Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 313658 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #2025 u: 27.10.2012, 23:43:37 »
Ovo je najbolji shape koji postoji.

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #2026 u: 27.10.2012, 23:46:27 »
pokušaj s asymmetrical taktikom, dominira  KAVA

Kao naprimjer ova uz, naravno, Magisterovu doradu :D

Offline El Nino

• Foi et l'Amour
  • Trener
  • *
« Odgovori #2027 u: 27.10.2012, 23:54:43 »

Varijanta 1: Bekovi na attack, AMC playmaker na support, AMR na RFD (often).
Varijanta 2: Jedan ili oba beka na attack, anchor na DM (d) + RFD (sometimes) ili DM (s), AMR na RFD (often).
Napadaču daj neku kompletniju ulogu, advanced ili DLF recimo.
probao prvu,jedna tekma dobio 2-0,druga protiv zapresica 2-2  fejspalm

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #2028 u: 28.10.2012, 00:01:38 »
...

Prvo da te pitam koliko imaš playmakera u ekipi? :D

[spoiler]Jednog. Ako imaš jednog onda ti ne treba kvačica u TI jer njome ništa ne dobijaš.[/spoiler]

Sistem kao sistem mi se ne sviđa, izgleda da je samo nabacano, posloženo nešto samo onako i eto ga. Da imam šansu ubio bih te prepunjavajući prostor ispred, oko i iza Abatea. Da ti predložim nešto posebno ne znam šta, ali stvarno ne znam.

El Sh desno kao još jedan IF, napadač na DLF ili CF rolu (attack ili support).
Centralni vezni na neku support rolu: BTB, BWM, CM, AP, biraj. Ili prebaci Witsela na MC sa istom rolom, a na zadnjeg veznog stavi nekog DM (s).

Skloni kvačicu sa kontri, smanji tempo.

probao prvu,jedna tekma dobio 2-0,druga protiv zapresica 2-2  fejspalm

Je li se barem dojam popravio? Šta je sa CCC, kretanjem igrača, brojem igrača u završnici?

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2029 u: 28.10.2012, 00:08:47 »
...

Svaki iole bolji klub s kvalitetnijim trenerom će te izigrat preko Abateove strane, mani se WB-a kad nemaš igrača iza njega kao backup, a ostavljat jednog stopera na tolikom prostoru je loša ideja

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2030 u: 28.10.2012, 00:18:35 »
@Zvone Boban™

Ovo mi izgleda ko invertna verzija Mourinhova Reala: Abate je Marcelo, Sharawy je Ronaldo...

Jel Abate baš dobro napravljen u igri prema naprijed pa baš želiš ići sa WBR pozicijom ili ti je to više hir zbog asimetričnosti? Mislim, ako nije onda ti vraćanje Abatea na DR daje puno više balansa. Sad nisam siguran kako preslika ide na FM, ali usporedbom Reala da bi Marcelo mogao igrati samo napad, Xabi je na DMu i igra DLP defend, na drugoj strani Arbeloa isto ima dosta defanzivnu rolu u ozbiljnim utakmicama i opet pate po lijevoj strani.

Ja bi ovdje ako već želiš ovaj asimetrični raspored obrnuo dva vezna, Defoura na DMRC na DLP s ili ako bude puštalo previše defend, odnosno ako ni to nije dovoljno onda De Jonga na DM pa neku defend rolu, a Defoura gurnuo na MC. Sad tu ovisi ako bi išao sa DLP s, onda ti raspored ostavlja taman prostora da nekom support rolom ubaciš dodatnog passera na lijevoj strani što Mou radi s Di Mariom. Isto ako bi ostavio Bojana sa IF a onda što misliš o laganom pomicanju Pazze na STC, a Arapina na STCR. Barem bi postavljanje više uz liniju donijelo koju kontru preko protivničkog beka, kad već ionako u obrani nema ništa od njega.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #2031 u: 28.10.2012, 00:23:20 »
Nisam išao na asimetričnost zato što sam to htio nego tako, dogodilo se. Ustvari, prvo sam igrao 4-4-2 gdje sam na AMR-u ima Boatenga kao Wingera i gdje je bio katastrofalan. Zbog toga je uslijedilo njegovo premještanje na AMC te dizanje Abatea ofenzivnje.

Po onome što je Magister rekao došao sam do ovoga, sad ćemo vidjeti kako će funkcionirati.

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #2032 u: 28.10.2012, 00:24:56 »
Smanji taj tempo jos.

