Ovo mi baca na City, onako kad formaciju pogledam.
Evo šta bih ja uradio.
Ostavio isti raspored, bekove prebacio na attack, zadnje vezne postavio kao DM (s), DLP (s/d). IF-a bih prebacio isto na support. Napadača bih postavo kao DLF (s) pošto trequartista očigledno ne radi svoj posao. Uglavnom bitno ti je da u napadu imaš nekoga ko će zadržati loptu, pošto imaš veliki razmak između linija. DLF ili TM (s) se tu spuste i čekaju onda igrače iz drugog plana.
Ili bih ovog DM(s) podigao gore i stavio ga kao BWM (s)/BTB (s) (Toure u igri Cityja, iako ovisno o PPM-ovima može igrati i sa DM pozicije, bitno je da je po prirodi BTB igrač). Naravno onda bih tu stranu zaštitio postavljanjem lijevog beka na support i zamjenom mjesta AP-u i IF-u (znači IF lijevo, AP desno ili samo promijeni role centralnim veznim, da desni bude ofanzivniji).
Zadnjeg veznog zadrži sa njegovim mentalitetom i wide playom. Ima on dosta posla u defanzivi i organizaciji.
Eto par prijedloga. Ovakav oblik 4-4-2 formacije nikad nisam igrao tako da sam išao sa nekim logičnim postavkama. Dijeliš Cityjeve probleme pa bi mogao u njima naći inspiraciju.
Pitaj Mancinija kako on to rješava.