Autor Tema: The Famous CPFC (2007-2024)  (Posjeta: 79198 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
The Famous CPFC (2007-2024)
« u: 05.02.2008, 23:07:00 »
CRYSTAL PALACE F.C.

OSNOVNI PODACI:

Puno ime kluba - Crystal Palace Football Club
Nadimak - The Eagles (Orlovi)
Osnovan - 1905.
Stadion - Selhurst Park, London
Kapacitet stadiona - 26,309 sjedećih mjesta
Predsjednik kluba - Simon Jordan (ENG)
Rivali - Brighton, Millwall, Charlton, Birmingham
Najveći uspjesi - finale FA Cupa 1990., 3.mjesto u prvenstvu u sezoni 1990./1991.

Došavši do statusa Vodonoše :cool: lol na ovom forumu konačno sam dobio mogućnost pisati o svojoj karijeri pa, da krenemo! Tražio sam manji engleski klub od kojega ću stvoriti velikana europskog nogometa i odluka je pala na Crystal Palace, klub iz južnog Londona, iz četvrti Croydon. Ime je dobio po Kristalnoj palači, impresivnom staklenom paviljonu sagrađenom za potrebe svjetske izložbe u Londonu 1851. godine, a osnovali su ga upravo radnici iz Kristalne palače. Od 1925. igraju na stadionu Selhurst Park. Glavni rivali su im od 1970. Brighton & Hove Albion F.C., a postoji i veliki rivalitet sa najbližim susjedima, Millwallom. Popularni 'Eaglesi' su mi dragi još otprije pa sam odlučio krenuti u nove pobjede upravo s njima. Crystal Palace je klub duge povijesti, ali bez ijednog značajnog trofeja. No, sa mnom na čelu dolazi do pozitivnih promjena. Cilj mi je odigrati što više sezona i osvojiti sve što se može. champ To je veliki izazov sa tako malim klubom, ali nije i neostvarivo. Trenutno sam na početku 3. sezone pa ću najprije napisati sažetak prve dvije sezone, a onda nastaviti pisati usporedno sa igranjem.

1. SEZONA

hmm, da se prisjetim...

U sezoni 2007./2008. moj glavni cilj je bio plasman u Premiership. Palace je tamo zadnji put igrao u sezoni 2004./2005. Media prediction za 1. sezonu je bilo 10. mjesto u Championshipu, ali sam ja imao druge, veće planove. Odlučio sam se rješiti starijih te onih prosječnih igrača i dovesti neke po svojoj volji, uglavnom mlađe igrače. Od uprave sam dobio cca. 5 milja eura. Prije svih sam htio Stancua, a posebno me oduševio dolazak Johnnya Evansa na posudbu iz Man Utd.-a te Frana Meride iz Arsenala.

TRANSFERI - 2007./2008.

Novi igrači su se odlično uklopili i ja sam složio sasvim respektabilnu momčad, za sami vrh Championshipa. Koristeći briljantne Zekine treninge, mladi talenti su se počeli pretvarati u ozbiljne igrače. Igrao sam sa klasičnom britanskom 4-4-2 formacijom, uz izuzetno atraktivan, napadački nogomet (u 46 utakmica - 86 golova). Obrana je bila solidna (44 primljena gola, manje od 1 po utakmici, što je zadovoljavajuće).

Glavne uzdanice u 1. sezoni su bili napadački tandem Stancu-Morrison, Merida, Goossens, Dzsudzsak i Watson u vezi, Evans, Hudson, Ciman i Hughes u obrani, a na golu odlični Speroni.

Cijeli drugi dio sezone sam bio na vrhu tablice, a u stopu me pratio Sheffield Utd. Tako smo vodili mrtvu utrku za 1. mjesto do samog kraja, a ja sam uspio održati prednost i osvojiti Championship sa 3 boda ispred Sheffielda te ekspresno ući u elitno društvo engleskog nogometa.

S druge strane, u kupovima nisam imao previše sreće, prije svega zbog ždrijeba. U Liga kupu sam u 3. kolu ispao od Wigana, a u FA kupu isto u 3. kolu od Liverpoola.

TABLICA - 2007./2008.

2. SEZONA - 2008./2009.

U 2. sezoni me čekao nastup u moćnom Premiershipu. Uprava je očekivala, naravno ostanak u ligi, a mediji su mi predviđali 17. mjesto. Ja sam poručio upravi da ću dogurati do sredine tablice. Zato sam dobio 15 milja za transfere. Odlučio sam ponovno dovesti na posudbu Evansa te otkupiti Meridu od Arsenala, a kao velika pojačanja stigli su Bocundji Ca i Dawid Janczyk. Evo i svih transfera:

TRANSFERI - 2008./2009.

