Autor Tema: FC Nantes - Les Canaris  (Posjeta: 29604 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline malo san maka

• Burek s mesom.
  • Trener
  • *
    • The Best on The World!
Odg: Zeko sej: nobadi faks vit mi
« Odgovori #125 u: 04.01.2008, 11:12:47 »
Svaka čast na rezultatima i na dva trofeja...  :&
Opet FM mješa svoje ''gene''  :pras: , kud baš 119. minuta...  :pras:
Sretno u nastavku i OPET po stoti put, daj mi, molim te, ss B. Ca, taj mi dečko non-stop upada u uči, još malo pa će mi postati draži od Velosa...
Uglavnom, vidim da ti ne dosadjuje Nantes, cetvrta sezona...  :&  :&
Sretno dalje i nadam se lakšem ždrijebu u idućoj sezoni...

Offline manchester united 11

• Ne piše mi ništ
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #126 u: 04.01.2008, 11:33:33 »
Svaka cast Edine Nantesu si povratio onu slavu koju su nekada imali sada je Nant ponovo Europski velikan.

Moze SS Cardenasa i Financija.

Sretno  nastavku i pratim te!

Offline Šufigani

• pokazujem kakav sam frajer
  • Trener
  • *
« Odgovori #127 u: 04.01.2008, 11:48:30 »
Bravo pravi si majstor vidi se da znaš znanje :&

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
    • Prvi BH sajt posvečen FM-u
« Odgovori #128 u: 04.01.2008, 16:29:38 »
evo cardenas, ponovo če na posudbu ;-)

a finansije u reportu večeras, neču još da ih otkrivam lolcina

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #129 u: 04.01.2008, 20:28:10 »

5. Sezona - uvod

Osnovne informacije
Finansije <-- AAA GLEDAJ
Fijale - drugi fin.fed. tu
Historija osvajanja

Cilj za ovu sezonu:
Liga - ove sezone mi je zacrtani cilj borba za titulu, jer nikada neznam da li če neka ekipa zaigrati ludo (Lyon, MArseille)
Kupovi - osvojiti jedan
LP - min. 1/4 finala

Dugoročni ciljevi:
Liga - napraviti domanaciju u domačem prvenstvu
Kupovi - u jednoj sezoni osvojiti oba
Sastav - kupiti neko veliko ime

Prijateljske utakmice

Sjajne pripreme u kojima je igralo preko 35 igrača.

Transferi

OUT

Toliko ponuda, toliko prodaja, toliki prihodi. Ponude su stizale i za BOuzanisa, Thicota (8-10M €), Cahaisa, Makouna (25M € Porto), Cardozo (15M € Getafe), Barnes (Everton 11M €) i Menez 30M € Fiore. Sve je to glatko odbijeno, a da su svi prodani finansije bi bile bogove, ali sastav u qurcu. Meneza nisam ni htjeo prodavati još kada sam vidio da 50% ide Monacu još lijeoše je odbijena ponuda. On je sada UNH, valjda če postati sretan i produžiti ugovor koji traje još 2 sezone.
Ponudu za Ca sam imao od 12,25, odbio sam jer sam bio u dilemi da li da prodam, ali onda stiže 14,75M € i chairman prihvata, kada razmislim dobra prodaja.
Onda Stancu ponude stižu 12M €, ja povečavam na 15M €, još više je zainteresovanih, tada odlučujem prodajem ga za 18M €, ali 18 daju 5-6 timova, ja sve odbijam i tražim 24M €, tada dolazi ponuda od 22,5M € i to se jednostavno ne odbija.
Ostali igrači su nevažni i rado su prodani. Nije isključena ni još neka prodaja, a posudba če sigurno još biti.

IN

Saivet, Henri - Tražen dugo, wonderkid, doveden na free. Iako je trebao ovu sezonu provesti na posudbi vijest da je na u-20 WC proglašem najboljim igračem i to što je bio najbolji strijelac dali su mu kartu za prvi tim.
Banega, Ever - Dugo ganjani, wonderkid za kojeg mnogi kažu da nije šta, evo ga kod mene jedini za sada utrošeni novac je otišao na njega. Pokušati če zamjeniti sjajnog Ca.
Vantaggiato, Daniele - Berbatov produžio ugovor, Bojinov produžio ugovor, Santa Kruz 30 godina, Alfinso Alves 31, izbor je pao na ovogta momka kojeg imam odavno na shortlisti. Finishing 19, ali fizički slab. Vidjeti čemo ga on je u prvom timu.

