Autor Tema: Život na klupi A.C. Milana [THE END]  (Posjeta: 30753 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Data

• Legenda
  • *
Odg: Život na klupi A.C. Milana, vraćanje na stare slave
« Odgovori #125 u: 05.08.2008, 17:49:14 »
_____________________________________________________________________________________________

Engleska odbijena, počinju pripreme

Milanov boss M. Platini odbio je posao koji mu je ponudio Engleski nogometni savez. Englezi su razočarani svojim savezom koji se pokazao neuspješnim u dovođenju jednog od najtalentiranijih svjetskih trenera. U vrlo šturoj izjavi Platini je objasnio svoje razloge:

Citat:
Ne znam, nekako nisam spreman na taj izazov. Nisam se nadao pozivu ikakve reprezentacije, tako da me to iznenadilo. Ne želim se baviti nikakvim drugim poslom osim vođenjem Milana i seksom sa svojom curom. Ostajem u Milanu, sad nam počinju pripreme i ne mislim više razgovarati o Engleskoj. Hvala.

______________________________________________________________________________________________

Uskoro će Milan objaviti raspored prijateljskih utakmica, a nevjerojatno je zatišje oko transfera. Došao je samo Zapata, mnogi su otišli, nitko od važnijih, ali nema novih pojačanja. Je li to zatišje pred buru ili Platini misli da mu više nitko ne treba.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #126 u: 05.08.2008, 18:59:55 »
_____________________________________________________________________________________________

Objavljen plan priprema

Proputovat ćemo Europu ovaj put i odigrati ukupno 7 utakmica. Trebalo ih je biti 8, ali je Arsenal otkazao. Pripreme ćemo započeti u Italiji, kada ćemo igrati protiv amatera Imperie. To je utakmica za raspucavanje, jedan malo teži trening za igrače. Zatim slijedi Levski, malo zahtjevniji protivnik, a nakon njega Shakhtar, koji bi trebali zaokružiti prvi dio priprema. Nakon toga slijedi 7 dana odmora, a onda odlazimo u Njemačku. Prvo slijedi Babelsberg, slično Imperiji, možda malo teže, zatim Augsburg i Mainz, oba drugoligaši. To je drugi dio priprema kojim ćemo brusiti momčad za sezonu. Kako završni test slijedi Atletico Madrid, a nakon toga osobno ću predstaviti igrače na koje računam za sljedeću sezonu.

Što se pak transfera tiče, ne vjerujem da će još netko doći, zadovoljan sam igračima koje imam na raspolaganju, možda dođe još neki veznjak, ali ništa posebno. Maldini i Pippo su otišli, planiram se riješiti još nekih fosila, više mi nitko nije drag o ovih koji su ostali.

Formacije će također biti nova, moja inovativna, želio sam igrati lijepo, pa mislim da će mi ovo pasati, ako proradi.

I za kraj, želio bi čuti vaše komentare na prošlu sezonu i na sve ono što se dogodilo dosad.
najveći vojni uspjeh nam je što smo oslobodili knin koji je takva vukojebina da bi ga bilo bolje ostavit srbima

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #127 u: 11.08.2008, 20:59:06 »

Sezona treća, nekakav uvod…

Evo jedno vrijeme nisam pisao u ovom storyu, prvenstveno zato jer nisam imao inspiracije za smisliti smiješne i zabavne događaje. Nije da mi se vratio taj dio inspiracije, ali mi se vratio onaj igrački pa sam danas nakon dugo vremena upalio save s Milanom. Za to se djelomično možete zahvaliti i tureku koji mi je donio tu inspiraciju (iako on vjerojatno na to nije ni pomišljao). Dakle, ovaj story bi do izlaska FM 09 (ali potpuno zakrpanog) trebao biti moja zadnja karijera na FM 08, što znači da ćete ga odsad vjerojatno više pratiti kao karijeru, ali na turekov način. Baš me zanima kako će mi ići taj stil pisanja.

Sad kad ste saznali ono najbitnije, okrenimo se mi Rossonerrima. Prošla sezona bila je ubojita, kao i ona prije nje. U te dvije sezone osvojili smo sve što se osvojiti moglo, kup, ligu, LP, CWC, ESC, SC itd. Oprostite mi ako sam koji trofej zaboravio. I dalje mi je cilj osvajati što više trofeja, ali ovaj bih put želio igrati lijepo. Zato sam odlučio promijeniti taktiku, i to svoju 4-1-2-1-2, prerađenu verziju, naravno. Ta je taktika nastala odavno, još na CM 03/04 i od tada je, uz neizbježne preinake, moja najuspješnija taktika. Bazira se na tome da DM mora biti najjača karika momčadi, tj. on je u isto vrijeme i destruktor i playmaker. Naravno da takvoga igrača nije lako naći, ali ja imam trojicu koji to mogu. Rino Gattuso je prvenstveno destruktor koji može dati kvalitetnu loptu naprijed, ali će ipak više ulaziti s klupe. Andrea Pirlo je prvenstveno kreativac koji će većinu utakmica započeti, dok je Plavuša Veloso i jedno i drugo, on je tu da bude pokriće po potrebi. Od ostalih bitnih pozicija, valja izdvojiti AMCa koji bi po konceptu igre trebao ulaziti u puno šansi i tako zabiti dosta golova.

