7.SEZONA(1.dio)CILJEVI:Prvo,na redu je
Sao Paulo prvenstvo,koje je dobro za uigravanje momčadi za narednu sezonu.Kao i uvijek bit će dobrih utakmica,ali nadam se i trofeju.U kupu što dalje i neman neki imperativ,tu ću isprobavat neke mlađe igrače za budućnost.Naravno,u
Brazilskoj ligi očekujem obranu naslova i to sa što boljom gol-razlikom i igrom.
Najječe južnoameričko natjecanje
Copu Libertadores ću također pokušati obraniti i osigurati nastup na
CWC.I na kraju,ostala je još
Recopa koju također želim osvojiti.
TRANSFERIŠto se tiče transfera,kupovao sam igrače na pozicijama koje su ostale nešto slabije nakon odlaska nekih igrača.Prije svega,želio sam dovesti rezervnog golmana,jer odlaskom veterana
Vizzotta nisam imao neko dobro rješenje na toj poziciji.Gledajući razne igrače,nailazio sam na neke jako dobre,ali ipak preskupe golmane za rezervnog igrača.Povoljna prilika se ukazala i došao sam do jako dobrog golmana.Kupio sam brazilca
Fabia,23-godišnjaka koji je bio nezadovoljan u momčadi Palmeirasa i zbog toga sam na njega potrošio samo
4,5 M/Kn.Jako dobar golman,koji nema nekog posebnog nedostatka apsolutno je dobra kupovina.
FABIOOdlaskom
Lucasa,koji nije bio dostojna zamjena za
Wallace-a i
Cabreru morao sam dovesti nekog mladog igrača koji će biti bolji.Za ovu poziciju morao sam izdvojiti veću svotu novca,jer ipak ne kupujem igrača za rezervu,nego igrača koji će se vrlo brzo izboriti za prvi tim.Izbor je pao na 21-godišnjeg brazilca
Geralda iz
Sao Paula,a transfer je vrijedan
24 M/Kn.Odličan igrač,jako dobro se postavlja,postat će pravi vođa za nekoliko sezona,brz,odlično izvodi slobodnjake.
GERALDOTRANSFERS IN
TRANSFERS OUT
Bilo je i odlazaka i dolazaka,kupovao sam uglavnom važne igrače,ali i neke za budućnost.Također,uzeo sam neke kojima je istekao ugovor.
PRIJATELJSKE UTAKMICECOMERCIAL(SP)-NOROESTE 0-5
Evandro Roncatto (25,35,67)

Wilton Pantera (29)