MOMČAD ZA SEZONU 2008./2009.

Nakon prvog dijela sezone bio sam 10. na tablici, igrao sam toplo-hladno, ali u proljetnom dijelu se poboljšala forma i počeo sam se penjati mjesto po mjesto sve do fenomenalnog 5. mjesta. Ispred mene je bila nezaustavljiva 'velika četvorka', a ja sam prestigao klubove kao što su Portsmouth i Man City. Svi ostali su bili daleko iza, za 10 i više bodova zaostatka. Bio sam ugodno iznenađen dobrim igrama protiv najvećih klubova. Više su me mučili 'manji' klubovi protiv kojih je bilo raznih rezultata. U prvom dijelu sezonu sam imao veliku krizu od 9 utakmica bez pobjede, ali sam ju prekinuo pobjedivši, ni manje ni više nego buduće prvake Chelsea, i to u gostima (jedna od najdražih utakmica).

Opet sam se odlučio za brzi, atraktivan, napadački nogomet te je upravo zbog toga Palace prvi po broju postignutih pogodaka - čak 75 :kee:. Ali isto tako sam primio previše golova - 52, te sam 6. u ligi kad se gleda Concede.
. To me nije toliko zabrinulo jer je ipak riječ o Premier ligi, a i svjesno sam se odlučio za napadački nogomet.

Par riječi i o kupovima u kojima opet nisam briljirao, ali sam se zato mogao više koncentrirati na prvenstvo. U Liga kupa ispao sam u 4. kolu od Evertona, a u FA kupu sam opet naletio na Liverpool, i to u 4. kolu.

SVE UTAKMICE 2008./2009.

TABLICA - 2008.-2009.

STATISTIKE IGRAČA U PREMIERSHIPU

MOMČAD SEZONE PREMIERSHIPA

NAJBOLJI MLADI IGRAČI PREMIERSHIPA

FINANCIJE NA KRAJU SEZONE

Dakle, sa osvojenim odličnim 5. mjestom, sljedeće sezone me čeka nastup u Kupu Uefe, a nadam se ponavljanju uspjeha u prvenstvu, i nešto boljim rezultatima u nacionalnim kupovima.

Uskoro slijedi report prvog dijela 3. sezone...

ps. ako netko treba SS nekog igrača, samo neka kaže.

TO BE CONTINUED...

« Zadnja izmjena: 20.10.2008, 18:09:10 od nardev »
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
    • Prvi BH sajt posvečen FM-u
Odg: Crystal Palace F.C.
« Odgovori #1 u: 05.02.2008, 23:30:18 »
1. sezona - dobra pojačanja, sjajno 1. mjesto šta više reči :haha:

2. sezona - pojačanja dobra, ali rezultat :kee: :kee: 5 mjesto, pa tebi su dva boda falila za LP champ
svaka čast :&

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #2 u: 05.02.2008, 23:37:27 »
hvala, hvala ;)
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline Los Sam

• Més que un club
  • Trener
  • *
« Odgovori #3 u: 05.02.2008, 23:43:11 »
Bravo sjajni rezultati  !bravo!
Bilo mi je ful cudno to 5 mjesto, a onda sam vidio da ti golman ima AR 7.70  :kee:  :kee:  :&
Taj Speroni nije normalan, nikada nisam vidio takav AR u golmana i k tome lik ima najveci AR u ligi  :&
Nadam se da ces se fino pojacat i da ces polucit dobre rezultate  respekt

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #4 u: 05.02.2008, 23:56:20 »
Da, taj Speroni je luđak :&, kakve je on zicere skidao, a tek penale, ko Hvidt lolcina
A sad imam i Costila koji je isto odličan pa se njih dvojica mijenjaju, ali ipak je Speroni br.1, još uvijek.
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline Crni

• Idol
  • Legenda
  • *
« Odgovori #5 u: 06.02.2008, 00:13:55 »
ooo...fino fino...svaka čast...čekam nastavak da vidim kako si poslovao u 3. sezoni....baš me zanima....
sretno dalje...
i ako može ss speronia tog...nikad čuo za njega....da vidim tog izvanzemaljca :D

