Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 301627 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline neasonja

• Fizioterapeut
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #3875 u: 21.03.2017, 12:22:58 »
Ja kad imam playmakera u igri nemogu imat posjed preko 51%...s tim da imaju puno izgubljenih lopti u smislu neostvarenih killer balls

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3876 u: 21.03.2017, 12:27:47 »
Ja AP koristim jedino ponekada kada jurim rezultat na MC (drugi oblik playa, ne taj) ili ga koristim na AML/AMR u nekim taktikama. Na AMC igram redosledom sa Trequartista, Enganche, Shadow Striker i u nekim situacijama AM. AP sam uopšte izbacio iz upotrebe na AMC. Iako ja ne igram na posed toliko nego mi jednostavno ne odigra uvek kako treba pa ga ne koristim.

Offline Zagreb Veprovi

• Maskota
  • *
« Odgovori #3877 u: 27.03.2017, 17:44:33 »
Staviš mixed passing. I onda staviš u vezu jednog DLP(s), i Adv Play (a) i imaš dva igrača koja pokušavaju direktna dodavanja, a ostalima je primarno doturat loptu do njih. A podrazumjeva se da su tu igrači koji imaju najbolji passing.
Mentality ti je u principu rizik. Može se igrat napadački i uz defensive, ali tad treba instrukcije i role totalno podrediti tome. Control je po meni u ovom slučaju dobar odabir, attacking je zakon, ali kažem opet se treba sve podredit tome. Sad shape ne znam, po meni structured u ovakvoj formaciji. Shape ti je u biti razina kolko igrači odstupaju od svojih rola i svoje pozicije. Na very rigid oni se drže svoje pozicije i svoje role, te svojih PI-a do kraja. Very fluid igrači zanemaruju svoje role i rade ono kaj misle da je najbolje. To ima smisla dok imaš tehnički jake igrače s dobrim decisionsom, itd.

Za spriječiti visok broj golova treba posložiti role. Kažem, ti ostaneš samo na jednom obrambenom igraču. Stavi lijevo FB(a) jer ispred njega imaš IF. Tak da tu dobiješ širinu. Iza wingera ti ne treba wing back jer oba napadaju isti prostor. Tu je FB(s) dovoljno. Ja ne volim stopper duty jer je closing down kod stopera sjeban na FM-u. Klasični DC defend je ono kaj ti treba, plus ja dok igram s jačim closing downom u TI, onda im stavim close down less.

Zatim, već sam rekel. Imaš krive role u vezi. U 4-2-3-1 formaciji trebaš 2 'holdera' na MC poziciji. Tu staviš ovog DLP(s) i CM(d) ili BTB i DLP(d). Onda po meni u ovoj formaciji ostaviš na attack advanced playmakera, ali krilne igrače staviš na support.

Sto se tice sredine terena, zar mi nije bolje da imam jednog razbijaca? npr bwm (d)? Uvijek sam imao dobra iskustva s tom rolom a i bojim se da ce obrana jos vise patiti ako nemam jednu takvu rolu?

Offline Zagreb Veprovi

• Maskota
  • *
« Odgovori #3878 u: 27.03.2017, 17:51:24 »
I dali da igram na wide ili narrow i zasto?

Offline Mr. Football

• nisam se pripremio za ovu zajebanciju
  • Trener
  • *
« Odgovori #3879 u: 27.03.2017, 17:52:11 »
narow jer wide igraju pickice
If a man builds a 1000 bridges and sucks 1 dick, they don't call him a bridge-builder, they call him a cocksucker.

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #3880 u: 28.03.2017, 00:51:35 »
Sto uze to bolje

Svuda

Offline Žiky

• Keep calm and trust
  • Legenda
  • *
« Odgovori #3881 u: 21.04.2017, 22:20:15 »
Čita san par rasprava po netu vezanih za mentality i possesion taktike. Moje pitanje glasi, po Vama, za veći posjed i pozicijski nogomet jeli bolje igrati defensive/counter mentalitetom ili control/attacking?

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3882 u: 21.04.2017, 22:54:28 »
Meni se najbolje pokazalo defansive / fluid. Posed sam često imao i oko 65%...

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #3883 u: 21.04.2017, 23:16:32 »
Manje-više je svejedno, možeš i overload postaviti ako želiš. TI i PI najviše odlučuju o posjedu.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline dinokudric

• Vodonoša
  • *
« Odgovori #3884 u: 29.12.2018, 18:55:09 »
Jel igra tko fm 2019? Evo ja planiram krenuti sa laziom a mislim da ce mi trebati pomoc oko taktike jer nisam dugo fm igrao. Planiram igrati 3-5-2 sa posjedom lopte i sto manjim rizikom za primanje gola. Nadam se da ima netko vamo pa da se mogu poslje javiti