nanovo i idem na holiday joÅ¡ jednom do polusezone. Nakon toga zbrojim bodove svih klubova i formiram konaÄnu tablicu. Pobjednik lige je onaj natjecatelj Äiji klub zavrÅ¡i na prvom mjestu lige.
Kako ćemo ove godine imati dvije lige, prvih nekoliko iz IstoÄne i Zapadne konferencije idu u posebnu ligu na konaÄno doigravanje u koju će prenijeti nekoliko bodova ovisno o ostvarenim rezultatima. Prije meÄ‘usobnog nadmetanja, ti klubovi koji izbore prolazak dalje imat će pravo izbaciti 5 igraÄa iz svog kluba i izabrati novih 5 iz onih klubova koji nisu izborili prolazak. Nakon Å¡to svi izaberu svojih novih 5 igraÄa ide posljednje formiranje klubova i njihovo meÄ‘usobno nadmetanje za pobjednika. Opet će biti dvije kratke polusezone, a izmeÄ‘u njih joÅ¡ jedan transfer tjedan. KonaÄni pobjednik je onaj koji na kraju osvoji najviÅ¡e bodova.
To je ukratko sve Å¡to bi trebali znati. Ako Vam neÅ¡to nije jasno, slobodno pitajte u temu "Komentari, prijedlozi, kritike". U istu temu možete pohvaliti ideju natjecanja i možda predložiti neku dodatnu ideju koju bi mogli dodati da bude zanimljivije. Siguran sam da će za ovo opet biti velika navala stoga je tema za prijave otvorena već sada, ali bit će otkljuÄana tek u nedjelju (19. veljaÄe) u podne. Jedno rezervirano mjesto meÄ‘u prijavama je za branitelja proÅ¡logodiÅ¡njeg naslova prvaka – Datu i njegov House MD. Maksimalan broj natjecatelja je, kako sam već rekao, 48. Do tad spremite originalne nazive klubova i ne zaboravite biti online u nedjelju 19. veljaÄe!