Autor Tema: Touchline instruction  (Posjeta: 6504 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Carlo Ancelotti™

• World Reputation Manager
  • Trener
  • *
Touchline instruction
« u: 19.05.2010, 15:24:16 »

Retain Possesion
-Smanjiti tempo utakmice, igrati na sigurna dodavanja i uspostaviti kontorlu na terenu

Get Ball Forward
-U zavisnosti od toga kakve ste passove postavili igračima,znači preneti loptu u protivnički prostor.Ako igrate na direct i long pasove dolaziće do preskakanja igre i učestalog slanja lopte u protivničko polje.

Pass Into Space
-Prosleđivanje lopte u prostor.Ako imate igrače koji sa izraženim passing atributom ovo je instrukcija za vas.

Pass To Feet
-Klasični izraz za ovu instrukciju je igranje " od noge do noge".Opet u zavisnosti od tempa i kakve pasove koristite tako će se i koristit ova instrukcija.

Pump Ball Into Box
-Ubacivanje lopte u protvnički šesnaesterac i to učestalo sa svih pozicija

Clear Ball To Flanks

-Ova instrukcija je prvenstveno određena na to da odigravate svoje krilne igrače.Poželjno je u tom slucaju igrat sa 4-3-3 formacijom gde vam se krilni napadači ubacuju u prazan prostor a uz to su i brzi i kreativni.

Shoot On Sight
-Ova instrukcija daje vam mogućnost da ukoliko imate igrače sa izrazitim Long Shot atributom da igračima dozvolite da prije imaju mogućnost da upute udarac iz daljine nego da odigravaju akcije.

Work Ball Into Box

-Ovo je čista suprotnost prethodnoj instrukciji koja se temelji na tome da se sto više proigravaju lopte u protivničko polje,Dakako da ovde morate imati izrazito kreativne ekipe.

Exploit The Flanks
-Ova instrukcija je usmjerena na to da se igra tima uglavnom bazira preko krilnih igrača u slučaju ako nemate kreativnu sredinu terena ili su vam krilni igrači prema atributima jači od igrača sredine terena.

Exploit The Middle
-Što više iskorištavanje sredine terena kako u fazi odbrane tako i u fazi napada.

Look For Overlap
-Igrači koji imaju slične krakteristike ili pozicije će se izmenjivat u pozicijama na terenu. Ako koristite ovu opciju, preporučam da uz nju ovim igračima uključite opiju "More roaming" u PI-u.

Take A Breather
-Ako ste od početka krenuli da bržim tempom i zbijanjem protivnika na njegovu polovicu kako bi ste odmah ostvarili povoljan rezultat u određenom trenutku ukoliko je rezultat povoljan za vas uključite ovu instrukciju kako bi naredili igračima da stanu na loptu da smanje tempo.

Play Wider
-Igru na terenu postaviti široko, razmak između igrača i suigrača se povećava.Uz ovu nstrukciju može se koristit i instrukcije "Clear Ball To Flanks" i "Exploit The Flanks".Ali trebabiti obazriv posebno ako imate nešto sporije igrače.

Play Narrower
-Instrukcija kojom svoju igru bazirate na malom prostoru i usko.Ali ovdemorate imat izuzetno kreativnu ekipu.

Push Higher Up
-Povlačenje odbrane prema napred. Za ovu opciju preporučujem da koristite brze odbrambene igrače i da imate uključenu opciju Play Offside.

Drop Deeper
-Suprotnost predhodnoj instrukciji gde povlačite odbranu duboko u vlastitio polje.Pozeljna je kod zatvaranja utakmice i čuvanje rezultata.

Hassle Opponents
-Ovom instrukcijom izvršavate veliki pritisak na proivnika, terate ga na pravljenje greški i nemogućnost da kreiraju akcije.

Stand-Off Opponents
-Inicijativu na terenu dajete protivniku i čekate da napravi grešku te da ga preko kontre iznenadite.Neštko kao Milan protiv Real M.

Get Stuck In
-Agresivnija i rizična uklizivanja.

Stay On Feet
-Ostati na nogama posle starta na protivnika.

Play Even Safer
-Sigurna igra, polako odigravanje pasova imati kontrolu, privesti utkakmicu kraju i sačuvat rezulata.

Take More Risks
-Ovu opciju ne možete birati na početku utakmice. Odabirom ove opcije, Vaš tim će igrati rizičnije u potrazi za golom, što zna biti veoma rizično ali se ponekad moze i isplatit

Offline Joki

• Derrick Rose
  • Trener
  • *
Odg: Touchline instruction
« Odgovori #1 u: 28.05.2010, 22:36:10 »
koju da Touchline instruction koristim kad oni mene stisnu?

