Autor Tema: Taktički Tim Vam pomaže  (Posjeta: 301634 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
Odg: Taktički Tim Vam pomaže
« Odgovori #1850 u: 30.08.2012, 17:29:43 »
P/T jebe  KAVA

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1851 u: 30.08.2012, 17:32:34 »
Probat cemo to sad :)

Offline Fitipaldi

• DŽK
  • Trener
  • *
« Odgovori #1852 u: 30.08.2012, 17:36:51 »
I stavi WB-ovima att. :D

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1853 u: 30.08.2012, 17:37:56 »
Lijevi je suport jer je debil  :D

Offline Nik Praskaton

• Ω
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1854 u: 30.08.2012, 17:39:53 »
stavi BWM(S) rade nego BTB(rijetki su igraci koji mogu igrat tu rolu), stavi mu zonal marking

netreba dobro je i suport jer AP na attack

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1855 u: 30.08.2012, 17:42:25 »
Dvoumio sam se izmedju btb-a i bwm-a , jos isprobavam ovo, trebam vidit kako ce igraci igrat, a napad nisam nikad znao iskombinirat u 3-5-2  :gaah

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #1856 u: 30.08.2012, 18:14:43 »

WB (s) je meni uvijek bila i ostala nedorečena rola. Uz to je smatram dosta komplikovanom s obzirom da stavlja na TB na often što implicira da igrač osim ogromne energije koju po prirodi traži WB rola treba da bude izuzetno tehnički potkovan.
Uzimajući u obzir da u taktikama u kojima se uglavnom koriste ovakvi bekovi oni su zaduženi prvenstveno za širenje igre i nuđenje te komponente ekipi onda jedna više rezervisana zadaća dosta utiče na igru cjelokupnog tima. Sve mora biti dosta proračunato, dobro organizovano i na kraju krajeva poprilično sporo.
Pogledaj i uporedi igru krilnih bekova u Napoliju, obično je Maggio dosta ofanzivniji u odnosu na kolegu na lijevoj strani i ukupan doprinos gradnji napada, u njihovom slučaju je bolje reći tranziciji je puno, puno veći. Naravno da se tu poteže pitanje i namjere trenera, igre protivnika, konačno i balansa u igri, ali dva različita igrača sa istom rolom i zadaćom će to odraditi na potpuno drugačiji način. Dovoljno je ''samo'' znati izabrati prave igrače za ono što se traži od njih.

Dvoumio sam se izmedju btb-a i bwm-a , jos isprobavam ovo, trebam vidit kako ce igraci igrat, a napad nisam nikad znao iskombinirat u 3-5-2  :gaah

Kombiniraš ga slično kao i u svim drugim formacijama koje nemaju igrača između linija, s tim da moraš voditi računa kakve lopte stižu do njih. Neke CB pod uglom teško da možeš očekivati tako da je neko drvo u napadu koje će spuštati loptu suigraču ili samo zabijati iz šesnaesterca praktično beskorisno.
« Zadnja izmjena: 30.08.2012, 18:16:52 od Magister ludi »

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1857 u: 30.08.2012, 18:30:22 »

...

Dobro igra na suport, ima dobar passing, i stavio sam mu cross from deep da ne ide previse naprijed nego da bude oko centra, ev. se ubaci kad treba.

Najcesce igram s 1 ili sa 3 napadaca, a kad su dva uglavnom su onda poacher- poacher pa ni ne diram previse t :D

Offline Ice-T

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #1858 u: 31.08.2012, 05:16:47 »
Kako da koristim Snajdera i Silvu? Ja sam konto Snajdera na AP - Support a ovog drugog AP - Attack, nazad imam Busqetsa nazad kao DLP. Takoder htjeo bi igrati controlu igre, kratka dodavanja itd.

http://i.imgur.com/wXeYl.jpg - evo SS postave i team instructionsa.