Pripremne utakmice odradili smo mirno i staloženo, bez dramatičnih završetaka i problema. Ukupno smo dali 32 gola, a primili samo 2. Nadam se da sam dobro izračunao :D Čini se da taktika funkcioniše i da ćemo dobro igrati s njom. Bilo je par lepih akcija koje su završile uglavnom pokraj gola. No, nećemo sad o tome. Idemo počet sezonu, pa kud puklo da puklo.
Novi igrači...a šta da kažem, nije ih bilo. Samo Zapata da dodatno pojačamo obranu. Mislim da nam više nitko ni ne treba, ali ja bi još jednog veznog, ne vjerujem Yoannu baš previše. Ako netko ima neki prijedlog, neka slobodno kaže. Na kraju, ovo su odlazni transferi, par igrača sam poslao na loan i slično, velikih odlazaka nije bilo.
Predstavljeni su i novi dresovi, televizijska kuća Fox nema dovoljno novaca da kupi mjesto na dresu pa je to pripalo Hugo Bossu koji je ponudio najviše novaca, čak 18.67M € na godinu. To će trajati do kraja ove sezone, novaca nam sigurno neće manjkati.

Vidjeli ste da sam odbio ponudu Engleske reprezentacije, odbio sam i još jednu, onu od Češke, ne vode mi se reprezentacije više, nekako me to ne privlači. Jedina koja bi me mogla privući je možda Argentina ili neka druga s područja dviju Amerika dokle god nije Brazil. No dosta o meni, pričajmo malo i o mom autu :D

Da ovo sve ne bi izgledalo kao 'mlaćenje prazne slame', ovo je jedna utakmica s početka sezone, talijanski superkup kojim smo dokazali svoju moć: Milan - Palermo 2:0 Nisu bili ni blizu da nas ugroze, a Kaka je imao svoj dan i sa 2 gola je zapečatio našu pobjedu.

I sad za kraj predstavljanje momčadi. U ovu sezonu ulazimo sa 21 igračem koji će braniti boje Milana. Predstavit ću vam prvih 11 po mom izboru:

Hugo Lloris – vladar našeg gola od prošle sezone, nemam ga namjeru mijenjati još dugo vremena, a možda i do kraja ovog storya. Zamjena mu je Abbiatti, tako da smo tu dobro pokriveni.

Lorenzo de Silvestri – kvalitetno rješenje za desnog beka, vrlo mlad, mislim da Oddo više tu nema šanse, Lorenzo je siguran

Marcelo – nakon one afere kada je htio poboljšani ugovor se smirio i sada ima prednost na lijevom boku; zamjena mu je Grimi koji je većini vas vjerojatno nepoznat, a iskreno ni ja baš nisam znao za njega, dočekao me u Milanu.

Cristian Zapata / Andrea Barzagli – obavljaju istu funkciju, ruše protivnike na zemlju i zabijaju golove :D Albiol ispada i bit će na klupi, kao i Nesta.

Andrea Pirlo / Gennaro Gattuso / Miguel Veloso – Njihova je funkcija objašnjena malo iznad, tako da o njima neću puno pisati.

Yoann Gourcuff – fracusko djetešce napokon se zadovoljilo i ušlo u prvi sastav. Neka mu je, zaslužio je, Ninis je na posudbi, a Seedorf jednom nogom u grobu.

Rafael van der Vaart – luđak, Nizozemac koji je svojim golovima i asistencijama nosio momčad prošle sezone. Nadam se da će i ove.

* Kaká * - naš kapetan od ove sezone, legenda, car, pun sam hvale za njega, naš čovjek odluke i meni osobno najdraži igrač Milana u posljednje vrijeme.

Alberto Gilardino / Giuseppe Rossi – napadački dvojac za ovu sezonu, Pata ću vjerojatno stjerat na posudbu, a Dudu je tu kao zamjena.

______________________________________________________________________________________________________________

Eto, nadam se da vam je uvod u nastavak bio zanimljiv i da ćete me pratiti i dalje.  !beer!

Offline Tulio

• it's not a lie if you believe it
  • Legenda
  • *
« Odgovori #128 u: 11.08.2008, 21:12:46 »
Sviđa mi se ovaj novi način pisanja, uredno je, pregledno i dobar je tekst.

A sad ukratko o timu. Tim ti je brutalan, samo nemoj slati Pata na posudbu. Davaj mu što više prilike, vjeruj mi, ja sam vodio Brazilsku reprezentaciju 5 sezona, od 3 nadalje ubija... Inače ostalo je sve super, pogotovo obrana  :&

Offline Theoden

• Sakupljač lopti
  • *
Odg: Život na klupi A.C. Milana
« Odgovori #129 u: 11.08.2008, 21:27:49 »
pises dobro

svida mi se tvoj smisao za humor  lolcina

imas odlican tim

kao sto ti je i Tulio rekao ne salji Pata na posudbu jer je car  :& samo mu daj vise prilika

Offline LoRD_0001

• Čovjek koji je prevario Boga
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #130 u: 11.08.2008, 21:28:04 »
Imas dobru ekipu  :&
svida mi se tvoj stil pisanja  lolcina
i ako moze SS Zapate il ako ti je testo stavljat mozes li mi bar reci za koliko je presao u Barcelonu i u kojoj sezoni  hmm

Offline Yoooo

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #131 u: 11.08.2008, 21:42:39 »
Imas odlican sastav koji bi ti trebo donjeti dosta trofeja cestita na osvojenom Kupu i nadam se da ce pas i prvenstvo sretno dalje.
Nikola Kalinić:
-Cijeli tjedan dinamovci su najavljivali da će nas dobiti, još su govorili da smo bahati, ali na kraju se pokazalo tko je bolji na terenu.Dinamo me neugodno iznenadio koliko je bio bezopasan, ne sjećam se njihova poštenog udarca prema našim vratima.

