Autor Tema: Općenito o treninzima  (Posjeta: 54244 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
Odg: Općenito o treninzima
« Odgovori #225 u: 22.12.2012, 11:35:06 »
tvoj razum >>>>>>> asistent
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Anfield_Kop

• Maskota
  • *
« Odgovori #226 u: 22.12.2012, 12:38:02 »
tvoj razum >>>>>>> asistent

tvoj odgovor bi znacio, i jedno i drugo?!

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #227 u: 22.12.2012, 13:43:11 »
Ne. :D

Uvijek se oslanjaj na razum. ;)
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #228 u: 22.12.2012, 13:50:41 »
pozz !!

zanima me što je bolje za igrača koji je već isprofiliran, da mu se stavi trening za onu poziciju koja mu najvise odgovara, ili da slusam asistenta sto kaze, tipa da mu stavim trening za brzinu, lob, volej, itd..

hvala !!  :beer:
Najbolje ti je da mu onda postaviš da trenira rolu koju igra na terenu i ako nema neke potrebne PPM-ove za tu rolu da ih savlada  ;)

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #229 u: 22.12.2012, 14:30:01 »
Ne nužno.

Uzmi primjer da želiš deep lye playmakera u ekipi, ali da zbog ograničenih finansija si ga ne možeš priuštiti nego eventualno igrati sa advanced playmakerom kojeg već imaš u ekipi i koji uglavnom zbog defanzivne limitiranosti (tackling, positioning) ne može zaigrati kao deep. U tom slučaju je bolje fokusirati se samo na tih par atributa ili eventualno na rolu (DM mi pada na pamet) koja se fokusira na taj dio, nego na spektar atributa koji su ključni za DLP rolu. Fazon je što nema nebitnih atributa, postoje više bitni i manje bitni, ali svi su potrebni.

Sad, ako već imaš skoro gotovog igrača sa par nedostataka jako intenzivnim treningom je bolje (i brže) ispravljati te nedostatke specifičnim treningom za te atribute, nego dizati kompletnu rolu na viši nivo. Opet treba imati na umu da je igraču potrebno obezbijediti napredak svih atributa. Mlađim igračima naći kvalitetne tutore, onim starijim (ne veteranima) naći PPM-ove koji će odgovarati stilu igre ekipe, ali i unaprijediti samu njegovu igru, veteranima prilagoditi treninge i dozirati minutažu...

Offline Gambler

• Made in Croatia
  • Trener
  • *
« Odgovori #230 u: 22.12.2012, 15:22:02 »
Koliko sam ga ja razumio on misli na kompletnog igrača,znači nešto tipa CR na krilu,onda je valjda bolje da usavršava do kraja svoju rolu  :bo:
Ovo u vezi DPL i AP se slažem s tobom  ;)

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #231 u: 22.12.2012, 15:57:42 »
Da li je bolje ili nije to je individualna odluka. Praktično sa novim modelom treninga možeš birati da li ćeš bacati sve karte na jednu rolu i sav CA igrača uložiti u to ili ćeš pokušati ispraviti nedostatke i napraviti jako dobrog all-round igrača. Recimo da možeš forsirati wingera na pace i crossing 20 rolom za wingera, dok recimo rolom za wing backa mu možeš pojačati tackling, marking... koji će mu pomoći u defanzivnom dijelu igre, uz solidne već navedene atribute na recimo 18.
« Zadnja izmjena: 22.12.2012, 16:01:17 od Magister ludi »

Offline PES Legend

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #232 u: 22.12.2012, 16:29:21 »
ovako...
posto mi se nije dalo previse zajebavat i trosit vrijemene treninge skinuo sam s neta Ajinkx’s Training for FM 2012 i namjestio igracima po njihovim rolama priadajuce treninge.. i to je sve super..
na početku im stavim pripreme kondicijske dok se ne dignu kondicijski a onda im po rolama dam treninge i to je sve ok u pocetku prvenstva.. strijelice im se svima dignu kako i treba skroz do vrha, a onda nakon cca 7 kola te zvijezdice pocnu padati  dok na kraju ne duđu na crveno ili na neutralno a sto je najgore tada i moja ekipa sa rezultatima pocme padati..
nije mi jasno radi cega to dolazi i kako utjecati na to da im budu stalno zelene strijelice???  :help:
:harmonika SAMO RIJEKA

