Debitantska sezona u ovom izazovu vjerojatno spada u najretardiranije sezone koje sam već dugo vidio u ovoj igri. Sa MP3 standardno se očekivala borba za naslov, ali prizemljenje već u prvom kolu kada KPV zabija 3 gola iz 2 šanse i to nakon što smo prethodno prošli četiri runde kupa i 10 prijateljskih u kojima su bile sve pobjede i jedan remi. Onda u ligi opet nizam pobjede, stiže i izbacivanje Ilvesa u Kupu, onda minimalni poraz od Jare, Jarota, kako već. Fast forward par kola kasnije, KTP sad uzima bod sa 3-3 unatoč mojoj teškoj dominaciji. Onda stiže iznenađenje u vidu omjera 1-1-4 u šest kola, kada dominiraju svi protiv nas i ništa se ne može promijeniti. KTP naravno pobjeđuje sve u nizu bez pardona. Vrhunac priče pred kraj kada je bilo izgledno da KTP uzima naslov, kada me Jaro nadigrava bez pardona. Na kraju drugo mjesto, KTP razvalio sa 57 bodova, mislim da nitko dosad nije imao ovakvu dominaciju izuzev Date ovdje, ali neka. Ide se u playoff gdje se može do rezultata.

Kasnije je to i pokazano, razvaljen Kemi sa 5-0 i 0-1 iako me malo bilo strah gubljenja sezone. Na kraju ipak promocija i sve ide na bolje od sljedeće godine. Šlag na tortu je osvajanje jebenog Kupa, gdje sam u 4. kolu izbacio svoju B momčad, onda u 5. kolu jednog prvoligaša, u 6. kolu neviđena dominacija, ali prošli na guz golom u 92. minuti i preokretom u produžecima. Četvrtina finala donosi 3-2 nad prvoligašem Ilvesom, polufinale pobjeđujem trećeplasirani prvoligaš HIFK, i u finalu 2-1 protiv opet prvoligaša RoPSa. Znači četiri izbačena prvoligaša i trofej Kupa, igra se Europa već u drugoj sezoni što ne pamtim da mi je ikad uspjelo u ovim izazovima.
Što se tiče igrača, desno krilo i napadač su bili najbolji, Brazilac kojeg mi je ponudio agent pa sam ga doveo naslijepo jer mi je ionako trebala špica. Ostali isto ima dobrih, neću trebati baš čitavu ekipu mjenjati za novu sezonu, neka osnovna pojačanja i sudeći po Kupu, može se do visoke pozicije. HJK je prejak za ligu, osvojili sa 14 bodova prednosti, ovi ostali me nisu impresionirali nešto.
Ali zapravo najbolje od svega tek dolazi - kod preuzimanja nisam uopće gledao facilities koji kažu above average youth recruitment i adequate junior coaching, i to sam upakirao sa strašnom srećom i HoYD-om koji ima JPA i JPP 8, ajde youngsters 14, ali personality mu je Resolute, šta je treći ili četvrti najbolji kojeg može imati iza Model Pro i Model Citizen, ako sam dobro sve pohvatao. To znači da će juniori igrati vjerojatno još veću ulogu kroz godine nego inače u mojim sejvovima, već u prvoj sezoni sam dobio ova dva izvrsna igrača.
Financije su živi očaj, srećom Europa će to pokriti bar na nulu ili u lagani plus, ali dugoročno će biti problema i to velikih. No otom potom.