Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 301628 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #1875 u: 01.09.2012, 12:39:58 »
Već sam ti dao linkove od tema u kojima se je govorilo o načinu kako stvoriti taktiku baziranu na posjedu. Nema se tu ništa novo dodati jer je mahom sve rečeno. Čak u onoj johnovoj temi imaju i praktično pokazane sve instrukcije, role i shoutsi koje dovode do tiki-take.

Sa ovim vezim redom imaš sličan problem kao i ovaj momak što igra sa Cityjem što je jučer javljao svoje probleme. Fabregas, a pogotovo Pastore teško da su klasiči veznjaci. Mislim da FM Fabregasu i drži MC kao prirodnu poziciju, ali on je jako kvalitetan hibrid.
Moj prijedlog je da ideš ili sa klasičnom 4-2-3-1 (dakle sa 2+1 veznim redom) ili da ideš sa asimetričnom varijantom, recimo sa DMCl-MCr-AMCl u rasporedu Mascherano, Fabregas, Pastore kako bi izvukao maksimum iz njih na prirodnim pozicijama.
Možeš ostati i sa 1+2 veznim redom. Ovo za Mascherana si jako dobro složio iako nisam najbolje upoznat sa njegovim playmakersim vještinama, čak bi rekao da to ne može odigrati ni u najluđim snovima, ali ako kažeš da funkcioniše onda je ok.
Fabregas je tokom ere u Arsenalu prošao sve i svašta, ali pod dojmom sam da je svoje najbolje partije pružao kao BTB vezni. Možda nema potrebnu energiju da trči svih 90 minuta, ali sa svojim tehničkim i mentalnim kvalitetama može tu poziciju jako dobro odigrati. Uz to je za predloženi vezni red jako dobra kombinacija.
Pastore je klasični ofanzivni vezni, neki kažu i No. 10, ali mislim da sa CM (a) + move into channels wide playom od njega možeš dobiti vrlo kvalitetno odrađenu Lampardovu rolu odnosno direktne trkove iz sredine terena koji svakoj ekipi daju dimenziju više i nude novi ugao za napad na protivnika.

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #1876 u: 01.09.2012, 12:41:16 »
Jesi ti pokusao da napravis ono sto si pricao skoro? Celsi/Inter/Real/Nemacka? :D

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1877 u: 01.09.2012, 12:43:08 »
Čekat će sljedeći FM, najvjerovatnije.  :/

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1878 u: 01.09.2012, 12:47:22 »
@mister11

Čisto da pokažem koliko je mala razlika. Nećeš ti sada izgubiti nešto defanzivno što si stavio AP s umjesto BTB. Ja bi i dalje ostavio kombinaciju koja im odgovara, ako želiš više agresivnosti povećaj im tackling na hard, kako vidiš na SS-u BWM se od AP s razlikuje samo u par klikova višem closing downu i tacklingu, tu je još TB ali to nije toliko bitno. Veću ćeš razliku napraviti da u utakmicama kad ti je potrebna dodatna fizička snaga staviš Busketa u prvu ili nekog crnca :D... primjetit ćeš da je Guardiola redovito davao minute Keiti protiv fizički dominantnijim ekipa u sredini. Ne bi se samo orjentirao jači ova kombinacija, slabiji ova s Busketom, radije se orjentirati prema njihovoj veznoj liniji. Evo ti baš primjer, možda će ti se malo činit nevezano, United je za vikend startao sa dva trkača u vezi Cleverleyem i Andersonom bez Scholesa i Giggsa zato što je Fulham ekipa koja većinu napada igra kroz sredinu i imaju tu dva 1.90m srednjaka.

A za posjed tu je ona tema sa Španjolskom.. teško je dobiti visok posjed da to ne šteti ekipi, nije nikakav problem dignuti broj dodavanja.. svima smanji creative freedom na 0 i stavi RWB na rarely. Bez problema ćeš prijeći 500 komada, ali onda imaš probleme u igri..puno teže stvaraš prilike.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1879 u: 01.09.2012, 13:45:26 »
hvala dečki....postavu neću prilagođavati igračima...ništa me ne može odvući od 4-1-2-2-1...ugl, imam  7 pripremnih utakmica protiv osrednjih ekipa pa ću isprobavati najviše cesca na raznoraznim rolama jer pastore mi je više za naprije, više zabija, a i labyad koji mu je idejna zamjena zna zabiti...za maschea nisam niti ja mislio, ali sam vidio da većinom ima 85%+ dodavanja pa sam probao...i uspjelo je...
zanima me još ovo editirano...jel to dobro rješenje sa obranom??
i još nešto, koliko mjenjanje rola i mjenjanje TI tokom utakmice utječe na match preparation (mislim na uigranost)?

i još nešto....tempo slajder je klik, dva ispod fast...u kombinaciji s kratkim dodavanjima jel to dobro funkcionira??
« Zadnja izmjena: 01.09.2012, 13:47:14 od mister11 »

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1880 u: 01.09.2012, 14:24:13 »
Za obranu..ok je rješenje. Kad budeš imao visokog zadnjeg veznog onda ostavi na defend-defend ili defend-cover.

Nisam nikad provjeravao koliko će mi uigranost opasti, ali moraš mjenjati.. nemoj stalno raditi neke ekstremne promjene i nebi trebalo biti problema.  :)

Tempo  ;)
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1881 u: 01.09.2012, 14:39:52 »
puno hvala...danas krećem s pripemama pa se možda javim još s kojim pitanjem :D

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1882 u: 01.09.2012, 15:14:49 »
Promjena rola ne utiče na uigranost, promjena TI utiče poprilično značajno.

