5.SEZONA(2.dio)
COPA LIBERTADORES
Velik uspjeh je bio u prvoj sezoni igrati finale najvećeg natjecanja u Južnoj americi.Ove sezone ambicije su veće i očekujem barem ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha,a još bolje bi bilo osvajanje najvećeg trofeja do sad.Osvajanjem naslova brazilskog prvaka prošle sezone osiguralo mi je nastup na Copi bez dodatnih kvalifikacija.
SKUPINA B
Izvukao sam skupinu B,dosta neugodnu grupu klubova u kojoj su bili argentinski Racing Club,meksička America i ekvadorska Barcelona.
UTAKMICE
U teškoj skupini moji su odlično igrali,u šest utakmica primio sam samo 2 gola,bez poraza.Kao i uvijek bio je inspiriran Wilton Pantera,koji se ustaknuo sa nekoliko odličnih golova,ali i prodora i asistencija.Uvjerljiv prolaz skupine nagovještavao je vrlo dobru sezonu,nadam se što boljem ždrijebu.
KONAČNA TABLICA
2.RUNDA
U drugoj rundi dobio sam peruansku Alianza Limu,protivnika kojeg se može proći bez većih uzbuđenja.
1.UTAKMICA
Počelo je isključenjem Ballona,što mi je olakšalo posao.Ipak,na poluvremenu je ostao početni rezultat unatoč sve učestalijim napadima moje momčadi.U drugom poluvremenu odličnu sezonu nagovjestio je Jose,koji se upisao u strijelce dva puta,a imao je i nekoliko vrlo dobrih prodora po boku.Kao dobro pojačanje pokazao se i Cabrera golom iz slobodnjaka sa 25-metara.Pobjedom od 3-0 nula u gostima osigurao sam prolaz u četvrtfinale.
2.UTAKMICA
Uzvrat nije mogao početi bolje,golom Pantere u 1.minuti,a pobjedu je zapečatio novim golom iz slobodnjaka urugvajac Cabrera.Dvi pobjede od 3-0 bile su dovoljne za prolaz.
ČETVRTFINALE
U četvrtfinalu me je čekao brazilski Sao Caetano s kojim sam se susreo i u finalu brazilskog kupa.
1.UTAKMICA
Kao i na svim utakmicama sa Sao Caetanom i u ovoj je bilo dosta golova.Dobro je što su svi završili u protivničkom golu,a raspoložen je bio Evandro Ronacatto sa dva gola.Odličan rezultat za uzvrat,na kojem ću potvrditi prolaz.
2.UTAKMICA
Uzvrat je bio puka formalnost,iako su gosti poveli golom vrlo dobrog Betinha.Za ovu utakmicu sam postavio slabiju momčad,važno je da se glavni igrači dobro odmore za polufinale.Utakmica je završila neriješeno 1-1.
POLUFINALE
U polufinalu ponovno dvoboj sa brazilskim klubom,ovaj put Internacionalom.
1.UTAKMICA
Napeta utakmica velikog uloga,u kojoj nije bilo previše šansi odlučena je golom Roncatta iz penala.Pobjeda od 1-0 dobra zbog gola u gostima bez primljenog gola.
2.UTAKMICA
Još jedna utakmica puna tenzija,počela je ponovno ranim golom Pantere.Kako se bližio kraj bilo je sve više prekršaja,što je dovelo do dva crvena kartona kod gostiju.Remi i važan gol u gostima osigurao mi je novo finale.
FINALE
Da je brazilski nogomet najjači u Južnoj americi vidi se po tome što opet igram sa brazilskim klubom.Fluminense je tijekom cijelog turnira igrao vrlo dobro i zasluženo je došao do finala.
1.UTAKMICA
U ovoj utakmici moji su bili motivirani,pa je utakmica išla u jednom smjeru.Visoka pobjeda od 3-0 zasluga je odlične forme mojih napadača,a točku na i je stavio Jose golom u sudačkoj nadoknadi.
2.UTAKMICA
Odličnu formu je nastavio je Pantera ponovno vodećim golom,a gosti su postavili konačni rezultat golom na početku drugog poluvremena.Tijekom cijelog natjecanja moji su pokazali odličnu formu,posebno dobro su igrali u gostima,pa sam na uzvratima mogao odmarati nekolicinu igrača.Trofej sam zasluženo osvojio i time upisao Noroeste u povijest ovog natjecanja,prvi ovakav trofej osvojen u 101 godini postojanja.
NAJBOLJI IGRAČ COPE
Trofej najboljeg igrača na Copi dobio je igrač Fluminense-a flavio,iako je i Pantera igrao stvarno odlično.