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #233 u: 22.12.2012, 17:52:19 »
Ako ti se to dešava samo kad stavljaš te treninge onda oni ne valjaju/ne odgovaraju tvojoj ekipi. Riješi ih se, svakako ne treba puno znanja da solidno dižeš atribute igračima i sa defaultnim postavkama treninga (individualni fokusi, tutoring, PPM treninzi, ulaganje u infrastrukturu i trenerski kadar).

Offline Pique

• Trener
  • *
« Odgovori #234 u: 09.01.2013, 19:09:33 »
Kako maknuti assistant in control kod match traning?
« Zadnja izmjena: 09.01.2013, 19:11:03 od Pique »

Offline Galacticos

• Trener
  • *
« Odgovori #235 u: 09.01.2013, 19:13:46 »
Staff responsibilities i tamo makni.

Offline Pique

• Trener
  • *
« Odgovori #236 u: 09.01.2013, 19:21:09 »
Hvala :)

Offline Frisco

• Trener
  • *
« Odgovori #237 u: 10.01.2013, 00:06:57 »
Ja neznam dal sam slijep ili kaj,ali nemrem naći di se podešavaju treningi na fm13,mislim na ono po pozicijama,sastavljanje treninga za golmane,stopere,bekove itd...
Ljubav je izmislila sirotinja da bi mogla besplatno jeb.ati

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #238 u: 10.01.2013, 00:22:10 »
Nema toga više.

Offline Frisco

• Trener
  • *
« Odgovori #239 u: 10.01.2013, 00:28:05 »
Nema toga više.

Nego kaj?samo ono focus i intensity?na temelju toga i individualnih onih focus na atribute se igrači razvijaju?znači bit je u trenerima najviše?

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #240 u: 10.01.2013, 00:30:29 »
http://www.cro-manager.net/forum/index.php?topic=14188.0

Na linku je tutorijal i rasprava o novinama u ovoj verziji.

Offline Frisco

• Trener
  • *
« Odgovori #241 u: 10.01.2013, 00:37:26 »

Offline IFKGOT

• Maskota
  • *
« Odgovori #242 u: 08.02.2013, 12:25:13 »
Evo ovako molio bih iskusnije članove ili admin da mi odgovore ako je moguce. Zanima me u vezi individual treninga kako rjesiti situaciju u FM 2013 kada je igrac stalno nezadovoljan levelom treninga ili je nezadovoljan sa trening rasporedom? (unhappy with level of training ili unhappy with his training schedule) ma sve sam prova pomicanje slajdera,postavljenje inteziteta ma stalno su nezadovoljni ..pogotovo mlađi igraci,jedino su ovi stariji iskusniji sta im je proffesional odnos zadovoljni s treningom pa cak i i sa heavy rasporedom(znaci govorim o individual treninzima)..da li imate istih problema i jel se netko susretao s ovim..mislim neznam kako je s drugima al igram s manjim klubom di nema bas mogucnosti zaposlit odma vrhunske trenere i assistente,znaci ono sta imas imas ,slabo tko od boljih trenera zeli doci..

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #243 u: 08.02.2013, 13:06:32 »
Smanji mu intenzitet treninga i prestat će se žaliti kroz neko vrijeme. Isto tako moraš voditi računa o intenzitetu generalnih treninga, ako hoćeš uspjeh individualnih generalni ne bi smjeli ići iznad average nivoa.
Dalje, od igračevog determinationa i work ratea najviše zavisi to kako će određeni igrač prihvatiti raspored i intenzitet treninga. Igrači sa ovim atributima većim od 15 vrlo lako mogu odrađivati heavy intenzitet, ostali ni u kojem slučaju.

