01.07.2012.
Predstavljeno 8 pojačanja!
Comment
Danas je u prostorijama Leedsa predstavljeno 8 igrača koji su došli u ovaj klub. Riječ je o:
Damien Le TallecMladi/22 godine/ svestrani francuski napadac koji stiže iz Rennesa. U zadnje tri sezone je upisao 58 nastupa i zabio 18 golova. Mnogi smatraju da ovaj mladić ože postati jedan od najboljih napadača današnjice jer ima brzinu, snalažljiv je pred golom, posjeduje zavidnu tehniku, a i u skoku je izvandredan uzevši u bozir da je visok samo 181cm.
Izuzetno mi je drago što sam došao u klub poput Leedsa, nadam se da ču odmah izboriti mjesto u prvih 11 i da ču ove sezone svojim golovima pomoči Leedsu.
__________________________________________________________________________________________
Distel ZolaTakodžer francuz, 23 godine ima došao iz Monaca. Igra na poziciji zadnjeg veznog, izuzetno dobro izvodi slobodne udarce. Budučnost francuske na poziciji zadnjeg veznog.
Siguran sam da sam napravio pravi izbor došavši u Leeds. Znam da pored Lucasa neče biti lahko izboriti mjesto u prvih 11, ali ja se nadam da če trener uvidjeti i moje kvalitete.
__________________________________________________________________________________________
Adrian MurciaŠpanski golman, 24 godine ima, mnogi su u dilemi zašto je on došao jer stavrno Leeds ima veliki izbor golmana.
Drago mi je što sam došao u taok veliki tim poput Leedsa. Nikad nisam ni sanjao da ču zaigrati u ovako velikom timu, a nadam se da ču ove sezone dobiti rpiliku i pokazati šta znam.
Joris DelleJoš jedan golman, sada 22-godišnji francuz. Slabija strana ovog golmana su ti zračni dueli, ali sa svojih 191cm i pod palicom trenera Leedsa možda če mu to postati i vrlina.
Došao sam da branit, ali sada koliko vidim bojim se da ove sezone neču imati toliko prilike, zato ču najvjerovatnije tražiti da me pošalju na posudbu negdje da bi napredovao što više.
Alejandro Molina18-togodišnji španac kojeg su skauti Leedsa pronašli. On če biti smješten u mladi tim i pratiti če se njegvo napredak.
Sa ovakvom mladom školom i ovakvim uslovima, drago mi je što ču uopšte trenirati ovdje.
Rene AdlerDrugi golman Leedsa je otišao /Boruc u West Ham/, a kao njegova zamjena je došao njemac Rene Adler. Ovaj 27-godišnji njemački golman koji je nedavno upisao i prvi nastup za reprezentaciju nada se da bi mogao postati broj 1 na Elland Roadu.
Ovdje sam da branim, zato ču se žesteko borit sa Gordonom oko mjesta na golu. Znam da nisam ništa lošiji od njega.
AquinoOmaleni ljevonogi španac /21 godina/ prošle godine je bio najbolji igrač Murcie i tako prviukao pažnju brojnih europskih timova. Na kraju je završio u Leedsu, a ovaj igrač posjeduje izuzetnu tehniku, prodoran je a i često zna biti strijelac.
Izuzetno mi je drago što sam došao u ovako veliki tim, ja sam još relativno mlad igrač i nadam se da ču mnogo naučiti od Quaresme koji je po meni jedan od najboljih svjetskih igrača. Naravno očekujem da ču dobiti rpiliku, a onda se nadam da ču je maximalno dobro iskoristiti.
Federico FazioStameni italijanski repezentativac. Igrač za kojeg se borila i argentinska repreentacija, ali on je izabrao italiju. Ima 25-gdina a sa svojim 195cm je nenadmšiv u skoku. U Sevilli nije bio u prvom planu, ali evo ga sada u Leedsu.
Prošal sezone je bila patnja za mene, čelnici Sevilel su me razočarali i zbog ne produženja ugovora su me poslali u B tim. Sada sam u jednom europskom velikanu i nadam se da ču ubrzo izboriti se za mjesto u prvom timu.
Za sada je samo jedan igrač otišao, riječ je o Arturu Borucu koji je došao prošle sezone ali je samo dva puta stao na gol. On je preselio u West Ham gdje če imati zagarantovano mjesto u prvom timu.