Glazbena podloga :
AZRA - Men' se duso od tebe ne rastaje
REPORT 2015/2016
Evo prijatelji moji, poznanici, ostali forumasi i Lafek, dosa je taj zadnji post...
30.12.2007. odluci san podjelit ljubav prema ovom klubu s vama, i tako san otvori dejinu karijeru, koja je bila pod sticky, ili u obavijestima, neznan sad, i skoro pa prepisah uvod...
Par transfera, pripremne utakmice, i eto mene u svijetu forum-karijerista. Na neki nacin smo svi wanna-be, al malo koji od nas doguraju do 2016, neki i vise, a vecina manje...
I tako, nakon prvog posta, i brzih odgovora vas forumasa, jedva san ceka napisat novi report, dogovorit van na pitanja, i postic da mi karijera bude bar upola popularna ko Edinov Nantes.
Report za report, ideja za ideja, njegujuci ovaj nacin pisanja reporta sa puno teksta, bez thumbnailsa, i napredova je moj klub i to zbilja fascinantno..naime, 8 sezona je zamnon, usa san u 9. a reporti i vasi odgovori su se gomilali.
Nakon punih 10 mjeseci od prvog posta, moja karijera za sad je druga najpostanija, druga najcitanija, i kako mnogi kazu uz nardevovu najbolja na forumu...
Zivot tece, dolaze obaveze, pritisak skole i sve to skupa je dobrano usporilo ovu karijeru, i to je rezultiralo time sto je par puta LOCK nastupi. I sad san pred novin izazovon u zivotu, faks pocinje u ponedjeljak, sto znaci da me na internetu skoro pa vise nema, bit cu tu koji vikend, bit ce me nekad, al reporta vise sigurno nece bit...
Da ne duljin ovo vise, uziman kavu koju san sam skuva (ipak san sad studnent, moran znat sam sebi skuvat sta XD), i pocinjen ubacivat SSove u ovaj tekst, da vidite sve, od pocetka polusezone, do 3.9.2016...
SERIE ADomace prvenstvo je oduvik bilo najveca atrakcija, te san i ove sezone sve ulozi u osvajanje..
na kraju sezone trud se isplati, te smo sa 96 bodova, odnosno 12 iznad konkurencije zapravo pomeli svih koji su pokusali nesto. Jedina boljka ove sezone, sto smo skoro samo napad gledali, te smo uspili u 38 nastupa 32 gola primit, no postignutih 120 ipak opravdava to sve. 2 kluba koja su razocarala ove sezone su Juve i Lazio, nikako nisu mogli spojit 3 dobre utakmice, i Juve je jedva uvati Europu, dok Lazio jedva osta u lizi.
Cisto informativno, summarum sezone, te oprastanje od Cesene, Bolognie i Empolija, oni nisu uspili nikako ovu sezonu postic bar minimum ciljeva postavljenih ispred njih na pocetku sezone.
Sto se tice nagradjenih, Vela, Balotelli, Sakho i ja smo vrh Serie A, iako po meni jos koji moj moze bit tu, no da neispadne da san vjecito nezadovoljan, dobro je, 4 nagrade, vrhunsko dostignuce.
Statistika igraca ove sezone pokazuje brojcano koliko smo u gotovo svin segmentima igre nadmocni nad ostatkon. Ponajvise kod asistencija i ocjena smo briljirali. Moj vezni red je od prvih 5 mjesta zauze 4, dok je Balotelli koji igra u napadu ipak se uspi tisnut medju njih, pa je on takodjer visoko-rangirani medju asistencijama.
Prvih 11 ove godine ima 4 moja, zadovoljavajuce, jedino sto me muci kako Pato moze ispred Bojana, ako je Bojan drugi strijelac lige, al eto, nebitno je to..
Zadnja pisana sezona Serie A na ovom forumu je donijela jos jedan scudetto u vitrine kluba, i to opet, moran priznat, nekako lagano, no ipak, siguran san da je razlog tome fantasticna igra mojih, ne losa igra ostatka lige...
UEFA LIGA PRVAKAEh, ponovo zdrijeb LP me voli. Do finala bez puno muke - Vs. Porto – otvorena utakmica, no na domacem terenu smo vec rjesili sve muke, 3-1 za nas, i jednostavno smo lezerno otisli na Dragao. Uz remi 2-2, bez puno prilika za Porto da ucine nesto vise, idemo u cetvrtzavrsnicu.
- Vs. Arsenal – i doma i na strani odigrasmo 4-2, te se isto kao i kod prve faze nakon skupina, dosta olako provlacimo dalje, no ovaj put u polufinale, di nas ceka mladi i pun talenata Ajax.
- Vs. Ajax – ponovo prva utakmica u ArenA 3-1 za nas, i jednostavno smo poprilicno olako shvatili ovu utakmicu, pa kod kuce igramo jednu golijada-utakmicu, i sa 4-4, odnosno 7-5 odlazimo u finale.
