uz čitanje preporučljivo slušati: Severina: Gas, Gas (službena himna A.C. Milana)Sreća, sreća, sreća.....ona je obilježila ovu Milanovu sezonu.....začudo bez velikih pucnjeva
COPA ITALIANA FINALE
F.C. Internationale - A.C. Milan 2:2 (3:3, 5:6)
Datum: 28. svibnja 2008.
Stadion: San Filippo, Messina
Gledatelja: 40 177
Sudac: Domenico Messina
Vrijeme: Vjetrovito, djelomično oblačno, 21°C
Treća i poslijednja utakmica ovih dviju momčadi ove sezone. Nažalost po Inter (hebe mi se za njih) nije išla njima na mlin. Ovo je bila najuzbudljivija od svih dosadašnjih, a odlučili su je penali. No krenimo redom. U 18. minuti David Suazo koristi savršen pas Radovana Karadžića i zabija za 1:0. Vodstvo nije tranalo dugo, u 21. minuti Chivu ruši Pata na rubu 16-erca i to je velika prilika za Pirla. On je naravno ne propušta i preciznim slobodnim udarcem donosi Milanu izjednačanje. Samo 14. minuta kasnije Kaká u trepavicu centaršutom gađa Gilardina i to je 1:2, a to je rezultat s kojim se i otišlo na odmor. U nastavku Inter pritišće, a silan pritisak urođuje plodom u 72. minuti kada lopta nakon mnogih odbijanaca završava na nozi dejana Stankovića koji fantastičnim udarcem sa 18-ak metara donosi Interu izjednačenje. U produžetke se ušlo oprezno, ali u 1. minuti 2. produžetka Jimenez zabija za 3:2. Nakon toga ulazi Ronaldo i počinje totalna ofantiva Milana koju je završio Gilardino svojim 2. pogotkom na utakmici i svojim 40-im u sezoni. Što se penala tiče, sve je bilo u redu, dok Suazo nije pogodio stativu Llorisovog gola, a u tom trenutku Milan je pobijedio.

Kaká
FANTASTIČNO!!!! Htio sam da ne pretjerujemo, ali ovo je nešto je iznenadilo i mene samoga. Ne znam za druge, ali meni ovo puno znači i želim još mnogo takvih trofeja.
Andrea Pirlo
Ako je ovo bio rastanak, onda nije mogao biti bolji. Ja bih želio ostati, ali ako trener procijeni da nisam potreban, naći ću drugi angažman, a sad oprostite, idem se napit.
Alberto Gilardino
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!!!!!!!! Juupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! Huraaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Samo to mogu reći.
Michel Platini
Sad tek možemo slaviti zapravo. Sve smo utakmice završili, a momčad ide na zasluženi odmor. Što se mene tiče, ja imam ugovor još jednu sezonu, nadam se da ću ga i produžiti. Sad se i ja idem odmoriti, a onda me čeka ugovaranje transfera.
Izjave igrača i trenera Intera nemamo, gubitnici nisu htjeli s nama razgovarati.
_____________________________________________________________________________________________
Sezona gotova, ja sretan, svi svršili kako je trebalo, i IDEMO DALJE

Sad su komentari dobrodošli. I da,
viki evo ti Kakice