15.10.2024, 20:56:36
Prijava
Register
Forum
Pomoć
Prijava
Registracija
Portal
Pravila foruma!
Kupi Football Manager
Cro-Manager
Starije verzije CM & FM
Football Manager 2020
Vaše igre
Priče i karijere
Cimbom - Galatasaray
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
Tema: Cimbom - Galatasaray (Posjeta: 15669 vremena)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Khazah
Vodonoša
Cimbom - Galatasaray
«
u:
07.12.2019, 03:14:25 »
O KLUBU
Galatasaray Spor Kulübü nogometni je klub iz Istanbula u Turskoj. Klub je osnovan 1905. godine i najuspješniji je turski klub. Glavne boje kluba su crvena i žuta. Prvu utakmicu su odigrali protiv Kadıköy Faure Mektebi gdje je konačan rezultat bio 2-0 za Galatasaray. Do danas su osvojili 22 naslova prvaka države, 18 puta su osvojili kup i 16 puta super kup. Galatasaray je jedan od tri kluba koji sudjeluju u svim sezonama prve lige od osnutka. Galatasaray je 2000. postao jedini turski klub koji je osvojio UEFINO natjecanje osvojivši UEFA kup koji je danas svima poznatiji pod nazivom Europska liga i također su osvojili UEFA super kup. U sezoni 1999-2000 osvojili su četiri natjecanja tursku ligu, turski kup, UEFA kup i UEFA super kup. Najveći rivali Galatasaraya su Beşiktaş i Fenerbahçe. Derbi između Galatasarya i Fenerbahçea zove se Kıtalar Arası Derbi (Interkontinentalni derbi) zbog lokacija ova dva kluba gdje se Galatasaray nalazi na europskoj strani a Fenerbahçe na azijskoj strani.
STADION
Stadion na kojem Galatasaray igra svoje domaće utakmice zove se Türk Telekom Stadium. Ovo je prvi stadion u Turskoj koji je zadovoljio uvjete za Europsko prvenstvo 2016 na kojem je Turska predala zahtjev za domaćinstvo ali na kraju je Francuska odabrana za domaćina. Galatasaray je osvojio ligu u prvoj sezoni na ovom stadionu. Kapacitet stadiona je 52,223. Rekordna posjećenost je bila 2013. godine na utakmici Galatasaray - Real Madrid u četvrtfinalu lige prvaka broj gledatelja je iznosio 52,044. Najveća posjećenost u ligi je također bila u 2013. godini na utakmici protiv Trabzonspora.
IGRAČI
Što se igrača tiče većinom imam dosta starije igrače ali ključni za prvu sezonu su Steven Nzonzi, Radamel Falcao, Ryan Babel
Steven Nzonzi
Na posudbi dvije godine iz Rome
30 godina
DM (Deep Lying Playmaker najbolja rola)
3,785,000 milijuna eura godišnja plaća
Radamel Falcao
Ugovor do 30.6.2022
Na početku je ozljeđen 2 do 3 mjeseca
33 godine
STC (Deep Lying Forward najbolja rola)
5,882,000 milijuna eura godišnja plaća ujedno i najveća u klubu
Ryan Babel
Ugovor do 30.6.2022
32 godine
AML (Inside Forward najbolja rola)
3,725,000 milijuna eura godišnja plaća
Ima tu još finih imena i kvalitetnih igrača poput Maria Lemine (na posudbi), Florina Andonea (na posudbi), Christiana Luyindame i još njih.
PLANOVI UPRAVE
Uprava od mene zahtijeva da razvijam mlade igrače, igram napadački nogomet to dvoje radim uvijek tako da sam s tim stavkama zadovoljan, budem u igri za osvajanje lige ali valjda i ako budemo drugi ili treći nije problem, da u ligi prvaka ostvarimo fin rezultat, za mene osobno osmina finala bi bila zadovoljavajuća pa dalje ako sreća upali ipak u ligi prvaka treba imati i puno sreće. Upravi kup uopće nije važan tako da u kupu ću gledati da pružim šansu mladim igračima, dobivati će oni i u ligi svoje prilike ali u kupu pogotovo da mogu odmoriti prvi tim. U drugoj sezoni zahtijevaju da osvojim ligu, malo me čudi kako to nije obavezno i u prvoj znajući da je upravo Galatasaray osvojio ligu zadnje dvije sezone.