To su igrači za prvi tim, ostali če pokušati preko posudbi se dokazati.

Još jedno pitanje tačnije dva, imam priliku uzeti vanden Borrea za 14M €, mislim da bi bio sjajn na desnom beku, dali li mi vi imate koga preporučiti boljeg ili da uzmem njega.
Takodžer na lijevi bok mi treba igrač, u izboru su Mathieu, Jose Enrique i Berthod. Koga od njih trojce da uzmem ili mi Vi nekoga preporučite.

Uskoro predstavljanje tima dok završimo sa pojačanjima.

Offline Veki

• #44 Kevin Kampl
  • Legenda
  • *
« Odgovori #130 u: 04.01.2008, 20:40:43 »
Bravo Edine..
Vrhunske pripreme..
Tukao Barcu i Bayern, remi s Interom  :&

Može ss Rungratsameea, on je bio najbolji igrač u cm 03/04, a nisam znao da uopće postoji ovdje  :kee:

Offline FilipVG

• The south will rise again!
  • Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #131 u: 04.01.2008, 22:28:38 »
doveo si banegu,a i još ove velike pobjede  respekt,svaka čast,de stavi jos ss od prvih 11

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #132 u: 04.01.2008, 22:46:36 »
@ veki
ma taj rang... je prodan čisto sranje ;-)

@ filip
biti če sutra predstavljanje tima ;-)

i dal a uzmem borrea 14M € ili nekog drugo isto tako za DL koga ;-)

Offline Los Sam

• Més que un club
  • Trener
  • *
« Odgovori #133 u: 05.01.2008, 00:27:17 »
Banega je po meni vise mc, slabe mi ima atribute za dm-a.
Za dr uzmi Ratinha(as always), za dl-a neznam, spava mi se...
Saivet je vec sada faca, a za 2-3 godine uff ma bojim se i pomislit.
Kupi neku facu, vidim da imas 50 milki stoga se baci na posao.
Sretno dalje  respekt

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
Odg: FC Nantes - Les Canaris
« Odgovori #134 u: 05.01.2008, 03:29:55 »

5. Sezona - uvod - part 2

Finansije
Naravno sjajane, treba napomenuti da vrijedim 156M € i da sam najbogatiji klub u Francuskoj (drugi Lyon 67M), i 10. najbogatiji u svijetu ispred jednog Lpoola, Juveta i VFC.

Transferi

Barragan, Antonio - Bio je izbor, on ili vanden Borre ja sam odabrao njega, vrijeme i utakmice če pokazati da li sam pogriješio.

Znači samo još jedan doveden, neki poslani na posudbe.

Taktika i Tim

Taktika je ista ko prošlogodišnja, možda još malo krenem u napad, ali vijdeti čemo.
« Zadnja izmjena: 05.01.2008, 03:42:41 od Edin_FMB »

Offline FilipVG

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #135 u: 05.01.2008, 03:44:40 »
odlican start i dobri trasferi,samo malo steta za superkup no nadam se da ces to popraviti osvajanjem lige prvaka :),ko zna... respekt

Offline Dr. Šime

• ex Rossonero
  • Trener
  • *
« Odgovori #136 u: 05.01.2008, 10:04:25 »
Steta za super kup, ekipica je odlicno poslozena... Lp ove sezone mora pasti... liga to vec ide rutinski...  respekt

Offline κΞνɨɴ Ƙ∆ɱƿʟ ➃➃

• Trener
  • *
« Odgovori #137 u: 05.01.2008, 13:36:04 »
odlično ti ide care....svaka čast,pratim te i dalje...

može ss od Yoanna Gourcuffa

Offline Eric Cartman

• Tu sei tutta la mia vita
  • Trener
  • *
« Odgovori #138 u: 05.01.2008, 13:47:24 »
Odlican start i nadam se da ces opet osvojitLeague 1
Moze SS Bouzainsa,Thichota i Cahaisa respekt
« Zadnja izmjena: 05.01.2008, 13:56:20 od Tupac Amaru Shakur »
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds!

