Autor Tema: Opposition instructions i mediji  (Posjeta: 7421 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
Opposition instructions i mediji
« u: 10.06.2011, 11:30:32 »

Evo napisati ću par stvari koje su jako važne za fm, a neznam da li ih drugi koriste, probati ću ukratko objasniti.

Opposition Instructions- Ne znam koliko ovo koristite, ali koliko sam ja primjetio ovo je jedno od najvažnijih stvari jos od Fm08. Prvo uvijek nađem asistenta s visokom ocjenom za Tactical Knowledge jer mi se neda prije svake utakmice svakom igraču posebno namještati. Asistent ih nikad ne stavi sve, ali odradi dobar dio. Ove instrukcije variraju od protivnika do protivnika, ali napisati ću nešto općenito.

Napadaci-njima stavim samo show onto weaker foot (ako napadač igra s obje noge,stavit mu show onto weaker foot je velika greška, treba uvijek provjerit) i jos ako je spori target man onda mu uvijek stavim tigh marking.

Krila- krilima stavljam closing down often i tackling hard. Ako protivničko krilo ima nisku ocjenu za hrabrost(Bravery) nakon par jačih starteva na njega ono ce se prepast i više nece toliko pokušavat proći jedan na jedan već će slati loptu dalje. Krila su uglavnom brza, pa stavljanje tight marking je uzaludno jer će vam igrač samo ispadati iz formacije.

Amc,mc,dmc- Veznjacima stavim sve ponuđene opcije, izuzetak je samo ako je igrač brz, onda je s tight markingom ista situacija kao i s krilima. Zadnjem veznom obavezno stavim tight marking,closing down i hard tackling, tako ih se stavi pod pritisak i onda dosta često griješe, a kad zadnji vezni izgubi loptu u trenutku kad mu se momčad želi transformirati u napad to je 80% gol za vas.

Obrana- Bekovima obavezno stavim closing down often i hard tackling,nakon par jačih ulazaka i oni odustaju od probijanja strane. U slučaju da imam brze napadače onda stavljam i stoperima i golmanu closing down often i tackling hard.

Kad stisnete ovako protivnika puno su veće šanse da ce neki od njihovih igraca napravit grešku jer su konstantno pod pritiskom. Ovo je samo u kratku,ja kod važnijih utakmica proučim protivničke igraće pa im onda stavim opposition instructions.

Team talk- Nikad ovo ne prepuštati asistentu, čak i da asistent ima viosku ocjenu za motivating on ih neće nikad napalit kako treba. Asistenta koristim samo da vidim koje ce igrače izdvojit i onda kad izdvoji te igrače njima stavim posebni team talk, a ostalima stavim zajednički. U tactic screenu ima opcija assistant advice-get team talk feedback, tu Vam asistent prikaže team talk za sljedeću utakmicu i zapažanje koje je primjetio za taj team talk. Igračima s visokim determinationom treba stavljati except performans, except better i sl. Pošto imaju visoku ocjenu za odlučnost njih će to napaliti, dok će igrače s niskim determinationom to slomiti i igrati će pod pritiskom i pružiti će puno lošije partije. Njih treba konstantno ohrabrivati ili ako im je moral slabiji onda im reći da igraju bez pritiska. Nakon svakog team talka možete provjeriti kako djeluje vaš team talk na igrača. U TV pogledu ima widget s motivacijom igrača, tu možete vidit kako djeluje koja motivacija na koga i tako znati za ubuduće što treba reći kojem igraču i u kojoj situaciji. Kad se upozna momčad team talk ima puno pozitivnog utjecaja na igru momčadi pa samim tim i na rezultat. Asistent skoro uvijek koristi for the fans i to je velika greška, ovu opciju treba čuvati samo za rivale i mozda tu i tamo neku veliku utakmicu.

Private interaction- Igrace u formi treba konstanto hvalit prije svake utakmice,kao sto treba kudit one koji lose igrau,najranije dan prije utakmice. Kad pohvalite igraca ili kad niste zadovoljni formom to ce ga napalit u slucaju da ste odradili kako treba taj razgovor, u suprotnom ce mu pasti moral i pruzit ce losiju partiju,tu isto pomaze vodjenje zapisa(create note). S vremenom ce te upoznati igraca i znati cete kakvu ocjenu on smatra za outstanding, sta za impressed,i za losije performanse. Nemaju svi igraaci iste ocjene kao kriterij. I ovdje je najvazniji atribut determination.