Offline Fićo

• Legenda
  • *
« Odgovori #2 u: 28.05.2010, 22:40:27 »
Ako čuvaš rezultat, svakako Drop Deeper, Stand Off Opponent, Take a Breather i Retain Possesion.

Offline Aksi

• En klub, ena čast!
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 06.06.2010, 22:57:46 »
A ovo Play Even Safer,meni nikad ne daje.
I uvek primim gol u zadnjih 5 minuta !mad!

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #4 u: 15.06.2010, 23:50:45 »
Ja mislim da ti to dadne kad igras defanzivu, cuvas rezultat, na kraju utakmice, al nisam siguran...

Offline Domagoj™

• Alex 'The Hurricane' Higgins
  • Legenda
  • *
« Odgovori #5 u: 16.06.2010, 00:01:53 »
Play even safer ti se otvara kad staviš strategiju na "contain".Isto tako "take more risk" se otvara kad staviš strategiju na "overload". ;)

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #6 u: 16.06.2010, 00:02:54 »
Znao sam da je tako nesto :D

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #7 u: 22.06.2010, 23:47:00 »
Koje su najefikasnije instrukcije za kontra-napade?

Offline duress

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #8 u: 22.06.2010, 23:56:34 »

get ball forward,stand-off opponents,hassle opponents.
ponekad zna posluziti kad gubis -pump ball into box i get ball forward
-It's not winning that matters,but winning in style
-We don't stop playing because we grow old.We grow old because we stop playing

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #9 u: 22.06.2010, 23:57:49 »
Kontranapadi uglavnom idu preko krila pa onda ide Exploit the flanks i Clear ball to flanks :bo:
Ispravite me ako grijesim :)

Mozda i Pass to space? Ne znam, probaj :D

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #10 u: 23.06.2010, 00:03:51 »

Nije mi jasno kako stand-off opponents i hassle moze raditi skupa?
Zar s ovim jednim ne pustamo protivnike da dodu do pred 16 i docekamo ih tamo, a s hassle pritiscemo i vrsimo pressing?
 :)

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #11 u: 23.06.2010, 00:38:44 »
Nemoj Hassle, samo Stand Off opponent ;)

Pump ball to box znaci da samo saljes loptu u protivnicki sesnaesterac :bo:

Ja ti preporucujem da ukljucis Stand Off Opponents i otvoris krila s one 2 instrukcije ;)

Offline duress

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #12 u: 23.06.2010, 15:30:28 »

Nije mi jasno kako stand-off opponents i hassle moze raditi skupa?
Zar s ovim jednim ne pustamo protivnike da dodu do pred 16 i docekamo ih tamo, a s hassle pritiscemo i vrsimo pressing?
 :)

pa ako ti hoces da ti se protivnicki igraci secu po tvojoj polovici kako zele onda nemoras igrati tako.

Uz "counter" opciju,stand off opponents znaci da se tvoji igraci povuku i puste protivnika da igra,ali to ne mora biti doslovno shvaceno jer stavljajuci opciju hassle opponents ipak igras presing na svojoj polovici i ne dozvoljavas protivniku da se razmase i da radi sto hoce,sto je u konacnici i cilj.

Probaj staviti "Attacking" i stavi opciju stand off opponents pa ces vidjeti sta ce se desiti.
Nemoj biti striktno vezan za doslovno znacenje svake opcije.Ja sam recimo dobio Juventus 5:0 u gostima sa Counter opcijomi sa ovim sto si ti rekao da ti nije jasno kako ne ide.Prepustio sam im sredinu terena alicim su usli malo dublje u moju polovicu stisnuo sam ih da ne mogu disati.

Punp ball into box- znaci to sto je Cro Warrior reako ali ako nema s igraca u sesnaestercu nego igras na kontre lopte idu naprijed ali ne u sesnaesterac nego na napadaca,osim ako nisi izasao visoko van pa imas dosta igraca u sredini terena koji ce slati lopte prema sesnaestercu.

Sto se tice da kontra ide preko krila.to nije istina.Istina je dacitas sta skaut kaze ali moje misljenje je da kontra uvijek ide na Mix.

Imas uzak teren sto znaci da ce se krila izgubiti jer nemaju sirinu.Sta ces sa krilima onda?Slat ces lopte na krila koja ce se izgubiti jer nemaju opcija kako proci jer se svi nabijeni(uzak teren).

Po 1000 put govorim,da je bitno citati sta skaut kaze.
Osnovna pravila igre su :
Uzak teren igrati Narrow
Sirok teren igrati Wide

Mislim,covjek moze stavit sta god hoce,jer na kraju bitno je da on sam shvati sta i kako.

