@ hammers....bas tako.MuÄka Ä‘ubrad

.....Sta se tice tvog Dinamo,odgovor si dobia u reportu doli
@magister.....Kakvi Njemci,oÄita san in lekciju

@Rozga.....EL je bila uzbudljiva,nisan se osramtia,a jesan li prosa,proÄitaj u nastavku....Husmanija san planski posudia ,to cesto radin,na zimu je on u prvoj momcadi i ne sumnjan da ce mi bit od pomoći.....Sta se tiÄe Rivića,on mi je jedan od najboljih igraÄa i mislin kako nisan promaÅ¡ia sa njim(evo sad citan sportske i pise da je Rivić spreman doć u Hajduk

).Taktika nije toliko loša

@pezer......Istra je za Alena Pamića tražila 700k,to in nisan tia platit iz principa.A i reka san da mi je cilj imat 90% Dalmatinaca u momÄadi.Taktika nije losa,iako su me svi nadigrali,rezultati su dosta dobri bili.Rapid me dobia jer san igre bez Andrića i Neretljaka a i do tada san bia kupia samo JakoliÅ¡a.....Ja mislin da san na dobron putu,ti i ostali procijenite jesan li u pravu

Hvala svima na komentarima,pratite i dalje,naravno i komentirajte.....Drago mi je da se ovako prati,taktika je podigla veliku prašinu a to mi je drago

Hajduk Split-1.polusezona

U 7. kolu protivnik mi je bila momÄad LuÄkog.LuÄko sam i bez nekoliko igraÄa odradio bez problema i tu nije bilo nikakve dvojbe tko će pobijediti.Nakon LuÄkog uslijedio je dvoboj sa mojom filijalom,Zadrom.Zadar je i viÅ¡e nego zasluženo osvojio bod protiv moje,znatno oslabljene momÄadi.U ovom periodu igrao sam bez Lime,Tomsova,Gabrića,,VukuÅ¡ića,Lendrića,Kokalovića a i Rivić je imao nekih problema sa ozlijedama.Takvi oslabljeni smo doÄekali vinkovaÄku Cibaliju.Zbog problema sa ozlijedama u momÄad sam uvrstio nedovoljno oporavljene Tomasova(teže se ozlijedio na samom startu utakmice) i Kokalovića koji je odigrao katastrofalano,koliko je momÄad bila oslabljena pokazuje podatak da je utakmicu morao igrati kadet Mujan.Nakon joÅ¡ jednog kiksa,uslijedio je Dalmatinski derbi.Nakon treće uzastopne utakmice koja je zavrÅ¡ila identiÄnim razultatima uslijedio je dvoboj sa Karlovcem.Protiv Karlovca sam izlijeÄio sve frustraicje zbog prethodnih loÅ¡ijih rezultata.Ova velika pobjeda bila je poÄetak velike forme moje momÄadi.UnatoÄ dobroj formi,Hajduk je opet kiksao,bod je uzeo Varaždin.Varaždin.Moram napomenuti da je za ovaj kiks je zaslužna velika utakmica protiv Schalkea,koja se igrala sam 3 dana ranije,no o njoj cu neÅ¡to kasnije.Nakon kiksa sa mladom Varaždinskom momÄadi,uslijedio je Jadranski derbi.UnatoÄ loÅ¡oj formi Rijeke,utakmica je bila tijesna i utakmicu je odluÄio trenutak genijalnosti Mate Neretljaka
.Sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa dvadesetak metara,upisao sam pobjedu i to je bilo najbitnije.Nakon Rijeke,morao sam ići u Pulu gdje me na Aldo Drosini,doÄekala Istra 1961.Istra je u tom trenutku bila treća na tablici,ali nije predstavljala pravu opasnost.Istra je zapravo bila samo zagrijavanje za najveću utakmicu sezone,slijedeće kolo,samo dva dana nakon Istre,morao sam na Maksimir odigrati VjeÄni derbi.U derbiju sam razbio Dinamo.Ova utakmica je bila jedna od kljuÄnih,naime Dinamo je bježao 2 boda,Lokomotiva Äak10,Osijek je imao isto bodova koliko i Hajduk i da sam izgubio derbi,vjerovatno bi već u tom momentu izgubio Å¡ansu za naslov.Nakon Dinama,na Poljud je doÅ¡la drugoplasirana momÄad lige,Inter.Nakon Äetvrte pobjede u nizu Äekalo me teÅ¡ko gostovanje u Gradskom vrtu.Valja napomenuti kako je ovo bila prva utakmica u sezoni gdje sam na raspolaganju imao skoro sve igraÄe,nedostajali su jedino JakoliÅ¡ i Ozobić.OdliÄna forma,i olakÅ¡anje zbog nedostatka ozlijeda odrazili su se i na rezultatu,Osijek je pao bez problema i momÄad je bila spremna za joÅ¡ jedan veliki derbi.Na Maksimiru Hajduka je doÄekala uvjerljivo vodeća momÄad lige, Lokomotiva.Opet sam platio danak velikom broju utakmica.MomÄad se i prihiÄki i fiziÄki istroÅ¡ila nakon velike borbe u Europi i Lokosi su me potpuno nadigrali.Na kraju polusezone tablica se izgleda ovako:
EURO LEAGUE

