Autor Tema: [FM23] Regionalna liga by Cro-Manager.net  (Posjeta: 1574 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mysthios63

  • Ex Zvone Boban™
  • Admin
  • *
  • Postova: 12300
[FM23] Regionalna liga by Cro-Manager.net
« u: 26.11.2022, 21:25:36 »
Regionalna liga by Cro-Manager.net

Sadržaj:

Regionalna liga
Redizajnirane sve Ex-Yu prve lige

Ovaj dodatak donosi mogućnost igranja regionalne lige za sve države Ex-Yu. Osim toga, nacionalne lige i dalje ostaju te se preko njih klubovi kvalificiraju u europska natjecanja.

Liga broji 14 klubova koji su raspoređeni ovako:
Hrvatska (4 predstavnika)
Srbija (4 predstavnika)
BiH (3 predstavnika)
Slovenija (2 predstavnika)
Crna Gora (1 predstavnik)
Makedonija (1 predstavnik)
Kosovo (1 predstavnik)

Format Regionalne lige je 16 klubova dvokružno, sezona traje od kraja srpnja do kraja ožujka. Zimska pauza je nešto kraća nego u nacionalnim ligama, od 21.12. do 24.1. Dodane su umjerene financijske nagrade za plasman, nagrade za najboljeg igrača, strijelca i neka ograničenja igrača. Kroz Regionalnu ligu se ne ostvaruje plasman u Europi.Format domaćih liga:

Klubovi koji sudjeluju u Regionalnoj ligi tek se u kasnijoj fazi priključuju nacionalnim prvenstvima. Uzet ćemo Hrvatsku kao primjer. Klubovi koji su završili na prve četiri pozicije u ligi prethodne godine kvalificiraju se u Regionalnu ligu. Ostalih šest klubova igra jesenski dio prvenstva. Ukupno se igra 20 utakmica (svatko sa svakime četiri puta) od početka kolovoza do kraja ožujka. Dva najbolja kluba iz jesenskog dijela prvenstva nastavljaju natjecanje u borbi za naslov prvaka, a pridružuju im se klubovi koji se natječu u Regionalnoj ligi. Tih šest klubova igraju svojevrsnu “Ligu za prvaka”, dvokružno, 10 utakmica nakon kojih se dobija konačni poredak gornjeg dijela prvenstva. Ostala četiri kluba iz jesenskog dijela prvenstva igraju “Ligu za ostanak”. Prenose im se bodovi iz prvog dijela prvenstva te nastavljaju borbu za ostanak. Svatko sa svakime igra četiri puta (ukupno 12 utakmica) nakon čega zadnji tim ispada u drugu ligu.

Ostale lige: Isti format je preslikan i na ostale lige. Naravno, nije u svim ligama jednak broj klubova. Neke lige imaju po 12 klubova pa je u drugom dijelu sezone liga podjeljena na 6 klubova u Ligi za prvaka i 6 klubova u Ligi za ostanak (tada se i u Ligi za ostanak igra dvokružno). U Srbiji je u prvoj ligi 16 klubova pa tako u drugom dijelu sezone u Ligi za ostanak sudjeluje 10 klubova. Zbog toga oni igraju jednokružno, devet utakmica.:cromdownload

Ubaciti na lokaciju my documents/sports interactive/football manager 2023/editor data

Offline polimac

  • Maskota
  • *
  • Postova: 1
Odg: [FM23] Regionalna liga by Cro-Manager.net
« Odgovori #1 u: 07.12.2022, 10:54:31 »
Pozdrav! Interesuje me da li je u ovoj database ubacena i Bosanska Premijer Liga? I ako jeste, kako je uradjen format iste? Hvala

Offline rodrigo363

  • Maskota
  • *
  • Postova: 5
Odg: [FM23] Regionalna liga by Cro-Manager.net
« Odgovori #2 u: 09.12.2023, 13:37:25 »
Can the file be converted to FM24?