Glazbena podloga:
Bomfuck MC's – Freestyler
REPORT 2014/2015
Nakon dugog posta, neigranja i nepisanja ove karijere, odigrah i tu polusezonu do 1.7.2015., te napokon odlucih da upisen novi report.
Napisat cu odi par stranica, sto iz zelje, sto iz ljute potrebe...
Sezona? Hm, cudesna, magicna i...ma vidit cete sve...
Sad kad je lito skoro pa gotovo (ne kalendarski, al ovako sto se tice furesti i tako to), najlakse mi je uvatit malo vrimena, kliknit ovu ikonicu ispod koje pise ovisnost (moj izraz za FM2008), i nakon 'Load last game' udrit po 'continue'-ima. Dakle, skraceno ovo tu, sad kad vise nema ludila litnjeg, bit ce cesci reporti, bar se ja nadan...
Naucen proslin iskustvon, napunih ovaj put kriglu od litre punu cedevite, sa puuno leda, pa sad vidite kakav ce ovo bit report...
SERIE APrijespomenuto cudesno i magicno pocinje upravo u domacem prvenstvu. Ovo mi se jos nije dogodilo nikad otkad igran FM.
Sezona u kojoj smo zabiljezili 37 pobjeda i 1 remi. Bez poraza, ljudi, bez poraza u taljanskoj ligi, u 38 kola tekuce i 5-6 kola prosle sezone. I jos, da bude ludje, kad san osvoji, negdi bilo 30 kolo, do kraja mi je asistent vodi Serie A, mojon taktikon i mojon postavon, i opet je sve pobjedi...

Jos par zanimljivosti u mojoj sezoni, iman najmanje primljenih golova, samo 25, dok san da vise nego zadnjih 5 klubova skupa. Bodovno, moja prednost nad drugoplasiranin je 28 bodova..
Sezona u kojoj od 115 mogucih, osvojis 112 bodova mora te impresionirat, kako god skeptican bi, i koliko god ti 'dosadilo' igrat ovo...
Sad neznan koji mi je sljedeci cilj, mozda imat 100% ucinak? Tesko, no eto, idemo, utakmica za utakmicon i valjda cemo ostvarit to.
Juve i Roma su daleko podbacili ove sezone, ni u Europu nisu usli, po meni, sramotno za njih. Torino je takodjer podbaci, iako imaju Kalinica koji je 19 golova da, jedva su ostali u Serie A. Ocekivano, Messina, Mantova i Chievo ispadose iz najjaceg drustva, dok ulaze Livorno, i sad kvalifikacijama ce se odlucit ko jos..
U najboljih 11 Serie A su ocekivano Rafihna, Sakho, Messi i Bojan, no ipak, ako iman najmanje primljenih golova, nebi li treba moj vratar (koji ima i bolji av.rating od Ustarija) bit u najboljih 11, ili Modric koji ima najvise asista u sezoni, da ga nema na popisu najboljih...cudno...
Cisto informativno, da vidite
vizualno, pregled sezone. Moj 'otpadak', Marko Marin ocito se nije uspi nametnut u Romi, i cca 20M eura vrijedan transfer proglasen je promasajem sezone..
Naravno, Reggina je najvise iznenadila ove sezone, drzajuci cak trece misto dugi dio sezone...
Bojan Krkic, Luka Modric i Lionel Messi, trio koji je zacini ovaj mega-uspijeh ove sezone. Posebno mi je bila zanimljiva borba doticnih oko titule najboljeg igraca po ocjenama. Za nijansu je bolji bi Bojan, al to je nebitno, kolektiv je ionako nase najjace oruzje.
Samo 3 nagrade ove sezone dosle u moje ruke, takodjer cudno, jer ljudi moji, pa mi smo POMELI konkurenciju.
U par SSova, i uz malo mog teksta, prikazah van kako je Čizma s lakocom osvojena...

Sad idemo na malo siri pojam, na Europu. Sjecate se, prosle sezone smo bili 'Campeoni d'Europa'...
UEFA LIGA PRVAKAŽdrijebom lige prvaka, olaksan nan je dolazak u finale. Ove sezone mogu rec da osin Bayerna, nije bilo neke teske muke oko prolaska. Bayern, eh Bayern, opet odigrasmo bez pobjednika...
