KRAJ SEZONE 2011/2012
Završio sam još jednu,ukupno 5. sezonu s Feyenoordom.Možda je ova bila čak i zadnja,no vidjet ćemo...Nego krenimo redom.Za početak Eredivisie.

Na polusezoni sam imao sve pobjede i jedan remi.Bilo je već tada očtio da samo čudom mogu izgubiti prvenstvo.U proljetnom djelu prvenstva sam bio ipak nešto slabiji upisavši 2 remija i jedan poraz,te sve ostalo pobjede.Dakle evo kako izgleda
tablica nakon svih odigranih utakmica.Naravno izdvojio sam i neke utakmice:
Feyenoord - Ajax 1:0Iako sam dominirao većinom utakmice teško je bilo zabiti gol,a zabio ga je Karim tek u 82. minuti.Dečko nema baš neke predobre ocjene,ali većina zabijenih golova je bilo važno poput ovoga.
Roda - Feyenoord 3:0Ovo je bio jedini poraz u prvenstvu ove sezone.Cisse me uništio,a vjerojatno je bilo ključno isključenje Buijsa,jer je već u idućoj minuti Cisse zabio za 2:0,a tad se bilo teško vratiti.No nema veze,uskoro sam im se osvetio.Ovo je ujedno bio i najveći poraz u ovoj sezoni,računajući sva natjecanja.
Feyenoord - Heerenveen 4:0Rutinska pobjeda nad Heerenveenom.Ovu pobjedu sam stavio ponajviše radi toga da ne bude premalo ss-ova prvenstvenih utakmica.
Twente - Feyenoord 3:3E ovo je bila sjajna utakmica,barem drugo poluvrijeme.Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0,a kad je u 76. bilo već 3-0 za Twente,mislio sam da mi se bliži još jedan poraz i to opet 3-0.No moji igrači su se nevjerojatno vratili.Prvo Kalinić smanjuje u 83.,a Millan samo 2 minute kasnije dovodi utakmicu u neizvjesnost pogotkom za 3-2.I onda u 89. Flavio postiže izjednačujući pogodak.Bio sam sretan i s remijem,jer bio sam na pragu poraza,a onda sam u samo 6 minuta došao do boda.
PSV - Feyenoord 3:3Iako je PSV jako loš ove sezone,nisam se nadao da ću lagano doći do 3 boda,ako ću do njih uopće doći.Odlična utakmica se igrala na Phillips stadionu.Domaći su poveli u 24. minuti.No deset minuta kasnije bilo je već 1-2 za mene(Farnerud 27. i Kalinić 34.).Al jbg prednost nije ostala do kraja prvog poluvremene,te PSV u razmaku od 3 minute postiže 2 pogotka i na odmor PSV ide s prednošću od 3-2.I kad se već činilo da ću zaključiti sezonu porazom,Thiago postiže gol u sučevoj nadoknadi za konačnih 3-3.

I taj trofej je osvojen!Više-manje je bio lagan put do finala,jedino je polufinale bilo malo teško,no to sad ni nije bitno.Bitno je da sam osvojio taj Amstel Cup.Pa evo kako je to sve teklo
4th roundNEC - Feyenoord 2:3Ni ovdje nije bilo baš pretjerano lagano,no nisam se ni namučio.Na poluvremenu je bilo 2-2,a Kalinić je na početku 2. poluvremena postigao gol za 2-3,te smo tako prošli u četvrtfinale.
četvrtfinaleEindhoven - Feyenoord 0:3Ovdje nije riječ o PSV-u,da ne bi bilo zabune,nego o puno manje poznatom Eindhovenu koji je,naravno,u sjeni PSV-a.Lagano sam se prošetao.Kako bi Cezar reko:"Dođoh,vidjeh,pobjedih"
polufinaleRoda - Feyenoord 0:1U polufinalu me snašla Roda.Kup utakmica protiv njih se igrala nedugo nakon one prvenstvene(3-0 za rodu) i imao sam tremu uoči gostovanja.Nadao sam da se neće ponoviti ta prvenstvena utakmica.I srećom nije se ponovila,bilo je 0-1 za mene,al utakmica je bila gruba.Sudac je podijelio 3 crvena kartona.Dva njima, a meni jedan
finaleFeyenoord - VVV 2:0VVV je napravio golemi uspjeh ulaskom u finale.Zato će i igrati Kup UEFA iduće sezone.No moja momčad ih je bez većih problema pobjedila i obranila Amstel Cup.