Finale protiv Liverpoola, utakmica za koju san bi uvjeren da bi mogli vrlo rano rjesit sve. I tako je i bilo, do 30te minute mi imamo 3-0, i cisto rutinski igramo do kraja, te podizemo trofej ponovo, uz konacni rezultat 3-2. Vela i Bojan naravno strijelci, ko i vecinu puta ove sezone, no ipak
nedovoljno za prvo misto liste strijelaca, jer in je Torres (32) pobiga za 2 gola, odnosno 4. Vela naravno najbolje ocjeneni igrac, a u
najboljih 11 LP je cak 5 mojih.
I jos je jedan momak tu, vidit cete posli u transferima, koji je preseli na Sao Paolo. Tako smo uz velicanstvene prestave osvojili LP jos jednon, mozda i ove sezone nekako prelagano, no to je olakotna okolnost...
Sto se tice Europskih nagrada, odosno najboljih strijelaca Liga u Europi, tu je
Bojanu za malo pobjega Kale, isto ko i prosle godine, nemogu se sjetit ko tocno, no za jedan gol je Bojan bez titule...
REPREZENTACIJANa zalost, od proslog reporta nisan ima pravu natjecateljsku utakmicu sa Mexicon, tek sad pri kraju lita kvalifikacije za SP. Eh, Nikaragua, nije neka ekipa sad za strah pred utakmicu. No ipak
17-1 ukupni rezultat mi je pomalo ubi zelju za daljnjin natjecanjen na teritoriju Sjeverne i Juzne Amerike. Nema puno utakmica, nema nego 2 jake utakmice, i prelagano je skroz ovo ostalo. No, dok san ja igra ove utakmice zezancije, na prostoru starog kontinenta se odigrava EURO, i samo san ceka da neko posrne da mozda mi ponude nekakav posal. I tako
se dogodilo nesto sto san najvise hti, Italija me zeli, ja prihvacan, i uziman repku koju san oduvik hti, iz razolga sto iman najvise igraca bas iz Italije, naravno. Da ima sljedeceg reporta pisa bi van o uspjesima s njima, no ovako nista, mozete samo zamislit kako ce bit...jedva cekan...
Ovaj dio reporta sad posvecujen igracima koji ce se borit ove sezone na bojistima diljem svijeta. Naime, moji igraci, bez onih koji su kupljeni, jer cu njih poslje u tom djelu objasnit. I da jos istaknen, necu svakog posebno pokazivat, jer to nikad nebi bilo gotovo, samo cu onako po pozicijama, i okvirno rec sto mislin kako stojimo.
Vratari -
Dean Bouzanis,
Gabriel Fernandez – tu iman 2 super-talentirana mlada vratara, mislin da san za sljedecih 8 sezona ili vise pokriven i neman straha...
Obrambeni -
Armand Traore,
Evilasio Alves,
Michele Crepaldi,
Pitchu Atienza,
Mamadou Sakho,
Breno,
Jonathan Guichard – pokriveni smo takodjer na svim pozicijama, i to sa podosta mladin igracima.
Sad preostaje da se jos jedan kojeg cu prestavit kasnije malo prilagodi, i to je to. Da se pohvalin tu iman world class obrambenog igraca,a ima samo 23 godine. Mislin da je muka oko obrane gotova za dugo vrimena...
Vezni -
Miguel Veloso,
Zdravko Kuzmanovic,
Gabriel Torje,
Luka Modric,
Carlos Vela,
Kun Aguero,
Lionel Messi,
Matias Fernandez – evo, mozda nisu neki najmladji dio ekipe, al su uigrani, i moran priznat, najbolje sto san uspi slozit na FM ikad. Iman najbolje igrace samo, Vela najbolji igrac svita, Messi koji ne zaostaje, i tako svi redon bi mogli u WORLD'S BEST 11.
Napadaci -
Bojan Krkic,
Mario Balotelli – iako su tu samo 2, vrhunski igraci + onaj sto mi je dosa + svi koji su otisli na posudbu sa mogucnoscu posudbe + oni vezni koji mogu napad igrat...mislin da san i tu vrhunski pokriven za sva moguce iznenadjenja...
TRANSFERIOvaj dio reporta ko sto vidite posvecen je transferima, sto mojima, sto transferima 2 kluba, sto cu kasnije objasnit.
Dakle, nakon sastanka s upravon, omoguceno mi je 62 milje za transfere. Naravno, nije bilo nepotrebnog kupovanja, samo oni bas koji su morali doc, sto iz zelje, sto iz ljute potrebe...
Lista igraca koji su sletili u Napulj ovog lita je poprilicno skromna, no iznimno kvalitetna.