- prva utkamica nakon skupina nosi jaki
Liverpool. Nakon ogleda na Anfieldu, uz golijadu 5-4 za mene, nada san se da ce bit malo lakse kod kuce. Sricon po mene, nade se ostvarile, te uz laganih 3-0 na Sao Paolu, prolazimo u cetvrt-zavrsnicu...
-
Bayern, prijasnjih sezona smo se u finalima susretali, i jos nije bilo odluceno ko je jaci od nas dvoje. Tako je ispalo i ove sezone, pa smo u Munchenu odigrali 1-1, te kod kuce uz sretnih 0-0 otisli u polufinale. Ipak, najbolji igrac ove dvije utakmice je bi njihov vratar, tek toliko da vidite da nismo bili mi sritni, nego oni, jer smo imali puno vise udaraca od njih na gol...
- polufinale, utakmica koja dovodi ponovo
Viole, reklo bi se, stara musterija. No ovaj put su ipak bili malo tvrdji orah, al jaki napad kakav imam, prvu utakmicu postize 3 gola, obrana prima 1, i to je bilo dovoljno da drugu pred 72 tisuce ljudi odigramo lezerno 0-0..
-
Lyon - Napoli, utakmica u kojoj smo trazili brzu prednost, i lagani kraj utakmice. Na sricu, to smo i ostvarili. Prvo Bojan, zatim Vela, Fernandez i Sakho su ucinili ovo finale golijadom, te smo treci put za redom podigli taj trofej. Pogled na statistiku samo potvrdjuje koliko je jaka utakmica bila, no mi smo imali efikasnije akcije, i to mi je omogucilo da uz 5-2 ostanen na vrhu Europe.
U UEFA-inih najboljih 11 cak se 7 mojih naslo. 7 od 11, hm, nije lose, zar ne?
Kompletna obrana, srednji dio veze i jedan napadac, eto koliko smo bili nadmocni i superiorni ove sezone. Naravno,
titula najboljeg igraca ide u ruke Messiju, drugoplasirani je takodjer moj igrac, SuperMario.
Toliko o Europi, koju smo odradili takodjer bez poraza..
COPPA ITALIANAPo dobron staron obicaju, Coppu san zanemari, postavljajuci do polufinala na neki nacin rezerve u prvih 11. No ni to mi nije onemogucilo da ne postanen prvak, iako je i to bilo upitno do zadnjih 10 minuta kupa. Sve su svemu, osvojismo i ovaj trofej, hat trick ove sezone, takodjer bez poraza...
Finale protiv Intera je bila superzanimljiva i napeta utakmica. Inter je od svoja 2 udarca jedan gol postiga, dok san ja do 80te, 15tak udarac pospremi ili u vratara ili stativu (3 stative pogodismo). No pocinje 75. minuta, vidin ja da Inter nema tu puno sanse, iako vode, i okrecen na siroku igru, brzi pasovi u sredini, al krila da dodaju daaleko, i napadaci da postanu targeti, al da nakon primanja lopte vracaju, znaci da nema puno njihovih udaraca.
I tako je i bilo, prva akcija prava, Torje salje loptu, Bojan stopa, i vraca, ovaj udarac i –
GOL!Sljedeci pokusaj, Messi valja obranu, negdi oko korner zastavice okrece se, dribla i dodaje u sredinu, Balotelli vraca Modricu, ovaj namjesta na sut Messiju, i –
GOL!Tako je i Coppa dosla u moje ruke, i sve u svemu, sad kakav ce bit taljanski Superkup, bas me interesira...
MEXICODown in the Mexico...
Eh, ako nemate ovu pismu, nabavite je, ili recite meni, rjesi cemo to nekako. Prava pisma za ovaj dio reporta...
Napokon docekah nekakvo natjecanje, nakon prijateljske protiv Njemacke, pocinje North American Golden Cup.
Protiv Njemacke, posljednje prave pripreme prije natjecanja, krenu san napadacki skroz, i to se vidi na rezultatu...Efikasno i ubojito, tako smo igrali, i isplatilo se. Primismo 3, no 6 golova u mrezi Svaba sasvim je zadovoljilo svih, i usutkalo skeptike i kriticare mog prelaska u Mexico.