Offline Ronaldo

• Torcida-Since 1950 - "Za Hajduka život bi dala"...
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #6 u: 06.02.2008, 13:12:30 »
odlicno :kee: 5 misto vec u debitantskoj sezoni u premiershipu svarno nisi normalan champ napredujes u svijetsku velesilu,bravo pratim te

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #7 u: 06.02.2008, 19:16:01 »
@septik:
SS od cara Speronia
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline FilipVG

• The south will rise again!
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #8 u: 06.02.2008, 19:23:42 »
ove dvije sezone su carske :& podsjećaš me na Edina,s malim klubom radiš odlične rezultate
sretno dalje,i nadam se da ce bit jos odličnih rezultata

Offline Sesto culo

• Kultni redatelj
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #9 u: 06.02.2008, 19:56:09 »
Super Nardev,brzo si ispunio u svojoj nakani,napravit europski klub,u takvom vremenu,za Mađara ćeš dobit masne pare rekla mi susjeda :haha: A vidim i imaš zanimljive rivale iako ja imam i ljućih fck kao West ham till i die....Al svaka čast karijera je jedna od uspješnih :&

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #10 u: 07.02.2008, 02:33:50 »
3. SEZONA - UVOD

CILJ U PRVENSTVU: ponoviti uspjeh od prošle sezone i izboriti Kup Uefa
CILJ U EUROPI: proći skupine Kupa Uefa
CILJ U KUPOVIMA: biti bolji nego prošle sezone (dakle, proći 4. kolo)

Nakon briljantne 2. sezone i fenomenalnog 5. mjesta u ligi te izborenog Kupa Uefa, počele su pripreme za novu sezonu. Ustrajan u namjeri da izgradim moćan europski klub, razmišljao sam o novim pojačanjima. Mediji mi ovaj put predviđaju 8. mjesto u prvenstvu, ali ja želim ponoviti prošlosezonski uspjeh. To poručujem upravi od koje dobivam 35 milijuna eura za nove igrače.

FINANCIJE NA POČETKU 3. SEZONE

Najprije sam se odlučio riješiti još nekih nepotrebnih igrača, pa krenuti u popunjavanje svih pozicija sa kvalitetnim pojačanjima. Tako su u C. Palace stigli: Adrien iz Sportinga, van der Wiel iz Ajaxa, Skrtel iz Hannovera, Smith iz Rangersa, Ninis iz Panathinaikosa i Altheer iz Feyenoorda. Veoma sam zadovoljan sa obavljenim transferima na koje sam potrošio gotovo sav budžet. Igračka slagalica je posložena i ova ekipa je spremna za tešku borbu na čak 4 fronta.

TRANSFERI ZA 3. SEZONU

Ove sezone sam odlučio osvježiti i trenerski kadar pa su tako između ostalih stigli Krysztof Dowhan (Gk coach iz Legie), Robert Duverne (Fitness Coach iz Lyona), Luc Nilis (Youth Coach iz PSV-a), Naseem Bashir (Youth Coach iz Readinga) te još neki manje poznati treneri, odnosno skauti.

Uoči sezone sam odigrao samo 3 prijateljska susreta u prilično šarenim sastavima, prije svega da bi isprobao nove igrače i kako bi se što prije uigrali. Nakon poraza 4-3 od FC Kopenhagena i 1-0 od Saint-Etiennea, pobijedio sam Parmu 3-2.

Evo i igračkog kadra za ovu sezonu:

___________________________________________________________________________________________

Počeo je i Premiership: :kee:

Dosad sam odigrao 9. kola:

A. Villa - C. Palace 2:3

C. Palace - Man Utd 1:2

Portsmouth - C. Palace 1:0

C. Palace - Derby 4:1

Blackburn - C. Palace 1:2

C. Palace - Newcastle 2:1

Bolton - C. Palace 3:2

C. Palace - Tottenham 1:1

Fulham - C. Palace 2:6

Tablica nakon 9.kola:

Prvi dojmovi: dobro mi je krenulo u prvenstvu te sam za sada na 6. mjestu. Opet igram izrazito napadački i to se očituje u broju postignutih golova, ali je isto tako obrana prilično propusna (primio sam gol u svakoj utakmici). Nadam se da će se to poboljšati u nastavku prvenstva, ali najvažnije je da zadržim ovakav prosjek postignutih golova gdje sam opet najbolji u ligi (21 gol u 9 utakmica).