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #132 u: 12.08.2008, 12:52:20 »
Sviđa mi se ovaj novi način pisanja, uredno je, pregledno i dobar je tekst.

A sad ukratko o timu. Tim ti je brutalan, samo nemoj slati Pata na posudbu. Davaj mu što više prilike, vjeruj mi, ja sam vodio Brazilsku reprezentaciju 5 sezona, od 3 nadalje ubija... Inače ostalo je sve super, pogotovo obrana  :&
Hvala na pohvalama, drago mi je da ti se sviđa. Pato, ne znam, nekako mi još nije potreban, imam Gilu, Rossia, Dudua, mislim da je za njega najbolje da ode. Ali ako ne dobijem ponudu nekog talijanskog kluba, onda će ostati. Zasad samo Španjolci nude ponude, a meni treba državljanstvo, tako da ništa od toga. respekt

pises dobro
svida mi se tvoj smisao za humor  lolcina
imas odlican tim
kao sto ti je i Tulio rekao ne salji Pata na posudbu jer je car  :& samo mu daj vise prilika
Hvala i tebi na pohvalama, tim je odličan, a Pato, o njemu imaš objašnjeno kod Tulia iznad. :)

Imas dobru ekipu  :&
svida mi se tvoj stil pisanja  lolcina
i ako moze SS Zapate il ako ti je testo stavljat mozes li mi bar reci za koliko je presao u Barcelonu i u kojoj sezoni  hmm
Nemam dobru ekipu, imam odličnu ekipu lolcina Stil pisanja je posuđen od tureka, tako da nije plagijat, on je dopustio :shame:
Zapatica je prešao je za 3 milje manje nego što sam ga doveo, a nije odigrano ništa, samo jednu tekmu. Ja sam ga platio onoliko koliko mu je release clause bio, tako da sam dobro prošao.

Imas odlican sastav koji bi ti trebo donjeti dosta trofeja cestita na osvojenom Kupu i nadam se da ce past i prvenstvo sretno dalje.
Već mi je donio mnogo trofeja, siguran sam da će past prvenstvo.

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #133 u: 15.08.2008, 21:56:03 »

Polusezona 2009./2010.

Evo mene opet, ovaj puta sa opisom polusezone. Moram reći da me promjena taktike ugodno iznenadila, ipak je ljepše igrati sa nečim svojim, tako najbolje znaš gdje su pogreške. Isto tako, nismo više toliko dominantni, događaju se i poneki propusti u igri, ali to pridonosi žaru igre.

U Serie A držimo prvo mjesto, imamo 9 bodova prednosti pred Interom i solidnu gol razliku od +28. Nismo izgubili niti jednu utakmicu zasad, a ja se nadam da nećemo ni do kraja sezone. Užasno sam zadovoljan timom, sad se osjećam vrlo moćno :D a s obzirom kako pravi Milan igra, ovo mi je neka vrsta oduška i utjehe. Evo i ukratko neke utakmice. Roma - Milan je bila jedna prilično izjednačena utakmica u kojoj smo mi bili precizniji. Ono što se na statistici ne vidi je podatak da smo mi uglavnom vodili igru, a svaki naš napad bio bi potencijalno opasan. Isto tako Aquilani je zabio svoj možda najljepši gol karijere. Milan - Cagliari je pak utakmica zbog koje bi se htio ubiti. Izvukli su mi bod bez da su pucali po golu. I za kraj, Milan - Udinese, koja je mogla završiti petardom da Kaka nije loptu poslao na zadnji red tribina kada je izvodio penal.

Pao je i još jedan trofej – Svjetsko klupsko prvenstvo koje smo osvojili bez nekih većih problema. U polufinalu svladali smo New York sa laganih 2:0, zabili su VDV i Zapata. Zanimljivo je da sam promiješao cijelu momčad tako da je Pirlo igrao polušpicu, a Zapata zadnjeg veznog. Urawa je pobijedila Independiente na penale tako da nismo mogli dobiti lakšeg protivnika u finalu. Protiv Urawe blistao je Rossi, a priliku su dobili i još neki igrači iz mladog pogona o kojima ćete nešto čuti kasnije. Dakle, ovaj trofej je naš već tri godine zaredom što se može smatrati vrlo velikim uspjehom iako je natjecanje prilično lagano.

Ono što se može smatrati velikim napretkom mene kao trenera je to da sam počeo taktizirati. To se posebno vidjelo u Ligi Prvaka gdje sam 2 puta takoreći poklonio bodove Werderu u Rangersima radi odmaranja nekih prvotimaca. Dilbin Poli 1921 bio je ipak vreća za napucavanje koja je primila čak 28 golova u 6 utakmica. Impresivno, zar ne? U prvoj nokaut rundi igrat ćemo protiv Valencie, a najjači par je definitivno Arsenal – Barcelona.

Spomenuo sam i neke youngstere koji su dovedeni. Naime, poslao sam scoute po Europi i svijetu da traže mlade nade nogometa iliti regene. Još prije kraja prvog prijelaznog roka našao sam četvoricu. To su redom Franck Dreher, golman trenutno na posudbi u Triestini, Marius Damaschin iz Murcie na free, Gerard Cartier iz PSG-a za visokih 4,4 milijuna eura, ali već sada je dobar i Giovanni Aiello iz Torina. Svi imaju budućnost postati vrhunski igrači, a u zimskom prijelaznom roku, dakle sada dolaze još i Jon Gonzales iz Osasune i Sascha Kurth iz HSV-a.

