Koje su najefikasnije instrukcije za kontra-napade?
get ball forward,stand-off opponents,hassle opponents.
ponekad zna posluziti kad gubis -pump ball into box i get ball forward
Nije mi jasno kako stand-off opponents i hassle moze raditi skupa?
Zar s ovim jednim ne pustamo protivnike da dodu do pred 16 i docekamo ih tamo, a s hassle pritiscemo i vrsimo pressing?

pa ako ti hoces da ti se protivnicki igraci secu po tvojoj polovici kako zele onda nemoras igrati tako.
Uz "counter" opciju,stand off opponents znaci da se tvoji igraci povuku i puste protivnika da igra,ali to ne mora biti doslovno shvaceno jer stavljajuci opciju hassle opponents ipak igras presing na svojoj polovici i ne dozvoljavas protivniku da se razmase i da radi sto hoce,sto je u konacnici i cilj.
Probaj staviti "Attacking" i stavi opciju stand off opponents pa ces vidjeti sta ce se desiti.
Nemoj biti striktno vezan za doslovno znacenje svake opcije.Ja sam recimo dobio Juventus 5:0 u gostima sa Counter opcijomi sa ovim sto si ti rekao da ti nije jasno kako ne ide.Prepustio sam im sredinu terena alicim su usli malo dublje u moju polovicu stisnuo sam ih da ne mogu disati.
Punp ball into box- znaci to sto je Cro Warrior reako ali ako nema s igraca u sesnaestercu nego igras na kontre lopte idu naprijed ali ne u sesnaesterac nego na napadaca,osim ako nisi izasao visoko van pa imas dosta igraca u sredini terena koji ce slati lopte prema sesnaestercu.
Sto se tice da kontra ide preko krila.to nije istina.Istina je dacitas sta skaut kaze ali moje misljenje je da kontra uvijek ide na Mix.
Imas uzak teren sto znaci da ce se krila izgubiti jer nemaju sirinu.Sta ces sa krilima onda?Slat ces lopte na krila koja ce se izgubiti jer nemaju opcija kako proci jer se svi nabijeni(uzak teren).
Po 1000 put govorim,da je bitno citati sta skaut kaze.
Osnovna pravila igre su :
Uzak teren igrati Narrow
Sirok teren igrati Wide
Mislim,covjek moze stavit sta god hoce,jer na kraju bitno je da on sam shvati sta i kako.
Unique-
Uzmi momcad srednje jacine i isprobajaj sa njima sve sto mislis da treba i netreba.Nemoj se ogranicavati zato sto mislis da to nije logicno ili da nije u redu.Igraj full match znaci normalna brzina i gledaj kako se ponasaju.Pogledaj 100 puta svaku utakmicu ako treba.