Sredinom rujna,krenilo je za mene/Hajduk,najveće natjecanje.Prvo kolo Eurolige donijelo mi je sudar sa Ruskim velikanom,Lokomotivom.Za ovu utakmicu sam postavio formaciju iz prvog posta 1-4-2-2-1.Formacija je oÄito uspjela i uspio sam se izvući Äiste mreže.Za utakmicu sa prastarim rivalom,praÅ¡kom Spartom opet sam odabrao istu taktiku i opet je upalila,momÄad se izvukla Äiste mreže.Ipak,svakako najveći test za moju momÄad uslijedio je gostovanjem na Veltins Areni.Fenomenalna utakmica mojih igraÄa koji su razveselili sve navijaÄe,a meni su podarili status nedodirljivog u Hajduku zbog odliÄno postavljene taktike
.Bila je ovo definitivno najveća utakmica Hajduka do sada,ovom pobjedom zasjeli smo na vrh tablice(Prva dva kola su sve utakmice ostale nerijeÅ¡eno).Pobjedom u NjemaÄkoj doÅ¡li smo na korak do plasmana dalje,i praktiÄki za osigurati prolaz trebalo je uzeti bod na Poljudu protiv istog protivnika.No Äini se kako sam svoju sreću ispucao u prvom susretu i Schalke mi nije podario niti jednu prigodu u cijeloj utakmici.Lokomotiv iz Moskve slavio je u prvoj utakmici protiv Sparte,dok je Sparta uzela bod u uzvratu.Zbog takvog spleta okolnosti,bio mi je za prolaz potreban bod protiv Sparte uz uvjet da Lokomotiv dobije Schalke.No ja sam htio sam rijeÅ¡iti pitanje oko prolaska grupe i otiÅ¡ao sam u Moskvu ugrabiti vrijedan bod.No,Lokomotiv me potpuno nadigrao i zasluženo je slavio.Usprkos porazu i dalje sam sam odluÄivao o prolasku,za prolaz mi je bila potrebna pobjeda u utakmici sa Spartom Prag.Na sablasno praznom Poljudu[/u] igraÄi su podlegli pritisku i Sprta je uspjela ostati nepotažena.Valja napomenuti kako sam od 54 minute igrao sa samo dva obrambena jer mi se ozlijedio Andrić a MaloÄa je dobio crveni.U tom trenutku nisam imao pravo izmjena.No tome ne opravdava,Spartu sam morao dobiti.Na kraju sam ispao jer je Lokomotiv u rezervnom sastavu pregažen u NjemaÄkoj.Na kraju tablica je izgledala ovako:[/size][/font]

