Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 303097 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline franja brat

• Uzmi križ i nosi ga!
  • Admin
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #3850 u: 06.02.2017, 14:22:29 »
Ma da ti budem iskren, ja sejvam prije utakmice pa odigram. Ako izgubim ponovim, ako dobijem super.
There's a light that never goes out!
Tribina Sjever pozdrave ti šalje...

Offline ajd

• Kurac, pička, Dinamo.
  • Trener
  • *
« Odgovori #3851 u: 06.02.2017, 14:34:12 »
Samo napadači na S-L i amen.
Citat:
just dream with me
Blazicko umri govno debelo

Offline franja brat

• Uzmi križ i nosi ga!
  • Admin
  • *
« Odgovori #3852 u: 06.02.2017, 14:44:25 »
Sad mi jedna stvar nije jasna. Jel ti "untouchble" nick ili status?

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #3853 u: 06.02.2017, 15:50:27 »
Evo možemo online jusko.
Ali vjerojatno nemaš niti original igru a sereš ovde.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline Đoni Logan

• Trener
  • *
« Odgovori #3854 u: 06.02.2017, 23:17:26 »
Lako za to, nego neće znati mazgan screenshot stavit  lolcina

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3855 u: 07.02.2017, 09:57:07 »
Pa zakaj onda pišeš da bi nekog probušil u online tekmi? :(

Offline Čurka

• Milan, Tu Sei Tutta La Mia Vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #3856 u: 07.02.2017, 10:05:36 »
Smrdi mi na dvoboj i ako može live stream ovdje na forumu :D  :cro-man:

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3857 u: 07.02.2017, 10:44:01 »
Ma kakav dvoboj, nema ova imbecilčina igru.

Offline villa7

• Postala sam tedka jedmog malog amdjela
  • Trener
  • *
« Odgovori #3858 u: 07.02.2017, 11:53:21 »
Da ima igru davno bi stavio SS.
Ubio si Dinamov ponos, ukaljao mu sveto ime, sad imaš pune džepove, a prazne tribine.

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3859 u: 27.02.2017, 16:53:35 »
Alo, ajde oladite sa takvim temama malo. Bolesno je i govoriti i odgovarati sistemom mrznje.

U porodicu se ne dira, a i vi bi mogli iskulirati malo njega ako vam se ne svidja. To je tolerancija i "problem" je resen.

Mrzim psovke.

Offline neasonja

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3860 u: 27.02.2017, 16:53:59 »
Aj se potucite btj...
BALAVCI OBOJICA!!
Zar vas nije mater naucila kako se ponasati u javnosti

Offline franja brat

• Uzmi križ i nosi ga!
  • Admin
  • *
« Odgovori #3861 u: 27.02.2017, 17:56:40 »
Tako je direktore svemira, reci im

Offline master of hardware

• Trener
  • *
« Odgovori #3862 u: 27.02.2017, 20:06:30 »
Alo, ajde oladite sa takvim temama malo. Bolesno je i govoriti i odgovarati sistemom mrznje.

U porodicu se ne dira, a i vi bi mogli iskulirati malo njega ako vam se ne svidja. To je tolerancija i "problem" je resen.

Mrzim psovke.

sloba brate ti bi triba radit u sudu za ljudska prava
covic vesna jebe se ko besna

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #3863 u: 27.02.2017, 20:09:08 »
udri ga

Offline Zagreb Veprovi

• Maskota
  • *
« Odgovori #3864 u: 19.03.2017, 01:40:53 »
Pozdrav,
ukratko, igram FM od CM 99/00 i to gotovo uvijek imam preko 3000 sati odigranih. Nikad nisam isao na forume i pisao o FM-u niti čitao iste ali sad sam toliko očajan da moram. Dakle već godinama imam istu taktiku koju svaki novi nastavak malo prilagodim ovisno o novim finesama SI-a.
Imam određen stil igre i taktičku strukturu koju nikada ne mjenjam. Ali u ovom FM-u je ta taktika i bilo koja koju isprobam čisti promašaj. Nema sejva u kojem nisam dobio otkaz. Dakle ovaj FM mora da je nešto sasvim promijenio u odnosu na sve ove prije. Dok sam probleme s taktikom uvijek znao rjesiti sam prije, ovaj nastavak ne mogu prokuziti. Sta god napravio, i dalje gubim iz utakmice u utakmicu. Bilo to sa Man City ili sa Cibalijom. Tactical familiarity mi ne uspije doci ni do pola a vec otkaz dobijem.
Molim vas da mi kazete kako da stavim screenshot i MOLIM VAS da mi kažete sto je to toliko krivo u toj taktici da me Watford natrpa 7-1 doma.

Offline ivanfla

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3865 u: 19.03.2017, 09:21:56 »
http://www.cro-manager.net/forum/731/kako-napraviti-screenshot-i-postaviti-ga-na-forum-18202/

A odgovore na pitanja mozes dobiti samo ako stavis ss, pa da vidimo o čemu je riječ.