Nadam se da sam sad sve rekao, a ako nisam, podsjetite me ako vam još nešto treba ;)

:D FORZA MILAN :D

Offline oKRamxII

• Oružar
  • *
« Odgovori #134 u: 16.08.2008, 12:34:25 »
Svaka promjena nakon nekog vremena je dobra (ne mora biti potrebna no...)

Sviđa mi se i ovaj stil pisanja... =)

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #135 u: 20.08.2008, 20:11:02 »
Kraj sezone 2009./2010.

Nemam ovdje more u blizini, ali imam Jarun. Sad, koliko mi to može pomoći da se rashladim ne znam, ali zato sladoleda imam u izobilju. I tako već sada pred kraj ovih praznika, gotova je sezona na klupi Milana. Nadam se da će ih biti još, ali vidjet ćemo kako će se stvari razvijati dalje.

Treća sezona za moje igrače i mene je iza nas. Uspjeli smo ostvariti većinu naših ciljeva, ali o tome ćemo ipak nekakvim redom.

SERIE A

Naša najuspješnija sezona dosad, ostavili smo Inter iza sebe nevjerojatnih 21 bod i tako završili sezonu bez poraza. Posebno su briljirali Rossi i Kaka, od kojih je prvi najbolji strijelac lige sa 31 pogotkom, a drugi najbolji igrač cijele lige. Uz to, čak 7 igrača je u timu sezone. Na početku sam imao malih problema s napadačima, koje nisam riješio do samog kraja sezone, točnije do važnih utakmica u LP, ali o tome nešto kasnije. Boljim pogledom na tablicu vidi se da smo apsolutno uništili Seriu A bez većih problema, a završne utakmice odigrala je gotovo rezervna postava. Vrhunska obrana pobrinula se da primimo samo 17 golova, a ne tako vrhunski napad uspio je, ponajprije zahvaljujući Rossiu dati 91 gol, čime dolazimo do brojke +74, koliko iznosi naša gol razlika.

UEFA LIGA PRVAKA

Ovdje stvari nisu išle tako glatko, ali ipak smo uspjeli doći do finala i osvojiti. Grupu se imali na uvid u prošlom postu, a sada idemo na dio o ispadanju. Prvo smo prošli Valenciu, gdje smo preokrenuli zaostatak od 2:0 i u uzvratu dobili sa 5:1 i tako prošli dalje. Čekao nas je, a tko drugi nego Liverpool, naši gadni drugovi iz Lige Prvaka. Prvu utakmicu dobili smo 3:1, ali u uzvratu nas je Liverpool iznenadio i na poluvremenu vodio 2:1, Kaka nas je držao u igri iako smo igrali katastrofalno. Zatvorili smo se u nastavku, i sve bi bilo u redu da Pennant nije odlučio zabiti gol u 93. minuti i odvesti nas u produžetke. U 102. minuti Torres koristi neopreznost Albiola i to je 4:1, a nama već tonu nade u prolaz. 3 minute prije kraja, Kaka krade loptu Riiseu na boku i kreće svim silama prema Reini i fantastičnim lobom pogađa za 4:2. Redsi su pokušali sve da zabiju još jedan, ali na našu sreću potrošili su sve kredite za taj dan. U polufinalu dobili smo Barcelonu i nakon početnog remia 1:1, u uzvratu smo ih demolirali sa visokih 6:1 i tako ušli u finale. A u finalu, tko drugi nego Inter,  a oni su i ove godine izvisili. Rezultat 3:2, suradnja Rossi-Gilardino radila je bez pogreške, a golovi iz kornera pratili su Inter i to čak 2 puta, Maxwell i Garay. Eto, pao je i ovaj trofej, po četvrti put zaredom, to nam je ukupno deseti naslov, što vrijedi proslaviti.

COPA ITALIA

Najlakše i najmanje važno natjecanje završilo je na veoma glup način. Prvo kolo prošli smo bez većih problema, 4:0 ukupno. četvrtfinale  ukupno 6:3 protiv Rome, u polufinalu smo preokrenuli vodstvo Lazia od 3:1 u prvoj utakmici na 4:3 ukupno, a onda finale. Pogađate, opet Inter, zar ne? Da, tako je, ali ovaj puta smo mi na*ebali. Užasna utakmica statistikom na našoj strani koju su oni dobili. 3. minuta, Ibrahimović prolazi po boku, ulazi u 16-erac i oštro ubacuje u sredinu, na loptu nalijeće Barzagli i posprema za 1:0. U 34. minuti, slična situacija, nakon kornera lopta izbačena do Maxwella koji je odmah daje do Ibrahimovića, on iskosa puca, promašuje cijeli gol i gađa u aut, ali tu je Zapata koji to skreće u mrežu za 2:0. Smanjio je Kaka iz penala nakon prekršaja nad Gilom. Igrač utakmice, Julio Cesar. :roll:

IGRAČI KOJIMA SE PONOSIM U OVOJ SEZONI:

Ricardo Kaka, koji je vladao terenom, i golovima i asistencijama, prvo ime momčadi, zasluženo kapetan i pravi vođa. Jedini igrač za kojeg garantiram da će do kraja karijere braniti boje Milana. :&

Hugo Lloris, mlada nada francuskog nogometa koji je odavno prestao biti nada. Brani fantastično, a u kombinaciji s obranom kakvu Milan ima, to mu i nije težak zadatak. :)

Andrea Pirlo "Pirlinho" koji je svojim asistencijama i fantastičnim potezima uveseljavao gledatelje na San Siru, ali i drugim stadionima diljem Europe. :&

