Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 303718 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #1975 u: 19.09.2012, 19:28:08 »
Cemu onda sluzi defender collect  :gaah

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1976 u: 19.09.2012, 19:32:42 »
Znači želimo što realniju igricu, ali samo u onim stvarima u kojima nam odgovara simulacija stvarne utakmice. U ovim detaljima kod kojih i ostali klubovi imaju problema.. tu nema veze ako ide bug. Očito.

Vorm ima defender collect. Kako će dodati, ako ovi rade presing na obranu.

“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1977 u: 19.09.2012, 19:35:27 »
Nije problem kad ovi rade presing na obranu, nego kad glupan ispucava na centar di su tri balvana od protivnika a moji stoperi came sami  :gaah

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #1978 u: 19.09.2012, 19:36:27 »
I bekovi imaju previse takvih momenata kad napucavaju loptu u aut, iako za time nema apsolutno nema potrebe. Pritom mislim na "inteligentne" igrace, ne na botine sa prosecnom mentalnom kolonom <10. :(

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #1979 u: 19.09.2012, 19:48:44 »
Gore od toga mi je kad netko nabije loptu na moju polovicu i onda se desi da je moj stoper 5 metara od nje, a protivnički napadač nekih 20-ak. Moj stoper će naglo usporiti, taman dovoljno da ovaj napadač dođe do njega, čisto mu oduzme loptu i krene sam na golmana. champ
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1980 u: 19.09.2012, 19:51:26 »
To je apsolutni pobjednik ovog fm-a, a zna se desit da golman stoji u svom petercu i ceka da protivnicki igrac stigne na loptu koja je na 8-9 metara  champ champ

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1981 u: 19.09.2012, 21:35:38 »
ja nemam problema s golmanima....defender collect (uvijek na DR-a), passing mu u PI staviš na short i u TI passing shorter....meni nikad ne ispuca (uvijek ima oko 90% dodavanja)...osim ako je slobodni udarac i to ne znam kako jedino rješiti, ali to nije veliki problem....

Offline bojan95

• Maskota
  • *
« Odgovori #1982 u: 03.10.2012, 19:46:13 »
Imam jednu nedoumicu, igram sa ekipom iz druge lige ( MP. 15, tek sam ostvario promociju), i prevashodni cilj mi je da ne primim gol, ali necu da se branim bunkerom, hocu to da ostvarim kroz posed lopte. Moja ekipa je po kreativnosti,tehnici... 3-4 u ligi, ali opet nemam tako kvalitetnu ekipu. I kad god sam stavio control/attacking bio sam nadigran, a kad stavim defensive/counter uglavnom nisam gubio, ali poseda lopte nije bilo, jer glavni mi je problem povratak lopte u posed. Zbog defanzivne postavke, nisam mogao toliko da vrsim presing na protivnika kako bi sto pre povratio loptu. Hocu da se branim, tako sto ce lopta stalno da kruzi npr. DR-DC-DL-DM-MC-DR...i tako u krug i da cekam gresku protivnika i tako dam gol.
Tezim nesto slicno sto je igrao Swansea prosle sezone.
Stop rasizmu !

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #1983 u: 03.10.2012, 20:20:07 »
Pogledaj ovdje za neke informacije o Swanseu, fali još FM dio, ali i to će uskoro biti dodano.

Za tvoj klub otprilike kako bi izgledale instrukcije za Swanseu:

Balanced/Fluid - Counter - Short Passing - Less CF - Press More - Default Tackling - Zonal Marking

Što se formacije tiče tu imaš više varijacija: 4-1-2-2-1, 4-2-3-1 ili neka od del Boskeove Španjolske.. ako želiš neki konkretniji savjet oko toga ostavi nam ovdje SSova ekipe i (bitnijih) igrača

