Autor Tema: Općenito o natjecanju  (Posjeta: 2199 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pena

• Mali od palube
  • Moderator
  • *
Općenito o natjecanju
« u: 08.02.2012, 15:26:39 »

CM All-Star Liga

Pozdrav dragi forumaši! Siguran sam da se mnogi od vas sijećaju ovog natjecanja od prošle godine. Oni članovi koji su već sudjelovali mogu slobodno preskočiti veliki dio ovoga, dok bih onima koji to nisu preporučio da pročitaju sve. Ima nekoliko sitnih izmjena u odnosu na prošlu godinu, ali koncept natjecanja je ostao isti.

O čemu se radi? Radi se o ligi koju će stvarati sudionici ovog natjecanja, tj. članovi foruma koji se prijave i budu voljni igrati i sudjelovati. Uvjet za prijavu druge sezone natjecanja je minimalno 100 postova. Želim da u natjecanju sudjeluju aktivni članovi foruma kako bi sve to skupa brže išlo. Vidjet ćete tijekom natjecanja zašto. Prošle godine smo bili ograničeni na samo 24 kluba i za tu svrhu smo koristili 2. Englesku ligu. Obzirom na ogromnu zainteresiranost članova foruma za prošlu sezonu i popunjene prijave u roku samo jednog sata, ove godine smo odlučili proširiti maksimalan broj prijava na 48! Imat ćemo dvije ravnopravne lige. Nešto kao Istočna i Zapadna konferencija u američkom NBA-u. Možda je najbolje da povirite u temu „Sistem natjecanja“, tamo je sve kratko i jasno objašnjeno. I ove godine ćemo se poslužiti nekom drugom ligom zbog istih razloga kao i prošle godine – da ne bude klubova koji igraju neko europsko natjecanje ili slično. U editoru ćemo namjestiti svakom od klubova identične uvjete. Dakle, isti status, ista reputacija, iste financije, ista veličina stadiona, isti trening uvjeti i isti uvjeti za mlađe. Svaki klub će biti identičan jedan drugome, e onda počinje zanimljivi dio. Svaki od prijavljenih natjecatelja bira svom klubu ime i boju koju želi a onda slijedi draft igrača.

U prvom draftu birate jednog igrača sa nacionalnosti iz prostora bivše Jugoslavije. Dakle, jedan igrač iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore ili Makedonije je obavezan u svakom klubu. Nakon toga, sljedeća 2 drafta svaki natjecatelj bira po jednog igrača za svoj tim. Znači potpuno ste neograničeni. Možete izabrati bilo koju svjetsku zvijezdu iz FM-a! Nakon ta 3 drafta svaki klub će imati po 3 igrača. Onda će ići 5 krugova gdje će svaki natjecatelj birati po 2 igrača za svoj klub. Nakon 8 krugova svaki će klub imati po 13 igrača. Sljedeća 4 kruga svaki natjecatelj bira po 3 igrača i nakon 12 krugova svaki klub bi trebao imati 25 igrača. Išao sam na to da bi u klubu trebalo imati 3 golmana, 8 obrambenih, 10 veznih i 4 napadača. Sve skupa 25 igrača.

E onda, kad se konačno formiraju gotovi klubovi, u editoru se prebace igrači u odgovarajuće klubove. Svaki natjecatelj će u svoju temu dobiti ss svog kluba. On bira formaciju kojom želi da njegov tim igra. Imat ćemo jedan poseban draft, kao i prošle godine, u kojem će svaki natjecatelj izabrat svoga managera kluba i koji će mu voditi klub sa onom taktikom koju natjecatelj izabere. U editoru ćemo namjestiti da koristi u igri željenu formaciju natjecatelja.

Kad sve konačno bude gotovo i kad se sredi sve u editoru, ja u FM-u kreiram ligu, stavim na početku da nema transfera na prvom prijelaznom roku i odem na holiday do nove godine, točnije do kraja posljednjeg kola, i stavljam tablicu lige na forum i screenshot svakog kluba tako da natjecatelji mogu vidjeti koji im igrači ne igraju i slično. Nakon toga ide jedan transfer tjedan u kojem će se igrači moći u određenoj temi mijenjati za igrače. Na primjer, ja nekome dajem Fabregasa za recimo Messia i slično. Naravno, sve po dogovoru. Može se i više igrača dati za jednog ali se mora pripaziti na to da ne bude manje od 23 igrača u nekom klubu nakon transfer tjedna. Kad taj tjedan završi, opet se prebace igrači iz tima u tim kako je dogovoreno među natjecateljima za transfer tjedan i onda ja kreiram opet nanovo i idem na holiday još jednom do polusezone. Nakon toga zbrojim bodove svih klubova i formiram konačnu tablicu. Pobjednik lige je onaj natjecatelj čiji klub završi na prvom mjestu lige.

Kako ćemo ove godine imati dvije lige, prvih nekoliko iz Istočne i Zapadne konferencije idu u posebnu ligu na konačno doigravanje u koju će prenijeti nekoliko bodova ovisno o ostvarenim rezultatima. Prije međusobnog nadmetanja, ti klubovi koji izbore prolazak dalje imat će pravo izbaciti 5 igrača iz svog kluba i izabrati novih 5 iz onih klubova koji nisu izborili prolazak. Nakon što svi izaberu svojih novih 5 igrača ide posljednje formiranje klubova i njihovo međusobno nadmetanje za pobjednika. Opet će biti dvije kratke polusezone, a između njih još jedan transfer tjedan. Konačni pobjednik je onaj koji na kraju osvoji najviše bodova.

To je ukratko sve što bi trebali znati. Ako Vam nešto nije jasno, slobodno pitajte u temu "Komentari, prijedlozi, kritike". U istu temu možete pohvaliti ideju natjecanja i možda predložiti neku dodatnu ideju koju bi mogli dodati da bude zanimljivije. Siguran sam da će za ovo opet biti velika navala stoga je tema za prijave otvorena već sada, ali bit će otključana tek u nedjelju (19. veljače) u podne. Jedno rezervirano mjesto među prijavama je za branitelja prošlogodišnjeg naslova prvaka – Datu i njegov House MD. Maksimalan broj natjecatelja je, kako sam već rekao, 48. Do tad spremite originalne nazive klubova i ne zaboravite biti online u nedjelju 19. veljače!
« Zadnja izmjena: 21.02.2012, 10:39:11 od Pena »