Glazbena podloga:
Psihijatrija – T.B.F.
REPORT 2009/2010
Pozdrav okupljena maso ljudi, koji sad jedva cekate da procitate par slova koja cu ja nabacat u ovaj post, naravno opisujuci svoju sezonu broj 3 na celu broda Napoli, koji kao sto cete vidjeti, ide do kraja ovaj put.
Evo, napokon je Italija pala na noge, nokautirana odlicnom igrom moje
Familie, koja je u pocetku imala malenih problema, ali kad se ritam uhvatio, jednostavno nisu imali vise sanse, niko, pa ni Inter, koji je bi najblizi da mi zapriti. Evo, kako ima dosta toga za pokazat, odvojit cu post na odlomke, Serie A, U20 i Europa.
SERIE ACijela Italija je ispod nas, napokon, i to uvjerljivo, kao sto se vidi, moj napad daleko najbolji u ligi, obrana je ovakva samo zbog loseg pocetka, kad Boruc nije moga igrat zbog ozljede. Dakle,
jedna slika tisucu rici, ovo van je SERIE A 2009/2010. Neman sto dodat, jednostavno savrseno,al me zacudi iznimno jak ritam utakmica, prva 4 ili cak 5 klubova su se par utakmica prije kraja jos mogle borit za jednu poziciju, kasnije smo ja i Inter ubacili u petu, i to je to, nemoze tu niko nista vise. Cili uspjeh naravno nebi bi napravljen da nije bilo igraca, koje san marljivo skuplja kroz sezone, i tek sad vidin koliko su transferi bili odlicni, i
evo kako su moji radili kroz ovu sezonu. Jedan je jedini Cisse, jednostavno najbolji igrac koji san dosad dove u klub, vidit cete na kraju posta u posvetama pojedincima kakva zvijer od igraca, a kad se sjetin da san ga uze zadnji dan litnjeg mercata, huh, tesko bi bez njega...
O da, skoro san zaboravi, pa tu su i nagrade, svima pojedincima, pa ovaj put za divno cudo i mojima. Pocinjemo sa
najboljih 11 Serie A, dva moja, eto, moglo je i vise, al defitivno ova dva su morala bit tu, VDV i Cisse, nema boljih igraca trenutno u mojoj karijeri ja mislin. Idemo naprid sa nagradama,
najbolji stranac u ligi, neman rici, presavrseno odigra, u drugom dijelu posta SS njegov. Dalje,
najbolji strijelac, da, da, pogledajte koliko je to uvjerljivo. Ko sto bi reka Edin jebac od igraca.
Evo, moja malenkost je takodjer nesto skupila, haha, ajmo Roberto i Carlo, 'eat my dust', napokon i ja najbolji na Čizmi. A sad da zavirimo u statistiku kluba, u brojevima kako smo ovu sezonu odigrali,
golovi, asistencije,sve su clanovi Familie ponosno punili, svaki gol posebno vazan, bravo za svih, naravno, jedan je jedini
DJ Sisa, al o njemu poslije. Jos samo da recen, onako kroz nabrajanje, u Coppi san dosa do polufinala, protiv Milana prvu 0-0, drugu popusih 3-2, sa mnostvom juniora uz nedosudjeni gol, ali Coppu san odavna prekrizi. Eto ovoliko o Serie A, sad idemo u Juniorski dio natjecanja, ilitiga U20 prvenstvo.
SERIE U20Ohoho, tu smo vise nego nadmocno, cak 11 kola prije kraja uzeli naslov, naravno, tad san maka kvacicu sa onog 'Control team', postavi Briana Laudrupa ko voditelja mladih, i posveti se ostalim bojistima. E da, i U20 Coppu san osvoji, i finalu preuvjerljivo za moj pojam.
Tu van je tablica, sami vidite kako to izgleda, golovi, bodovi i sve skupa.
Jos da dokazen svoju bolesnu dominacijukroz statistiku igraca. Tu ce sad neki rec, pa igraju mu pola ovih sto mogu i u prvu postavu.
Evo da objasnin samo zbog cega san uze U20. Prvo i osnovno, iman mnogo igraca, skoro svi mladi, i nedovoljno kvalitetni za prvih 11 i najjaca natjecanja na svijetu, pa umjesto da idu na neke posudbe lose (jer neman jos linkove dobre), ja ih ostrim u svojoj radionici. Drugo, kad bi mi se neki igrac ozljedi ili bi mu forma pala ili se nebi moga jos naviknut na formaciju (ko Banega npr.), igrali bi malo u U20, malo golova stukli i to je to, forma je vracena! Trece, misli san da bi ovo moglo bit iskustvo, ali i izazov, steta, nakon samo 5 kola prestao je biti to...nema veze, i dogodine isto vodin U20 ekipu...
E da, iznimno zanimljivo je to sto, i U20 i seniori imaju 101 bod, identicno...
A sada:spektakl!EUROPAU teskoj skupini, nije se nikako moglo, a i svjedoci ste da san radije hti Kup UEFU. Dakle, to san i dobi. Uz, moglo bi se rec lagani zdrijeb, Euro-maleni Napoli se uzdiga u nebeske visine, kao i davne 1989.
Skraceni prikaz natjecanja na ispadanje, jedan je rezultat jer su brojeni gostujuci i domaci, al to van je jasno valjda. Buduci da san uleti u Kup UEFU na zimu tek, nema mojih igraca u zapazenin statistickin podacima, jedino je VDV svoj posljednji dodir poboljsa, al nista od toga nije vrijedno spomena toliko, koliko igra u kolektivu, i savrseno nadopunjavanje pojedinaca. Neke utakmice su bile malo teze od ocekivanih, neke lakse, finale superuzbudljivo, i sve u svemu, drugi Euro naslov u povijesti Napolija je nas, i idemo dogodine i vise ako se moze. Iman priliku za jos jednog protiv Lyona, koji je osvoji Ligu prvaka, i time mislin da san dobi veliku sansu za Supercup.
Evo da pomalo zavrsin svoj report, i da van oci odmorin malo, kraj svega pripada odredjenih igracima koji su toliko bljesnuli ove sezone, da je grad Napulj tri puta moga izgasit reflektore jer su ovi isijavali svijetlost koja je smetala cak i susjednoj Francuskoj.
Dakle, evo, poljecemo, igraci bez kojih se nemoze:
Artur Boruc – pocinjen naravno od gola, tu je Artur ima problema u pocetku, valjda iz Skotske nije najlakse doci u Napulj, ubrzo je to savladano, i jedan od najzasluznijih sto je Napoli tu di je, u potkrovlju Europe. Kralj, neman rici, nasa san golmana za jos par sezona!
Raul Albiol /
Gonzalo Rodriguez – njih prestavljan u paru, jer su tako i igrali u formaciji, jednostavno unistavali napade protivnika, u tandemu dok igraju neman straha za primanje golova. Gonzalo je posta podkapetan cime je jos vise njegova buducnost obavezana za Napoli.
Miguel Veloso /
Zdravko Kuzmanovic – opet u paru predstavljan, iako nikad skupa nisu igrali, ali jedan bi drugog nadopunili, i po ocjenama, i po svemu, vidi se da su medju najboljim destruktivcima, i igracima sredine terena na igrici.
Gabriel Torje – evo moj ljubimac, iako nije ima posebno dobru sezonu, al jedna katasrofalna ozljeda, i igranje na cak 5 frontova je iscrpilo svu snagu iz mladog wonderkida, ali i dalje briljira kad treba, ovo je igrac za buducnost!
Leonardo – koliko je Torje na krilu desnom mocan, toliko Leo unistava na lijevo, zajedno sa Đuđijen, al njega ne predstavljan jer je jos bi Back-up, sljedeca sezona, velika dilema, Leo ili Đuđi...
VDV – dovoljno je rec, kapetan i najkorisniji igrac, moj Ivano Balic. Kralj, ma Bog sredine terena, sa cak 2 hat tricka ove sezone, ostavlja me redovito bez rijeci...Amen.
Bogdan Stancu – u trecoj sezoni pocinje igrat, i to kako...fantasticna statistika, a i ako zbrojite golove za U20 i za seniore, 62 gola je puuuno, pa i za moj pojam napadaca...ovo je takodjer jedan od moje Zlatne generacije, koji ce ja mislin bit vodilje ove momcadi u narednim sezonama...