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #2033 u: 28.10.2012, 00:28:41 »
Nego jeli netko uspio "natjerati" svog golmana da funkciju Defender Collect odradi kako treba? Dosta sam odmakao u sezoni i probao sam svašta, od smanjivanja creative freedoma, pa sam pokušao obrnuto, malo veći creative freedom, pa do smanjivanja passinga i opet nije funkcioniralo, opet je izbivao. Onda sam pomislio da ne dodaje obrambenim igračima radi visokog presinga protivnika, ali nije ni do toga. Čak sam pokušao sa povlačenjem braniča bliže golmanu, ali a-a lik i dalje ne jebe živu silu  :gaah

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #2034 u: 28.10.2012, 00:30:57 »
Pitao sam ja to nedavno, ispada da je bug u pitanju.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #2035 u: 28.10.2012, 00:34:07 »
Bug ili treba biti inteligentan pojedinac, golman natprosjecne klase.

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #2036 u: 28.10.2012, 00:36:47 »
...

I ti kao i El Nino maloprije imaš šest defanzivnih igrača. Sjećate li se Holandije sa Eura i njihovog raspada sistema zbog slomljenog tima? Jako slično obojica igrate njima. Ako igrate sa dva zadnja vezna, makar jedan od njih mora biti box-to-box igrač, odnosno čovjek koji će vezati linije. AM (s) je ok, ali igrica nema mehanizam da ga spusti dovoljno duboko, centar je njegova neka granica tako da to nije dovoljno. Kako ćete ostvariti ovog BTB igrača to je na vama, DM (s) sa agresivnim PPM-ovima je jako dobra opcija.

Dalje, moderne vrhunske ekipe se brane sa trojicom ili četvoricom igrača nazad. Pogledajte Bundes i vidjet ćete da njihove najveće ekipe ne brane se u flat četvorci nego u two banks of two. Hoću vam reći da bekovima možete dati dozvolu da idu naprijed sve dok imaju dovoljno energije i nedovoljno jakog suparnika nasuprot sebe. Attack/support, ako sve već bojite, je dobar balans.

Zvone, ti si mogao zadržati wing backa ako baš želiš riskirati. Također, nisi morao preći na dva zadnja vezna neko si mogao od De Jonga napraviti nekog igrača koji će povezati sve to. Šta je sa Montolivom? On mi se čini idealan passer da uveže sve to. Ili Noccerino kao bwm (s).

Kad već imaš dva IF-a igraj i push up. Sabij ih dovoljno duboko da se ne osjeti prostor između defanzivnog i ofanzivnog dijela ekipe. Postoji zanimljiva teorija koja je zapravo pravo logična i vodi do Barcelone, a koja kaže da se radi defanzivne stabilnosti ne mora tvoriti druga linija od četiri igrača od igrača vezne linije (krila), nego da se treba postaviti dovoljno agresivno da protivnik osjeti strah prilikom napuštanja svojih pozicija. Ovogodišnji Chelsea je isto jako dobar primjer. Ako dva IF (a) budu previše, jednog prebaci a support.

Bug ili treba biti inteligentan pojedinac, golman natprosjecne klase.

De Gea nabija kao luđak iako bi trebao biti ponajbolji mladi SK golman na svijetu.

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #2037 u: 28.10.2012, 00:41:09 »
Kad smo već kod tih bugova i čudnih stvari, jesu li long shotsi isto dio toga? Svaku utakmicu imam preko 10 udaraca na gol, otprilike 80% toga otpada na long shots kategoriju u statistici. I baš vidim, kreće kontra, dovuku loptu do 25 metara od gola i puca se po golu, makar su sve postavke namještene da se to ne radi. Najgore je da valjda nijedan gol nisam zabio tako.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #2038 u: 28.10.2012, 00:52:32 »
Nije to bug barem kod mene nema takvog slucaja. Cak ako ostavim po defaultu bez drkanja po njima jos manje pucaju iz daljine..

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #2039 u: 28.10.2012, 01:04:57 »
Moji pletu mrežu oko protivničkog gola, kao da igraju rukomet. Čak i kad bi trebali opaliti izvana dodaju najbližemu igraču.
Najviše me frustriraju situacije 1vs1. Mislim da moji igrači nisu realizirali još niti jednu 100%-tnu šansu :/

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #2040 u: 28.10.2012, 01:06:18 »
Dovedi Van Persieja, rješava svaku.

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #2041 u: 28.10.2012, 01:24:35 »
Riješio sam problem. Dobro, nisam, ali sam otkrio u čemu je stvar. Od 6 igrača (vezni red + napad), četvorica imaju shoots from distance kao omiljeni PPM. :&

Offline Varda™

• ¡Hala Madrid!
  • Trener
  • *
« Odgovori #2042 u: 28.10.2012, 11:27:54 »
Ako može netko pomoć,iman milijun dodavanja al nikako izbacit napadača u neku šansu,90% golova koje san da su bili iz daljine udarci,znači nema šanse da proguran balun do napadača.
Također,previše mi igrači kompliciraju s dodavanjima,dođu do 16m pa vrate na centar,kako to sredit u taktici?
stavi jefersona na playmakera, ovaj zadnju tocnu loptu dodo kad je pogodio stativu pa se odbilo i pogodilo napadaca u glavu

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #2043 u: 28.10.2012, 11:51:51 »
Ima li jos tko problema da mu AP gotovo nikad ne daje trough balls  :gaah

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #2044 u: 28.10.2012, 12:25:08 »
...