Ako imate nesto za predlozit, predlozite slobodno :)
« Zadnja izmjena: 31.08.2012, 05:25:01 od Ice-T »

Offline Zizou10

• young and talented manager
  • Oružar
  • *
« Odgovori #1859 u: 31.08.2012, 06:52:11 »
Sta bi to sad trebalo znacit?  :D

Preferiram rigidne sisteme, pa ti ne mogu pomoći oko tvoje taktike jer volim da se zna tko pije, a tko plaća. Dakle, ja bih tu izbacio nekoga iz tog centralnog trougla i stavio nekog mesara. Busquetsa bih ostavio, i Snajdera jer volim takav tip igrača, a Silvu bih prebacio negdje drugo (umjesto Harfe, recimo). Ali, to je kako bih ja igrao i ako nastavim u tom tonu vjerovatno bih ti taktiku izmijenio barem 90%. Tako da bolje da saćekaš dok dođe neko od pravih taktičara :D

A dok se ne pojave, predložio bih ti da probaš Šnajdera postaviti na CM-Support; Silvu na Box to Box i da Busquetsa ostaviš kako jest.
 Ili Šnajder na BWM(S), Silva na AP(A) ili CM(A). Presing uz dva poprilično slobodna playmakera ne ide, bar ne u mom svijetu.  :bo:

Offline Ice-T

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #1860 u: 31.08.2012, 07:00:44 »
Silvu cu vjerovatno prodat u Real Madrid pa cu na njegovu poziciju stavit Daniela De Rossia na BWM(S). Ili mozda da stavim Snajdera na DLP - Support, Silvu na AP - Attack, a Busquetsa na Anchor man - Defend?

Offline Zizou10

• Oružar
  • *
« Odgovori #1861 u: 31.08.2012, 07:07:02 »
Silvu cu vjerovatno prodat u Real Madrid pa cu na njegovu poziciju stavit Daniela De Rossia na BWM(S). Ili mozda da stavim Snajdera na DLP - Support, Silvu na AP - Attack, a Busquetsa na Anchor man - Defend?

Ovo boldirano ti je smrtni grijeh  lolcina lolcina lolcina

De Rossi i Šnajder, kakav će to biti presing, ima da se protivnik usere i odmah preda loptu  : :baklja: De Rossi na BWM(S) i Šnajder na CM(S), kasnije odigraj neku utakmici, pogledaj statistiku igrača i analizu, vidi gdje curi i uštimaj to ručno :)

Offline Ice-T

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #1862 u: 31.08.2012, 07:11:37 »
Znaci tako >.< A Busquetsa da ostavim na DLF onda?

Btw. da te pitam tu odma, koju rolu da postavim Falcau? Target mana ili?

Offline Zizou10

• Oružar
  • *
« Odgovori #1863 u: 31.08.2012, 07:23:36 »

ja sam Falku koristio kao AF(A) i imao je 39 golova u toj sezoni. Poacher je dobra opcija također, ne bih igrača od metar i žilet stavljao na TM.
I malo mu sredi ova krila, glupo je da patuljka podržavaš sa klasičnim krilima. Ovom lijevom stavi DW(A), a desno na IF(S) i vidi kako će funkcionistati (ako ne bude radilo, vrati na staro dok se ne se taktičari probude) :D

Busquetsa nemaš potrebe dirati, nek on nazad diriguje dok ovi ispred rade presing :)
« Zadnja izmjena: 31.08.2012, 07:25:55 od Ernesto »

Offline Ice-T

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #1864 u: 31.08.2012, 07:29:17 »

ja sam Falku koristio kao AF(A) i imao je 39 golova u toj sezoni. Poacher je dobra opcija također, ne bih igrača od metar i žilet stavljao na TM.
I malo mu sredi ova krila, glupo je da patuljka podržavaš sa klasičnim krilima. Ovom lijevom stavi DW(A), a desno na IF(S) i vidi kako će funkcionistati (ako ne bude radilo, vrati na staro dok se ne se taktičari probude) :D

Busquetsa nemaš potrebe dirati, nek on nazad diriguje dok ovi ispred rade presing :)

Falcao ima jumping 17  hmm

Offline Zizou10

• Oružar
  • *
« Odgovori #1865 u: 31.08.2012, 07:37:45 »

Falcao ima jumping 17  hmm

Ima i strength 14, što kombinovano sa visinom nije dovoljno za ozbiljnog targeta u premiershipu kad vidiš kakvih grmalja na stoperskim pozicijama imaju protivnici, također ima i mali teamwork i workrate za targeta.