Bez obzira na formaciju

GK - GK (d) ili SK (d) - ovisno o tipu golmana kojeg imaš, ako je više poput Vorma što je važno za igru koju želiš (imaš na linku gore i zašto) idi sa SK d
Bekovi - FB s ili čak WB d protiv jačih protivničkih krila. ovdje potraži dio o bekovima ako te zanimaju konkretnije razlike između rola..
Stoperi.. CD d oba.. stopper/cover opcija je jedino ako nemaš visokog DM-a ili ako igraš s formacijom bez DM-a
Vezna linija - imaš ovdje puno varijacija s kojima možeš ići.. kod linka sa del Boskeovom Španjolskom imaš s kakvim je on išao.. ta ekipa je dosta slična Swanseu kojem težiš, ako ideš sa nekom preslikom.. kod Swansea u 1v2 formaciji na DM je Britton bio DLP (d) - ovdje je važno da ti u 1v2 vezi DM ide sa defend dužnosti (Magister u zadnjem postu #1016 o razlozima).. druga dva sad tu dosta ovisi od protivnika:

kad su očekivali presing (govorimo o 4-1-2-2-1 formaciji i postavljanju vezne linije kod Swansea.. primjer po kojem si rekao da želiš ići)..
DM Britton - DLP d; MCL Allen - DLP s; MCR netko treći.. nije toliko bitna rola, ovdje prilagodi prema igraču kojeg imaš, ali mora ići sa RFD often

kod ostalih protivnika
DM Britton - DLP d; MCL Allen - BTB s; MCR netko treći.. nije toliko bitna rola, ovdje prilagodi prema igraču kojeg imaš, ali mora ići sa RFD often

Kod 4231.. imaš malu razliku.. ali manje više isti princip.. MCR je bio Britton na DLP d, MCL netko drugi sa BTB/CM/BWM s (nije toliko bitno, važno da postaviš ono što odgovara igraču) i AMC sa AM a ili AP a

Krila ovdje ulaze u sredinu, ali imaju izražene obrambene zadaće.. postavke s kojima bi ja išao.. eksperimentiraj sa roamingom još..

Napadač.. ovdje opet ovisi o tipu igrača kojeg imaš.. Poacher može dobro obaviti posao on je čini se najbolji izbor na ovom FMu, možeš probati i sa DLF  a osim ako nije klasični AndyCarroll visoki, ja mu nebi išao sa TM a rolom u napadu.. radije sa DLF a Imaš ovdje primjer kako sa postavkama izvući rolu Adebayora sa DLF a s kojom bi ja išao ako je visoki napadač u pitanju, a ima i mrvicu prvog dodira i kretanja bez lopte. Znači ako imaš nekog tko može igrati Adebayorovu rolu tipom, da ima snagu, pokretljivost i nelošu tehniku išao bi sa ovom prilagođenom DLF a, a ako nemaš onda je poacher ok.

I još jedan važan detalj.. Shoutsi.. imaš kod del Boskeove Španjolske dosta o tome što koristiti, zašto i kada pa da se ne ponavljam.

Ako ti treba još konkretniji savjeti postaj nam koji SS igrača ili pitaj.. ako ti je ovo dovoljno, nadam se da sam pomogao. :)
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline bojan95

• Maskota
  • *
« Odgovori #1984 u: 03.10.2012, 20:52:23 »
Nisi morao bas ovako detaljno, nisam pocetnik, mnogo sam aktivniji na jednom drugom forumu, bio i jedno vreme vodja tct tima, ali hvala :D

Very fluid - counter - short passing - more expressive - press more - default tackling - man marking - more roaming

GK - kod mene je SK(d) i dobro to obavlja.
Bekovi su WB(attack).
Stoperi - bas zbog toga sto imam niskog DM, igram stoper/cover s' tim sto je jedan CD, a drugi ball playing.
Vezna linija - zadnji vezni DLP(d), MCR je DLP(s), a MCL AP (a). DM je holder, a ova dvojica su na move into chaneles.
Napad - Zavisno ko mi igra, Pantela je DLP, a drugi spic je poacher.
Krila - oba IF.

Od shouts sam koristio pass to feet, work ball into box, retain posession.