Giuseppe Rossi, mladi napadač kojemu idu zasluge za trećinu naših golova u sezoni, pravi Killer, odličan kao polušpica, jednostavno sjajan. :)

I kraj je sačuvan za dvojicu na zalasku karijere,
Gennaro Ivan "Tenk" Gattuso, velika radilica u momčadi, igrao cijelu sezonu zadnjeg veznog i zadržavao protivniče napade, bio konstantna sjena najboljim veznjacima svijeta, Ronaldinhu, Stankoviću, Silvi, pratio je i Ibrahimovića i Vučinića, iscrpljivao ih do zadnjeg atoma snage, bez da se i sam toliko umorio. :&

Clarence Seedorf, kojega su svi počeli otpisivati, a ja sam ga ostavio u momčadi. U 20 nepotpunih nastupa zabio je 6 i asistirao za još 5 golova, vrhunska zamjena Van der Vaartu koji je ćešće bio povrijeđen nego zdrav. :)
Tu ću stati jer kada bi nastavio, mogao bi nabrojati cijelu momčad, ali to ne bi imalo smisla.

Evo ga, stigli smo do kraja, ako vaš još nešto zanima, slobodno recite, ja sada idem na odmor, moram nekako preboljeti onaj poraz od Intera u kupu i način na koji je do njega došlo, ali to je FM, zato ga volimo i zato se ne možemo odvojiti od njega :)

Samo još jedna stvar. Da mi kažete što mislite o ovome igraču, mene je ugodno iznenadio svojim igrama (na kraju u Serie A je i igrao nekoliko utakmica), doveo sam ga sa na početku sezone iz PSG-a, mislim da imam vunderkinda u njemu, tako su rekli scouti, zanima me vaše mišljenje.

« Zadnja izmjena: 20.08.2008, 20:12:13 od Data »

Offline LoRD_0001

• Čovjek koji je prevario Boga
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #136 u: 21.08.2008, 22:00:51 »
Sjajana sezona iza tebe dvostruka titula :&   steta za kup al nema veze dva glavna trofeja su osvojena
ekipa ti je sjajna  lolcina    samo ako moze SS Sakha

Offline adidas

• turek
  • Legenda
  • *
« Odgovori #137 u: 22.08.2008, 00:59:28 »
ohoo, sad dok san cita ovo misli san da citan sam svoj rad quee :kee: ;-)

respekt lipo pises, pregledno, i bas kako ja volin, u biti kako ja i pisen :)

titula vrlo impresivno osvojena, 17 primjenih :kee: , obrana briljantna, napad takodjer, naravno, to sve skupa jednako titula, no ne samo serie a, nego i lp...

odlicno to tebi ide, bilo bi zanimljivo spojit moj napoli sa tvojin milanon, da vidimo ciji je brod jaci :)

uhuhu, i ovaj Cartier, odlican igrac

sad ga nemoj bas odma u prih 11, nego ili posudba u nekog linka ili koji klub al da je u italiji, ili neka mini minutaza

za 2 godine imas superigraca ;-)

AGAIN$T MOD€RN £OOTBALL!

Offline Theoden

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #138 u: 22.08.2008, 01:10:17 »
nisam jedno vrijeme cital ovaj story i sad baci oko kad ono  :&
pisanje cista petica
igranje isto ide to tebi
cestitke na trofejima
sretno u daljnjem igranju

Offline robinho

• Sakupljač lopti
  • *
« Odgovori #139 u: 22.08.2008, 02:07:40 »
impresivno a ovaj mali cartier(francuz) ce biti igracina u to ne sumnjam
real madrid is best club in the world

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #140 u: 22.08.2008, 16:20:58 »
Drago mi je da se svima sviđa, nastavit ću ovako sigurno, i meni je super. Sad mi se igra WC 2010, a ja trgujem, bit će jako zanimljivo, ali o tome u reportu.

@ LoRD_0001
Kup me skoro ubio kad sam vidio kako se utakmica razvija, ali nema veze. Evo Sakha. :)

@ turek
Jesi siguran da ne čitaš svoj rad lolcina Drago mi je da ispunjavam očekivanja u vezi pisanja. Nekako mi sečini da u Serie A i LP nemam baš neku konkureciju, ali obrana je savršena, napad baš i ne, tu je Rossi spašavo stvar, ali imam i za to rješenje. ;-)
Istina, bilo bi jako zanimljivo spojit ta 2 kluba, mislim da su nam brodovi podjednaki.
Cartiera nikako u prvih 11, pa još uvijek je preloš lolcina poslat ću ga u nekog linka, možda u moje Pice ili Triestinu, nek se tamo kali, tak je i Sakho prošlu sezonu. :)

@ king_Theoden
Kratko, ali jasno Theo ;-) Hvala :)

@ robinho
Hvala i tebi, za Gerarda se nadajmo da će bit novi Zidane :)

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #141 u: 22.08.2008, 22:58:14 »
NOVA SEZONA - UVOD