HRVATSKI KUP
Kup je definitivno crna mrlja ove karijere,ne želim nikoga lagati,žarko sam želio osvojiti kup ali sam platio jer sam podcijenio protivnika.Prvo kolo kupa donijelo mi je za protivnika Olimpiju iz Osijeka.UntaoÄ tome Å¡to sam je dobio jako jako teÅ¡ko,bio sam prezadovoljan jer sam na teren poslao ovakav sastav.U slijedećem kolu sam za protivnika dobio GrobniÄan,na teren sam poslao opet gotovo identiÄan sastav(upali su jedino opravljenici,Tomasov i Gabrić,oba su bila na 70% spremnosti) i za to podcijenjivanje sam platio.GrobniÄan je zasluženo proÅ¡ao dalje.Od ostalih rezultata ispadanje Dinama u produžetku od Zagreba.Primili su golove u 118-oj i 122-oj minuti 
IGRAÄŒKI KADAR
Za kraj sam ostavio ovo "ocijenjivanje" igraÄe.
NAJBOLJI IGRAÄŒI JESENI(NOSITELJI IGRE)
Gore navedena petorka nosi momÄad.Andrić igra po potrebi i stopera i veznjaka,Rivić igra od krila,napadaÄa pa sve do razigravaÄa.Neretljak je svojim golovima nakon kornera te iz slobodnjaka je donio velik broj bodova,o VukuÅ¡iću da i ne govorim.Bez ove petorke sigurno da bi ima puno manji broj bodova.U trenutku kada sam ostao bez Rivića i VukuÅ¡ića upao sam u veliku krizu i momÄad nije mogla nikako pobijediti.Leko je takoÄ‘er oduÅ¡evio brojnim asistencijama i možda je bio preskup ali ja sam prezadovoljan njegovim doprinosom.
POZITIVNA IZNENAÄENJA JESENI

.
Ova dvojica su definitivno najugodnija iznenaÄ‘enja,iako je dosta mladih odigralo solidno,ova dvojica su odigrala najbolje.I dok sam na Eleza raÄunao od samog poÄetka,na Mujana nisam niti pomislio.Ipak zbog velikog broja ozlijeda uvrstio sam ga u sastav protiv Olimpije,odigrao je odliÄno i poslije je postao stalan Älan prve postave,sada ulazi povremeno i nerijetko zabija.Mujan je uÅ¡ao i u povijest zanimljivim rekordima(prvi,drugi.)Elez je oduÅ¡evio svojim obrambenim skokom,ponekad zna zabiti i nakon kornera.Ono Å¡to me posebno oduÅ¡evilo je to Å¡to je Elez 1994-to godiÅ¡te dok je Mujan godinu dana mlaÄ‘i,sa ovakvom perspektivom ne sumnjam da će obojica biti moji nositelji igre dugi niz godina. RAZOÄŒARANJA JESENI
Možda je razoÄaranje pregruba rijeÄ,jer su sva trojica bila dugo ozlieÄ‘ena(Gabrić 4 ,Tomasov 2,5,a Lima 3,mjeseca).Ipak,od ove trojice sam oÄekivao viÅ¡e.Sa Limom sam imao puno problema,prvo je bio tužan zbog ozlijede pa se žalio meni
,potom je htio na odmor,a nakon što se vratio sa odmora tražio je raskid ugovora zbog nostalgije
.Zahtjev za raskidom sam odbio i sada u klubu vlada idila
.Å to se tiÄe Tomasova,od njega sam puno oÄekivao na poÄetku sezone ali je odigrao loÅ¡e na poÄetku a potom se i ozlijedio.Å teta,ali u nastavku od ove trojice oÄekujem igru kakvu oni znaju,povratak ove trojice u pravu formu bi mi bilo ogromno pojaÄanje.Dobio bi na Å¡irini kadra,i na poboljÅ¡anju ofenzive.
Na kraju mogu reći kako sam ipak zadovoljan.Kup sam izgubio ali nema veze.Iako mi Lokosi bježe veliki broj bodova to se sve da sustići.Nakon Å¡to mi se većina igraÄa oporavila,momÄad je konaÄno zaigrala kako zna.Nakon velikog broja komentara htio sam promijeniti taktiku ali sam joj ostao "vjeran".U nastavku sezone oÄekujem naslov prvaka.MomÄad je pokazala da zna i to je najbitnije.Neke igraÄe ću vratiti sa posudbe i to mi je dosta.Ponude za VukuÅ¡ića sam odbio dok se za Neretljaka joÅ¡ mislim.Ponuda od 1,5M za igraÄa od 33god je velika i tu se joÅ¡ dvoumim.Za kraj ostavljam game status. Komentirajte i pratite i dalje