Ali ono sto mene zbunjuje je to da igram presing, a defanzivna linija je na 30 metara od mog gola (zbog strategije, counter). U jacim klubovima to mi nije bio problem, jer sam igrao napadacki, ali sa ovim se prvi put srecem.
Stop rasizmu !

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #1985 u: 03.10.2012, 21:05:50 »
Gurneš je naprijed više sa push higher up TI. Inače Swansea je lani gotovo uvijek koristila ''slomljeni presing'' često se ovaj 6+4, pretvarao u 5+5, ali na taj princip..

Citat:
...ako bi opisali rigidni presing u formi 6+4. Odbrambena linija i dva pivota (zadnji vezni koji nisu klasični holderi) su dosta rezervisani dok je ofanzivna trojka plus napadač praktično u man marking sistemu.
Nije niti klasični zonalni presing sa zadnjom linijom visoko u terenu, niti man marking jer je struktura i podjela zona jasno definisana. Najbolji primjer takvog presinga je vidljiv u utakmicama Reala i Barcelone iz prošle sezone i nešto manje u utakmicama Njemačke na ovogodišnjem EP-u.

I da te pitam.. pošto si drugoligaš.. kako ti igrači reagiraju na very fluid, more CF.. nemam baš dobrih iskustava s tim kod slabijih igrača pa zato pitam.

Link

Offline bojan95

• Maskota
  • *
« Odgovori #1986 u: 03.10.2012, 22:00:53 »
Isto i ja imam dosta problema, ali vremenom se poboljšava, mada veoma je tesko da se igra na taj način u 2.ligi  (+ ja igram Srpsku drugu). Veoma je tesko da se to odigra, igrači su dosta limitirani.
Stop rasizmu !

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #1987 u: 03.10.2012, 23:52:16 »
..
Ako ti treba još konkretniji savjeti postaj nam koji SS igrača ili pitaj.. ako ti je ovo dovoljno, nadam se da sam pomogao. :)

Kako volim kad ovako objasnis ljudima i tvoju skromnost. :)

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1988 u: 05.10.2012, 19:02:52 »
Da li wide zanci samo koliko siroko ce igraci biti postavljeni ili koliko ce lopta ici od krila do krila  hmm

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #1989 u: 05.10.2012, 19:41:29 »
Misliš width u TI?

Ako je to u pitanju mislim da utiče na oboje. Primarno na razmak igrača, posljedično na širinu građenja napada.

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1990 u: 05.10.2012, 20:00:54 »
na to sam mislio
Hvala :)

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #1991 u: 06.10.2012, 02:01:42 »
Kako da postavim da mi određeni igrač čuva/markira protivničkog?

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #1992 u: 06.10.2012, 02:09:38 »
Imas dvije opcije, obje su ti pri ruci ususret utakmici. Imas u Opposition Intructions opciju da odaberes zeljenog igraca i stavis tight marking-always, ako ti to nije dovoljno ili zelis na ovaj drugi nacin, kad udes u svoju taktiku kliknes na poziciju gdje stoji taj tvoj igrac koji je sposoban i u mogucnosti da markira protivnickog. Kliknes na njegov PI, pronades opciju specific marking(man) i odaberes toga igraca, tako mozes i vise svojih igraca staviti na njega. :)
« Zadnja izmjena: 06.10.2012, 02:13:57 od Unique »

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #1993 u: 06.10.2012, 02:43:45 »
Mislio sam na ovu drugu opciju,hvala  hi
Kontam nešto da krilima stavim da mi prate protivničke bekove,igram na fluid i attacking pa mi krila ostaju previsoko i ne prate protivničke bekove koji mi znaju stvoriti višak,što mislite kako bi to izgledalo  hmm

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #1994 u: 06.10.2012, 02:49:46 »
Kontam nešto da krilima stavim da mi prate protivničke bekove,igram na fluid i attacking pa mi krila ostaju previsoko i ne prate protivničke bekove koji mi znaju stvoriti višak,što mislite kako bi to izgledalo  hmm