U novu sezonu krenuli smo kao što smo prošlu završili. Morale Superb, condition ne baš tako dobar (piva i odmor učinili svoje :D), ali svi zdravi i čitavi. Igrači se još pod dojmom SP 2010. u JAR-u pripremaju za novu sezonu, tako da nisu imali baš puno odmora. Hrvatska se nije plasirala, ostali smo iza Švedske velikih 7 bodova. No budući da Hrvatske nije bilo, mogli smo u miru pratiti prvenstvo i navijati za nama drage reprezentacije. Ja sam se opredijelio za Fracusku, Tassotti naravno za Italiju. I tako smo išli na utakmice tih reprezentacija, a evo kako smo i prošli. Moji Francuzi bili su drugi iza Njemačke u skupini E, dok je Italija sa 9 bodova deklasirala sve protivnike u skupini A. U prvoj nokaut rundi ispada moja Fracuska sa visokih 5:1 od Holanđana :D a Italija prolazi rezultatom 2:0 protiv Paragvaja. Od pretendenata na naslov ispao je i Brazil sa 3:0 od Španjolske. Četvrzavršnica donosi još jedno iznenađenje, turekov Mehiko izbacuje Italiju sa 2:1, dok se Argentina provlači pokraj Nijemaca sa 3:1, no tek nakon produžetaka. Tassotti me je pobijedio u klađenju, Italija je otišla dalje od Francuske. Polufinale opet isti scenarij kao i prošlo kolo. Argentina ponovo prolazi u produžecima, 4:2 protiv Španjolske, a zato Nizozemci uvjerljivo 2:0 uništavaju Meksiko sa čak 23 izravna udarca u okvir. Po svemu sudeći, zaslužili su finale, ali i naslov. U utakmici za treće mjesto Mehiko gubi od Španjolaca sa 2:0, očito još nisu preboljeli poraz u polufinalu. Finale u Johannesburgu sudio je Mike Dean, a Argentina je bila veliki favorit nad takoreći iznenađenjem prvenstva Holandijom. No to se nije dogodilo, niti 120 minuta nije bilo dovoljno da se zabije gol, izvodili su se penali. Sneijder pogađa neobranjivo, Ferrari također. Huntelaar promašuje i daje priliku Maxi Rodriguezu da dovede Argentinu u vodstvo, ali i ovaj promašuje. Mathijsen zabija, Milito također. Nakon toga i Kromkamp i Caffa promašuju. U sljedećoj seriji Heitinga promašuje cijeli gol, a Garay zakucava loptu po sredini i to je 3:2 za Argentinu koja odnosi pobjedu, više sretno nego spretno, ali pobjeda je pobjeda.

Tako dok su Argentinci još slavili pobjedu, Tassotti i ja smo se vratili u Milano i počeli tradicionalni ljetni Mercato. Nisam imao namjeru puno trgovati, ali na kraju ipak jesam. No idemo se prvo oprostiti od trojice igrača svjetske klase.

A. Gila Gilardino napustio je Milan nakon nekoliko vrhunskih godina u kojima sam mu i ja postao omiljena osoba. Prošlu sezonu nije odigrao zadovoljavajuće, a i napunio je 28 godina tako da bi mu cijena uskoro mogla početi padati. 40 milijuna eura težak je transfer u Juventus, zasada moj najveći transfer out nekog igrača u ovom izdanju FM-a. Gila je izjavio još nešto prije odlaska, a kad sam to čuo, skoro mi je puklo srce. Tada sam odlučio da će karijeru završiti u Milanu. Doviđenja Gila i hvala ti za sve.

A. Barzagli također nas je napustio, mislio sam da i on sa 29 godina više nije onaj pravi, a 27.5 milijuna eura koje smo izvukli iz Barcelone zadovoljilo je naše apetite. Andrea hvala i tebi za 3 sjajne godine.

R. van der Vaart preselio je u Romu za 39.5 milijuna eura. I ovo ima razlog, a ralog su česte ozlijede, a ja takvog igrača nemam namjeru plaćati. Ponudu nisam prihvatio, prihvatio je Berlusconi, ali on bi otišao tako ionako negdje drugdje.

Većih transfera iz Milana nije bilo, neki igrači su otišli na posudbu, a neki su šikanirani van iz kluba. Transferi in su bili zanimljivi. Već dugo nam treba jedan kvalitetni lijevi bek, Marcelo ne može sam, a Grimi je ovo ljeto otišao. Na sreću, odlaskom A. Wengera iz Arsenala, nitko nije pazio ne ugovore igrača pa je Clichy ostao bez ugovora i kao free igrač došao na San Siro. Trebao nam je i golman za backup, dosta mi je staraca u momčadi, svi su šikanirani (većina) i zato je na free došao Costil Prihvatio je backup soluciju u ugovoru i nitko sretniji od mene. Odlakom Gile otvorilo se mjesto za jednog napadača, na free je došao dugo očekivani Princ Poldi Hvala Bayernu na nepažnji :D Bio je potreban jedan polivalentan veznjak, tu sam se dugo dvoumio, nisam znao koga bi. I tako sam šetao po Europi i klubovima, a jednu noć u hotelu na pamet mi je pala utakmica završnice SP ove godine. Sjetio sam se igre jedinog čovjeka koji je nešto dobro radio u toj utakmici. Kako je driblinzima izluđivao protivnike i sve, ali u isto vrijeme sam razmišljao kako je on odan svom klubu. Bio sam u Marseillu, gledao Nasria u to vrijeme (poslije je završio u Man.Utd.-u, nebitno ali ok...) i odlučio nazvati Tassottia da vidim što on misli o tome. Nasmijao mi se, ali ipak je rezervirao dvije karte, za mene i moju novopečenu trebu. Rekao nam je da sutra polijećemo za Barcelonu i imamo razgovor s Laportom. Pritom sam dobro proučio sve i otkrio da ćemo morati iskeširati 64 milje ako želimo Messia u momčadi. Da ne bi bilo zabune, naredio sam da se na Barcin račun to odmah uplati i da moj razgovor bude samo formalnost. Na moje opće iznenađenje Messi je prihvatio ugovor i dobili smo toliko željenog veznjaka. Još je Adrien došao, ozlijedio se Veloso na 2 mjeseca i trebao nam je hitno netko da ga mijenja. A sad imam i dugoročnu zamjenu za Pirla :D
To su svi transferi, ali problem je prilagodba igrača na novu sredinu. Nadam se da ćemo to proći što brže i bezbolnije.