___________________________________________________________________________________________

3.kolo Carling Cupa:

C. Palace - Liverpool 0:0, 1:1, 4:1(P) - opet mi je ždrijeb dodijelio L'pool, ali ovaj put sam ih dobio :cool:

1.kolo Kupa Uefa: ždrijeb je odlučio da igram protiv škotskog Aberdeena

Aberdeen - C. Palace 1:2

C. Palace - Aberdeen 3:1

Prošao sam 1.kolo i sad me čekaju skupine! !jupi! U ždrijebu sam u 4. bubnju...

Igrat ću u skupini A u kojoj su: AZ, Celtic, Zenit i Borussia Dortmund

Sljedeći report slijedi nakon polovice sezone

Recite ako trebate SS nekih igrača :cheers:

TO BE CONTINUED...

« Zadnja izmjena: 08.02.2008, 21:29:05 od nardev »
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
    • Prvi BH sajt posvečen FM-u
« Odgovori #11 u: 07.02.2008, 02:59:44 »
nekako mislim da si mogo se bolje pojačat, po meni su to sve prosječni igrači trebo si neku zvijezdu dovest ;-)

vidim sada ni golman nepomaže golovi se primaju,a l spašava te to što puno daješ
ako popraviš odbranu možeš i do lp mjesta ;-)

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #12 u: 07.02.2008, 03:07:16 »
Imao sam u planu neke zvijezde, ali nisu baš bili zagrijani za dolazak...ali nisam htio sav budžet spizdit na 2-3 igrača, bilo mi je važnije dobro popunit sve pozicije jer me ipak čeka teška sezona...a i ovi igrači su veliki potencijal, prosjek godina u momčadi mi je 22 god., bit će to prava ekipa za koju sezonu, furam se na Arsenal lolcina....obranu trebam dovest u red, zato je tu Skrtel koji se još uigrava...sve u svemu, čeka me veliki izazov :cro-man:
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline FILIP31

• Legenda
  • *
« Odgovori #13 u: 07.02.2008, 10:02:06 »
solidan pocetak! vidim pobijedio si fulhama u gostima 2:6.. transferi solidni

moze ssovi od guntera i janczyka ?? hvala i sretno dalje ;-)

Offline FilipVG

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #14 u: 07.02.2008, 10:12:29 »
solidan start,pojačanja su također solidna.Skupina u kupu UEFA-e nije baš najlakša,no mislim da možeš proć.
sretno dalje! ;-)

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #15 u: 07.02.2008, 16:29:44 »
@FILIP31:

SS od Guntera:

Janczyk:
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline Crni

• Idol
  • Legenda
  • *
« Odgovori #16 u: 07.02.2008, 17:33:56 »
a ja bi ss mađara ako može? :D

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #17 u: 07.02.2008, 17:52:47 »
Mađar
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline Fredrikstadt

• Spammer
  • Oružar
  • *
« Odgovori #18 u: 07.02.2008, 18:06:57 »
a od kud si dopeljal tog speronija?

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #19 u: 08.02.2008, 21:09:30 »
3. SEZONA - report polusezone

Dojmovi: u prvenstvu sam nakon pola odigranih utakmica na 6. mjestu, što sam i očekivao. U nastavku sezone imam veliku priliku dohvatiti Ligu Prvaka jer je Liverpool ove sezone očajan, tako da su mi konkurenti Tottenham i ove sezone sjajan Fulham, mada mislim da neće zadržati tu razinu igre. Chelsea je ponovno neuhvatljiv, više ga ni Arsenal ne može dostići. Iznenadio me neuvjerljiv Man Utd koji ima samo 1 bod više od mene, tko zna kako će igrati u nastavku. Objektivno, Kup Uefa ću sigurno osigurati, ali vidim priliku za uhvatiti Ligu Prvaka i zato sad slijedi velika borba za to 4. mjesto.

U Liga kupu sam ovaj put stigao do četvrtfinala gdje sam naletio na svemoćni Chelsea te je moj put završio na Stamford Bridgeu.

Ali, zato u Kupu Uefa sve ide po planu. :cool: Nakon što sam saznao protivnike u skupini, mislio sam da ću se namučiti za prolaz, no završio sam 1. u grupi sa 10 bodova i 'prezimio u Europi'! :kee: U 16-ini finala me čeka talijanska Bologna. 'Fortuna' je bila na mojoj strani ovaj put! !bravo!