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1866 u: 31.08.2012, 12:09:33 »
Kako da koristim Snajdera i Silvu? Ja sam konto Snajdera na AP - Support a ovog drugog AP - Attack, nazad imam Busqetsa nazad kao DLP. Takoder htjeo bi igrati controlu igre, kratka dodavanja itd.

http://i.imgur.com/wXeYl.jpg - evo SS postave i team instructionsa.

Ako imate nesto za predlozit, predlozite slobodno :)

Kao par centralnih veznih nikako. Niti jednom od njih to nije prirodna pozicija i samim tim je nemoguće da daju svoj maksimum. Jednog izbaci i ubaci nekog trkača ili destruktora kao BTB/BWM. Sneijder/Silva bi mogao ostati na AP (a) iako su obojica ofanzivni vezni. Za korištenje dublje u terenu je potrebna prilagodba čitave taktike.

Busquetsa prebaci na defend duty, ovako si previše otvoren. Tri playmakera sama po sebi nude vrlo malo u defanzivi, a DLP (d) je primarno zadnji vezni sa dobrim pregledom igre i rasponom dodavanja.

Silvu na Box to Box
Šnajder na BWM(S)

Ne i ne.

Ovo boldirano ti je smrtni grijeh  lolcina lolcina lolcina

Zbog čega?
Mislim da je Busquetsova uloga u reprezentaciji najbliža anchor manu. S druge strane ako bi se krenulo sa eksperimentisanjem i vraćanjem Busquetsa među štopere kao što radi u Barceloni anchor man je ponovo rola od koje bi se trebalo početi.

Poacher.

I malo mu sredi ova krila, glupo je da patuljka podržavaš sa klasičnim krilima. Ovom lijevom stavi DW(A), a desno na IF(S)...

Ovako će se slomiti podržavajući ga.
Klasična krila sa dobrim odabirom PPM-ova su spejs šatl za sve ostale wide pozicije. S obzirom na igrače i budžet koji City ima na raspolaganju to uopšte ne bi trebao biti problem.
Uostalom ako izostaje podrška napadaču dovoljno je samo jednom od dvojice promijeniti wide play i problem je automatski riješen.

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1867 u: 31.08.2012, 16:07:45 »
http://www.zonalmarking.net/2010/03/20/teams-of-the-decade-3-manchester-united-2006-09/
http://www.zonalmarking.net/2010/06/08/germany-world-cup-2010-tactics/
http://www.zonalmarking.net/2010/05/23/inter-bayern-champions-league-final-tactics/

Prema do sada iščitanom tri moje najdraže ekipe su igrale takvu igru. Prvi nije imao problema sa bunkerašima, drugi jeste, treći je bježao od toga proaktivnijom verzijom.
Sad za Real (onaj iz prošle sezone) kažu da je najbolja counter ekipa na planeti. Postoji jako dobra veza između prvog linka i Reala.

Nije da do sada nisam pokušavao igrati tako pa bih na kraju popizdio i otjerao sve u materinu, ali sad sam se žestoko nafurao. Čak imam i planove kako razvući bunkeraše zato me zanima da li je iko durao duže vrijeme s tim i stečena iskustva.