Gold Cup u natjecanju po skupinama bila je setnja za moju Meksicku mladost. Gringosi prolaze skupinu uz skor 8-0. Haiti u cetvrtfinalu takodjer nisu prestavljali nikakav problem, uz laganih 4-0 odlazimo u polufinale di nas ceka Costa Rica. Glatkih 2-0 i pocinjemo mislit na finale i realno govoreci, najboljeg protivnika ovog natjecanja. SAD nisu puno sansi imali, no od 4 udarca, 2 gola, i eto nas u problemima. Prelezerno smo usli u utakmicu. No, ponajprije zahvaljujuci Veli, okrecemo rezultat sa stilom, i uz 4-2 podizemo trofej.
Neki ce rec, Sjeverna Amerika ni nema neku konkurenciju, al ipak je ovo prvo natjecanje pravo, i malo je rec da se od mene ocekivalo da buden u finalu, ovin sto smo osvojili samo smo dali do znanja kakvi smo konkurenti za Copa Ameriku, koja pocinje za 2 tjedna...
Sad ponovo ide ona crta, ispod koje se nalaze opisi igraca koji su omogucili sezonu bez poraza, kome se ne cita, samo nadjite sljedecu crtu i zakljucak sezone..
Kao sto najavih, ide sad par igraca, bez kojih nista nebi bilo moguce ostvarit..
Dean Bouzanis – mladic, koji ima skoro najdulji staz od prisutnih. Ove sezone dobija dres broj 1, i cini se da ce dugo dugo jos ostat. 55 nastupa, cak 28 bez primljenog gola, i 6 puta MoM osigurava ga za novi ugovor, u kojem postaje kljucni igrac. Jedino je steta sto nije pobra nikakve nagrade jer je po svemu jaci od konkurentnih branitelja prostora unutar stativa...
Luka Modric – sjecate se kad je dosa, pa ste neki rekli da je nepotreban...
E pa sad vidite da ste bili u krivu. Naime, nakon naseg druzenja dok san bi izbornik Hrvatske repke, vidi san da ovakvog igracinu moran imat. I na najbolji moguci nacin mi je to vrati...u 51 utakmicu 30 golova namjestit, i bit u svin popisma nagradjenih i najboljih igraca natjecanja, mislin da je veliko dostignuce...
Carlos Vela – dodjelom Meksicke kapetanske vrpce njemu, kao da san probudi u njemu zvijer zeljnu golova. Tako je ovu sezonu u svin segmentima igre rastura. U Meksiku me izvlaci kad niko nije moga, u Napoliju jednostavno uz ovog povise i ovog ispod njega, jednostavno cini nezaustavljivi tandem u trojicu...20 golova, 11 asistova, i fantasticne igre na svin frontovima omogucuju mu ovo predstavljanje u reportu...
Lionel Messi – sve se zna o njemu. Fantastican igrac, bog od igraca, nesto sto se ne radja svaki dan. Ozljeda od 2 miseca mu je onemogucila obaranje proslogodisnjeg rekorda u najvise asistencija..no 29 je fascinantna brojka. A imajuci na umu da san odbi Barcinu ponudu tesku 150M eura, ove sve nagrade koje Messija pobere samo mi vracaju svaki cent ulozen u njega...
Messi je mesija, Messi je moj Maradona...
Bojan Krkic – zastrasujuce je koliko jednostavno ovaj postize golove. Stvarno neznan okle mu ta jednostavnost izvire...
Ako stavin 'only comentary', pocinje sansa, i ako je lopta dosla do nekog od krilnih igraca, to sigurno zavrsava pogotkon Bojana, a ako gledan utakmicu, samo se divin kako prolazi kraj obrambenih igraca. Jos malo mu fali, i postaje najbolji strijelac u povijesti kluba, a cini mi se da ce mu i to bit malo, mozda stigne Pelea...

Evo sad onaj tekst ispod crte sto ide. Dakle, predstavljena van je sezona 14/15, sljedi mi sad Copa Americana, i transferi, koje san vec neke lude-mlade obavi. Naravno, morat cu se oprostit od nekih igraca, zato mi sad dileme krecu, a sto se tice mene, popih cedevitu, i ode ja u more malo, uzet pusku, i ubit sta ribe...

Quiete!