Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 303750 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #1950 u: 13.09.2012, 20:14:31 »
Moji imaju maksimum 6.9, bil to Mads Albaek ili Xabi Alonso :D
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #1951 u: 13.09.2012, 20:16:46 »
Nešto loše radiš. :D
Moj Albeck iz upravo završene sezone čini mi se da ima 7.15 ili 7.20 (nešto je oko toga uglavnom) i poprilično solidnih devet asistencija.

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1952 u: 13.09.2012, 20:21:01 »

:D

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #1953 u: 13.09.2012, 20:23:16 »
Osvojil sam prvenstvo prve sezone, kup, dogural do 2 knockout faze EL, svi igrači dobar av. rating, preko 7.20, a on i golman ispod 7. Jebiga, očito je krivo nekaj, al igral je dl playa sa neizmjenjenim PI-om na DM-u, a ispred njega adv play attack i bwm defend.

Lako tak da izvodi kornere :D

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1954 u: 13.09.2012, 20:27:04 »
Evo ja ću ti reći šta te jebe. Jebe te AP ispred. :D
Još ako je primary play onda ga jebi, DLP postaje samo passer i ništa više. Čak i ako nije ima veći CF od njega tako da je opet problematično.

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #1955 u: 13.09.2012, 20:35:10 »
Nemam kaj drugo postaviti, ne volim box-to-box midfieldere :D A CM-attack nikad ne koristim valjda.

Offline mysthios63

• Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
« Odgovori #1956 u: 13.09.2012, 20:39:30 »
ne znaš, BTB dominira pogotovo kada je Nocerino u pitanju :D

što se tiče DLP-a kod mene je obvezan jedan takav igrač na DM poziciji, trenutno je to Montolivo u Milanu koji je prvu sezonu odradio sa AV 7.15 :bo:

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1957 u: 13.09.2012, 20:44:22 »
Nemam kaj drugo postaviti, ne volim box-to-box midfieldere :D A CM-attack nikad ne koristim valjda.

Otjeraj stereotipe i probaj nešto novo. I ja sam mislio da je nemoguće igrati sa BPD i SK igračima, sad su mi jedne od dražih rola. Sve što odgovara zamišljenom ubaci nekako i vidi šta se dešava, ako ne valja lako je promijeniti i vratiti na staro.

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1958 u: 13.09.2012, 21:16:08 »
probaj BWM(S)-BWM(D)   :bo:

po meni je ta taktika koju si stavio ok, dva IF sa DLF(S) tu bi DLP imo po meni najvise utjecaja na igru sa loptama na ta dva IF

kod mene play ide dosta prema naprijed pokriva ga BWM, nakupio je dosta asista prema lijevom IF ali i uvijek je sudjelovo u akcijama za gol  :)

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #1959 u: 13.09.2012, 21:25:08 »
Evo ja ću ti reći šta te jebe. Jebe te AP ispred. :D
AP smeta samo ako je primarni play. Ja sam igrao taktike s tri AP-a i jednim DLP-om koji je bio primarni play i svejedno je DLP imao av. rating oko 7.15.

Inače, mislim da sam na putu da stvorim jedan problem kod sebe u timu zbog cirkusantske taktike koju koristim pa ću možda tražiti konzultacije ovdje. :D
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1960 u: 13.09.2012, 21:26:57 »
Hajde da i to vidimo. _D

@Eric: Daj baci SS toga što si zamislio.  :)

Offline Eric Cartman

• Trener
  • *
« Odgovori #1961 u: 13.09.2012, 22:13:48 »
Nisam ja ništ zamislil :D

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #1962 u: 13.09.2012, 22:20:56 »
Hajde da i to vidimo. _D
Ajd, postavit ću svejedno, makar je rješenje 99% u nedostatku "Buskec role". I ovim putem jebem mater FM-u što to ne omogućuje.

Dakle...

Inspirirala me igra trokuta, što je i vidljivo, jel'... E, sad, problem je u ovoj crvenoj elipsi. Jedine golove koje primam, primam upravo kroz tu rupu. Da to zatvorim, pokušao sam:
* specific marking Vrdoljaku na protivničkog napadača koji mu stoji iza leđa
* povratak Vrdoljaka na DC poziciju
* promjenu formacije s liberom kao početnim igračem

Prva funkcionira ako protivnik igra s dvije špice. Ako je slučajno 4-2-3-1 sustav, onda me brojčano unakaze i zabiju 3 gola iz dva udarca.
Druge dvije ne rade kako treba jer izgubim na posjedu pa protivnik stvara više šansi i opasniji je.

Prilično sam siguran da nema načina da spustim DM igrača na DC poziciju u obrani, a za dizanje DC-a na DM rolu u ofanzivnoj kreaciji također teško da ću nešto smisliti. Šteta, jer ova postavka ofanzivno jebe mlade crnkinje, ali defanzivno pušta kao kijevska kurva.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1963 u: 14.09.2012, 18:23:01 »
Čudno da imaš problema sa jednom špicom.  :/

Ja bih išao sa hassle opponents shoutsom čisto radi man markinga po čitavom terenu i većeg closing downa. Sad ne znam da li si probao, ali šta misliš da u 4-2-3-1 tvoj zadnji vezni igra flastera na njihovom prednjem, a ostali igrači svakako imaju prirodnog protivnika u toj zoni. To je jedino što mi pada na pamet kod 4-2-3-1.