Offline Zagreb Veprovi

• Maskota
  • *
« Odgovori #3866 u: 19.03.2017, 17:38:42 »
Hvala na uputama.
Evo url

http://imgur.com/a/KNEaa

Ako treba, poslat cu i za svakog igraca koji ima instructions.
Dakle ne vidim sto je tu tako katastrofalno da izgubim doma po 7-1. Da igram sa 6 igraca nebi izgubio 7-1...
« Zadnja izmjena: 19.03.2017, 17:44:03 od Zagreb Veprovi »

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3867 u: 19.03.2017, 18:20:13 »
Ja mogu samo par sugestija da ti kažem u vezi toga šta ja nikada ne bih radio.

Control i very fluid se ne slaže toliko često osim ako se ne poklopi mnogobrojni faktori. Ja imam drugačije tumačenje toga što ne znači i da je ispravno. Nemaš tehnički dobre igrače da bi koristio very fluid. Recimo ja to ne bih stavio ni sa Realom (fluid koristim), osim u kasnijim sezonama kada dođu vrhunski regeni (bolji igrači nego sada).

Tempo igranja ti je prevelik. Igrači ti jure kao muve bez glave (na primer).  Ja look for overplap i work ball into box koristim samo kada igram sa kratkim dodavanjima, a meni je bar nelogično da ti sa dugim dodavanjima to koristiš. Menadžer ne razume to pa će onda i kod kaznenog prostora da ti šalju duge lopte umesto lepo sebi da izgrade akciju kratkim dodavanjima. Ti si stavio dugačka dodavanja i to je još jedan u nizu problema.  Ima tu još dosta stvari koje nisu logične i koje na ovom FM teže prolaze ali opet, ti moraš sam da uklopiš po ekipi na tome.

Što se tiče uigranosti formacije, na pripremnim mečevima jedino. U toku sezone teško ćeš uspeti to da uspostaviš jer imaš mnogo utakmica u ENG pa ja uvek držim na normalnom tempu treniranja. U pripremnom periodu odradim fitness na high dve nedelje, odradim ball control i balanced na high i onda u petoj nedelji i na tactic cohesion pređem, isto high. Onda držim još jednu nedelju na high i to balanced pa spustim na normal i tako do reprezentativne pauze kada držim balanced na high i tako u krug.

Offline ivanfla

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3868 u: 19.03.2017, 19:44:58 »
Ovdje ima toliko nelogičnosti tako da me ne čudi da toliko gubiš.
Previše je toga da bih uopće pisao, najbolji savjet koji ti mogu dat je da obrišeš taktiku, i počneš ponovo.

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3869 u: 19.03.2017, 19:46:54 »
Ovo je najgora taktika koju sam ikad videl. Zapravo je i čudo kak ne radi kolko je loša.

Offline Zagreb Veprovi

• Maskota
  • *
« Odgovori #3870 u: 19.03.2017, 19:54:13 »
Dobro, drago mi je sto ste toliko nelogicnosti i losih stvari uocili ali nisam to trazio vec sam zamolio par savjeta i da mi kazete sto da mjenjam ako imate volje mi pomoci.
Ne biste vjerovali ali ova taktika je na fm 16 osvojila milion liga prvaka i naslova drzavnih prvaka u raznim ligama. Ali to je manje bitno. Ukoliko moze koji savjet, biti cu zahvalan, ukoliko ne, nema veze. Slobodno mi napisite sto je toliko nelogicno i krivo. To je sve...
Ono sto pokusavam postici je da igraci brzo oduzimaju loptu i brzo(bez dugackih dodavanja) dolaze u prilike u napadu. Ne zelim possesion football vec hazarderski pristup s brzim dodavanjima prema naprijed.
Hvala unaprijed
« Zadnja izmjena: 19.03.2017, 19:56:54 od Zagreb Veprovi »

Offline ivanfla

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3871 u: 19.03.2017, 21:17:25 »
Pa prvo onda closing down na max, automatski moras dignut zadnju liniju isto ako mislis osvojiti loptu u njihovoj trećini.
Passing na short onda ako zelis kratka dodavanja, ali stavi tempo na max i ubaci jednog ili najvise dva igrača sa more risky passes tako da imas taj zadnji pas odmah nakon izgubljene lopte. Sigurno bi stavio to Sigurtossonu jer je najkvalitetniji. Sigurno maknut stopera saBDP, i stavit oba dva na CD(d) ili jednog na c ako igras protiv jednog napadača. Ako već želiš BWM, ja nikada nisam bas imao dobra iskustva sa njim, sigurno na support, jer onda pokusava osvojiti loptu visoko. Onda uz njega mora biti vezni koji drži poziciju - CM-d.
Mogu ja tu pisat do sutra, ali uvijek volim reći da stvarni nogomet i fm su potpuno različiti tako da ti savjetujem da gledas na barem extended i vidis kako igraju i postepeno dodavat instrukcije i mijenjat role
ako jos sta zanima pitaj