Ko sto vidite, jedini pravi trosak je momak kojeg san vec ko skrivenog subjekta spomenu par puta u ovon reportu, al jos nista o njemu...samo potpisivanjen ugovora dolaze Stancu i Anderson, dok san za ova dva mlada taljanska talenta mora malo zavirit u djep, no to nije bi nikakav problem...sto se tice ovog 'anonimca', momak je ko sto cete vidit kasnije, novi Ronaldo. No, krenimo redom:
Bogdan Stancu – nakon par sezona na San Siru, odbija produzit ugovor sa klubon, te na opcu radost svih,
pogotovo mene, dolazi da odradi jos neku sezonu pod mojin vodstvon, osvoji sto se jos moze osvojit, i zavrsi karijeru u klubu di je najvise i postiga. Trenutno je najbolji strijelac kluba ikad, no Bojan mu je za vraton, a buduci da igraju u tandemu, mislin da su mi golijade ove sezone osigurane...
Anderson – iz Barce takodjer po zavrsetku ugovora dolazi super igrac, ciji utjecaj u sredini terena mi se najvise svidja. Prva utakmica, odma je posta kandidat za kapetana, nekako, gledajuci ga, ko da je ima sve konce utakmice sam u svojin rukama...uz Velu i Aguera rotira se na AMC, s tim da Kun igra i u napadu...
Mattia Favaretto – preuzimanjen Taljanske vrste, odma mi je zape za oko. Rafinha, koji je do prosle sezone bi neunistiv, jednostavno ne igra vise na istom nivou, cak ni u repki Brazila ne igra vise. Tako san poziciju desnog beka odluci dat Favarettu. Inace, on je onaj 'skriveni subjekt', igrac koji je bi u postavi LP, i jedan od briljantnih na Olimpijskin igrama.
Joabinho Joab Silva, dite Gremia, po preporuci Ronaldinha dolazi u klub za 7 milja eura. Prosle sezone je u 27 nastupa da 27 golova, te je briljira za mladu selekciju Brazila, dovoljno za poziv moj. Naravno, nakon mog interesiranja za ovog dragulja, cila Europa je zaludila za njim, no ipak je momak odluci ic stopama svih velikih igraca u novije vrime...trenutno je na posudbi u Livornu, no to samo do polusezone...
Ovog malca, taljana
Petrilla, jos necu pokazivat, on je prvi strijelac Olimpijskih 2016, i trenutno se 'brusi' u Mantovi.
A sad da objasnin kako od silnog broja igraca, iman tek 24 na raspolaganju. Nedavno san potpisa linkove sa
Torinon, Livornon i Mantovon. I, naravno, svih saljen u ta 3 kluba na posudbu
SA MOGUCNOSCU VRACANJA CIM JA TO POZELIN. To mi omogucuje da, ako dobro igra, samo ga vratin + da ga sigurno vratin, ove mladje, prije kraja sezone, da ne zavole klub u kojem igraju previse.
Dakle,
lista odlaznih transfera, koja to zapravo i nije, jer su skoro svi na kraju sezone ponovo moji.
A sad da objasnin situaciju izmedju mene Torina i Livorna.

Naime, kad smo nasli
Torino ko link, odnosno mogucnost posudjivanja u Torino, ima san u planu da ih spasin od ispadanja. I tako je par mojih otislo tamo, odigrali briljantno, i Torino ove sezone igra u Kup UEFA. No, kako se dosta njih svidilo tamo, rekoh, pa neka i ove sezone,
posudit cu in sve kvalitetnije koji nece u mene igrat, s tim da niko od njih nece protiv mene nastupit, i
MOGU IH VRATIT KAD POZELIN. To naglasavan, da znate da su moji igraci meni non stop na raspolaganju. Dakle, 19 mojih otislo put Communalea, i to dosta prvotimaca trenutnih. I unatoc tome, i fantasticnin napadacima koje imaju sad na raspolaganju, nisu mi htili 'vratit' Kalinica. Nije bitno, sad ce Torino sigurno u LP, poceli su zanimljivo ligu, i to cete vidit, samo neka objasnin i situaciju sa Livornon.
Livorno, prosle godine borac za opstanak u Serie B, postaje moj satelitski klub, i na polusezoni u njihovon smijeru odlazi 5 mojih. Situacija se odvijala da su sad u Serie A, ko pobjednici Serie B. Dakle, moji biseri su im pomogli da se dignu, i sad pariraju za Europu cak. Dakle,
u smjeru Livorna odlazi cak 14 mojih igraca. No ipak, podosta mladjih, no nije bitno, i oni su kvalitetna ekipa sad. Prva utakmica medju ova dva kluba je zavrsila remijem, odma prvo kolo, s tim da su Montella (moj igrac) i Fischer (takodjer moj igrac) postigli pogotke.
Moja dva satelitska kluba sigurno ove sezone postaju i ostaju tvrd orah svima, jedino meni ne, jer protiv mene nesmi igrat niko nepozeljan...a eto, sto je tu je, takav je ugovor, al to su samo 2 utakmice, a ostalo neka lome.
Sto se tice Mantove, tu idu oni najmladji, ili vec odigrani igraci, cisto da malo igraju, od Mantove ne ocekujen nista extra, no ko zna, lopta je okrugla...
...