Ja sam nešto radio sa Busquets rolom, ali to je više za situacije kad je lopta u mojim nogama. Busquets sam po sebi je igrao u odbrani ''tri'' veći dio utakmice samo protiv dvojice klasičnih napadača (padaju mi na pamet Forlan i Aguero), inače je to spusti se u odbranu i dopusti prelazak u 3-4-3 kada Barcelona ima loptu u nogama. 

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1964 u: 14.09.2012, 21:10:21 »
@Data

probaj smanjit Anchoru CD na own area, a drugog stopera na cover

IF/W stavi specific marking na bekove tako ce se povuc do svoje polovice i cuvat bekove tako drugi igraci imaju manje posla, DLP - defensive mentality, bilo bi pozeljno da ima ok marking i tacklin, tu zna bit jako koristan i imati dosta oduzetih lopti

ovaj winger nek ide na attack malo da rasiris njihovu obranu i pritom mozda prode koji nabac

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #1965 u: 15.09.2012, 17:43:39 »
...
Meni i nije toliko čudno jer, realno gledano, momčad nije nešto pretjerano kvalitetna. Kad desno krilo pobjegne mom lijevom beku, ima rupu koju može iskoristiti. Isto vrijedi kad AMC pobjegne zadnjem veznom, onda DC krene zatvarati pa ostavi protivničkog napadača samog. To mi se dešava maksimalno jednom ili dvaput po utakmici, ali nervira.
Hassle koristim po defaultu, flastera DM-AMC nisam probavao i sumnjam da bi uspjelo, DM bi se još povukao prema sredini da prati tog igrača pa bi rupa bila još veća.

probaj smanjit Anchoru CD na own area, a drugog stopera na cover
Ovo ću probati.

IF/W stavi specific marking na bekove tako ce se povuc do svoje polovice i cuvat bekove tako drugi igraci imaju manje posla, DLP - defensive mentality, bilo bi pozeljno da ima ok marking i tacklin, tu zna bit jako koristan i imati dosta oduzetih lopti
Prvo koristim, DLP-a neću povlačiti dublje jer je i ovako perfektan. Ne treba mi da oduzima lopte, bitno je da dominira u kreaciji.

ovaj winger nek ide na attack malo da rasiris njihovu obranu i pritom mozda prode koji nabac
Neću ni to dirati, perfektno djeluje ovako kako je.

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1966 u: 15.09.2012, 19:01:24 »
Sa flasterom bi imao rupu, ali je ne bi imao ko iskoristiti, osim da protivnik ima njemačku veznu liniju i da je igra toliko moćna da dopušta napade u valovima. Igralo bi se čisto 1 na 1, opet je vrlo riskantno, ali protiv neke lošije ekipe te 1 na 1 borbe bi trebale otići u tvoju korist.

Ovo za CD kod anchora ima smisla, sa CD na nuli ponaša se kao stopper, radio sam ja nešto slično s Romom kad sam pokušao prekopirati Busquetsa.
« Zadnja izmjena: 15.09.2012, 19:19:09 od Magister ludi »

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #1967 u: 15.09.2012, 19:44:35 »

Iskorišten Nikov savjet za CD kod Anchora, drugo ništa. Šansa koju su oni stvorili je bila moja loša reakcija na njihove izmjene jer nisam podesio OI. S druge strane, opet nisam zadovoljan s brojem polušansi. Sve su bile s razine 16 metara, ali bez bloka mojih igrača.

Recimo da je test uspješan protiv najjačeg protivnika u ligi, mada mislim da se još može raditi na ovome.

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #1968 u: 19.09.2012, 14:10:12 »
koliko iskljucen roam from postition utjece na igru box-to-box midfieldera?

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1969 u: 19.09.2012, 14:56:42 »
Isključi BTBu roaming i dobit ćeš CM support.

Roaming je sloboda kretanja van pozicije. U napadu tako imaš prednost što ćeš biti nepredvidljiviji, imat ćeš više kratanja i teže će čuvati tvoje igrače.. pogotovo ako isti ima dobru igru bez lopte. Mana je što gubiš strukturu u obrani.. kod kontri protivnika igrač će se nekad naći van pozicije i imat ćeš rupu u veznoj liniji.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #1970 u: 19.09.2012, 14:59:07 »
a posto mi wingeri vec imaju roaming ukljucen previse je da 2 btb-a imaju isto, prakticki bi cila veza lutala okolo :D

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #1971 u: 19.09.2012, 15:08:02 »
Glavno da imaš jednog holdera. Pogledaj stvarne primjere, nikad svi vezni igrači nemaju roaming.. nema veze je li veza sa dva ili tri unutra. Arsenal ove godine.. Diaby i Cazorla imaju roaming, Arteta ne, Tottenham lani Luka ima roaming, Parker ne.. Barcelona kod Pepa. Nema veze koliko eksperimentirali uvijek je Buskec ostajao kao holder.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Tul0

• Članica NATO pakta
  • Trener
  • *
« Odgovori #1972 u: 19.09.2012, 15:12:54 »
ma jasno je to meni, samo me je zanimalo koliko gubi smisao rola ako iskljucis roaming

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1973 u: 19.09.2012, 19:22:12 »
Je nasao ko nacin da se natjera golman da ne ispucava loptu  :gaah

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #1974 u: 19.09.2012, 19:27:12 »
Ni u stvanosti treneri nisu našli rješenje za to. Ovo je ionako simulacija.. kao takva kaska za stvarnim rješenjima.. a za ovo nema rješenja, barem se ne vidi jedno.
« Zadnja izmjena: 19.09.2012, 19:28:18 od john_doe »

Link