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3872 u: 20.03.2017, 15:01:17 »
Dobro, drago mi je sto ste toliko nelogicnosti i losih stvari uocili ali nisam to trazio vec sam zamolio par savjeta i da mi kazete sto da mjenjam ako imate volje mi pomoci.
Ne biste vjerovali ali ova taktika je na fm 16 osvojila milion liga prvaka i naslova drzavnih prvaka u raznim ligama. Ali to je manje bitno. Ukoliko moze koji savjet, biti cu zahvalan, ukoliko ne, nema veze. Slobodno mi napisite sto je toliko nelogicno i krivo. To je sve...
Ono sto pokusavam postici je da igraci brzo oduzimaju loptu i brzo(bez dugackih dodavanja) dolaze u prilike u napadu. Ne zelim possesion football vec hazarderski pristup s brzim dodavanjima prema naprijed.
Hvala unaprijed

Quick tempo ne znači da će igrači brzo oduzimat loptu, to je više za closing down. Ako želiš brze napade, onda čemu work ball into box koji sugerira sporo traženje prostora za smisleniji napad? Čemu run at defence koji onda više potiče dribling 1 na 1 umjesto brze tranzicije naprijed? Čemu play out of defence koji potiče sporo iznošenje lopte iz obrane, a na sve to direkt passing. Također tu je i look for overlap uz kojeg tvoji igrači čekaju bekove da im se pridruže naprijed. Ako razumiješ samo to kaj se tiče timskih instrukcija.

Onda dalje, u cijeloj ekipi samo 1 igrač na support ulozi? To je ultranapadački, pogotovo uz ovakav odabir rola. Dva beka na attack i jedan DC na stopper koji izlijeće iz obrane. Kaj si tim htjel postić? Tu ostaje samo jedan igrač u obrani, jer ga i ovaj vezni par MC-ova ne štiti. Jedan je BWM defend koji uz ovakav pressing pogotovo iz TI-a jednostavno leti po terenu, a i MC na support je ''runner'' rola. Gore svi na attack. Ko se vraća u obranu kod kontri protivnikovih? Koja je tu ideja?
Kombinacija winger (a) i wing back (a)? Zašto?

Odgovori na ova pitanja da možemo reć kolko razumiješ o igri.
Mislim, možemo ti ovdje doć i napisat stavi ovo i ovo, ili ti damo link da skineš taktiku, ali to nije ono što želiš, jel tak?

Offline Zagreb Veprovi

• Maskota
  • *
« Odgovori #3873 u: 20.03.2017, 19:25:17 »
Ok.  U tom slucaju da koristim direct passing? jer kad god je direct passing oni nabijaju naprijed i nemam possesion ni 40%. Dal da stavim attacking ili control i zasto? Isto me zanima za team shape? Kada kosristim  flexible a kada structured? Kako da spriječim visok broj primljenih golova?

Btw naravno da ne zelim skidati taktike sa neta. Zato i pitam ovdje kako bi skuzio sam pa slagao po svom guštu...
« Zadnja izmjena: 20.03.2017, 19:45:12 od Zagreb Veprovi »

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3874 u: 20.03.2017, 20:47:47 »
Staviš mixed passing. I onda staviš u vezu jednog DLP(s), i Adv Play (a) i imaš dva igrača koja pokušavaju direktna dodavanja, a ostalima je primarno doturat loptu do njih. A podrazumjeva se da su tu igrači koji imaju najbolji passing.
Mentality ti je u principu rizik. Može se igrat napadački i uz defensive, ali tad treba instrukcije i role totalno podrediti tome. Control je po meni u ovom slučaju dobar odabir, attacking je zakon, ali kažem opet se treba sve podredit tome. Sad shape ne znam, po meni structured u ovakvoj formaciji. Shape ti je u biti razina kolko igrači odstupaju od svojih rola i svoje pozicije. Na very rigid oni se drže svoje pozicije i svoje role, te svojih PI-a do kraja. Very fluid igrači zanemaruju svoje role i rade ono kaj misle da je najbolje. To ima smisla dok imaš tehnički jake igrače s dobrim decisionsom, itd.

Za spriječiti visok broj golova treba posložiti role. Kažem, ti ostaneš samo na jednom obrambenom igraču. Stavi lijevo FB(a) jer ispred njega imaš IF. Tak da tu dobiješ širinu. Iza wingera ti ne treba wing back jer oba napadaju isti prostor. Tu je FB(s) dovoljno. Ja ne volim stopper duty jer je closing down kod stopera sjeban na FM-u. Klasični DC defend je ono kaj ti treba, plus ja dok igram s jačim closing downom u TI, onda im stavim close down less.

Zatim, već sam rekel. Imaš krive role u vezi. U 4-2-3-1 formaciji trebaš 2 'holdera' na MC poziciji. Tu staviš ovog DLP(s) i CM(d) ili BTB i DLP(d). Onda po meni u ovoj formaciji ostaviš na attack advanced playmakera, ali krilne igrače staviš na support.