Novi igrači su se brzo priviknuli na novu sredinu i za sada sam zadovoljan s njima, ponajviše sa škotskim lijevim bekom Stevenom Smithom i slovačkim stoperom Martinom Skrtelom. Od ostalih igrača, opet su najviše pokazali Dawid Janczyk (18 golova), Bogdan Stancu (10 golova), Balazs Dzsudzsak, Fran Merida i golman Julian Speroni. Nažalost, jedan od najvažnijih igrača, zadnji vezni Bocundji Ca je zbog ozljede ahilove tetive morao pauzirati 2 i pol mjeseca, ali će ubrzo biti spreman za proljetni dio.

Evo i izvještaja utakmica:

_________________________________________________________________________________________

Premiership

Od 10. do 19. kola:

C. Palace - Liverpool 3:2

West Bromwich - C. Palace 0:4

C. Palace - Man City 2:1

C. Palace - Coventry 1:0

Sheffield Utd - C. Palace 0:0

C. Palace - Reading 1:1

Wigan - C. Palace 2:3

C. Palace - Arsenal 1:1

Chelsea - C. Palace 2:0

C. Palace - Everton 1:1

Tablica nakon 19.kola:

_________________________________________________________________________________________

4.kolo Carling Cupa:

C. Palace - Middlesbrough 2:0

Četvrtfinale Carling Cupa:

Chelsea - C. Palace 2:0 

Kup Uefa - skupina A

Zenit - C. Palace 0:4

C. Palace - B. Dortmund 1:1

AZ Alkmaar - C. Palace 1:3

C. Palace - Celtic 2:1

Tablica skupine A:

U 16-ini finala igram protiv Bologne:

Ako prođem u osminu finala, igrat ću protiv B. Dortmund ili Lokomotiva iz Moskve:

Toliko za sada! Slobodno prokomentirajte! :cheers:

TO BE CONTINUED...

« Zadnja izmjena: 08.02.2008, 21:30:06 od nardev »
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline Sesto culo

• Kultni redatelj
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #20 u: 08.02.2008, 21:44:05 »
Nardev ide ti odlično,prošao u Ligi Uefa s 10 bodova,svaka čast,u Premierbrodu si 6 odlično,sorry ako si napisao koliko si platio,Smitha,ak imaš ss stavi  ;-) Igraš s Bolonjezima to možeš proći,dalje ako Bog da dobiješ Lokomotiva i evo te u četvrtfinalu.E,ako ovako nastaviš brzo ćeš potpisati za Fm njubsone,jer ovi su rezultati strava.Vidim da si ovisnik i dobro ćeš doći. ;-) Javi se jednom za kavu u Londonu,valjda nas neće vidit ove novine Sun. :haha: :haha:

Offline FilipVG

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #21 u: 08.02.2008, 21:56:42 »
Odlično stojiš u ligi,možeš izborit LP,nisu ti daleko.U kupu UEFA-e si očekivano prošao i siguran sam do možeš proć i Bolongu te Borussiju ili Lokomotiv.Sretno ;-)

Offline nardev

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #22 u: 08.02.2008, 22:05:27 »
Nardev ide ti odlično,prošao u Ligi Uefa s 10 bodova,svaka čast,u Premierbrodu si 6 odlično,sorry ako si napisao koliko si platio,Smitha,ak imaš ss stavi  ;-) Igraš s Bolonjezima to možeš proći,dalje ako Bog da dobiješ Lokomotiva i evo te u četvrtfinalu.E,ako ovako nastaviš brzo ćeš potpisati za Fm njubsone,jer ovi su rezultati strava.Vidim da si ovisnik i dobro ćeš doći. ;-) Javi se jednom za kavu u Londonu,valjda nas neće vidit ove novine Sun. :haha: :haha:

:haha: :haha:
Samo da nas ne vide Bushwackersi lolcina
A Smitha sam doveo za 7 milja eura iz Rangersa, evo ti SS:
JOSOVILLA SUPERSTAR

Offline Cemextin

• Vodonoša
  • *
« Odgovori #23 u: 09.02.2008, 18:22:47 »
Nisi trebao dati toliko novca za Copila ja sam ga doveo u Millwall za 40k.

Ali nema veze odlično ti ide svaka čast  respekt

Offline Šufigani

• pokazujem kakav sam frajer
  • Trener
  • *
« Odgovori #24 u: 09.02.2008, 18:51:13 »
Odlična karijera, odlično stojiš u Europi i nesumnjam da ćeš proći
Dogodine očekujemo prvenstvo  champ