1.BRAZILSKA LIGA
Kakva sezona za Noroeste u ligi,sezona završena bez poraza,uz uvjerljivo najbolji napad lige i jednu od boljih obrana.Obranio sam naslov sa čak 18 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Corinthiansa koji je odigrao također odličnu sezonu,ali moji su bili jednostavno predobri.Ponovno dobru sezonu su imali Internacional i Fluminense,ali ovaj put nisu mogli parirati Corinthiansu koji je kupio odlične igrače.Gremio i Botafogo su najugodnije iznenađenje lige,posebno Botafogo koji je dobro kupovao pa je završio na odličnom 6.mjestu.Gremio je loše startao u sezonu primajući dosta golova,ali kako je natjecanje odmicalo dizao je formu i završio na vrlo dobrom 5.mjestu.
Povratnik u 1.ligu Santos završio je solidnom 7-mjestu,iako je također loše ušao u sezonu.Glavni problem bio mu je slaba realizacija,a spašavao ih je golman.Također,novi prvoligaši Nautico i Portuguesa uspjeli su zadržati prvoligaški status,dok to nije uspjelo Cabofriense-u i Vila Novi(GO).Iz lige su još ispali Avai i Sao Caetano koji je odigrao katastrofalnu sezonu u ligi,zbog jako loše obrane.Veliko razočaranje je i Sao Paulo koji se spasio od ispadanja pobjedom u zadnjem kolu.
IZDVOJENE UTAKMICE
KONAČNA TABLICA
NAGRADE
IGRAČ GODINE
Nakon dvi godine zaredom u kojem su proglašeni igračem godine,ove godine moj igrač nije uspio treći put osvojiti ovu nagradu.Nagrada je pripala igraču Gremia,koji je vrlo dobro dirigirao obranom plavih,te je zaslužan za visok plasman Gremia na prvenstvenoj ljestvici.Na drugom mjestu je moj Dikson,odigrao je vrlo dobru sezonu,iako je bio ozljeđen neko vrijeme.Treći je ponovno igrač Gremia.svima poznati Lucas.
MOMČAD GODINE
U prvih 11 imam tri igrača,od kojih je jedan opet golman,ovaj put Paulo Eduardo.Ostala dva igrača su Dikson i Ismael,a u rezervama je Pantera.
NAJBOLJI STRIJELAC
Drugu godinu zaredom imam najboljeg strijelca,ove godine to je Evandro Roncatto,koji je odigrao odličnu sezonu.Na drugom mjestu je Corinthians-ov wonderkid Silva,koji je pokazao da će biti jedan od najboljih napadača na svijetu.Treće mjesto je pripalo iskusnom igraču Internacionala - Fernandau.
MLADI IGRAČ GODINE
Prvo mjesto apsolutno zasluženo zauzima odlični Silva,nadrugom je također vrlo dobri Leandro.Treće mjesto pripada opet igraču Corinthians-a,mladom Pereiri koji će također biti jedan od boljih stopera na svijetu.
MENADŽER GODINE
Naravno da je prvo mjesto pripalo meni,sezona u kojoj sam uzeo ponovno tri trofeja i igrao u finalu svjetskog klupskog prvenstva.
FINANCIJE
U svim klubovima s kojima sam igrao nisam imao problema sa financijama,tako je i ovdje,situacija je sve bolja i bolja.
CLUB WORLD CHAMPIONSHIP
Osvajanjem Cope Libertadores ove sezone prvi put u klupskoj povijesti igram u ovom najprestižnijem natjecanju u kojem sudjeluju prvaci Europe,Azije,Australije i oceanije,Afrike i Južne amerike.
Natjecanje počinjem u polufinalu zbog dobrog rejtinga južnoameričkog nogometa,inače klubovi iz slabijih liga igraju kvalifikacije.Cilj mi je plasman u finale,a onda šta bude.
POLUFINALE
U polufinalu sam za protivnika dobio amaterski klub iz Indije - Dempo.Utakmica u kojoj prolaz nije bio upitan,rješena je u prvom poluvremenu kada sam postigao sve pogotke.Raspoložen je bio Pantera sa 4 gola,a zabio je i Roncatto i Cacapa.Cijelu utakmicu sam dominirao i lako se plasirao u finale.