Nemaš dovoljno igrača u završnici. Zapravo nemaš niti jednog.

Osigurao si odbranu anchorom što znači da bekovi ne moraju biti na defend roli nego mogu igrati agresivno prema naprijed, anchor će pokrivati prostor iza njihovi leđa. Dakle bekovi na support, kao full backovi. Wing backove koristi u situacijama kada nemaš krila.

Tvoj centralni vezni ima samo malo više slobode i raspon dodavanja od zadnjeg veznog. Pomakni anchora lijevo/desno i playmakera postavi kao DLP (s), AP (s) nasuprot njemu.

Krila u ovoj formaciji moraju davati nešto, da li širinu, da li potporu napadaču nije ni bitno, ovako daju vrlo malo. Na lijevom krilu si odabrao najdefanzivniju moguću rolu i zadaću za krilnog igrača. Predlažem njihovo postavljanje kao wingere (att) gdje će jedan biti hug line, a drugi može biti move into channels. Ako mogu igrati na AMR/L poziciji digni ih gore. Igraš sa Hajdukom, malo protivnika je jače od tebe, protiv takvih ili u Europi ih može spustiti tu gdje su sada.

I za ofanzivnog veznog si izabrao poprilično defanzivnu opciju. Kako imaš playmakera nazad i uz to imaš po igrača u sve tri vezne linije ofanzivni vezni može biti sa attack rolom, ne AP, prije AM ili IF.

DLF je jako kompleksna napadačka rola, pogotovo u slučaju usamljenog napadača i ne bih ti je nikako predložio osim ako izuzetno dobro ne barataš sa FM taktiziranjem. Ovdje bi poacher ili advanced došli kao naručeni.

Također se trudi da što manje štikliraš TI i PI. BIt kreatora je u njegovoj fleksibilnosti, ako želiš nešto mijenjati to se vrlo lako uradi sa shoutsima

Ni TI mi se pretjerao ne sviđaju. More disciplined sa roamingom mi baš i nije najlogičniji izbor. Igraš press more i man marking, ali si zadnju liniju vratio na 10 klikova, to ne ide tako. Marking dobrim dijelom definiše igru kompletnog tima.
Ako želiš sa control strategijom igrati brže i šire onda igraj direktnija dodavanja.
« Zadnja izmjena: 28.10.2012, 12:58:58 od Magister ludi »

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #2045 u: 28.10.2012, 13:19:14 »
Ima li jos tko problema da mu AP gotovo nikad ne daje trough balls  :gaah
Vidio sam i to na SI forumu u kategoriji potencijalnih bugova. Netko je prijavio da mu AP na terenu izgleda kao da ima rolu anchor mana, nikakve akcije prema naprijed ne radi. Ja imam tri AP-a u ekipi, djeluju mi prosječno. Možda ima nešto u tome, ne znam.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #2046 u: 28.10.2012, 13:25:06 »
Meni evo u 5 razlicith timova/taktika/igraca nisam ni jednom vidio da je poslao trough ball prema napadacu, svi dodaju ili u stranu ili vraca zadnjem veznom,a napadac stoji sam i jos nije u offsideu  :gaah :gaah

Offline Varda™

• ¡Hala Madrid!
  • Trener
  • *
« Odgovori #2047 u: 28.10.2012, 13:58:33 »
...
...
fala puno legendo,isprobam pa ti javim rezultate
napadač će bit AF čim se vrati Kiš jer Maglica ima Finishing 8 i nemože pogodit ni praznu branku
EDIT:nadam se da si ovako mislio :D
« Zadnja izmjena: 28.10.2012, 14:19:41 od Varda™ »
stavi jefersona na playmakera, ovaj zadnju tocnu loptu dodo kad je pogodio stativu pa se odbilo i pogodilo napadaca u glavu

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #2048 u: 28.10.2012, 15:12:04 »
Meni evo u 5 razlicith timova/taktika/igraca nisam ni jednom vidio da je poslao trough ball prema napadacu, svi dodaju ili u stranu ili vraca zadnjem veznom,a napadac stoji sam i jos nije u offsideu  :gaah :gaah

Ako je riječ o vrhunskim igračima onda su očigledno oni neki propust napravili. Neki čudni PPM-ovi ili loša srednja kolona bi mogla uzrokovati to iako čisto sumnjam da se ta situacija može preslikati na pet različitih igrača.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #2049 u: 28.10.2012, 15:15:33 »
Dzagoev,Vdv,Giuliano,Culina i ne znam sad ko jos sve, bilo je tu i tamo koje,al to je ono 1 na 5 utakmica  :bo: