Autor Tema: Općenito o treninzima  (Posjeta: 53984 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zvir

• Vodonoša
  • *
Odg: Općenito o treninzima
« Odgovori #100 u: 15.11.2011, 14:34:14 »
Jeli ima negdi na forumu koje ocijene trener treba imati kod pojedinih vrsta treniga ( npr. koje ocijene triba imat za ball control ), čini mi se da se to malo promjenilo od ranij FM-a

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #101 u: 15.11.2011, 17:38:01 »

Offline maki157

• Maskota
  • *
« Odgovori #102 u: 16.11.2011, 14:37:06 »
Evo jedno pitanje šta se tiće treninga:

Počeja san ispočetka igrati sa Hajdukon, napravija san svoje tipove treninga...Vrime će pokazati koliko san bija u pravu..

Ali me zanima nešto drugo...Npr. kad san radija te tipove treninga...posebno za golmane, obranu, vezne, napadače i kondiciju, pa imate ono kad idete na neki od treninga pa vam gori piše Shedules, Coach i još nešto treće( nije bitno)...Uđen u Coach i tu nema niti jednoga trenera...jeli to znači da mi ekipa ne trenira, kako se postavi trener za tu vježbu??

Offline Vincenety

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #103 u: 19.11.2011, 19:57:56 »
Sta uciniti u situaciji kad je pojedinim igracima intenzitet treninga tezak, a neznamo napraviti trening samo za jednu ili vise osoba koji ne igraju na istim pozicijama ?
Recimo, ja neznam radit treninge bez obzira koliko godina igram manager. Nisam nikad trosio vrijeme na to posto se uvijek pronadu tudi treninzi.

Offline john_doe

• Not all wonders are lost
  • Legenda
  • *
« Odgovori #104 u: 19.11.2011, 20:52:20 »
Pa nije da baš imaš izbora nekog velikog, igraču je taj skupni nivo treninga pretežak iz kojekakvog razloga i ako želiš zadovoljstvo treninzima nema tu ništa drugo do kreirati mu individualni trening. Zašto nebi kreirao novi shedule za tog igrača i pritom postavio slajdere isto kao što su i kod ovog skupnog, pa onda samo kod zbirnog levela smanjio par klikova ulijevo. Igrač će imati iste treninge kao i ostatak momčadi, samo par klikova laganije.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Vincenety

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #105 u: 19.11.2011, 21:29:34 »
Pa nije da baš imaš izbora nekog velikog, igraču je taj skupni nivo treninga pretežak iz kojekakvog razloga i ako želiš zadovoljstvo treninzima nema tu ništa drugo do kreirati mu individualni trening. Zašto nebi kreirao novi shedule za tog igrača i pritom postavio slajdere isto kao što su i kod ovog skupnog, pa onda samo kod zbirnog levela smanjio par klikova ulijevo. Igrač će imati iste treninge kao i ostatak momčadi, samo par klikova laganije.

To sam i mislio, al reko da priupitam dal ima neka druga varijanta.tnx

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #106 u: 19.11.2011, 21:37:09 »
Ma neka su nezadovoljni... Ja se uopće ne obazirem njihovo nezadovoljstvo pogotovo obzirom da je intenzitet treninga na medium, ali pri vrhu. Neka se muče, za njihovo je dobro, ocjene rastu. :)

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #107 u: 19.11.2011, 21:42:58 »
Ja kod sebe u pravilu tom igraču koji iskaže nezadovoljstvo smanjim jedan klik u fizičkom djelu, i tako dok se ne stvori ravnoteža. Strenght i Aerobic ionako uzimaju najveći dio zbira i jedan klik manje otvara dovoljno prostora u za smanjenje u ukupnom. Držim se onog zadovoljni igrači = bolja harmonija = bolji rezultati. Nisam imao nikad pretjeranih pritužbi, ionako one lijenčine u ekipi ne ostaju dugo, osim ako nisu ekstra kvaliteta, a i tada im tražim alternativu, a pickovi na shortlisti uvijek moraju imati barem solidne mentalne ocjene.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” Bill Shankly

Link

Offline Mr. Manijak

• acta, non verba
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #108 u: 20.11.2011, 22:19:58 »
kod ovog treninga sta znaci agger, criscito i cattermole?  :bo:

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #109 u: 20.11.2011, 22:24:32 »
Vjerovatno posebni treninzi za navedene igrače.

Offline Vincenety

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #110 u: 20.11.2011, 23:00:20 »
Ma neka su nezadovoljni... Ja se uopće ne obazirem njihovo nezadovoljstvo pogotovo obzirom da je intenzitet treninga na medium, ali pri vrhu. Neka se muče, za njihovo je dobro, ocjene rastu. :)

Samo pitanje je dali ce im s takvim treninzima rasti ocjene, vremenski koliko sporo/brzo i kolko jaku ulogu ima njihovo nezadovoljstvo treninga na utakmicama...

Offline Vincenety

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #111 u: 23.11.2011, 15:52:32 »
Koliko dana treba otprilike proci kod nekog igraca kojem je stavljen laksi intenzitet treninga, da se vidi dali je sada zadovoljan s jacinom treningom ?

Offline Capy1995

• Oružar
  • *
« Odgovori #112 u: 26.11.2011, 12:47:12 »
moze li mi tko napravit trening eza ove pozicije http://i.imgur.com/540aU.jpg (okonkwo je zapravo fulll back defense a lima full back support) bio bih jako zahvalan jer ja nemam pojma ovo s treninzima :)
Kad xavi dodaje i branici zabivaju golove!

Offline alen177

• Maskota
  • *
« Odgovori #113 u: 27.11.2011, 01:12:12 »
evo napravio sam ti: izvoli  :roll: http://www.mediafire.com/?02jun6d479lby59

Offline Capy1995

• Oružar
  • *
« Odgovori #114 u: 27.11.2011, 09:00:53 »
aa tu samo ima full back i attacking mid.  hmm mislio sams ve pozicije :P a ni nemam attacking mid :P
« Zadnja izmjena: 27.11.2011, 09:58:39 od Capy1995 »
Kad xavi dodaje i branici zabivaju golove!

Offline alen177

• Maskota
  • *
« Odgovori #115 u: 29.11.2011, 01:46:21 »

Offline Buggy_5

• Maskota
  • *
« Odgovori #116 u: 09.12.2011, 10:03:14 »
Pozdrav,
najprije se ispricavam ako sam fulao temu, ali mislim da sam na pravome mjestu, jer mislim da je ovo opcenito pitanje o treninzima.
Naime, ja treninge smatram kao skup varijabli, jednadzbi ili kako vec hocete (uostalom kao i cijeu igricu jer je ona jedan najobicniji kompjuterski program) i imam jednu teoriju za koju ne znam da li je tocna te me zanima da li jos netko razmislja na slican nacin i jesam li uopce u pravu sto se tice razmisljanja o treninzima.
Treninzi se podesavaju po sliderima, to svi znamo, a ono sto mene zanima je slijedece, npr. : recimo da imam igraca sa finishingom 10, a zelim da mu taj atribut naraste na 20 (znam da je to nemoguce, ali zelim da mu ocjena finishinga sto prije raste prema broju 20, i da tezi broju koji je sto blizi 20). Prema logici stavljam mu taj slider na 20 crtica kako bi taj proces bio sto brzi. Znam da ima i drugih cimbenika koji utjecu na ovu teoriju kao sto su dob (recimo da se radi o mladom igracu  ispod 21 god. koji jos nije afirmiran, znaci da ima ogroman prostor za napredak), CA i PA (ima solidan CA, i velik PA), te da ima solidne ocjene work rate-a i determination-a (ima volju za napredovanjem).
Sad slijedi pitanje, je li moje razmisljanje tocno ili imam skroz krivu predodzbu o treninzima ?
Ispricavam se za poduzi post, unaprijed hvala za odgovor.

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #117 u: 09.12.2011, 18:31:00 »
Po raznim forumima tu je ogroman broj različitih teorija, kako je ispravno postaviti slajdere. Ova tvoja ima jednu ozbiljnu manu, a to je ta što u jednoj kategoriji imaš ne jedan već cijeli niz atributa. Prema tome recimo u tactical kategoriji, imaš njih pet, prema toj teoriji postaje poprilično komplicirano izvesti tu teoriju. Recimo da prema tome želiš podignuti decision na 15, igrač ima tu 12ku, ali po tome 15 klikova tu bi bilo dovoljno za podizanje decisiona na tu ocjenu, ali onda bi anticipation ili neka druga više ocjena za koju je 15 klikova premalo jednostavno nazadovala. Druga mana je već potvrđena, jasno je da postavljanje strenght kategorije ili bilo koje druge, naravno ovisno o igračevoj dobi, ali recimo nekih 9-10 klikova je uvijek dovoljno da zaustavi nazadovanje ocjena. Prema njoj bi ocjene kod onih igrača koji su tu bolji trebale dosta brzo opadati. I treći potencijalni minus je .. kako bi onda izgledao trening za Messija ili Xavija. Oni imaju odlične ocjene po svim kategorijama. Prema tome da bi se zaustavilo nazadovanje potrebno je strašno visoko postaviti slajdere, nemoguće je stvoriti takav trening.

Naravno ne želim da te ovo obeshrabri, osobno mi se ne čini tako uspješnom, na prvi pogled, ali to je samo jedno mišljenje. Tu si na me opovrgneš  :)

I sam smatram igru, uostalom ona i je jedan kompijuterski program baziran na logici. Nemam neko veliko znanje iz programiranja da bi tu mogao više, možda tu uskoči netko kompetentniji :D Moj pogled je već opisan u temi ispod, također dosta logično zvuči, u gomili potencijalnih taj mi se i čini najprikladnijim.

I da drago mi je da si iznio svoju teoriju, treninzi su dosta zapostavljeni, a zapravo nekako sve počinje od njih u stvarnom životu, samim tim i u kompijuterskoj simulaciji moraju biti bitna postavka.

:)

Link

Offline Buggy_5

• Maskota
  • *
« Odgovori #118 u: 09.12.2011, 18:44:49 »
Drago mi je da sam uspio renomiranijeg clana potaknuti na diskusiju, iskreno to mi je i bio cilj.
Slazem se sa tvojim stajalistem, vezano za tu manu, i sam sam ju pretpostavio unaprijed, ali nisam ju htio pisati jer sam prvo kao sto sam u recenici prije rekao htio zapoceti diskusiju (cilj mi je sa sto vise ljudi porazgovarati o ovome). Gledao sam onu tvoju temu, priznajem ona me i potakla da iznesem svoju teoriju.
Ne znam kako da potvrdim ili opovrgnem svoju teoriju (jer kad bi ju opovrgnio bilo bi mi drago jer bih bar znao da sam u krivu) jer ne znam koliko slidera ima ukupno na zadnjoj crtici workloada prije heavy treninga (nadam se da razumijes na sta mislim jer sam se dosta nerazumljivo izrazio). Zasto zadnja crtica ? Jer 90% ljudi treninge postavlja do te mjere.
A zasto mi je tesko izracunati koliko slidera postoji ? - zbog jednostavnog razloga sto svaki slider ne vrijedi jednako u ukupnom workloadu, fizicki slideri vrijede vise nego ostali, dok set-pieces slideri vrijede najmanje.
Btw, svjesno sam napisao set-pieces slideri, jer je takav trening postojao u ranijim verzijama managera.
« Zadnja izmjena: 09.12.2011, 18:49:13 od Buggy_5 »

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #119 u: 09.12.2011, 18:49:12 »
Mislim da nema veze koliko slajdera tolika ocjena, jer meni je jednom igracu(regenu) skocio passing s 12 na 20,a ni jedan slajder nije bio pomaknut skroz desno. Ja na to gledam kao omjer na sta ce kolikoi vremena potrosit pri treningu  :bo:
Nije da fizicki slajderi vrijede vise nego se igraci trose vise kad trce ili vjezbaju tako nesto nego kad pucaju na gol
« Zadnja izmjena: 09.12.2011, 18:51:13 od Chuck Testa »

Offline Buggy_5

• Maskota
  • *
« Odgovori #120 u: 09.12.2011, 18:52:07 »
@ Chuck Testa
To tvoje je vrlo lako objasniti, imao si "idealnog" igraca da se tako izrazim, tvoj regen je imao jako nizak CA i izrazito visok PA tako da je kad tad morao dosegnuti maksimum u ocjenama neovisno o treningu.

Offline john_doe

• Legenda
  • *
« Odgovori #121 u: 09.12.2011, 19:30:51 »
..Ja na to gledam kao omjer na sta ce kolikoi vremena potrosit pri treningu ..

Slažem se  ;)

Vezano za ukupni workload, zadnja crtica ispred heavy-a ne mora biti pravilo. Svaki igrač se može, zapravo bi bilo idealno da se promatra za sebe, cilj mi je imati zadovoljne igrače te im prema tome baziram workload. Ako igrač to može podnijeti, ako ima visok natural fitness i work rate, zašto bi ta linija bila ograničenje. Povećati ću sve dok ovaj ne postane nezadovoljan, Kuyt može podnijeti puno teži trening od Babela recimo. Isto tako lijeniji igrači će i na nižim workloadima postati nezadovoljni. To low, normal i high više gledam kao neke smjernice. Maksimalan normal mi se čini logičnim početnim postavkama za početak, kasnijim doradama će se pronaći ona prava razina.

Link

Offline Chuck™

• Ben10
  • Trener
  • *
« Odgovori #122 u: 09.12.2011, 19:32:49 »
@ Chuck Testa
To tvoje je vrlo lako objasniti, imao si "idealnog" igraca da se tako izrazim, tvoj regen je imao jako nizak CA i izrazito visok PA tako da je kad tad morao dosegnuti maksimum u ocjenama neovisno o treningu.

Ne bih rekao da je imao nizak CA i visok Pa, tog igraca sam doveo u 4. englesku ligu i ostale ocjene su mu jadne, osim passinga koji ej tako narastao i first touch

Edit: al mislim da se passing moze najvise dignuti, i Bonucciju mi je passing narastao na 16 :)

evo i ss regena

« Zadnja izmjena: 09.12.2011, 19:39:19 od Chuck Testa »

Offline Buggy_5

• Maskota
  • *
« Odgovori #123 u: 10.12.2011, 11:57:09 »
Decki hvala puno na odgovorima, moram priznati da ste me malo prosvijetlili sto se tice treninga, ukoliko budete imali jos kakvih zapazanja slobodno napisite, bit ce mi drago  :)

Offline redcode

• Vodonoša
  • *
« Odgovori #124 u: 14.12.2011, 22:09:56 »
Zasto u kategorijama treninga nema attacking i shooting? ne može se ni jedan trener postaviti na te dvije kategorije treninga, samo oni koji su pa defaultu postavljeni!?

Uploaded with ImageShack.us
« Zadnja izmjena: 14.12.2011, 22:11:45 od redcode »