Za tu zadaću organizirali smo prilično jake prijateljske utakmice Počeli smo s Berlusconi kupom i pobjedom 3:1 nad Starom damom iako ni jedna momčad nije igrala u punom sastavu. Onda su krenule prave pripreme koje nisu počele dobro. 4:2 protiv Pica, loša igra i realizacija. Mala modifikacija taktike bila je dovoljna za 9:0 Boce San Lazzaro i odlazak na drugi dio turneje. Otišli smo u Francusku i odigrali 3 utakmice: Nica, Lille i Marseille, 2 remia i jedna pobjeda, prilično lijepa igra sa slabom realizacijom. Zatim povratak u Italiju i završnica priprema sa 2 jake utakmice i 2 pobjede. L'pool 1:0 i Man.Utd. 2:0. S time nisam potpuno zadovoljan, ali i to će se popraviti kroz sezonu.

Finale talijanskog superkupa igrali smo u najjačem sastavu i na domaćem terenu. Protivnik, a tko drugi nego Inter. Rezultat 2:0 za nas, u jednoj tvrdoj i izjednačenoj utakmici, ali Ibru nije išlo. Živim za dan kada će on reći da se povlači iz nogometa da napokon imam realan okršaj protiv Intera.

I za kraj, popis igrača koji su zaslužili igrati za Milan ove sezone:
GK – Hugo Lloris, Benoit Costil

DR – Lorenzo De Silvestri, Daniele Barbini
DL – Marcelo, Gaël Clichy
DC – Raul Albiol, Cristian Zapata, Mamadou Sakho

DM – Gennaro Gattuso, Miguel Veloso
MC – Andrea Pirlo, Adrien
MR – Kaká, Sotiris Ninis
ML – Lionel Messi, Yoann Gourcuff

AMC – Giuseppe Rossi, Alex Pato

FC – Lucas Podolski, Eduardo da Silva

Nadam se da ste izdržali čitajući ovo i da nije bilo prenaporno, ne bih volio da sam nekoga previše izmorio ovim tekstom. Sad ako čitate ovu rečenicu, onda možete odahnuti jer je ovdje kraj. Ako niste preumorni, molio bi vas da ostavite jedan kratak komentarčić dolje ispod, a ako vas zanima koji SS, slobodno recite. Ja vas pozdravljam do novih susreta.

« Zadnja izmjena: 23.08.2008, 01:05:15 od Data »

Offline Silvaa

• ma nema me.
  • Trener
  • *
« Odgovori #142 u: 23.08.2008, 20:43:52 »
Iso miki šta ti radis sa tim Milanom,znam da je Milan odličan klub ali takav kakvog si ga ti napravio je postao veličanstven.

Nisam prije komentirao ali sam sve do sada pročito,imaš odličnu momčad i sposobnost vladanja svijetom  ;-)

Svaka čast

Offline Akavava_Silva

• Maskota
  • *
« Odgovori #143 u: 24.08.2008, 15:34:54 »
Svaka ti dala,stvarno si napravio nešto savršeno,čekaj kraj stoljeća da Milan prozovu najbolji klubom  :&

Offline adidas

• turek
  • Legenda
  • *
« Odgovori #144 u: 24.08.2008, 16:09:19 »
evo jedan lipi story koji se lako cita i pun je zanimljivosti, i jos ima novi post :)

no, da se osvrnen malo na postignuto

VDV, Gila i Barzagli prodani u pravo vrime, dok su skupi al i u padu forme i ocjena i svega :)

dolasci hmm

messi, svi znate sto mislin o njemu, na kraju krajeva i ja san ga doni u svoj klub, iako san ja duplo od tebe da za njega, no nema veze, isplatilo se, budi siguran da si dobi najboljeg igraca pozicije za tu lovu ;-)

podolski isto super pojacanje, zamjena za otislog gilu

clichy and co. dovedeni, cisto malo backup igracima koji su vec tu na frontu milana

za kraj, jel mozes okacit ss ekipe u tactic screenu, i sto mi je s napolijen, jesu doveli koga velikog ili muku muce  :)

AGAIN$T MOD€RN £OOTBALL!

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #145 u: 24.08.2008, 16:41:27 »
@ Fabregas
Ljubav prema klubu je razlog, a zadnja karijera na FM08 mora bit veličanstvena :)

@ Akavava_Silva
Već je odavno najbolji klub ;-) Hvala.

@ turek
Ima novi post, redovno se pišu događanja :)
Messi ima release clause 64M, kod tebe je bila veća pa zato. Ja sam ga doveo na vrijeme. Inače ga baš i ne volim u RL, ali činjenica da je odličan igrač stoji. Podolski na free, Clichy i ostali isto na free, eto poklopilo se. Na kraju Clichy igra u prvoj jer Marcelo nešto zeza i prilično je van forme, doći će i on na svoje.

Evo i SS tactic screena:

Napoli, hmm , prošlu sezonu su se mučili, izvukli su se ispadanja, završili na 16. mjestu, ove su dobro krenuli, zasad su treći. Evo i par SSova da si pogledaš:

Nemaju lošu momčad, nije ništa posebno, ali je kompaktna i radišna što je i logično ako ih vodi Nijemac. Malo im fali dubine, reezerve su prosječne, ali ništa više od toga. :)

Offline oKRamxII

• Oružar
  • *
« Odgovori #146 u: 01.09.2008, 18:42:55 »
Evo da malo iskomentiram nisam već...