Offline B. Clough™

• You miss 100% of the shots you don’t take.
  • Legenda
  • *
« Odgovori #139 u: 05.01.2008, 13:54:22 »
Odlican start i nadam se da ces napokon osvojit League 1
Moze SS Bouzainsa,Thichota i Cahaisa respekt

mislim da je vec osvojio ligu.... :roll:

nantes mi je ostao u top3 najdraza kluba na manageru...jednostavno mi je zao sto moraju biti u drugoj ligi...sjajan si posao napravio i jednostavno kapa dolje majstore... :& :&

btw. uzmi mathieua na bok....

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #140 u: 05.01.2008, 15:52:36 »
@ filip
jbg penali, a lp teško gotovo nemoguče ;-)

@ rosonero
hvala za komentar, kao što sam reko lp teško ;-)

@ MM
hvala a evo tebi ss

@ tupac
kao što je reko underdog osvojen je ligue 1, ali ja se nadam da če ponovo biti osvojen
evo ss-ova

Bouzanis je car, ali čeka priliku pored brianta, Thicot i Cahais su sjajni u odbrani

@ underdog
hvala, a DL i DC ali svejtske klase uzimam iduče sezone, kada če valjda i kvalitetniji igrači htjeti doči

U LP sam izvukao jebenu grupu sa Milanom, Sevillom[ i Baselom.
Mogu reči da sma i požalio jer sam kupio Barragana jer se u drugoj tekmi ozlijedio na 2 mjeseca./b]

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #141 u: 06.01.2008, 17:16:34 »

5. Sezona - polusezona report

4. kolo - Nantes e 3-2 Monaco
Parovi 1/4 finala
Lyon, Lens, PSG, Marseille i Rennes su ispali, su največi konkurenti a ispali su, pa ja predvidjam finale sa Saint-Etiennom ako se prije ne sastanemo. Mogli bi ove godine uzeti titulu.

Offline FILIP31

• Legenda
  • *
« Odgovori #142 u: 06.01.2008, 17:55:21 »
za sada i vise nego sjajno :& :&

vidim da si u lp izvukao chelsau pa... puno srece...ako te fm ne ***** mozes proc!!

sretno dalje!!

Offline FilipVG

• Fizioterapeut
  • *
« Odgovori #143 u: 06.01.2008, 20:30:47 »
svaka čast,i dalje razvaljuješ i u prvenstvu i u LP :& ,sretno dalje i izbaci chečsea

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #144 u: 15.01.2008, 20:26:51 »

5. sezona - report

Evo gotova je i ta peta sezona sezona i ponovo dva trofeja su tu!!!!!!!

Kupovi

Liga kup - kao što sam najavio bio sam veliki favorit i to opravdao pobjedom u finalu protiv Lillea
Kup Francuske - jbg nismo imali sreče protiv Le Mansa, bili smo bolji tim, lopta nije htjela u gol i onda smo izgubili na penale

Liga

Ponovo osvajanje, nisam imao ozbiljnijeg konkurenta, drugu polusezonu sam dosta lošije igrao, ali titula je bila tu 4 kola prije kraja

Liga Prvaka

Nakon izvandrednog prolaska Chelsea, došli smo na pacove iz Milana. Prvu čak i pobjedili, ali u drugoj pacov Pato nas je potopio i izgubili smo.
Valjda če iduče godine biti bolje.

Sve odigrane tekme:

A evo sada zanimljivih ss-ova tj. ssova nekih nagrada i sl.

Ligue 1 - Player Stats
Ligue 1 - Team Stats

Francuska statistike liga
Francuska statistike liga2
Pogledajte ko su dva najbolja pojačanja sezone!!!