FINANCIJE KLUBA
Transfer budget je samo 225 tisuća eura. To mi ne znači toliko puno svakako jer mi nije cilj samo trošiti novac na pojačanja nego stvarati mlade talente i s njima uništavati europske klubove ali opet ako se nekad mogne i dovesti kakvo dobro pojačanje za malo para i da je isplativo zašto da ne.
TAKTIKA
Odlučio sam se na 5-4-1 taktiku, ovako nekako bi trebala izgledati prva momčad fale 2,3 igrača ali sve u svemu to je tu negdje. Mislim da je taktika sasvim solidna i da ne bi trebalo bit problema nekih velikih. Rezervna će vjerovatno biti 4-3-2-1.
«
Zadnja izmjena: 16.09.2020, 23:28:38 od mysthios63
»
Evidentirano
Khazah
Vodonoša
Odg: Cimbom - Galatasaray
«
Odgovori #1 u:
07.12.2019, 05:02:39 »
Srpanj
U sprnju smo odigrali šest prijateljskih susreta uz 4 pobjede 1 remi i 1 poraz. Prva prijateljska utakmica je možda i jedna od najboljih odigranih gdje smo pobijedili
Umraniyespor
6-1. Igrač utakmice je bio
Ryan Babel
koji je postigao 2 gola. Sljedeće dvije utakmice dobili smo uz minimalnu gol razliku, protiv
Erzurumpsora
smo zabili u 17. minuti iz penala
(Selcuk Inan)
dok protiv
Balikesirspora
smo zabili tek u 87.
(Ferhan Evren)
iz igre. U obe utakmice smo dominirali ali završnica nas nije išla nikako. Nakon tri pobjede uslijedio nam je remi protiv
Osmanlispora
. Utakmica je završila rezultatom 1-1, a gol smo primili pred sam kraj utakmice u 88. minuti. Nakon
Osmanlispora
gostovali smo kod
Vaduza
gdje smo ostvarili pobjedu od 2-0 golovima
Jimmy Durmaza
i
Celil Yuksela
. Zadnja utakmica u srpnju je bila protiv
Arsenala
koju smo izgubili 1-0 pogotkom
Granita Xhake
u 70. minuti.
Arsenal
je cijelu utakmice imao posjed lopte u svojim nogama i nismo baš imali neke velike šanse u toj utakmici koju su gosti kontrolirali.
«
Zadnja izmjena: 11.12.2019, 18:15:04 od Khazah
»
Evidentirano
Khazah
Vodonoša
Odg: Cimbom - Galatasaray
«
Odgovori #2 u:
11.12.2019, 20:53:23 »
Kolovoz
upload image
Eh taj kolovoz... Loš start u ligi, očekivao sam više od svojih igrača. U kolovozu smo osvojili
Super kup
, izgubili tri utakmice i imali dva remija. Prva utakmica je bila prijateljska protiv
West Hama
u kojoj smo izgubili 0-1 i imali smo sreće da poraz nije bio još veći. Odigrali smo loše i protivnik je cijelo vrijeme kontrolirao utakmicu i imao posjed i šuteve na svojoj strani. Nakon
West Hama
uslijedio nam je
Super kup
u kojem smo pobijedili 1-0 pogotkom
Ryana Babela
u 58. minuti. Utakmicu smo od početka igrali napadački i dolazili smo do previše šansi ali i dalje nam je završnica problem i morat ćemo na tome poraditi. Nakon toga imali smo prijateljsku protiv
Atalante
koju smo izgubili 2-3. Poveli smo dva puta ali gosti su oba puta se vratili i na kraju zasluženo pobijedili.