Prvo pametno trguješ po meni primjerice dovođenje Clichya dobar potez for free, jedino ne odobravam baš onakve transfere od 60 milja i sl... al dobro Messi će sigurno biti više nego koristan igrač, a i ušao je u igri u neke "igračke godine"

Offline Data

• Legenda
  • *
« Odgovori #147 u: 27.09.2008, 13:43:16 »
POLUSEZONA 2010./1011.

Bio bi red i da se ja napokon javim. Škola stisla, cura, izlasci i ostalo pa se nema baš puno vremena za najdraži nam FM. I tako idu dani i tjedni, a Milan stigao do svoje zadnje polusezone pod mojim vodstvom. Nemam više puno vremena, a iskreno ni volje. U iščekivanju sam FM09 i ne mogu više igrati onako kako si određene stvari zamislim. No o sentimentalnosti neki drugi put, trebao bih opisati ovu polusezonu.

SERIE A TIM

Nalazimo se na 3. mjestu, odmah iza Intera i Juventusa, ali sa jednom, odnosno dvije utakmice manje od tog dvojca. Zabili smo visokih 47 golova, a primili samo 7, što ipak nije najmanja brojka u ligi. Naravno, nije ovo sezona iz snova, baš zato što u oproštajnoj sezoni želim svim igačima dati priliku da igraju. Do kraja sezone mislimo biti prvi jer kada se izjednačimo u broju utakmica s tim dvojcem, mislim da ne bi trebali imati nekih velikih problema u osvajanju Serie A.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Bili smo u skupini D sa Cityem, CSKA i Shakhtarom i osvojili maksimalnih 18 bodova bez izgubljenog susreta sa 18 danih i 5 primljenih pogodaka. Najuzbudljiviju utakmicu igrali smo u 3. kolu baš protiv Citya i pobijedili 4:3, no uz veliku sreću i milost FM-a. U prvoj knockout rundi izvukli smo Sporting i mislim da tu nismo mogli bolje proći. Prema trenutnom stanju FM-a, najuzbudljivija utakmica prvoga kruga trebala bi biti ona između Lyona i Valencie dok mi imamo uvjerljivo najlakši posao.

FIFA CLUB WORLD CHAMPIONSHIP

Natjecanje koje ja osobito ne cijenim jer nikada ne prouzroči probleme ozbiljnim europskim momčadima pa tako ni nama. U polufinalu demoliran je New York s 3:1 uz ozljedu Pata, a u finalu Sao Paulo sa 2:0 i bez ijednog udarca na naš gol. Utakmice je započinjao skoro pa rezervni sastav, ali su ipak glavni igrači odlučivali o pobjedi.

Naravno, ne bih ja bio Data kada ne bih dovodio mlade nedokazane igrače za prilično velike svote onih papirnatih stvari (mislim da se zovu euri :D). Zato su dovedena još 3 nova igrača, i to naravno opet Francuzi koji imaju definitivno najbolje youngstere u mojem svijetu. Tako je tu stigao David Pichot, za 5,5M € iz Strasbourga, po primarnoj lokaciji AMC s velikim sklonostima napadu. Mislim da bih od njega mogao dobiti solidnog igrača. Stigao je i Maël Meunier, također iz Stasbourga za 4M €, DR koji je sposoban pokriti i mjesto srednjeg braniča ako je to potrebno te na kraju Fabrice Lavagne iz Bordeauxa za 3,6M € za kojega moj scout tvrdi da bi mogao biti jednako dobar ako ne i bolji od Marcela. 13,1M € bačenih na 3 15-ogodišnja klinca mogu zvučati čudno, no ja vjerujem da oni mogu imati jako svijetlu budućnost u Milanu.

Nadam se da sam barem nekima falio i da će ih ovaj post malo zaokupirati i da će ostaviti pokoju riječ ispod ovoga, a oni kojima nisam neka se ne uzbuđuju. Ovo je još samo jedan u nizu postova koji ubijaju pokoju minutu života. :) Idemo odigrati ovu sezonu do kraja, a onda, tko zna, možda već izađe FM09, a onda možete biti sigurni da Milan s Datom kreće u nove pohode. Do tada, pozdrav i respekt svima.

Offline ipsi

• Torcida 1950
  • Trener
  • *
« Odgovori #148 u: 27.09.2008, 14:13:00 »
vratio se doktor bas sam razmisljao oces li nastavit
7 primljenih   :& a 47 dao  :& koji doktor kad odigras siguran sam d aces biti 1.
sportinga ces lako proc i javi koko je ostala valenija lyon
ako moze jos ss od kale i to bi bilo sve  :&  respekt
ja da igran nogomet vjerojatno bi bija najbolji veznjak na svitu, steta sta san lino djubre pa mi je draze pit i unistavat se nego slat vizionarske lopte s ocima

Offline TIR

• Indeficienter
  • Legenda
  • *
« Odgovori #149 u: 27.09.2008, 14:32:35 »
Vratio si se... Konačno :D
U Seria A si prvi (dvije utakmice manje, dva boda manje), očekujem da tako i nastaviš. Gol razlika :&
LP lagana grupa i opet upada u oči gol razlika :D Sigurno je bilo teško na Svj. klupskom prvenstvu :D

Ova tri mulca su već sad dobri, Pišo :D mi se čini najbolji. Uglavnom, dobro da si ih doveo.

Sretno u nastavku karijere, nadam se da ti ovo nije zadnji post. ;)