Nantes - igrac sezone(navijaci)
5. sezona sam odigrao - 5 puta Kesseru igrač godine, stvarno veoma impesivno.
Nantes - najboljih 11

Da nešta kažem o timu:

Golmani
Briant  - Bouzuanis, ubojita kombnacija obojca perfektni, Bouzuanis zasjao ove sezone. Velika borba se dogadja izmedju njih dvojce za taj prvi tim.
Odbrana
Pojačanje Barragan i ne tako blistav, dvije povrede koje su ga udaljile ukupno na 3 mjeseca, ali solidan kao i njegova zamjena Ebondo. Lijevo nenadjebivi Cahais, zamjena za njega kapiten do ove godine Guillot. Stoperi najviše Thicot i Boulehrouz, ali nekada i Pichu i Cetto.
Sredina
Na sredini ove sezone dosta rotacija, jedna dio sezoene smo igrali 4-3-1-2 (zeko pije mlijeko) formaciju, pa je bio samo jedan vezni Banega (Dessena večina sezona povrijedjen, Makoun i Fae afrički kup nacija). Ali sve u svenu solidni, visok im je postotak uspiješnih pasova.
Krila kao i svake sezone FENOMENALNA, Cardozo, Farfan, Piscullichi, Menez i ponekad Saivet uvijek jebeno odigraju.
Playmaker Rakitic je bio izvrstan sa 15 asistencija. Barnes je bio otkriče sezone dok da nisu pacovi iz milana skršili.

Napad
E nikada nisam imao veče nedoumice ko da igra u napadu, pa sam jedno vrijeme igrao sa dva napadača. Kesseru kao i obično sjajan, ali Vantaggiato 21 tekma - 22 gola!! Takodžer i Saivet je pridonio sa svojih 10 golova

Offline B. Clough™

• Legenda
  • *
« Odgovori #145 u: 15.01.2008, 20:43:37 »
sta se tice meneza...cekaj da ti se vrate igraci sa odmora, da se objavi TB i ciljevi za sezonu i onda mu probaj ponudit novi ugovor...tik pred pocetak prvenstva...isprobavaj svaki dan do pocetka prvenstva, mozda uspijes...tako sam ja par puta uspio igracima koji su htjeli u veci klub ili jednostavno bili unhappy zbog neigranja...nista te ne kosta da probas...

a kaj se tice ove zadnje sezone.... :& :&
steta za ovaj drugi kup...a ako planiras dl-a dovest pogledaj malo po argentini i brazilu...cuda tamo mozes naci...ako vec nemas nesto u planu..

u slijedece 2 godine liga prvaka je tvoja....

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #146 u: 15.01.2008, 22:35:42 »

6. Sezona - uvod

Osnovne informacije
Finansije
Fijale
Historija osvajanja

Cilj za ovu sezonu:
Liga - osvajanje
Kupovi - jedan min. osvojiti
LP - 1/2 finale(visoko pucamo)

Transferi

OUT

Ponovo dosta ponuda od vrtoglavih 20-takM € odbijenih za Bouzuanisa, isto tako negdje 20-tak za Cahaisa, 15-tak za Brianta, 15-tak za Thicota i Drenthea, 10-tak za Pichua, 6M € za Faea, za Banegu 16M €, za Farfana 15M €, Prudnikov 10-tak, dok su se ponude za Saiveta kretale oko 30M €. Naravno ovo su sve odbijene.
Prodati su Dalla Valle(klikni na ime da ga vidiš) i Vantaggiato za po svaki 30M €. Prodan je i Piscullichi za 8,5M €, i još dvojca iz rezervi.
Zaradjena je velika lova.

IN

Drenthe, Royston - doveden na free, veliko pojačanje za lijevu stranu ekipe
Taiwo, Taye - još jedno pojačanje za taj lijevi bek, sjajni nigerijac kojeg sam dobio jeftino iz Marseillea
Ivanovic, Branislav - U Lilleu bio vodja odbrane, odlaskom Boulehrouza i izbacivanjem Cetta iz prvog tima on je dobio priliku
vanden Borre, Anthony - prošle sezone je bilo Barragan ili Borre, izabrali smo Barragana i pogriješili jer je više na klupi nego u igri, drugi bek ebondo svaki drugi start mu je penal, zato ove godine ispravljamo grešku
Nasri, Samir -  e evo ga najkontraverzniji transfer, lagano počnite čitati
Menezu je isticao ugovor pošto je imo 50% da od iduče prodaje ide Monacu odlučio sam ga dati sa parama za nekog igrača i tako pokušati izbječi to plačanje, e sada bilo je Mathias Fernandes ili Samir Nasri, izabrao sam Nasrija dogovorio transfer i 1.7. kada je došao dočekala me ova vijest KLIKNI
Pa vidite li vi ovo, 51M €, 51M €, 51M € su mi uzeliiiiiiiii, ajjjjjjjjj
šta sam sve porazbijo i jebavo nije normano, nikad me ovako nije jeban igra iznervirala, zamalo sam izbriso i save sa NAntom i FM i sve
Znači Nasri me ispao 75M € pa đe si Ronaldinho

Blum i Tereja su u rezervama, vjjdeti čemo šta če biti od njih. Takodžer bio sam na korak tačnije imo sam na "accept" Hamsika za 16M €, ali neču ga uzeti za sad.