Prije slaga na kraju torte, da van predstavin igraca koji je bljesnu ove sezone za U20 ekipu i na njega racunam u sljedecin sezonama:
Alexito – ili poznatiji kao Alex Texiera, next 'dinho, fantastican igrac, kompletan i velika nada kluba.

I jos jedan je osta, od momaka koji su otisli na posudbu u klub izdvajam
Marko Marin – polusezonu fantasticno odradi, ocjene odlicne, i ima moje povjerenje za sljedecu sezonu...

A SADA, NAJBOLJI IGRAC SERIE A, NAJBOLJI STRIJELAC, I NAJZASLUZNIJI ZA SVE USPIJEHE OVOG KLUBA, DAME I GOSPODO:
Djibril Cisse – DJ Sisa, jednostavno savrsenstvo, najbolja kupovina, ma neznan cime bi ga moga opisat, a buduci da se DJ Sisa, Stancu i VDV medjusobno jedan drugome favourite players, taj trokut ce me jos kroz koju sezonu odvest do naslova. Sigurno...

Blizi se kraj ovom reportu, pa da van jos samo recen, jos jedan ide na kraju lita, a sad iden gledat svijetsko prvenstvo u Africi na mom FMu, pa mozda me i koja repka uzme kad ostanu bez kluba, kad san vec Rusiju bi odbi jer mi je Napoli bi primaran...
Komentari vise nego dobrodosli, Ssove ispunjavan i to je to!