Igras fluid, to znaci da se linije izmedu igraca, da se bolje izrazim supljina/prostor izmedu linija smanjuje. Ako me nisi razumio, upitaj slobodno. Prvo bih probao jednostavno promjeniti filozifiju igranja, vidi kako ide balanced. Mozda cak i rigid, mada je to prestrogo. Inace koji si tim? Vecina problema ti ispada iz ovog fluid jer igras s krilima, logicno je odmah da igras fluidno i tu si pogodio u napadackom smislu, ali obrana trpi. Moj savjet je promjeniti filozofiju prije postavljanja bilo kakvih markiranja, tek ako ni filozofija ne bude djelovala dovoljno onda detaljnije markiraj protivnicke bekove, ali budi svjestan da tako gubis u napadackom smislu mnogo..

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #1995 u: 06.10.2012, 03:03:23 »
Igram s FC Kopenhagenom,u prvenstvu nemam nekakvih problema jer sam dominantan i često pobjeđujem s dva i više golova razlike ali zato trpim u Europi protiv jačih ekipa,čak ni posjed lopte nije na mojoj strani što mi se u prvenstvu skoro nikad ne događa,sad da ti ne pričam previše najbolje ti evo taktika pa pogledaj,ne znam dal da za Europu napravim neku defanzivniju varijantu

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #1996 u: 06.10.2012, 03:16:29 »

Ako prolazi u Danskoj gdje su, objektivno, sve ekipe slabije od tebe, nije realno očekivati da će prolaziti u Europi. Razlog koji ja vidim je prevelika ofanzivnost; taktika koja je na SS-u predstavlja shemu kako uništiti jadne klubove iz domaćeg prvenstva. Imaš 4 igrača s čistom attack ulogom plus dvojicu bekova koji su ofanzivniji, a uz sve to i attacking strategiju. Realno je za očekivati da će ti ekipa pucati po šavovima protiv organiziranih europskih momčadi.

Svakako preporučam pravljenje defanzivnije varijante koja bi uključivala manje riskantnu strategiju, manje roaminga, manje kreativne slobode, dublju zadnju liniju i nešto više osiguranja u defanzivnom dijelu. Možda bi prelazak na igru s jednim napadačem i dodatan osigurač na DM poziciji bili prikladni. Ne nužno sve što sam naveo, ali nešto od toga sigurno da.

Pričekaj malo, naći će se i pokoji narančasti sa kvalitetnim savjetom, možda vide nešto što ja ne vidim.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #1997 u: 06.10.2012, 03:21:19 »
Nemora biti narancasti, pokusat cu ja, neka mi bivse kolege iz TT ne zamjere.
Znaci, probaj ono s filozofijom sto sam ti vec prije napisao, a sada koliko vidim Data ti je sve lijepo pojasnio i uz male korekcije filozofije, rola, izgleda same formacije i nesto konzervativnijeg pristupa imati ces puno vecih sansi u LP onog trenutka kad se malo vise uigraju, upoznaju jedni druge. Nemoj zaboraviti i dovesti neko pojacanje, od viska ne boli glava. Samo pazi da te ne baci bas financijski na pod. :)

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #1998 u: 06.10.2012, 03:39:35 »
Za financije i pojačanja mi je lako da se u taktiku kužim kao i u to bio bi na konju :D
Evo sad sam probao složiti jednu zatvoreniju varijantu za jake tekme u LP a ona prva mi ostaje za uništvanje jadnih klubova iz domaćeg prvenstva kako je to Data fino rekao  ;)

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #1999 u: 06.10.2012, 03:42:30 »
Daj slobodniju rolu stoperima, bezbrizno. Oba napadaca poacher, ubijace. Krila su ok ako tako zelis. Playing style nemoj mijenjati toliko. Nije potrebno toliko promjena odjednom, probaj sa samo tacklingom i presingom za pocetak pa isprobavaj druge varijante kako vrijeme odmice.