Prijateljske utakmice

Puno utakmica u kojima je igralo puno igrača.

Taktika

Da nešta kažem o timu:

Golmani
Naravno dva cara Briant i Bouzuanis su tu, Briant hoče da ide, ali nedamo mu dok nedobijemo neku ponudu od min. 20-25M €. Njih dvojca če se rotirati na golu zavisno od forme, suspenzija ili povreda.
Odbrana
Ni meni nije jasno što sam kreno u reorganizaciju odbrane, jeste da su igrači imali 30 godina,a li su molgi još izdržati ili bar da postepeno je reorganizujem. Ali eto tu su nova 4 igrača. Na desom beku su Borre i Barragan nekada dilema za kupovinu saad za prvih 11. Lijevo su Tiawo i Drenthe. Napravio sam sjajn posao i imam sjajne bekove i što je najvažnije u ofanzivi odlične.

Offline B. Clough™

• Legenda
  • *
« Odgovori #147 u: 15.01.2008, 23:40:37 »
ovo gore za nasrija, mislim da su ti to njegovu vrijednost uracunali pa je zato tak puno ispalo....

Offline Crni

• Idol
  • Legenda
  • *
« Odgovori #148 u: 15.01.2008, 23:51:32 »
može ss cahaisa i banege :D...sretno dalje...

Offline José Mourinho

• The Special One
  • Trener
  • *
« Odgovori #149 u: 22.01.2008, 10:07:34 »

6. sezona - izvještaj

Evo gotova je i ta peta sezona sezona i ovo je NEZABORAVNA SEZONA pročitajte sve jer je stavarno veliki izvještaj

Kupovi

Oba kupa osvojena, može se reči glatko, u jednu ruku i ždrijeb nam je nakada išao na ruku. Stvarno nemam riječi svaka čast momcima.

Liga

Kakvo glatko osvajanje, sezona sjaja, bez konkureneta od početka u velikom vodstvu i glatko osvajanje lige.

Liga Prvaka

Da Vas nezamaram sa previše ss-ova, grupu smo završili 2. iza Valencie, a ispred Dinama Kiev i Anderlechta. Nakon toga izvlačim slabašni Besiktas koji je pružio veliki otpor, kući igram 1-1, u gostima 3-3 i prolazim na pravilo o golovima u gostima.
Nakon toga izvlačimo Valenciu s kojom sma bio u grupi, i uzimam je 3-0 u gostima, kuči završavam 1-1 i prolazim u veliko polufinale.
U 1/2 finalu igram sa Man Utd, u gostima ih pobjedjujem 3-1, kuči 1-0 i idem u veliko finale preko velikom Man Utd.
E sada u finalu igram as Arsenalom i pored toga što sma imao crveni karton pobjedjujem sa visokih 3-1 i donosim veliko slavlje Nantesu i sebi.

Sve odigrane tekme:

A evo sada zanimljivih ss-ova tj. ssova nekih nagrada i sl.

Ligue 1 - Player Stats
Ligue 1 - Team Stats
LP - Player Stats
LP - Team Stats

Ligue 1 - Najviše asistencija
Ligue 1 - Tim Sezone
Ligue 1 - Tim Sezone2
LP - Tim sezone
LP - Najbolji igrači

Sjajan tim, pogledajte Nasrija, pravi playmaker, Kesseru ponovo ubica, Saivet otkriče sezone,. golmani besprijekorni.

Komentirajte i slobodno tražite SS-ove:

E vjerujem da mi je ovo zadnja sezona, osvojio sam sve što se može osvojiti, najvjerovatnije sada krečem sa Leedsom, da i njih vratim na puteve stare slave.