Pres konferencije- Asistent nikada neće napravit dobar posao na press konferenciji, čak i asistent s visokim motivationom će u najboljem slučaju samo ostaviti moral netaknutim. Press konferencije prije utakmice su najvažnije tu možete napaliti igrače i isto tako ako pogriješite spustit im moral. Ako ovdje pogriješite jedina šansa za ispravit moral je preko private interaction neposredno prije utakmice, ali ne pali ni to svaki put. Na press konferencijama je isto važno poznavanje momčadi jer s vremenom kad griješite i kad dobro odradite naučite što vašem timu odgovara. Press konferencije poslje utakmice i nisu toliko važne, tu mozete popravit moral u slučaju poraza. Predstavljanje igrača, ako ovu konferenciju odradite dobro igrač vam neće postati unsetled i puno prije će se uklopiti u momčad.

Comment on danger man- Ja nikad ne komentiram glavnog igrača protivnika ako on ima visok determination jer u slučaju pogreške samo ga mogu napalit i onda ce mi stvarati probleme, uvijek nađem igrača koji je vazan a ima nizak determination(u nekim slučajevima nema takvih igrača, ali rijetko je to) . U tom slučaju komentiram da je najslabija karika ili da je opasnost, njih to skoro uvijek slomi i ako nastupi onda uglavnom dosta grešaka radi.

Kupovanje igraca na duze staze- Preko media možete pridobiti igrača koji u početku ni ne želi razgovarati s vašim klubom, ali nakon nekog vremena komentiranja u medijima sve više se smekša. Redovno hvaljenje igrača u novinama vodi do toga da mu postanete favoured personel i Vaš klub mu postane omiljeni tim. Kad postignete to onda uglavnom igrača možete kupit za estimated value jer postane nezadovoljan u klubu i traži da ga puste, čak i da se uključi drugi tim u borbu za njega on ce potpisat za Vas i za manju plaću. Ne smijete prečesto ga hvaliti u novinama jer ćete mu ići na živce, koliko sam ja primjetio najbolje je svakih mjesec dana, stalno mu hvalim talent ili ako je mlađi igrač onda malo ga hvališ, a malo mu govori da će postati zvjezda. Nekim igračima treba par mjeseci da mu postanete omiljena osoba, a nekima i više od godinu dana. Kad mu postanete omiljena osoba onda treba početi pokazivati interes za njegovo dovođenje i na koncu će postati nezadovoljan u svom timu i tražit će da prihvate vašu ponudu.

Evo ovo je ukratko,nadam se da ce nekom pomoci,ako imate pitanja slobodno pitajte. ;)
« Zadnja izmjena: 10.06.2011, 12:07:44 od Ɗơɱαɠơʝ »

Offline Pique

• Trener
  • *
Odg: Opposition instructions i mediji
« Odgovori #1 u: 10.06.2011, 11:36:25 »
bravo na trudu, samo probaj malo uredit. stavit neke dijelove boldano,u boji itd.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #2 u: 10.06.2011, 11:39:40 »
Slobodno moze neki moderator uredit,jer imam nekih problema s windowsima i ne mogu ih prebacit na hrvatski jezik,tako da ne znam di mi se pol znakova nalazi na tastaturi :D
Svatko tko moze nek si procita Communication and psychological warfare 10,tamo je sve puno bolje objasnjeno i itekako funkcionira sve to kad se skuzi,nije sve u taktici  ;)
« Zadnja izmjena: 10.06.2011, 11:42:55 od john wayne »

Offline Creep

• Đilkoš
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 10.06.2011, 11:41:59 »
Bravo na trudu odličan posao, samo kao što je Pique rekao bilo bi dobro to urediti malo.
Inače jako dobro, samo tako nastavi  ;)

Offline Pena

• Mali od palube
  • Legenda
  • *
« Odgovori #4 u: 10.06.2011, 11:42:14 »
Bravo, jako koristan tekst i lijepo napisano. Pomoć će mnogima ;)

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #5 u: 10.06.2011, 11:44:06 »
I jos da kazem kad ste tolko uvjereni u varanje,probajte ovo,rezultati ce doci  ;)

Offline Domagoj™

• Alex 'The Hurricane' Higgins
  • Legenda
  • *
« Odgovori #6 u: 10.06.2011, 12:10:21 »
Odličan i zanimljiv tekst,vjerojatno stariji igrači fm će znati dosta ovog, ali mlađima će sigurno pomoći...Od ovog što si napisao meni je najdraže ovo zadnje "vrbovanje" igrača.Dosta često to radim i isplati se uglavnom ;)

Btw.malo sam ti sredio tekst(kvačice i neke gramatičke stvari :D )

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 10.06.2011, 12:12:24 »

Btw.malo sam ti sredio tekst(kvačice i neke gramatičke stvari :D )