Unique-

Uzmi momcad srednje jacine i isprobajaj sa njima sve sto mislis da treba i netreba.Nemoj se ogranicavati zato sto mislis da to nije logicno ili da nije u redu.Igraj full match znaci normalna brzina  i gledaj kako se ponasaju.Pogledaj 100 puta svaku utakmicu ako treba.

Offline Blade93

• Ronaldinho je nogomet
  • Trener
  • *
« Odgovori #13 u: 23.06.2010, 16:08:04 »
Shvacam sad sta si mislio rec za ovo pritiskanje u svojoj polovici.
Osim sto nije logicno sto sam prije rekao, kad sam to probao stavit odjednom hassle i stand off nemoze, znaci samo jedno radi kao Counter ili Defensive opcija.
Jeli kod tebe rade obe opcije?

Offline John Abruzzi

• Trener
  • *
« Odgovori #14 u: 23.06.2010, 21:34:42 »
Kontre na kraju uvijek zavrse na krilima... Osim ako se protivnik toliko otvorio da mozes proc kuda oces... Ako krilo potegne kontru, zavrsit ce kod kornera, a ako napadac ili igrac sredine terena povuce kontru, u vecini slucajeva ce opet zavrsit kod korner zastavice :bo:

Offline duress

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #15 u: 26.06.2010, 18:15:47 »
Shvacam sad sta si mislio rec za ovo pritiskanje u svojoj polovici.
Osim sto nije logicno sto sam prije rekao, kad sam to probao stavit odjednom hassle i stand off nemoze, znaci samo jedno radi kao Counter ili Defensive opcija.
Jeli kod tebe rade obe opcije?

Rade obje ali uz neke preinake.
Kazem ti ,uzmi momcad srednje jacine i isprobavaj sve i svasta.
--------------------------------------------------------------------------
Kontre na kraju uvijek zavrse na krilima... Osim ako se protivnik toliko otvorio da mozes proc kuda oces... Ako krilo potegne kontru, zavrsit ce kod kornera, a ako napadac ili igrac sredine terena povuce kontru, u vecini slucajeva ce opet zavrsit kod korner zastavice :bo:

mozda kod tebe jer imas takve postavke ali  ako je teren uzak neces se naigrati preko krila.
Meni kontre u vecini slucajeva idu kroz sredinu terena jer mi se igraci ne izvlace na krila ako je teren uzak ,a u 90% slucajeva teren je u Fm-u uzak.Znaci brzi napadac i brza poluspica,bez odigravanja na wide pozicije.Naravno u nekim situacijama ako se lopta izbori na krilnoj poziciji igraci odigravaju  i na wide ali u pravilu gubim lopte.
« Zadnja izmjena: 26.06.2010, 19:30:51 od Ɗơɱαɠơʝ »

Offline icov

• Oružar
  • *
« Odgovori #16 u: 08.08.2010, 14:00:18 »
Ja igram 4-2-3-1 sa Dinamom na Counter , na početku odmah stavim Work Ball into box, i pass to feet , passing mi je na more direct i to sasvim ok ide,kasnije ako me malo stisnu, stavim retain poss. i hassle opp. tada oni preuzmu kontrolu čak i protiv jačoih klubova, iznenadio sam se ugodno. Ako mi imate savjetovat šta slobodno recite

Offline mladen petrić

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #17 u: 29.11.2011, 18:57:44 »
evo sad se pojavile dvije nove (odnosno vise,ali samo cu ove izdvojit) instrukcije, run at defence i play through defence,pa bi molio malo objasnjenje... mislim trci na obranu  hmm?

Offline juvefann

• #1 Gianluigi Buffon
  • Legenda
  • *
« Odgovori #18 u: 29.11.2011, 19:00:21 »
Prva bi bila vrsenje konstantnog pritiska na obranu, a druga forsiranje pasova i dodavanja najvise kroz sredinu obrane. Ako protivnik igra visoku obranu, moze biti jako ucinkovito. Naravno, passing ti mora biti na mixed, kako bi se broj potencijalnih kombinacija drasticno povecao.

Offline Dino151

• Heroj Ulice
  • Trener
  • *
« Odgovori #19 u: 29.11.2011, 19:01:07 »
Run bi ti bilo probijanje obrane direktim napadima i pasovima,recimo okomitije.. dok ovo drugo,kratkim dodavanjima u noge,sporije,kao da se plete mreža oko gola..

Offline Magister ludi

• The greatest risk is risking nothing at all
  • Trener
  • *
« Odgovori #20 u: 29.11.2011, 19:04:50 »
Run at defence - povećava krilima, AMC igračima i napadačima sa attack  zadaćom run with ball.
Run through defence - navedenim igračima smanjuje run with ball.