Offline IFKGOT

• Maskota
  • *
« Odgovori #244 u: 08.02.2013, 13:41:39 »
Smanji mu intenzitet treninga i prestat će se žaliti kroz neko vrijeme. Isto tako moraš voditi računa o intenzitetu generalnih treninga, ako hoćeš uspjeh individualnih generalni ne bi smjeli ići iznad average nivoa.
Dalje, od igračevog determinationa i work ratea najviše zavisi to kako će određeni igrač prihvatiti raspored i intenzitet treninga. Igrači sa ovim atributima većim od 15 vrlo lako mogu odrađivati heavy intenzitet, ostali ni u kojem slučaju.

Ma u tome i je stvar sta se neprestaje zalit kad mu smanjim intezitet,onda je nezadovoljan levelom ..uvik mi je medium work load kada postavljam individual trening na njegovoj kartici di se odredjuje fokus,a profesionalcima i sa visokim determ. i work ratetom je heavy ,tako da s njima nema problema..general trening je na average postavljen,tako da mi je u individualnome dovoljno stavit na light da bi imali ukupni ucinak postavljen na medium,ako stavim na vise odma im skoci na heavy.(govorim o individual kartici igraca di mu se postavlja fokus,tamo pise kojim intezitetom trenira zavisno kako mu postavim slider).a provam samo ovima sa visokim determination i work rate postavit na heavy a ostale zadrzat na medium...al opet se zale nije mi jasno?? Jel si ista uspija razumit haha

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #245 u: 08.02.2013, 18:20:42 »
Te stvari se dešavaju, pogotovo ako ćešće mijenjaš postavke treninga. Čemu ih pripisati ne znam ni ja tačno... Jesi li pokušao skloniti individualni trening tim stalnim nezadovoljnicima?

Offline IFKGOT

• Maskota
  • *
« Odgovori #246 u: 09.02.2013, 00:57:51 »
Te stvari se dešavaju, pogotovo ako ćešće mijenjaš postavke treninga. Čemu ih pripisati ne znam ni ja tačno... Jesi li pokušao skloniti individualni trening tim stalnim nezadovoljnicima?
pa kako cu onda trenirat mlade igrace ako im maknem individual trening,samo im padaju karakteristike niko nenepreduje..cudno mi je ovo skroz..volija bi da neko ima rjesenje,mislim pa nije moguce da se vama nepise tamo da su nezadovoljni sa treningom zadovoljni su samo professionl igraci s tim pristupom i visokim workrateom,a ovi ostali uvik unhapy,nekuzim?

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #247 u: 09.02.2013, 01:03:48 »
Šta podrazumijevaš pod mladim igračima? Juniore ili igrače do neke dobne granice?

Offline IFKGOT

• Maskota
  • *
« Odgovori #248 u: 09.02.2013, 15:14:57 »
igraci 15 do 19 god juniori...i naravno igraci koji su izasli iz juniorskog pogona a triba ih nastavit razvijat

Offline Magister ludi

• Trener
  • *
« Odgovori #249 u: 09.02.2013, 16:46:57 »
Takvi igrači (sa yth ikonicom pored imena) imaju svoj poseban raspored treniranja i nije ih preporučljivo fokusirati na nešto posebno već sa 15 ili ne znam ni ja koliko godina. Razlog je jednostavan, takvi igrači moraju ravnomjerno dizati sve atribute i onda ih negdje sa 18, 19 godina lagano uvoditi u ono šta želiš od njih. Zbog drugačijeg rasporeda treninga takvi igrači ne mogu biti pod tutoringom, kako je tutoring i PPM treninzi povezani onda bi i to trebalo izbjegavati (ne znam da li je uopšte moguće staviti junioru da trenira neki PPM), o ostalim fokusima da ne govorim. Savjet ti je da ih ostaviš na njihovom treningu, ono što možeš uraditi kako bi se bolje uklopili i znali šta se od njih očekuje u budućnosti jeste postaviti taktiku prvog tima kao taktiku juniora i onda će se od ranih dana upoznati sa dužnostima i zadaćama na terenu.

Suma sumarum, ostavi individualne fokuse za onda kada potpišu profesionalne ugovore jer će tada biti pod režimom treninga kojeg možeš puno bolje kontrolisati. Ne možeš očekivati od nekoga sa 16 godina da radi istim intenzitetom kao neko od 25. Ovo je igra, ali ovu igru manje-više drži logika.