Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 311569 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline villa7

• Postala sam tedka jedmog malog amdjela
  • Trener
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #3800 u: 09.12.2016, 13:38:20 »
Ovo je funkcioniralo u drugoj ligi, nisam neki taktičar, ali je išlo

Jel bi trebao nešto mjenjat, kup smo igrali odlično, nije loše ni počelo u prvenstvu, ali se dosta patimo, možda je do kvalitete igrača.
Ubio si Dinamov ponos, ukaljao mu sveto ime, sad imaš pune džepove, a prazne tribine.

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #3801 u: 09.12.2016, 13:52:58 »
Jel uspijeva tko nagovoriti napadače da aktivnije igraju obranu? Pokušavam igrati u 4-4-2 flat formaciji i moja dva napadača se redovito zalijepe za protivničke stopere i uopće ne pomišljaju pritisnuti defanzivne vezne igrače protivnika barem kad imaju loptu. Donekle se riješi da stavim jednom napadaču markiranje određenog igrača iz protivničke ekipe, ali onda se on fokusira samo na tog igrača i opet nema neke prevelike koristi.

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #3802 u: 09.12.2016, 14:24:58 »
A ne znam, TI izgleda ok. Jedino ja koristim retain ovisno o tekmi, nikad od početka.
I tighter marking sa jačim closing downom baš i ne ide jedno skupa s drugim.

Evo otkako sam ovo napisao krenulo me, sve pobjede, zasjelo se na 1. mjesto, tako da se ne mogu bunit ništa :D

Offline Ivannn

• Maskota
  • *
« Odgovori #3803 u: 30.12.2016, 23:09:52 »
imam pitanje u vezi taktike
*jest da moja taktika fukncionira i dosad sam izgubio samo 2/28 utakmica ostalo sve pobijedi (nizi rang)*
ali mi jednostavno igra tima nekako ruzna i jako malo prilika stvaram
napadac do sada nije zabio vise od 16 golova a igram  42 ligaske utakmice u sezoni
kako da unaprijedim napadaca
na principu taktike 4-1-2-2-1 s dm i wingerima

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #3804 u: 30.12.2016, 23:25:06 »
Work ball into box.

Offline Mr. Football

• nisam se pripremio za ovu zajebanciju
  • Trener
  • *
« Odgovori #3805 u: 30.12.2016, 23:25:55 »
s tim ce sjebat onda ovo ostalo tako da je bolje to ne dirat posto ga ide dobro

mozda samo neku rolu napadaca promjenit, al svaka sitnica moze sjebat nesto drugo, ako pobjedujes ostavi i ne diraj nista
If a man builds a 1000 bridges and sucks 1 dick, they don't call him a bridge-builder, they call him a cocksucker.

Offline Ivannn

• Maskota
  • *
« Odgovori #3806 u: 30.12.2016, 23:56:13 »
imam work ball in the box al jednostavno napadac ima lose ocjene
probao sam s poacher, af i cf i ni na jednom se nije iskazao ni prosjecno

Offline Dial Square

• Necu naslov, smrdi
  • Trener
  • *
« Odgovori #3807 u: 31.12.2016, 00:15:59 »
Jbg onda, ako je LLM i još ako je loš napadač, dolaze ti drugi igrači do izražaja. Pretpostavljan da  imaš brza krila i da oni daju najviše golova kad im se gurne lopta u prostor između beka i stopera, ako si reka da igraš na work ball into box. Tako je i na mom saveu samo šta imam i dosta dobrog napadača pa da i on dosta golova.

Offline master of hardware

• Trener
  • *
« Odgovori #3808 u: 31.12.2016, 00:43:04 »
false nine,odavno napadac ne radi na fmu
covic vesna jebe se ko besna

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #3809 u: 31.12.2016, 09:14:50 »
Radi, ali naravno da ne radi poacher ako igraš s dva IF-a. A CF je za taj rang nepostojeći.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline master of hardware

• Trener
  • *
« Odgovori #3810 u: 31.12.2016, 10:39:36 »
samo amateri igraju sa napadacen  ;)
covic vesna jebe se ko besna

Offline Ivannn

• Maskota
  • *
« Odgovori #3811 u: 31.12.2016, 11:13:32 »
Radi, ali naravno da ne radi poacher ako igraš s dva IF-a. A CF je za taj rang nepostojeći.

igram s 2 wingera (gore sam napisao)

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3812 u: 31.12.2016, 18:37:49 »
I opet nam to ništ ne znači, ako igraš s 2 wingera, a jedan napadač, a veza tipa BWM i AP. Onda nemaš koga da ide previše gore u napad, a wingeri nabacuju na jednog napadača kojeg čuvaju 2 stopera.
Ok, ja nisam neko ko ti može reć kak upotrijebit poachera jer je za mene to rola koja ide uz drugog napadača, ali daj nam cijelu taktiku skupa sa TI i PI pa ti možemo pomoć.
ALI NEKO TI JE VEĆ REKEL, AKO POBJEĐUJEŠ, ČISTO DA I NAPADAČ ZABIJE 1 GOL U 100 TEKMI TO SE NE DIRA.