Uhvatio sam ovo prije par dana, ali nisam mogao ništa napisati. Što misliš da probaš sa Di Matteo Chelseom za ovu sezonu ili sličnom varijacijom. Rasporedom na terenu mi se čine 4-2-2-1-1 (Lowova Njemačka), a ne čini se da ima neku drugu varijantu od ove counter. U utakmicama protiv bunkeraša čini se da je plan da ML širi igru uz jednu liniju, DR uz drugu i oslanjaju se na individualne kvalitete Mate i Hazarda. Još mi nije skroz jasno koja je uloga Torresa tu. On je najbolji još od Liverpoola kad funkcionira kao jedna vrsta poacher (tman -> run onto ball)..ne mislim ovdje na fm. Na stranu ocjene, on ima dosta lošu igru leđima i letargičnu prirodu padanja na svaki kontakt, tako da se najbolje pokazao kad od njega ne očekuju neko pretjerano sudjelovanje u kreiranju napada, kad je čisti finišer. Di Matteu ovako dosad po utakmicama Chelsea ove sezone što sam vidio tu treba više od finišera, ta pozicija nije idealno posložena, ali ostalo odgovara. Vidjelo se da rado prepuštaju organizaciju igre Newcastkeu prošlog vikenda, Mata je trequartista i sve se opet vrti oko kontri. Vidjet ćemo kako će to izgledati u nekoj težoj utakmici protiv bunkera kad ne zabiju gol odmah na startu, ali mogao bi ići s ovim principom.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1868 u: 31.08.2012, 16:28:02 »
Praktično bez konsultacije dijelimo isto mišljenje. :D

Plan B koji je jedino izvodljiv u RL, ali i u FM-u kod ekipa koje igraju na kontre i koje nemaju mogućnost transformacije u neki drugi proaktivniji sistem jeste individualna kvaliteta. Talijani (Napoli i Udinese) već godinama igraju tako, Njemci na SP-u su protiv Srbije i Španije igrali tako, očigledno je da i Chelsea ima taj element u svojoj igri. Baš sam sinoć pričao sa momkom koji prati svaku utakmicu Chelseaja i kaže da je nakon primljenog gola protiv Wigana čini mi se kad su i jedini put gubili, a da si bili kompletni, sistem ličio na 4-0-6, dakle ništa drugo nego oslanjanje na trenutak inspiracije ofanzivnog dijela veznog reda.

Ako pogledam sve ekipe sa linkova, nekako sam pod dojmom da je Ronaldo najkompletniji i najbolji igrač (ne napadač) koji je zaigrao u vrhu, bolji i od Klosea i od Milita. Vjerovatno zbog toga su oni i imali najmanje problema sa jednim dosta reaktivnim, iako naizgled lijepim sistemom. Kada se tome doda rutina kojom United već godinama trči kontre i strašnu napadačku podršku u vidu Rooneya i Teveza onda je mislim to put koji bi se trebao ispratiti.

Nemam nikakve konkretne planove čiju taktiku da preuzmem i da idem u razvoj. Izazov mi predstavlja maksimalno forsiranje counter strategije kroz čitavu sezonu.
Postoje dva plana. Prvi je da da idem na ''chelseajevsku'' varijantu klasičnog kontraškog sistema sa 11 igrača kao grupom koja funkcioniše zajedno. Jak defanzivni blok, dobra tranzicija i u napadu finisher koji treba zabiti ono što mu se posluži. Rekao bih klasična counter verzija taktike.
Drugi je dosta komplikovaniji i podrazumijeva uklapanje onog što sam već radio sa Njemačkom u kombinaciji sa Unitedom. Dakle neka proaktivnija, više strpljiva varijanta koja će biti okrenuta dobroj organizaciji, prizivanju pritiska koji neće uzeti 70% lopte na utakmici, koja uključuje nekog all-roundera u napadu (ne nužno napadač, ali valjalo bi ići s tim). Dosta se bježi od CF role, ali ona bi trebala predstavljati ključ ove druge varijante. Dok sam se bavio Mourinhovim Interom dosta vremena sam proveo tražeći pravu ulogu napadaču, na kraju je Milito sa CF (a) rolom strašne stvari pravio. Dakle, sve što je potrebno je otac u napadu (Drogba, Ibrahimović, Rooney, Eto'o, Milito) koji će, nadam se, kvalitetom riješiti utakmicu onda kada zakaže sistem i rezultat ostane nula nakon prvih pola sata ili poluvremena.