Juan Pablo Pino (89)
Odigrao sam jednu prijateljsku u kojoj sam naravno dominirao.
Počinje sezona...SAO PAULO PRVENSTVOMoji su odlično odigrali,napad je bio efikasan,a obrana je igrala izvrsno.Rezultat toga je uvjerljivo prvo mjesto,bez poraza.Kao i uvijek u polufinale su se kvalificirali
Palmeiras i
Corinthians,a ove sezone i
Sao Paulo.Lošije je odigrao
Santos zauzevši osrednje 8.mjesto.Najveće iznenađenje je svakako
Portuguesa koja je skoro uvatila playoff,ali ipak je prošao Corinthians,koji je bio bolji u međusobnom ogledu.
IZDVOJENE UTAKMICENOROESTE-CORINTHIANS 2-0NOROESTE-SANTO ANDRE 3-1PALMEIRAS-NOROESTE 1-4PONTE PRETA-NOROESTE 1-3SANTOS-NOROESTE 0-1SAO PAULO-NOROESTE 0-2TABLICA
POLUFINALEU polufinalu sam dobio Sao Paulo predvođen napadačkim dvojcem Tardelli-Ross.U prvoj utakmici odlično 1.poluvrijeme mojih,a istaknuo se Pino sa dva gola,u drugom izjednačena utakmica,ali domaćini dobivaju crveni karton.Ipak,uspjeli su smanjiti golom fenomenalnog Rossa.
Druga utakmica protekla je u znaku obrambene igre,tako da nije bilo previše prilika.Konačni rezultat je postavio Ismael golom na početku utakmice,a pred kraj utakmice Revoredo je dobio isključenje.
1.UTAKMICASAO PAULO-NOROESTE 1-22.UTAKMICANOROESTE-SAO PAULO 1-0FINALEVeć sam navikao da me u finalu čeka Corinthians.Prva utakmica je protekla u vrlo dobroj igri obje momčadi,a i rezultat je zasluženih 1-1.Druga je također bila napeta,ali uspio sam pobjediti golom Bakarija i osvojiti prvi trofej
1.UTAKMICACORINTHIANS-NOROESTE 1-1
Pereira (69) / Lisboa (2)
2.UTAKMICANOROESTE-CORINTHIANS 1-0
Mohamed Bakari (63)
SP TEAM OF THE YEAR
Uvrštena su tri moja igrača,odlični
Paulo Eduardo koji je branio izvrsno i dva krila -
Leandrinho i
Bakari koji su probijali protivničke obrane neočekivanim driblinzima.
BRAZILSKI KUPNatjecanje u kojem koristim dosta mladih igrača i nije prioritet osvojiti trofej.
1.RUNDAPORTO(PE)-NOROESTE 1-3NOROESTE-PORTO(PE) 2-0Nije bilo većih problema protiv niželigaša i lako sam prošao dalje.
2.RUNDAPALMEIRAS-NOROESTE 0-1NOROESTE-PALMEIRAS 0-1,PEN 7-6Nisam imao baš sreće u ždrijebu,pa me je dopao od ove sezone drugoligaš Palmeiras.Prva utakmica napeta doslovno do posljednje sekunde,prvo poluvrijeme domaćini su završili s igračem manje isključenjem Ricardinha.Drugo nije bilo nimalo dosadnije,pa je utakmica rješena golom Revoreda sa 11 metara.Druga utakmica vrlo napeta,prilika je bilo dosta,ali napadači nisu imali svoj dan uz određeni doprinos golmana koji su odlično branili.Tek je slijedilo pravo uzbuđenje i izvođenje jedanaesteraca u kojima se došlo do druge serije,tu su moji pokazali visoku koncentraciju i teškom mukom prošli u treće kolo.
3.RUNDANOROESTE-BRASIL DE PELOTAS 1-0BRASIL DE PELOTAS-NOROESTE 1-0,PEN 3-4Opet me je čekao neugodan protivnik,novi prvoligaš sa visokim ambicijama je svakako velik izazov.Prva utakmica je to i dokazala,pa su gledatelji vidjeli samo jedan gol i to na početku utakmice.Druga utakmica bila je zanimljivija,ali također je pao samo jedan gol ovaj put na suprotnoj strani.Drugi put zaredom išlo se u izvođenje jedanaesteraca i ovaj put su moji bili skoncentriraniji i ostvarili važnu pobjedu
ČETVRTFINALE1.UTAKMICAATLETICO MINEIRO-NOROESTE 2-2Vrlo zanimljiva utakmica sa puno šansi,a bilo je i golova.Poveli su domaćini,ali do poluvremena sam uspio zabiti i na odmor otići sa zadovoljavajućih 1-1.U drugom poluvremenu brzo sam poveo golom Lisboe,a desetak minuta poslije Ramon je dobio crveni karton i otvorila se šansa za pobjedu.Nažalost,domaćini su uspjeli zabiti s igračem manje,a iako sam do kraja utakmice napadao njihov golman je bio nesavladiv.
2.UTAKMICANOROESTE-ATLETICO MINEIRO 1-0Već do poluvremena gosti su ostali sa dva igrača manje,ali ostalo je 0-0.U drugom dijelu postavio sam napadačku taktiku i došao do jedinog gola na utakmici,te tako osigurao prolaz.
POLUFINALE1.UTAKMICANOROESTE-ATLETICO PARANAENSE 2-0U polufinalu neočekivano se našao brazilski prvoligaš,koji je nekim transferima nagovijestio dobre igre.Ipak,bez većih problema sam ostvario dobru pobjedu i na uzvrat otišao miran.
2.UTAKMICAATLETICO PARANAENSE-NOROESTE 0-2Još jedna rutinska pobjeda od 2-0 i vrlo dobra igra zasluženo su me odvele u finale.Ponovno je dobru utakmicu odigrao Roncatto.
FINALE1.UTAKMICANOROESTE-GREMIO 2-0
Mohamed Bakari (71)

Juan Pablo Pino (90)
U finalu me je čekao vrlo dobri Gremio.Prvo poluvrijeme bilo je loše,malo prilika s obje strane i na odmor se otišlo bez pogodaka.Drugo je počelo potpuno suprotno,obje momčadi su počele igrati otvorenije,ali bilo je puno nervoze,pa su gosti rano ostali bez dva važna igrača.Moji su to vrlo dobro kaznili sa dva pogotka pred kraj susreta i sasvim zasluženo ostvarili pobjedu.
2.UTAKMICAGREMIO-NOROESTE 0-1
Wilton Pantera (37)
Nekih posebnih uzbuđenja u ovoj utakmici nije bilo,domaćini su pokušali sve,ali moji su to svojim iskustvom i znanjem odbili.Završilo je minimalnom pobjedom mojih i time je osvojen i drugi trofej sezone
NAJBOLJI STRIJELCI
Nagradu je osvojio urugvajski napadač Fluminense-a
Figueroa koji je postigao 6 golova,drugi je bio
Roncatto koji je zabio jedan manje,a treći odlični
Potiguar.