Gokay Guney
i
Adem Buyuk
su bili strijelci za našu momčad. Nakon
Atalante
na red je došla prva ligaška utakmica u ovoj sezoni koju smo igrali protiv
Istanbul Basaksehira
. Izgubili smo 0-3 uz dosta dešavanja na utakmici. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično i imali smo previše šansi ali kako sam već rekao završnica nam je grozna i u vezi toga hitno moramo nešto poduzeti. Na poluvrijeme smo otišli rezultatom 0-0. Pred kraj prvog poluvremena
Marcao
je isključen zbog drugog žutog i ostali smo s igračem manje. Nakon pet minuta u drugom dijelu ostali smo bez još jednog igrača zbog direktnog crvenog kartona
Younesu Balhandi
. Protivnici su prvi gol zabili u 68. minuti nakon čega smo skroz opali u igri i pred kraj utakmice smo primili još dva pogotka. Igrom svojih igrača nisam razočaran jer jednostavno nisu mogli ništa nakon što su dva igrača zaradila isključenje, a u prvom dijelu nismo svoje šanse iskoristili. Nakon gorkog poraza kod kuće smo igrali protiv
Alanyaspora
, a utakmica je završila rezultatom 0-0. Nakon ove utakmice sam bio jako ljut na svoje igrače i to sam im dao do znanja u svlačionici jer ovakva utakmica se mora pobijediti. Protivnik nije mogao disati nonstop smo pritiskali i upućivali udarce ali do gola nismo uspjeli doći.
Liga prvaka
upload image
Prije zadnje utakmice u kolovozu na red je došlo izvlačenje skupina za
ligu prvaka
. Zapala nas je skupina A u kojoj su nam protivnici
Paris Saint-Germain
(Francuska),
Tottenham
(Engleska) i
Bayer Leverkusen
(Njemačka). Grupa je teška i morat ćemo se dobro potruditi ako mislimo postići neki dobar rezultat.
PSG
(francuski prvak) je jedan od favorita za osvojiti ligu prvaka ove sezone i ambiciozni su tako da bit će potrebno dosta napora za izvući dobar rezultat u obe utakmice protiv njih.
Tottenham
(prošlogodišnji finalist lige prvaka) je isto težak i cilj im je opet doći do finala a na putu do toga moraju i nas dobiti da bi prošli skupinu ali mi ćemo se boriti pa šta bude.
Leverkusen
mediji proglašavaju favoritima protiv nas ali mi ćemo probati uhvatiti proljeće pa makar i u europskoj ligi.
Da se vratimo na utakmice, zadnja utakmica u kolovozu je bila u gostima protiv
Fenerbahcea
, derbi u kojem su gledatelji na stadionu uživali uz puno golova.
Fenerbahce
je tri puta vodio i sva tri puta je ispustio vodstvo. Prvi gol je pao u 11. minuti pogotkom
Emre Belozoglua
, ali mi smo odmah nakon dvije minute uzvratili golom
Christiana Luyindame
. Do sljedećeg vodstva domaćini su došli u 37. minuti, a strijelac je bio
Vedat Muriqi
. Par sekundi prije kraja prvog poluvremena vraćamo se na 2-2, a gol je zabio
Sofiane Feghouli
. Na početku drugog poluvremena
Fenerbahceov
igrač
Adil Rami
je zaradio crveni karton i domaćini igraju s igračem manje. Iako imaju igrača manje došli su i do trećeg vodstva u 67. minuti gdje je opet strijelac bio
Vedat Muriqi
. U 89. minuti zadnji zgoditak na utakmici postiže Younes Belhanda i utakmica se završava rezultatom 3-3. Nakon crvenog sam se nadao pobjedi ali nisu se dali i čak su poveli opet, mučili smo se dosta i jedva smo izjednačili. U tri odigrana kola osvojili smo samo 2 boda, zabili 3 gola, a primili ih 6. Očekuje nas dosta rada na treningu i zalaganja da popravimo ovo i da u rujnu osvojimo bar 10 bodova od mogućih 12. A i čekamo da se vrati
Falcao
pa možda s njim realizacija bude bolja
upload image
«
Zadnja izmjena: 11.12.2019, 20:59:02 od Khazah
»
Evidentirano
Ispis
Str: [
1
]
Gore