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #1869 u: 31.08.2012, 16:43:40 »
Pratit ću kako će ti ići. :)

Citat:
Prvi je da da idem na ''chelseajevsku'' varijantu klasičnog kontraškog sistema sa 11 igrača kao grupom koja funkcioniše zajedno. Jak defanzivni blok, dobra tranzicija i u napadu finisher koji treba zabiti ono što mu se posluži. Rekao bih klasična counter verzija taktike.

Čini mi se da i Di Matteo od Torresa više traži kompletniju rolu, mislim da bi Tevezu idealno sjela uloga koju Torres ima ove sezone. Nije klasična devetka, sigurno.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Ice-T

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #1870 u: 31.08.2012, 17:23:09 »

Poacher.

A neznam, na pripremama nije bio nesto, a i ovih par utakmica se nije bas pokazo  :sad:

Offline De facto

• Što? Oćeš mi ti to nešto brko? Jel
  • Trener
  • *
« Odgovori #1871 u: 31.08.2012, 17:25:06 »
Šta god da mu staviš ne možeš pogriješiti.
« Zadnja izmjena: 31.08.2012, 17:28:04 od De facto »
Ima i Sloboda pare, a Zrinjski ima politicku moc

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #1872 u: 01.09.2012, 00:05:53 »

Poacher.

A neznam, na pripremama nije bio nesto, a i ovih par utakmica se nije bas pokazo  :sad:

Nije uvijek ni do napadača. Probaj već predloženog advanceda, ako i tu ne bude kako treba onda si negdje drugo propust napravio.  :)

Offline mister11

• Oružar
  • *
« Odgovori #1873 u: 01.09.2012, 12:28:31 »
pozdrav....evo polako krećem u novu sezonu i imam par novih ideja (već sam pitao tu kako povećati posjed i broj dodavanja), ali sad imam i nekoliko dilema....dakle, imam 3 pozicije u veznome redu: DM, 2xMC...izbor igrača je ovaj: Fabregas, Pastore, Mascherano, Busquets, Pedro Lopes, Labyad...e sad, prošlu sezonu sam odigrao s fabregasom kao CM-A, Pastore AP-S (ili obrnuto) i Mascherano kao anchor...e sad, par utakmica prošle sezone je pokazalo da je mascherano jako dobar kao DLP-D i to će tako ostati (osim protiv jačih ekipa kad će biti anchor)...ali problem je u ova dva CM...naime, fabregas i pastore su daleko najbolji igrači, ali problem je kaj niti jedan ne može odigrati BWM ili BBM, a Pedro Lopes može oboje....naravno, Labyad isto ne može....e sad, ja sam to zamislio ovako....protiv jačih ekipa, Mascherano je DLP, Pastore/fabregas su CM-A ili AP-S, a protiv onih slabijih Pedro Lopes ili Busquets igraju jednog od CM-ova kao BWM ili BBM....sad mene zanima jel to dobra ideja i jel postoji (osim shoutova i shorter mentaliteta u TI) da povećam posjed i broj pasova (tj...kako mogu ove svoje ideje još poboljšati)

EDIT: zaboravio sam spomenuti još nešto....imam iza dvojac pique-shako....e sad, opet više ideja...protiv jačih ekipa pique je BPD-Stopper, a Shako je CD-Cover.....pitanje u vezi toga: jel to ok i jel to znači da će pique pritiskati protivnike i brzo uzimati lopte i dodavati ih naprijed, a Shako ispravljati njegove eventualne propuste??? i opet, protiv malo jačih ekipa bi ih vratio na CD-Defend jer je to izgledalo relativno dobro do sada, ali me zanima jel mogu nekako i to poboljšati??
« Zadnja izmjena: 01.09.2012, 12:34:36 od mister11 »

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #1874 u: 01.09.2012, 12:30:59 »
Meni Kovacic zna igrati i bwm i btb, nece pruzit svoje najbolje partije tu,al puno bolje djeluje nego da forsiram njegovu rolu :)