FINALE
Za protivnika u finalu sam dobio talijansku Romu.Veliki protivnik nije impresionirao moje igrače,pa je utakmica bila relativno izjednačena.Po jedno isklučenje u prvom i jedno u drugom poluvremenu donijelo mi je veliku šansu za osvajanjem najvećeg trofeja dosad.Moji su odigrali odlično drugo poluvrijeme,nizale su se šanse,akcije,ali na tome je i ostalo.Spretno i sretno utakmica je otišla na jedanaesterce,prvenstveno zahvaljujući njihovom golmanu Doni-u koji je bio nesavladiv

Jedanaesterci su bili napeti,ali Roma je imala više koncentracije i preciznosti,te je osvojila trofej.Ipak,način na koji je moja momčad igrala,ne samo sa dva igrača više uvjerilo me je da imam dobru momčad,čak i za svjetske kriterije.
NAJBOLJI IGRAČI OVE SEZONE
PAULO EDUARDO - ove sezone je dobio prednost ispred Vizzotta i to je iskoristio na najbolji mogući način.Izvrsno je branio tijekom cijele sezone i zasluženo je uvršten u najboljih 11 sezone.Idućih sezona će sigurno biti prvi izbor za golmana.
PETER CABRERA - pojačanje koje se apsolutno isplatilo,brzo se privikao na moj stil igre i odmah je počeo sa odličnim igrama.Vrlo siguran u obrani,gotovo je igrao bez greške,uz to je zabio 7 golova i to sve skoro iz slobodnjaka.Sigurno će biti vrlo važan u idućim sezonama.
CACAPA - mladi stoper je odigrao najbolju sezonu dosad,bio je sigurniji u obrambenim zadacima,manje je griješio i postigao je 3 gola.
WALLACE - kad se sjetim da sam ga kupio za mizernih 30,000 Kn,a sada vrijedi 25 M i jedan je od najsigurnijih i najboljih igrača Noroeste-a.Odličnim igrama doprinio je i brazilskoj reprezentaciji za koju je već postigao 2 pogotka.
LUCIANO SCERPELLA - ove sezone se vidjelo da je sazrio u svakom smislu,igrao je sigurnije,bez većih grešaka i crvebih kartona.Dobru igru okrunio je sa 4 pogotka.
ISMAEL - iskusni stoper je imao najbolju sezonu dosad,vrlo siguran u obrani,a nerijetko je i asistent.
DIKSON - odlično je igrao i u obrani i na poziciji lijevog veznog,imao je vrlo dobre prodore po bokovima i više puta je spašavao obranu pravovremenim uklizavanjima.
LEANDRINHO - igrač koji je od početka u Noroeste-u odigrao je odličnu sezonu,a minutažu koju je dobio iskoristio je vrlo dobro,te postigao čak 7 golova.
ADAMS - jedan od boljih igrača ove sezone stvarno je igrao fenomenalno,snažan u skoku,pravi vođa i neumorni rušitelj protivničke igre.Uz to je zabio i 9 golova.
MOHAMED BAKARI - kakva sezona za mladog bjelokošćanina,igrao je bez greške,njegovi prodori su izluđivali protivničke obrane.Sezonu je završio sa čak 11 golova,što je za veznog igrača vrlo dobro.
JUAN PABLO PINO - imao je vrlo dobru sezonu igrajući na pozicijama desnog veznog i napadača.Iduće sezone očekujem još bolje partije kolumbijca.
EVANDRO RONCATTO - iza njega je najbolja sezona od kad je došao iz Paysandu-a.Bio je najbolji strijelac Noroeste-a ove sezone,postizao je važne golove,posebno u ligi.
JOSE - ove sezone je igrao odlično,dobivao je više prilika i to je vrlo dobro iskoristio.Istaknuo se sa odličnim driblinzima i ubačajima,te naravno golovima,bit će velik igrač.
LISBOA - mladi portugalac je također igrao vrlo dobro i u idućoj sezoni će sigurno biti još bolji.Zabio je neke važne golove i asistirao.
MAICON - standardno dobar u sredini terena,odlično asistira,zabija golove,malo griješi.Jednostavno nezamjenjiv član prvih 11.
WILTON PANTERA - sezonu je počeo ozljedom,ali ubrzo je počeo s odličnim igrama i sezonu završio kao drugi strijelac kluba.Ove sezone je postao najbolji strijelac u povijesti kluba i omiljen igrač.
NAJBOLJI STRIJELCI
1.EVANDRO RONCATTO 38
2.WILTON PANTERA 36
3.JOSE 17
4.JUAN PABLO PINO 16
5.MOHAMED BAKARI 11
6.ADAMS 9
NAJBOLJI ASISTENTI
1.EVANDRO RONCATTO 16
2.JOSE 16
3.WILTON PANTERA 12
4.ISMAEL 12
NAJVEĆI AVERAGE RATING
MOHAMED BAKARI 7.57
Eto,to je sve za ovaj report.U idućem očekujte kako je prošlo na Copi americi,kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.Pozz

...TO BE CONTINUED...