Veličanstveno sam odigrao LP.Gledajuči komplentno natjecanje,imao sam više težih protivnika nego prošlih sezona.Pa evo počinjem s osminom finala
1/8 finalaRoma - Feyenoord 1:1Znajući kakve Roma ima igrače(M.Fernandez,G.Rossi,Aguero...),s tremom sam ušao u dvoboj s Romom.Mislio sam de će me razvaliti,a zapravo ispalo je više nego dobro.Roma je bila bolja,no Tamas je doveo moju momčad u vodstvo u 80. minuti,ali 5 minuta kasnije Taddei izjednačuje,no i 1-1 je odličan rezultat za uzvrat.
Feyenoord - Roma 4:2Uzvrat je bio vatren.Poveo sam ranim golom Kalinića,koji je bio junak večeri.Roma izjednačuje u 33. ali 2 minute kasnije ponovo Feyenoord vodi i ponovo je Kalinić zabio.Eh 2 minute nakon toga opet gol,al za Romu.Rossi izjednačuje na 2-2 i s tim rezultatom se ide na odmor.U nastavku sam bio bolji,kao i u prvom dijelu,a Tamas u 69. zabija za 3-2.Roma se otvorila nakon toga i točku na I stavio je Kalinić u sučevoj nadoknadi za sjajnih 4-2.Na redu je bila još jedna talijanska momčad,Milan.
1/4 finalaFeyenoord - Milan 4:1Nezaboravnu utakmicu su odigrali moji dečki.Na De Kuip je stigao veliki Milan.Začudio sam se kad sam vidio da utakmicu počinju u formaciji 3-4-3.,buduća da igraju u gostima.To se pokazalo pogrešno i ostvario sam veliku prednost već u prvoj utakmici.No znao sam da još ništa nije gotovo...
Milan - Feyenoord 2:0Pirova pobjeda Milana.Nisu bili previše bolji od mene,ali su zasluženo pobjedili,no nisu zaslužili prolaz.Slijedio je Liverpool...
polufinaleFeyenoord - Liverpool 2:1U zadnja 2 susreta protiv Redsa nisam izgubio,ostvario sam pobjedu 1-0 i remi na Anfieldu.Sad je ipak sve bilo drugačije,jer jeI sami znate koliko je Torres dobar.Tako da mi je on predstavljao najveću prijetnju.Baš je od doveo Liverpool u vodstvo.I tko zna što bi bilo da se nije ozlijedio

U drugom dijelu sam bio dosta bolji od gostiju,a Kalinić s 2 gola donosi malu,ali vrijednu prednost za uzvrat.
Liverpool - Feyenoord 2:2Nadao sam se da Torres neće igrati,no ipak je bio u prvih 11,iako se tek oporavio.I takav tek oporavljen je vrlo opasan.Liverpool je i došao u vodstvo njegovim golom,ali nedugo zatim Bruins izjednačuje iz penala,da bi do kraja poluvremena Tamas zabio za 1-2.Do kraja Liverpool je uspio samo izjednačiti,a moja ekipa je prošla u svoje 2. finale LP-a otkako sam ja na klupi.U finalu sam čekao pobjednika iz susreta Barca-Inter...
finaleInter - Feyenoord 1:3Po 3. put u ovogodišnjem izdanju LP-a sam igrao protiv Intera.I ovog puta sam bio bolji od njih.Junak večeri je bio Bruins koji je blistao.Prvo me doveo u vodstvo u 16. minuti,u međuvremenu je Inter izjednačio,no Tamas je zabio u 60. i vratio mi prednost,da bi sve dileme oko pobjednika riješio Bruins u sučevoj nadoknadi.Slavlje je moglo početi!!
Transferi u zimskom prijelaznom roku:Antonio Ježina-doveden kao zamjena Bouzanisu,odlično odigrao protiv Liverpoola na Anfieldu
Juval Fogelman-doveden kao mogući talent,no baš se i nije istaknuo...
Najvažniji igrači u ovoj sezoni:Nikola Kalinić-riječi su suvišne
Darijo Srna-odigrao sezonu karijere,više od 30 asistencija
Gabriel Tamas-osim što je zabio puno golova za jednog stopera,u obrani je također bio sjajan
Luigi Bruins-isto nemam riječi,sjajan igrač
Alexander Farnerud-igrao olično na lijevom krilu,solidan broj asistencija...
Thiago-iako je zabio puno manje nego Kalinić,bio je važan igrač i često je zabijao kad Nikola nije mogao zabiti...
Eh sad da pogledamo statistiku u ovih 5 sezona.Eredivise 4/5(4 puta sam osvojio od mogućih 5 puta),Amstel cup 2/5,nizozemski superkup 4/4,Liga Prvaka 2/4,Svjetsko klupsko prvenstvo 1/1,Kup UEFA 0/1,Europski superkup 0/1.Sve u svemu,zadovoljan sam osvojenim.
Eto toliko od mene za ovaj put,hvala svima koji prate i komentiraju.Ovo je možda bila i moja zadnja sezona u Feyenoordu...