Hvala, jutro je,nabrzinu sam to pisao tako da gramaticki nije najbolje :D,a kvacice sam napisao zasto fale  ;)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #8 u: 10.06.2011, 12:25:16 »
dobar tekst. što se tiče team talka, moj asistent nikad nije rekao momčadi play for the fans, čak ni protiv rivala  _D

možda da si spomenuo i komentiranje managera i ekipe na press konferencijama? čini mi se da i to ima nekog utjecaja. mind games, pila naopako i te šeme.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #9 u: 10.06.2011, 12:29:31 »
Komenitranjem mangaera nisam primjetio nikakv efekt na igru,jedino ako se sprijateljis s njim onda ces lakse kupit igraca od njega,a komentiranje ekipe nisam previse proucavao,samo pojedince. S komentiranjem ekipe mi je bed da ne sjebem svoje igrace :)

Offline LouJo

• Go with the flow
  • Legenda
  • *
« Odgovori #10 u: 10.06.2011, 13:01:36 »
ja sam tri sezone za redom u zadnjem kolu uspio napravit preokret. dobro, u toj trećoj mi je u 87 minuti otišao naslov ali svejedno.

ono što sam radio je da sam prije ključne utakmice u dan dva razmaka između tih komentara, dao komentar onom timu za kojeg sam htio da izgubi tipa da sam komentirao da ima dobru/talentiranu ekipu i da je sigurno teško odabrat najbolje, ili da sumnjam da je on pravi čovjek za njih nakon čega bi pisalo da "JA" (Skogval inače u Norveškoj) stavljam pritisak na tog managera. protivničkoj ekipi sam dao moralnu podršku, ili da im ide dobro ili da je napravio dobar posao, nije važno što točno...

pročitaj moju karijeru pa ćeš po SS-ovima vidjet da je uspjelo. u drugoj sezoni sam trebao izborit UEFA europsku ligu kao 4-ti, ako Tromso izgubi od Moldea u finalu, da su pobijedili išli bi oni. naravno išao sam, isti sistem. to nisam stavio u izvještaj.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 10.06.2011, 13:06:38 »
Al mislim da u jacim ligama,kad je protivnicka momcad,higly determined ili ambitous(ne nam sad koji sve opisi prolaze kao determined) onda ih samo napalis i igraju jos bolje,a tvoji se mogu raspekmezit :D . Ako znas nesto o tome slobodno napisi,ja ne koristim to pa nisam ni pisao ;)

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #12 u: 10.06.2011, 15:30:17 »
Imate tamo u enciklopediji. Stavio sam vam knjigu, pisanu u pdf-u. Upravo se o ovome radi. Do detalja opisano. Man management.

Offline viski

• Nemoj ići lijevo na križanju staze!
  • Trener
  • *
« Odgovori #13 u: 10.06.2011, 16:04:53 »
Svaka čast na trudu! Poučan tekst

Offline Reem

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #14 u: 05.11.2011, 13:47:36 »
dali je pametno stavljati protivnickim napadacima tight marking ako im uvijek stavim flastera tj. uvijek specificno zadam stoperima da ih cuvaju ?
Organizirali smo prijenos za područje cijele Afrike. Ljudi su se zgražali. Nisu ni htjeli razgovarati u budućoj suradnji. Toga nema ni u Africi.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #15 u: 05.11.2011, 13:53:42 »
Nisam koristio tight marking na napadacima,osim ako je on spor. Ne volim da mi stoperi cuvaju igraca,vise volim da cuvaju prostor :). Ne znam dali je to pametno :/

Offline Reem

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #16 u: 05.11.2011, 13:55:45 »
Nisam koristio tight marking na napadacima,osim ako je on spor. Ne volim da mi stoperi cuvaju igraca,vise volim da cuvaju prostor :). Ne znam dali je to pametno :/

ok, hvala
Organizirali smo prijenos za područje cijele Afrike. Ljudi su se zgražali. Nisu ni htjeli razgovarati u budućoj suradnji. Toga nema ni u Africi.

Offline Reem

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #17 u: 05.11.2011, 14:23:32 »
jos jedno pitanje, stavljas li svojim dr/l da cuvaju protivnicka krila u PI ?

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #18 u: 05.11.2011, 14:26:41 »
Ne stavljam, stavim im u Oi tight marking i tackling hard

Offline Reem

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #19 u: 05.11.2011, 14:30:11 »
Ne stavljam, stavim im u Oi tight marking i tackling hard
ovo ti stoji u prvom postu

Krila- krilima stavljam closing down often i tackling hard. Ako protivničko krilo ima nisku ocjenu za hrabrost(Bravery) nakon par jačih starteva na njega ono ce se prepast i više nece toliko pokušavat proći jedan na jedan već će slati loptu dalje. Krila su uglavnom brza, pa stavljanje tight marking je uzaludno jer će vam igrač samo ispadati iz formacije.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 05.11.2011, 14:35:12 »
Mislio sam na closing down ,a napisao sam tight marking,moja greska :)

Offline Reem

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #21 u: 05.11.2011, 14:55:48 »
Mislio sam na closing down ,a napisao sam tight marking,moja greska :)
znaci tight marking nikako ne ide , hvala  respekt

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #22 u: 05.11.2011, 15:00:35 »
Tight Marking stavi centralnim veznim igracima i obavezno zadnjem veznom :)

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #23 u: 05.11.2011, 16:39:43 »
(...)

