Stadion - Selhurst Park, London
Kapacitet stadiona - 26,309 sjedećih mjesta
Predsjednik kluba - Simon Jordan (ENG)
Rivali - Brighton, Millwall, Charlton, Birmingham
Najveći uspjesi - finale FA Cupa 1990., 3.mjesto u prvenstvu u sezoni 1990./1991.

Došavši do statusa
Vodonoše

na ovom forumu konačno sam dobio mogućnost pisati o svojoj karijeri pa, da krenemo! Tražio sam manji engleski klub od kojega ću stvoriti velikana europskog nogometa i odluka je pala na
Crystal Palace, klub iz južnog
Londona, iz četvrti
Croydon. Ime je dobio po
Kristalnoj palači, impresivnom staklenom paviljonu sagrađenom za potrebe svjetske izložbe u Londonu 1851. godine, a osnovali su ga upravo radnici iz Kristalne palače. Od
1925. igraju na stadionu
Selhurst Park. Glavni rivali su im od
1970. Brighton & Hove Albion F.C., a postoji i veliki rivalitet sa najbližim susjedima,
Millwallom. Popularni '
Eaglesi' su mi dragi još otprije pa sam odlučio krenuti u nove pobjede upravo s njima. Crystal Palace je klub duge povijesti, ali bez ijednog značajnog trofeja. No, sa mnom na čelu dolazi do pozitivnih promjena. Cilj mi je odigrati što više sezona i osvojiti sve što se može.

To je veliki izazov sa tako malim klubom, ali nije i neostvarivo. Trenutno sam na početku 3. sezone pa ću najprije napisati sažetak prve dvije sezone, a onda nastaviti pisati usporedno sa igranjem.
1. SEZONA

, da se prisjetim...
U sezoni 2007./2008. moj glavni cilj je bio plasman u Premiership. Palace je tamo zadnji put igrao u sezoni 2004./2005. Media prediction za 1. sezonu je bilo 10. mjesto u Championshipu, ali sam ja imao druge, veće planove. Odlučio sam se rješiti starijih te onih prosječnih igrača i dovesti neke po svojoj volji, uglavnom mlađe igrače. Od uprave sam dobio cca. 5 milja eura. Prije svih sam htio Stancua, a posebno me oduševio dolazak Johnnya Evansa na posudbu iz Man Utd.-a te Frana Meride iz Arsenala.
TRANSFERI - 2007./2008.
Novi igrači su se odlično uklopili i ja sam složio sasvim respektabilnu momčad, za sami vrh Championshipa. Koristeći briljantne Zekine treninge, mladi talenti su se počeli pretvarati u ozbiljne igrače. Igrao sam sa klasičnom britanskom 4-4-2 formacijom, uz izuzetno atraktivan, napadački nogomet (u 46 utakmica - 86 golova). Obrana je bila solidna (44 primljena gola, manje od 1 po utakmici, što je zadovoljavajuće).
Glavne uzdanice u 1. sezoni su bili napadački tandem Stancu-Morrison, Merida, Goossens, Dzsudzsak i Watson u vezi, Evans, Hudson, Ciman i Hughes u obrani, a na golu odlični Speroni.
Cijeli drugi dio sezone sam bio na vrhu tablice, a u stopu me pratio Sheffield Utd. Tako smo vodili mrtvu utrku za 1. mjesto do samog kraja, a ja sam uspio održati prednost i osvojiti Championship sa 3 boda ispred Sheffielda te ekspresno ući u elitno društvo engleskog nogometa.
S druge strane, u kupovima nisam imao previše sreće, prije svega zbog ždrijeba. U Liga kupu sam u 3. kolu ispao od Wigana, a u FA kupu isto u 3. kolu od Liverpoola.
TABLICA - 2007./2008.
2. SEZONA - 2008./2009.
U 2. sezoni me čekao nastup u moćnom Premiershipu. Uprava je očekivala, naravno ostanak u ligi, a mediji su mi predviđali 17. mjesto. Ja sam poručio upravi da ću dogurati do sredine tablice. Zato sam dobio 15 milja za transfere. Odlučio sam ponovno dovesti na posudbu Evansa te otkupiti Meridu od Arsenala, a kao velika pojačanja stigli su
Bocundji Ca i
Dawid Janczyk. Evo i svih transfera:
TRANSFERI - 2008./2009.
MOMČAD ZA SEZONU 2008./2009.
Nakon prvog dijela sezone bio sam 10. na tablici, igrao sam toplo-hladno, ali u proljetnom dijelu se poboljšala forma i počeo sam se penjati mjesto po mjesto sve do fenomenalnog 5. mjesta. Ispred mene je bila nezaustavljiva 'velika četvorka', a ja sam prestigao klubove kao što su Portsmouth i Man City. Svi ostali su bili daleko iza, za 10 i više bodova zaostatka. Bio sam ugodno iznenađen dobrim igrama protiv najvećih klubova. Više su me mučili 'manji' klubovi protiv kojih je bilo raznih rezultata. U prvom dijelu sezonu sam imao veliku krizu od 9 utakmica bez pobjede, ali sam ju prekinuo pobjedivši, ni manje ni više nego buduće prvake Chelsea, i to u gostima (jedna od najdražih utakmica).
Opet sam se odlučio za brzi, atraktivan, napadački nogomet te je upravo zbog toga Palace prvi po broju postignutih pogodaka - čak
75 
. Ali isto tako sam primio previše golova -
52, te sam 6. u ligi kad se gleda
Concede.
. To me nije toliko zabrinulo jer je ipak riječ o Premier ligi, a i svjesno sam se odlučio za napadački nogomet.
Par riječi i o kupovima u kojima opet nisam briljirao, ali sam se zato mogao više koncentrirati na prvenstvo. U Liga kupa ispao sam u 4. kolu od Evertona, a u FA kupu sam opet naletio na Liverpool, i to u 4. kolu.
SVE UTAKMICE 2008./2009.
TABLICA - 2008.-2009.
STATISTIKE IGRAČA U PREMIERSHIPU
MOMČAD SEZONE PREMIERSHIPA
NAJBOLJI MLADI IGRAČI PREMIERSHIPA
FINANCIJE NA KRAJU SEZONE
Dakle, sa osvojenim odličnim 5. mjestom, sljedeće sezone me čeka nastup u Kupu Uefe, a nadam se ponavljanju uspjeha u prvenstvu, i nešto boljim rezultatima u nacionalnim kupovima.
Uskoro slijedi report prvog dijela 3. sezone...
ps. ako netko treba SS nekog igrača, samo neka kaže.
TO BE CONTINUED...