Kolko god fm u nekim stvarima držala logika, baš u ovom primjeru nije.
Ja sam sad imao napadača od 16 godina koji je imao finishing 3 i stavio sam mu da to posebno trenira i u godinu i pol mu se digao na 10, što je puno više od ostalih atributa. Mislim da možeš mirne duše dat djeci da treniraju neki atribut.
Jasno da možeš, ali ako se dijete žali konstantno zbog intenziteta/načina treninga onda je nešto u svemu tome pogrešno. Možeš ići po onoj ''ko ga jebe nek' se žali, ja ću po svome'' ili pokušati naći razlog i odgovor zbog čega je to tako.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv individualnih treninga ili usmjeravanja od pojavljivanja igrača, ali ne vidim smisao raditi nešto što očigledno ne odgovara. Ako je parametar zadovoljstva igrača već izražen onda bi ga se trebalo držati.
Ovdje se, ako sam dobro razumio, ne radi o individualcu nego o čitavoj grupi ili njenoj većini, u tom slučaju mislim da se nešto radi pogrešno i trebalo bi se odustati od takvog načina.
Zasto ne bi mogao da se koristi fokus i tutoring na juniorima? Konkretno, tutoring je mnogo laksi i uspesniji na klincu od 15 godina, jer pruza prostor za dva-tri-cetiri odlicna tutora. Isto tako, ukoliko se od 15. godine krene sa treniranjem recimo brzine, sa 19 se vec moze ocekivati Bolt ili Asafa, kome jako malo tehnike fali da bi dominirao najstrasnije.
Je li se može postaviti tutoring juniorima? Mislim da ne, stoga nema potrebe da meni upućuješ to pitanje, nego za to odgovornima. Na drugi dio posta sam Vekiju odgovorio.