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1883 u: 01.09.2012, 16:46:06 »
evo odigrao sam prvu utakmicu i zasad izgleda dosta dobro, ali me muči jedna stvar...bekovi...aly cissoko i romario/alves...trenutno su na full back - att...i dolaze naprijed i sudjeluju u igri, ali dosta griješe u dodavanjima (oko 80%) s obzirom da su to sve kratka dodavanja...ponekad znaju bezveze napucati loptu naprijed, a kad dođu naprijed na ubačaj čekaju tako dugo dok im netko ne uzme loptu...e sad...jel ih treba stavit na WB??? u PI sam čekirao crossing i stavio often i čekirao gdi da ubacuju i stavio centar...

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #1884 u: 01.09.2012, 17:20:24 »
jel bi mogao Vrsaljko igrati na stoperu hmm

Offline CASILLAS

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #1885 u: 01.09.2012, 18:21:10 »
Nisam mogao pronać temu o PPM-ovima, pa evo da opet pitam, prebacite post ako ima adekvatna tema.

Šta da mu maknem, šta da dodam i kako se to radi u fm-u?

Hvala.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1886 u: 01.09.2012, 18:24:41 »
Ne treba mu nista, jedino mozes maknut stops play  :bo:

Ides na interaction-start prefered move trening :)

Offline De facto

• Što? Oćeš mi ti to nešto brko? Jel
  • Trener
  • *
« Odgovori #1887 u: 01.09.2012, 18:26:54 »
Ja mislim da bi mogao odigrat i to dosta dobro BPD, ali nisam siguran aj daj SS da se posjetim kakav je. Ako ti nije mrsko naravno. :D

EDIT:

Evo ovdje izgleda dosta dobro za BPD, ali puno je dominatni na beku naravno.
« Zadnja izmjena: 01.09.2012, 18:29:24 od De facto »
Ima i Sloboda pare, a Zrinjski ima politicku moc

Offline CASILLAS

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #1888 u: 01.09.2012, 18:48:15 »
Ne treba mu nista, jedino mozes maknut stops play  :bo:

Ides na interaction-start prefered move trening :)

I mislija sam da mu to triba maknit. Nemam iskustva sa ovim PPM-ovima jer do sada nisam na to obraćao pažnju, ali uvidio sam koliko je to važno za rezultat. ;)

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1889 u: 01.09.2012, 19:11:02 »
Istreniraj krilima i vezi one-twos pa da tikatakiraju :D

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1890 u: 01.09.2012, 19:49:48 »
Nisam mogao pronać temu o PPM-ovima, pa evo da opet pitam, prebacite post ako ima adekvatna tema.

Šta da mu maknem, šta da dodam i kako se to radi u fm-u?

Hvala.

Tema je sad u dijelu za treninge. Evo i linka: http://www.cro-manager.net/forum/index.php?topic=13682.0
Ako je target nemaš potrebe bilo šta da mu oduzimaš ili dodaješ. U temi na linku mislim da imaš objašnjenje kako se to radi, a evo i Chuck je dao odgovor.
Stop play je po meni, ponovo za targeta, jako koristan PPM.

Ja bih radije od njega pravio Dani Alvesa nego Piquea. :D

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #1891 u: 02.09.2012, 15:55:37 »
Kakav msrking koristiti sa 3 stopera i anchor manom. Nekako mi je logično zonal, jesam li u pravu?

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1892 u: 02.09.2012, 15:56:37 »
Ovisi i o ostatku taktike, ja igram s 3 stopera i dlp na man

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1893 u: 02.09.2012, 16:12:18 »
Kakav igra i ostatak ekipe. Nelogično je da je čitav tim igra zonu, a onda je nekolicini igrača promijenjeno na man. Tek onda nemaš ništa.
Tema o markingu je već odavno tu.

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1894 u: 02.09.2012, 16:42:36 »
koja je razlika između FB i WB role na DR/L pozicijama??

Offline Magister ludi

• Trener
  • *

Offline De facto

• Što? Oćeš mi ti to nešto brko? Jel
  • Trener
  • *
« Odgovori #1896 u: 02.09.2012, 16:46:42 »
Wing back je dosta ofanzivnija rola od FB. Full Back uglavnom mora znati odraditi defenzivni zadatke dok ovaj mora biti i tehnicki(napadacki) potkovan.
Ima i Sloboda pare, a Zrinjski ima politicku moc

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1897 u: 02.09.2012, 16:52:07 »
znači WB-att mogu koristiti protiv slabijih protivnika ili protiv malo jačih, ali se onda "osigurati" anchor man-om na DM???

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1898 u: 02.09.2012, 16:52:32 »
Nije nužno ofanzivniji. Razlike u mentalitetu praktično i nema. Prije bih rekao kompletniji s obzirom na puno više zadataka koje ima za obaviti. Recimo da ja koristim wing backa u taktikama bez krila, dok je u taktikama sa krilima to u 99% slučaja full back, baš kao što im i opis kaže.

john je to u temi na linku kvalitetno obrazložio.  :)

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #1899 u: 02.09.2012, 17:36:26 »
FB attack je mozda malo defanzivnije orijentisan, odnosno, kod slabijih igraca (u smislu fizicki slabijih), koji ne mogu 90 minuta da igraju u oba pravca omogucava da odigraju na poziciji beka uz kompenzaciju tog ofanzivnog dela.