Offline Ivannn

• Maskota
  • *

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3814 u: 01.01.2017, 21:44:26 »
Učinak napadača zavisi najviše od izbora formacije. Malo sam njih video da sa jednim napadačem osim ako nisu najjači klubovi imaju igrača koji zabije nenormalan broj golova u jednoj sezoni. Na drugi način to je moguće ako je tvoj igrač za tri klase bolji nego svi ostali igrači u ligi (čitaj igraš u slaboj ligi i imaš odličnog napadača).

AMC-ST ili ST-ST kombinacija je idealna za veću efikasnost napadača. Naravno potrebno je i da pogodiš sa taktikom. Meni je tako uspelo kada sam testirao neke stvari.

Offline ivanfla

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3815 u: 01.01.2017, 22:08:20 »
Vidim da si gore napisao da stvaraš malo prilika i da ne igraš lijepi nogomet. E sada ne znam što je za tebe lijepi nogomet, ali teško ćeš stvoriti puno šansi ako imaš Be More Disciplined, lower tempo, short passing, work the ball into box, dribble less i još narrow.  Nema veze ako igraš Attacking kada ti ovo ubija svu kreaciju. Ja bi defitinivno oba krila stavio na W (A), jednog BTB i AP(S) u sredini i maknuo dribble less, stavio width do kraja jer igraš preko krila, maknuo work the ball into box i golmana vratio na normalnog.
Ali opet mogu ja tu pisat tri dana,ako uzimaš bodove ne diraš ništa!

Offline Ivannn

• Maskota
  • *
« Odgovori #3816 u: 01.01.2017, 22:41:38 »
Vidim da si gore napisao da stvaraš malo prilika i da ne igraš lijepi nogomet. E sada ne znam što je za tebe lijepi nogomet, ali teško ćeš stvoriti puno šansi ako imaš Be More Disciplined, lower tempo, short passing, work the ball into box, dribble less i još narrow.  Nema veze ako igraš Attacking kada ti ovo ubija svu kreaciju. Ja bi defitinivno oba krila stavio na W (A), jednog BTB i AP(S) u sredini i maknuo dribble less, stavio width do kraja jer igraš preko krila, maknuo work the ball into box i golmana vratio na normalnog.
Ali opet mogu ja tu pisat tri dana,ako uzimaš bodove ne diraš ništa!
uvazit  cu tvoje promjene pa probat jednu utakmicu ak se pokaze bolje definitivno cu koristi  ;)

Offline ivanfla

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #3817 u: 02.01.2017, 18:00:07 »
Iz jedne utakmice ne možeš baš procijeniti da li taktika valja ili ne

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3818 u: 10.01.2017, 11:58:30 »
Ja igram uvek counter ili control sa flexible ili structured. Od toga retko odstupam bez obzira na formaciju u kojoj igram. Samo u kasnijim fazama utakmice.

Offline Frankic

• Legenda
  • *
« Odgovori #3819 u: 10.01.2017, 14:35:54 »
Postoji li neki nacin, postavka, instrukcija, kurac kada protivnik dobije crveni da nesto uradim pa da prikaze do kraja moju barem jednu akciju ili bar da budem bolji. Jer svaki ama bas svaki put  bilo da vodim, bilo da gubim, ako protivnik dobije crveni karton pocnu igrat duplo bolje i skoro svaki put primim gol ili ako mi ne odgovara rezultat onda ne prikaze akciju nijednu do kraja

Offline armadaboy

• We'll keep the Red flag flying high, because Man Utd will never die!
  • Trener
  • *
« Odgovori #3820 u: 10.01.2017, 14:42:59 »
Ja obično exploitam tu gdje su dobili crveni, povećam tempo i more expressing, roam from position. Također, digni mentalitet na attacking, ali defensive line smanji na normal da ti ne uvale kontru.

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3821 u: 10.01.2017, 17:12:41 »
Exploita tu di su dobili crveni, a 95% AI managera dok dobije crveni uvijek vadi napadača i povlači se. Ja skoro nikad ne dobijem gol dok protivnik ima crveni, ali ga teško i zabijem jer se fokusiraju samo na obranu. Zato samo lagano standard, play wider, retain possesion, maknem short i maknem work ball into box. Pa nek ih razvlače polako, ako si jači jedna mora uć.

Offline Maxi09

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #3822 u: 11.01.2017, 09:40:12 »
Play wider..ovo je vrlo opasna instrukcija..kad se u igri moglo samo rasiriti odredeni dio a ne cijela ekipa ,to bi bilo super..kad ti njih siroko postavis ,ostane rupa izmedu stopera ,samo je pitanje minute kad ce to  AI skuzit..pisem opcenito za sve modele i situacije..

Zato stavis na player instruction wingerima play wider ili veznim run wide with ball. Sve ima, samo treba proučiti.

Offline Sloba

• The Special One®
  • Trener
  • *
« Odgovori #3823 u: 11.01.2017, 11:42:27 »
Bekovima ili krilima je jedino logično staviti stay wider. Ja to često koristim jer igram fairly narrow ili narrow uz exploit preko oba krila. To mi u dosta situacija donese rezultat. Takođe i kod bekova i kod krila preferiram da bude uključeno cross from deep mada sada kod bekova nemam tu opciju jer koristim IWB. Za kraj miksujem i sistem centriranja što znači da na primer levo krilo mi centrira na far post, desni bek na near, desno krilo u sredinu...

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #3824 u: 11.01.2017, 12:36:03 »
Dal bi to funkcioniralo u 2. engleskoj npr?