Ne možeš to gledati jednoznačno. Nekad closing down vrijedi i može puno olakšati i pomoći, ovisi puno toga kakvom igraču stavljaš Opp. Ins. pa kakav je tvoj igrač koji ga čuva.

Naravno vrijedi sve što je john (imenjak :D) napisao, ali prati malo i detalje. Da ne pišem previše o tome, pogledaj u ovoj temi u postovima br 14, br 20 djelove o oppositon instrukcijama.

http://www.cro-manager.net/forum/index.php?topic=11214.0
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline redcode

• Vodonoša
  • *
« Odgovori #24 u: 26.12.2011, 20:23:41 »
Nikako ne mogu pronaći opciju assistant advice-get team talk feedback... znam da je napisano gdje je, ali ja je ne mogu pronaci ili ne vidim gdje je

edit: Jel u opposition instructions postavke podešavate na player instructions ili na position instructions ili na oboje? tu ima dosta razlike, jer ako se na krilu primjerice nađe napadač onda neće vrijediti iste instrukcije kao za krilnog igrača osim ako niste podesili i position instruction.
« Zadnja izmjena: 26.12.2011, 21:05:10 od redcode »

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #25 u: 04.05.2012, 01:59:17 »
ja uvik brzon napadaču stavljan closing down, a sporon tight marking, i weaker foot, nikad hard tacking jer to bezveze uzrokuje penale

krilima nikad ne stavljan closing down jer mi se onda obrana gubi :D uvik skoro hard tackling
postoji ona neka šema ako se igra sa guston obranon da se onda AMR-u stavi da mu se ide na desnu nogu i onda ga se tako gura u sredinu ili na livu i onda ga se gura u stranu(i obrnuto za AML-ove) jel neko tako igra  hmm

AMC- weaker foot, hard tackling
MC- weaker foot, hard tackling
DMC- weaker foot, hard tackling

DRL- skoro uvik hard tackling, i ova šema isto ka i sa krilima
DC, GK- closing down(ako iman brze napadače) i weaker foot

jel ima ko neku ovako šemu koju uvik koristi, al da radi predobro :D
hrk hrk

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #26 u: 04.05.2012, 21:34:42 »
Ja imam svoj sistem koji je pomalo zamoran, ali daje sjajne rezultate. Sastoji se od toga da se otvori profil svakog protivničkog igrača (što početnih jedanaest, što rezervi) i onda krenem sa OI.

GK: Obavezno stavljam CD na always i ovisno o nogama weaker foot. Ukoliko je only noga onda idem sa show onto weaker foot,  u suprotnom tu opciju ne diram.

DR/DL: TM always, CD always i sa nogama ista stvar kao i kod golmana. Pratim bravery, ako je <=10 onda idem sa hard tacklingom. Weaker foot isto kao kod golmana (to je pravilo kod svih igrača osim napadača i AMC igrača, da ga ne pišem ponovo).

DC: Ukoliko ima passing >=12 stavljam closing down na always.

DMC: Ovdje dosta variram. Ukoliko nije neki tehničar idem samo sa CD na always, u suprotnom stavljam i TM. Tackling na hard ukoliko nema pretjerano visok bravery (<15).

MC: Obično idem samo sa CD na always i hard tacklingom. Ukoliko se radi o izrazito tehnički potkovanom igraču stavljam i TM na always.

AMC: Sve raspoložive instrukcije osim show onto weaker foot. Bez obzira o kakvom se igraču radilo.

AMR/AML: Slična situacija kao i kod AMC igrača. Ovdje ako igrač ima jednu izrazito slabu nogu idem na show onto weaker foot i to samo u slučaju da je desna noga izrazito slaba kod igrača na AML poziciji i obrnuto.

ST: Ovdje postoji jako puno varijacija ali evo nekih. Većinom kod nekih osrednjih napadača idem sa CD always i hard tackling.
Kada su formacije sa dva napadača na dva moja štopera nikad niti jednom ne stavljam TM niti show onto weaker foot. Sa jednim napadačem se je puno lakše izboriti. Ovisno o kvaliteti biram OI, super kvalitetne napadače zaustavljam sa svim raspoloživim osim noge ukoliko nije izrazita.

Meni je zapravo fascinantno koliko je ova naizgled slabo bitna stvarčica krucijalna za rezultat. Savršeno oružje ako se ispravno koristi.

Offline Frenky

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #27 u: 04.05.2012, 21:43:29 »
da, da, OI je predobra stvar zato san i pita za nečije mišljenje  :kokice:

pokušat ću ovako, sviđa mi se šema  respekt
hrk hrk